CMSTURK.NET İYS (CMS) Forumları

Ad
Şifrə

Köhnə 20-01-2008, 22:36:44   #1
kendimce
Serdar KONAK

kendimce's Avatar

Qeydiyyat: 28-12-2006
Adres: EDİRNE
İsmarıclar: 810

İndirme Linki Cmsturk Yazarlar Modülü || Tanıtım

Evet Arkadaşlar bir kaç gün önce bahsettiğim modülün ilk versiyonunu ekliyorum modülü kurup çalıştırmadan önce açıklamaları çok dikkatli okumanızı tavsiye ederim. modülün sağlıklı çalışabilmesi için yapılması gereken ayrıntıları dikkate alınız..

Modülün görüntü ayarlarını düzenleyen Aytuğ AKAR'a Teşekkürler...

MODÜLÜ KURMADAN ÖNCE;
  1. YAZARLAR adında bir menü ekliyoruz. bu menüyü BLOK İÇERİK KATEGORİ olarak seçiyoruz.. Leading = 1, İntro =1 Colon= 1 , Links=10 yapıyoruz ve kaydediyoruz.
  2. YAZARLAR menüsünü pasif yapıyoruz. bu yazara ait öğe id değerini kaydediyoruz.( bu değer yazarlar modülünde Itemid değeri olarak girilecektir.
  3. YAZARLARIMIZ adında bir Bölüm Açıyoruz.
  4. 10 yazarımız için ayrı bir kategori açıyoruz. kategori adlarımız yazarlarımıza ait adlar Olursa iyi olur.
  5. 3. ve 4. maddelerde her kayıtta kategori ve bölüm id lerini not ediyoruz.
  6. Yazarlarımıza ait 90*60 resimler yapıyoruz.
  7. Bu resimleri joomla media yöneticisinden yüklüyoruz. ve her yazarın resm yolunu kaydediyoruz.(images klasöründeki resim için images/serdar.jpg giriyoruz. bu işlem de modülümüze parametre olarak girilecek.)
  8. Modülümüzü kuruyoruz ve ilk olarak yukarıda not ettiğimiz parametreleri giriyoruz.parametreleri tam ve eksiksiz olarak giriyoruz.
ve yayına geçiyoruz. Güle güle kullanın..

ÇALIŞMA PRENSİBİ:
Modül ilgili yazarın kategorisine her giriş yapıldığında son girişi alır ve ekranda gösterir tıklanınca son girilen üstte olacak şekilde diğer yazılarının da başlıkları altında olacak şekilde ekrana getirir.

Soru Cevap Alanı >>>

.
Attached Files
File Type: zip mod_cmsyazarlar_1.0.zip‎ (3.0 KB, 1323 views)

Özel mesajdan destek veremiyoruz.
kendimce Offline`dır  
Köhnə 26-03-2008, 22:10:10   #2
Akar
BU DİL, BU KÜLTÜR SENİN !

Akar's Avatar

Qeydiyyat: 23-12-2006
Adres: Türk İli
İsmarıclar: 16,237

Ïî óìîë÷ Cevap: Cmsturk Yazarlar Modülü || Tanıtım

Anlatım için GokYuzu38'e Teşekkürler
Sitat:
Kendimce abinin anlattığı sırada gittim. Çok açıklayıcı olmasada yinede yardımcı olur umarım..
Anlatımdaki Sıra ile resimler aynı sıradadır.

Alıntı:
1. YAZARLAR adında bir menü ekliyoruz. bu menüyü BLOK İÇERİK KATEGORİ olarak seçiyoruz.. Leading = 1, İntro =1 Colon= 1 , Links=10 yapıyoruz ve kaydediyoruz.

Yazarlar adında bir menü ekleyip devam ediyorum.

Alıntı:
2. YAZARLAR menüsünü pasif yapıyoruz. bu yazara ait öğe id değerini kaydediyoruz.( bu değer yazarlar modülünde Itemid değeri olarak girilecektir.
This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 998x70.

Alıntı:
3. YAZARLARIMIZ adında bir Bölüm Açıyoruz.
4. 10 yazarımız için ayrı bir kategori açıyoruz. kategori adlarımız yazarlarımıza ait adlar Olursa iyi olur.
5. 3. ve 4. maddelerde her kayıtta kategori ve bölüm id lerini not ediyoruz.
Daha önce yazar modülü kullanan arkadaşlar bilirler kategori oluşturmayı, bilmeyen arkadaşlar BURADA bulunan konuyu inceleyerek gerekeni yapabilir.

Alıntı:
6. yazarlarımıza ait 90*60 resimler yapıyoruz.
7. Bu resimleri joomla media yöneticisinden yüklüyoruz. ve her yazarın resm yolunu kaydediyoruz.(images klasöründeki resim için images/serdar.jpg giriyoruz. bu işlem de modülümüze parametre olarak girilecek.)
8. Modülümüzü kuruyoruz ve ilk olarak yukarıda not ettiğimiz parametreleri giriyoruz.parametreleri tam ve eksiksiz olarak giriyoruz.

Gerekli ayarları doğru şekilde yaptığınız taktirde;

Hayırlı olsun (; Emeği geçenlerin ellerine sağlık..

Soru Cevap Alanı >>>

.
Akar Offline`dır  

Burda olanlar: 1 (0 üzv , 1 qonaq)

Mövzu seçimləri
Görüntü seçimləri
Kombinasiya Kombinasiya

Bölmədə hüquqlarınız