CMSTURK.NET İYS (CMS) Forumları

Kullanıcı ismi
Parolanız
Geri git   CMSTURK.NET İYS (CMS) Forumları > İçerik Yönetim Sistemleri > Joomla! 1.0 > Joomla! Kitabı > Duyurular

Eski 01-12-2007, 18:13:48   #1
Akar
BU DİL, BU KÜLTÜR SENİN !

Akar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Nereden: Türk İli
İletiler: 16.185

Standart Joomla! Kitabı Pusula Yayıncılık ve CMSTÜRK tarafından basılıyor

Alıntı:
CMSTÜRK – Pusula Yayıncılık Türkiye’de Bir Eksiği Giderdi.
CMS (İYS) Kitabı Ocak 2008'de İlk Baskısıyla Geliyor.

Joomla, osCommerce, WordPress, SMF

Bilindiği üzere İYS (CMS - Content Management System) Sistemleri tüm dünyada hızla yayılmakta ve her geçen gün çok daha geniş bir kullanıcı kitlesine ulaşmakta, günümüzde ise özellikle Joomla! önderliğinde altın çağını yaşamaktadır.

Ülkemizde de durum bundan farklı değil. Lâkin bu sistemleri öğrenmek isteyenler için ne yazık ki yeterli düzeyde Türkçe kaynak bulunamıyor. Hepimiz forumlar içinde doğru ya da yanlış bilgilerle boğuşarak bir şeyler öğrenme, bildiklerimizi de paylaşma gayreti içinde bir adım daha ileriye gidebilmek için çabalıyoruz. Bu esnâda kimimiz başarılı oluyor, kimimiz ise iyi niyetle kurulmuş forumlarda karmaşa içinde kaybolarak tek düze yayınlar inşa ediyoruz.

Sorun esasında sadece düzenli, sistemli hazırlanmış, bütün halinde bir kaynağa sahip olamamakta. Ferdî açıdan fazlasıyla yeterli olan bilgiler bir araya getirilemiyor, sorular ve cevapları ayrı alanlarda havada uçuşuyor, emekler boşa gidiyor.

“Sorun tesbit edilebiliyorsa, çözüm gecikmemeli” gerekliliği CMSTÜRK’ü kurulduğu günden bu yana meşgul ediyordu. Türkiye’nin, kendi alanında en çözümsel kadrosuna sahip ancak oluşum açısından belki de en genci olan CMSTÜRK bu noktada etkinliğini bir kez daha gösterme şansı yakaladı.

Web yönetmenleri ile internet üzerinde farklı oluşumlarda 6 yıldır bir araya gelen, son 2 yıldır İYS (İçerik Yönetim Sistemleri) yönetimi konusunda uzmanlaşarak 2006 yılsonu itibariyle kurulan CMSTÜRK, Pusula Yayıncılık ile Türkiye’nin eksiğini giderecek projeye imza attı.

Tamamen özgün olarak hazırlanan, önhazırlığında binlerce sayfa yazı ve 1.000’e yakın resim çalışması yapılan, 3 ay tamamlandığında yaklaşık 700 sayfa ve ek cd içeren baskıya hazır bir kitap ortaya çıkana dek hep “daha iyisini yapalım” gayretinde olduk.

Kitabımızı kaleme alırken konulara olabildiğince uzak bir gözle bakmaya ve böylece sıfırdan başlayan bir Joomla! , osCommerce , WordPress ve SMF kullanıcısı yerinde olmaya çabaladık.

Kullandığımız betik ve eklentilerin neredeyse tümünün Türkçeleştirme çalışmasını yaptık. Bunlar için de önceden yaptığımız çalışmaları gözden geçirdik ve kitap için birkaç ilave eklenti Türkçeleştirmesi de yaptık. Türkçe ve yeterli düzeyde çevirisi olan paketlere ise dokunmadık ve aynen kullandık.

Bununla birlikte ekip olarak yazdığımız bu kitabın tek bir kalemden çıkmış gibi akıcı bir üsluba sahip olması için de epey çaba sarf ettik.

Bu kitapta, içerik yönetim sistemlerinden lider konumda olan Joomla! CMS, osCommerce e-Ticaret, WordPress Blog ve beraber kullanılabilecek yine lider konumdaki SMF Forum sistemini inceledik.

Kitabımızda başrolü Joomla!’ya verdik ve sıfırdan başlayan bir Joomla! yönetmenliğini hedefledik. Yeni başlayanların rahatlıkla kavrayabileceği Joomla! kısmı, içerik yönetim sistemine hükmedecek bilgilerle donanmak için tam bir kılavuz, bir kaynak mahiyetinde oldu. Yalın bir Türkçe ile hazırlanan kitapta, her şeyi çok kolay kavrayacak, adım adım uygulama anlatımları ve resimler ile aldığınız bilgiyi bir daha kaybetmeyeceksiniz.

E-Ticaret uygulamalarında yükseliş gördüğümüz bu dönemde konuya, bağımsız kullanılabilen osCommerce dışında, Joomla!’da kullanılabilecek birkaç uygulama ile de girmeye çalıştık.

Joomla! ile kişisel ya da kurumsal, ticarî ya da gayri ticarî web siteleri yapmak artık çok daha kolay.

osCommerce’in, yapısı itibariyle daha ileri düzey bilgi gerektirmesi, müdahalelerinde gereken teknik bilginin zorluğu sebebiyle bu bölüm daha bir farklılık arzetmektedir. osCommerce yönetiminin dışında kitabımızda anlatılarak cd içerisinde verilen örnek kodlarla, e-ticaret odaklı yayınlara imza atmakta zorlanmayacaksınız.

SMF forum sistemini temel düzeyde öğrenecek, web yayınlarınızla forum sistemini bütünleştirebilecek ve büyük paylaşım ortamları hazırlayabileceksiniz. WordPress ile kişisel ya da kurumsal blog çalışmanıza imza atmak için ise artık tüm temel bilgilere birarada sahip olacaksınız.

Ancak ne var ki içerik yönetim sistemleri bu kitaptan ibaret değil. Asıl olarak bu 4 betiği seçmemizdeki amaç, konularının liderleri ve en marifetlileri olmaları yanında, “tam bir derya” diye tanımlayabileceğimiz betikler olmalarıdır.

Hepsi “Joomla, osCommerce, WordPress, SMF” isimli kitabımız ve ek cd ortamı ile Ocak 2008'de geliyor.

Kitabımızın sonlanması ile birlikte, işlediğimiz konular hakkında Türk Dillerinde büyük bir boşluğu doldurmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Bu gururu, kitabımızı hazırlayan CMSTURK ekibi olarak, basım imkânı tanıyan Pusula Yayınevi ile beraber paylaşıyoruz.

Yazar Kadromuz:
Aytuğ AKAR (Akar), Ersen KOÇ (ersen), Mehmet YAZICI (memoc@n), Tahsin ALTAY (Tahsin ALTAY), Enes AYDÜZ (enxdesigN), Derya TAKMAZ ($irine), Halid Said ALTUNER (Dexigner), Ercan ÖZKAYA (Pentacle), Mustafa AYDEMİR (ahdes)

Varlığıyla Katkı Sağlayanlar (Yine CMSTÜRK Ekibinden):
Onur, kendimce, Sakkaya, Gardian, gecekurdu, Huzeyfe, webbilgim, ras0ir, Adviser

CMSTURK Yönetimi

bilgi[at]cmsturk.net
http://www.cmsturk.net/forum/showthread.php?t=12531
http://www.joomlakitap.com
http://www.joomlakitabi.com

İstanbul İmsâkiyesi - Ankara İmsâkiyesi
Ücretsiz Joomla Hosting - Ücretsiz Yüzyüze Joomla! Kursu - Ücretsiz Drupal Hosting - Ücretsiz Yüzyüze Drupal Kursu
Akar isimli üye şu anda  çevrimiçi.  
Eski 01-12-2007, 18:18:20   #2
Akreptr
Demirbaş Üye

Akreptr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

İletiler: 2.805

Standart Cevap: Pusula ve CMSTÜRK Joomla!'nın Kitabını Basıyor

işte emek budur, tebrik ederim tüm emeği geçenleri
bu güzel değeri ortaya çıkaran insanlarla burada bir çatı altında olmak da bence ayrı bir gurur.

Kitabın ilk müşterisi ben olacağım
Eski 01-12-2007, 18:35:05   #3
CayeliDizayn
Üye

CayeliDizayn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Nereden: Berlin DC Locations
İletiler: 27

Tebrik ediyorum
Eski 01-12-2007, 18:36:27   #4
cracker
Üye

cracker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

İletiler: 37

valla süper bir şey yakında bunun kursunu veren yerler de çıkmazsa şaşarım
Eski 01-12-2007, 18:40:15   #5
Gök@Lp
jakoben

Gök@Lp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Nereden: İzmir
İletiler: 1.241

Emeği geçen herkese çok teşekkürler.gerçekten büyük bir boşluğu dolduracak bir çalışma olmuş.
Gök@Lp isimli üye şu anda çevrimdışı  
Eski 01-12-2007, 18:40:20   #6
bengi
Üye

bengi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Nereden: Türk Eli
İletiler: 489

tebrik ederim
Eski 01-12-2007, 18:43:49   #7
Hasan
belki bir parça tuhafım.

Hasan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Nereden: İstanbul
İletiler: 869

Tek kelime ile mükemmel! Emeğinize sağlık ekip çalışması budur işte
Eski 01-12-2007, 19:04:07   #8
chacho
Üye

chacho - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

İletiler: 87

harcanan emekleri sevgili arkadaşım Tahsin sayesinde(Linux) çok iyi biliyorum ve hayatımda piyasaya sürüldüğü an alacağım dediğim ikinci şey (diğeri ps3tü ve aldım ehuehue)
çok yararlı bir kaynak inşallah beklenen ilgiyi görür...
Eski 01-12-2007, 19:49:52   #9
kendimce
Serdar KONAK

kendimce - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Nereden: EDİRNE
İletiler: 809

tebrik ediyorum. uzun zamandır bu haberi ne zaman verecek arkadaşlar diye bekliyorum. gerçekten arkadaşların bu kitap için ne derece araştırm toplantı ve çalışmalar yaptığına şahit oldum. herkes için çok faydalı olacak büyük bir boşluğu dolduracak bir KAYNAK KİTAP olacağına eminim. şimdiden tüm yazarları ve varlıklarıyla katkı sağlayan arkadaşları tebrik ediyorum...

Özel mesajdan destek veremiyoruz.
kendimce isimli üye şu anda çevrimdışı  
Eski 01-12-2007, 20:10:12   #10
İlyas
Hastalıkta ve Sağlıkta...

İlyas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Nereden: Bir muamma ki meçhulden öte
İletiler: 3.406

Hayırlı olsun herkese
Eski 01-12-2007, 21:14:40   #11
GökhanHT
Demirbaş Üye

GökhanHT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Nereden: turhal
İletiler: 1.098

oh be akar abi geliyor geliyor büyük kitap geliyor
Eski 01-12-2007, 21:23:05   #12
Akreptr
Demirbaş Üye

Akreptr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

İletiler: 2.805

çok merak ediyorum, bu kadar büyük bir emek ürünü olan bu kitap kaç tane satacak, çünkü o kadar çok joomla, smf vb. kullanan kişiler varki
umarım kitap gereken değeri alır böylece joomla geliştikçe kitabın yeni baskılarıda çıkar
Eski 01-12-2007, 21:28:10   #13
efsaneyim61
Etkin Üye

efsaneyim61 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

İletiler: 382

emeği geçen herkesi kutlarım helal sizlere
Eski 01-12-2007, 21:54:42   #14
Pusula Yayıncılık
Üye

Pusula Yayıncılık - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

İletiler: 2

Kitabın editörü ve Pusula yayın yönetmeni olarak benim de birkaç kelam etmem iktiza eder sanırım.

Kitap fikir olarak ilk ortaya çıktığı zaman hali hazırda bir joomla kullanıcısı olarak epeyce bir heyecanlandığımı, ne zamandır böyle bir fikre ve hayale sahip olduğumu cmsturk'ten görüşmeye gelen arkadaşlarla da paylaşmıştım. Sağolsun cmsturk ekibi bu fikri ve rüyayı canlı tutmamda kitabın basım öncesi hali elime gelene kadar da epeyce yardımcı oldu.

Şuan kitap basılmak üzere (ve ilk okuyanlardan biriyim editörü olarak ) emeği geçen herkese teşekkür ederim. CMSTurk ekibi ile daha nice kitaplara diyorum ve herkese kolaylıklar diliyorum.
Eski 01-12-2007, 22:01:26   #15
mavi01
Etkin Üye

mavi01 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Nereden: Manisa
İletiler: 349

Ne güzel bir işbirliği. Tebrikler.

Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Seçenekler
Stil