|
|
#1 | ||
|
Modül eklemenin nasıl olduğuna diğer konularda değinmiştik. Sizlere verdiğimiz kod
PHP Kodu:
Bunun birlikte Joomla tema tasarımı ile ilgilenler ya da konularımızı ve Joomla! Günlerini takip edenler, 1.0 sürümlerde modül parametrelerinin açıklamalaırnı hatırlayacaklar. Modül yerleşimlerinde -1, -2 gibi değerler kullanıyor ve böylece o modülün başlığının gösterilmesi, dizilim şekllerinin belirlenmesi gibi kontrolleri sağlayabiliyorduk. 1.5 tema altyapısında da benzer şekilde parametreler mevcut ve bunlar style tanımı içinde gösteriliyor. Hatta 1.5 ile gelen yeni altyapı sayesinde özgün sitiller de oluşturabiliyorsunuz. Bunlar css dosyasındaki ayarlamalar dışında kalıplardır. 1.0'da kullanılan parametrelerin 1.5 temasında style içinde nasıl kullanılacağına bakalım. Eski -> Yeni 0 -> table 1 -> horz -1 -> none -2 -> xhtml -3 -> rounded Ayrıca yeni yerleşik kalıp olarak outline modül pozisyonlarına bakarken her modüle tek tek yerleşim ismini gösterir. Malum 1.0 temalarda sadece pozisyonlar yer alır her bir aktif modül gösterilmezdi. Kullanımlara tekrar bakalım. 0 yerine table Eski sistem css dosyalarınız için idealdir. Bir tablo mantığında modül yayını yapar. Tablo başlığı ve listeleme seçeneklerini de içerir. Uygulama şekli şöyle: PHP Kodu:
1 yerine horz Tablo mantığında bir sitil daha. Aynı pozisyondaki modülleri altalta değil yanyana yayınlamanız için uygun. Uygulaması: PHP Kodu:
Bir tablonun sadece yayının bulunduğu hücresini gösterir diyebiliriz. Başlık ve çerçeveler bulunmaz. Şu şekilde uygulayın: PHP Kodu:
Varsayılan div modul şablonudur. Başlığa da yer verir. Standart olarak bunu kullanırsanız, öğrendikçe diğer sitilleri denemeniz yerind eolur. PHP Kodu:
-3 yerine rounded İçiçe divler ile oluşturulan yuvarlatılmış köşeler ve benzer uygulamalar için birebir. Varsaylanda pozisyona yer verilen divin içinde 3 boş div daha yer alır. Buna ayrıca değineceğiz. PHP Kodu:
Bu pozisyonda yayınlanmış ve o sayfada aktif tüm modülleri pozisyon ismi ile birlikte gösterir. Nerede gösterir ? index.php/tp=1 adresinde. PHP Kodu:
|
|
|
|
|
#2 |
|
Çok güzel bir çalışma çoğunu bilmiyordum gerçekten
|
|
|
|
|
|
|
#3 | ||
|
Bu konu aslınd abir çok sorunun cevabını içeriyor. Ancak sanırım yeteri kadar kimse görmüyor.
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ben şimdi şöyle birşey yapmak istiyorum themaya righ eklediğim bir modülün sadece ziyaretciler tarafından görülmesini yani üye girişi yapınca kaybolmasını istiyorum bunu nasıl yapabilirim...
|
|
|
|
|
|
|
#5 | |||
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
#6 |
|
Modülü Buldum ama Bunu nasıl ziyaretcilere Uygulayacağım Bir bilgi verirsen Seviirim Abi
|
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Abicim Tamamdır Hallettim Teşekkür ederim...
|
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
bu horz kullanımını biraz açarmısınız ben style kısmın horz yazdım ama yine modülleri alt alta sıralıyor
|
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|