CMSTURK.NET YS (CMS) Forumlar


CMSTURK.NET YS (CMS) Forumlar-Şartlar
Forum Kurallar
ye olmak iin Forum kurallarını dikkatlice okuyup kabul etmeniz gerekmektedir:
CMSTURK.NET site ynetimi (CMSTRK olarak anlacaktr) ve CMSTURK.NET sitesi kullancs (ye olarak anlacaktr) arasndaki genel yelik szlemesidir.

1. Blm: yenin CMSTRK'e kar hak ve sorumluluklar
  1. Siteye yazlan yazlar Trkiye Cumhuriyeti yasalar ve uluslararas dzeydeki insani szlemelere aykr, genel ahlak kurallar ve toplumsal deerleri zedeleyici, kii ve kurumlara ynelik hakaret ieren nitelikte olamaz.
  2. CMSTRK faaliyet alanlarnn dili Trkedir. Argo, kuralsz ksaltmalar, yazm kurallarna aykr yazlar yazlmas yasaktr. Her trl eletiri Trke dil kurallar dhilinde kfr ve hakaret iermeden yaplmaldr.
  3. Sitede konumu ve yetkisi ne olursa olsun her ye gnderdii ierikten yalnzca kendisi sorumludur. yelerin iletilerini gnderdii ip adresleri kaytl tutulur ve yalnzca adli makamlardan gelen resmi istek dhilinde kanuni olarak 3. ahslara alabilir.
  4. Datm veya paylam sahip olduu lisans ile kstlanm betikler, belgeler, medya rnleri, bunlara ait ve ayn lisans ile korunan paralar, seri numaralar, lisans korumasn kaldrmaya ynelik aralar gibi her trl yasad ierik paylam kesinlikle yasaktr. Denetim sistemimiz bu tr durumlarda 5846 Sayl Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu uyarnca zerine den ykmll yerine getirecektir.
  5. ye CMSTRK'e kayt olurken bildirdii kullanc adn deitiremez.
  6. Siteye ye olan, konu veya iletileriyle katlmda bulunan her ye kayt srasnda bu kurallar kabul etmitir ve okumak zorundadr, aksi bir iddiann geerlilii yoktur.
  7. Kaynak belirtmeden foruma alnt ierik eklemek yasaktr. Alnt ierik, kayna belirtilerek eklenebilir. erie sadece "alnt" ve benzeri ifadeler eklemek yeterli deildir. Alntnn yapld adres yada kaynak tam olarak belirtilmelidir.
2. Blm: CMSTRK’n yeye kar hak ve sorumluluklar
  1. CMSTRK yelerin profillerindeki gizli kiisel bilgilerini (e-posta, isim vs.) 3. ahslara para karl veya keyfi olarak vermeyeceini garanti eder.
  2. CMSTRK yasalara uygun bir ekilde yaplan resmi bavurularda zerine den hukuki grevi yerine getireceini garanti eder.
  3. Bu kurallarda aka belirtilen durumlara uymayan ve daha nce ihtar edilmi yelerin forumdan sreli veya sresiz uzaklatrlmas CMSTRK’n tasarrufundadr.
  4. CMSTRK ierik kurallarnda ve ye sorumluluklarnda belirtilen durumlara uygun dmeyen iletileri dzenleme, silme ve yeyi uyarma hakkna sahiptir.
  5. CMSTRK gerekli grd takdirde bu kurallarda deiiklik ve ekleme yapma hakkn sakl tutar.
3. Blm: erik kurallar
  1. Konu aarken;
    • Doru blm setiinize dikkat ediniz. Bu yaklam cevap alma srenizi olduka ksaltacaktr.
    • Bulunduunuz blme zel, blmde balk olarak sabitlenmi ve o blme zel kurallar olup olmadn kontrol edip, varsa blm kurallarna uyunuz.
    • Balklarn konunun ierii hakknda bilgi verici olmasna dikkat ediniz. 'yardm, acil, ltfen, cevap verin' gibi konu ile alakasz ifadeler kullanmaynz. Bu konular dorudan silinir.
    • Konu balklarn tamamen byk harfler ile yazmaynz.
    • Ayn konu hakknda birden fazla balk amaynz. Hem yeni konu ap hem baka bir konunun altnda sorununuza cevap aramaynz. Tek yerde cevap araynz.
    • Yeterli ve etkin cevaplar alabilmek iin;
      • Sorununuzun yaand yazlmn tam srm numarasn, varsa sorunlu eklentinin srm numarasn ve ilikili olarak kullanlan dier paralara ait bilgileri veriniz. (rn.: Joomla! 1.0.15 TR, FireBoard 1.1 kullanyorum ayrca fireboard iin cb 1.0.2 ye eklentileri mevcut)
      • Aldnz hata mesajlarn ve hata kodlarn iletinize "kod ekle" tuu ile ekleyiniz.
      • Konunun daha iyi anlalmas iin 640x480 veya daha kk ebatta bir ekran grnts ekleyiniz.
      • Sorularnz mmkn olduu kadar detayl sorup gndermeden nce tekrar okuyunuz.
  2. Konuya ileti eklerken;
    • Tamamen byk harflerden veya renkli yazdan oluan iletiler yazmaynz. Bu tr iletiler o anki deerlendirmeye gre tamamen silinebilir ya da dzenlenerek ceza notu verilebilir.
    • Kaln yaz tipi ve renkli karakterleri sadece iletinin vurgulamanz gereken blmlerinde kullannz.
    • Dier yelerle konu ile alakasz tartmalarnz zel ileti yoluyla yapnz.
  3. Tuu Kullanm
    • Forum kurallarna aykr ierii bildirmek iin kullanabilirsiniz.
    • Forum kurallarnda bahsedilip bahsedilmediini bilmeseniz de TCK hkmlerine ve genel ahlka aykr, mill ve din deerlere saygszlk ieren ierii bildirmek iin kullanabilirsiniz.
    • Rapor tuunun gereksiz kullanm yasaktr. Yazdnz bir konuya cevap aramak iin rapor tuunu kullanmaynz.
  4. mzalar
  • Yaz boyutunu standart braknz.
  • 4 adetten fazla balant kullanmaynz.
Baz Aklamlar
Kurallara aykr hareket edenler, ihlalin yapld alan yneticisi tarafndan CMSTRK.NET genel tavr erevesinde kullanaca kiisel inisiyatif dorultusunda cezalandrlr.

Cezalar uyar ya da sreli-sresiz kstlama eklinde gelebilir. Ceza uyarlar belli bir sre dahlinde belli bir oklua ulatnda ye otomatik olarak, bir sre sonuna kadar yasaklanr.

Verilen cezalara ve yasaklamalara dayanaksz itiraz etmeyiniz. Bu trden itirazlar cezann arttrlmas ya da srekliye evrilmesine sebep olabilir.

Yukarda belirtilen kuralar ve aklamalar ile kurallar ieriinde ve hakknda yaplan yorumlar CMSTURK.NET tarafndan belirlendii gibi yine CMSTURK.NET tarafndan yeniden dzenlenebilir. ye bu kurallar takip etmekle ykml olduunu peinen kabul eder.


Btn Zaman Ayarlar WEZ +2 olarak dzenlenmitir. u anki saat: 03:25 .
CMSTURK.NET Forum Sistemimiz vBulletin® Gncel 3.7.3 Srmdr
Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 2006 - 2008 CMSTURK.NET