|
|
#1 |
|
Sitenizde kullanıcıların ortak noktalar etrafında biraraya gelip çeşitli gruplar (topluluklar) oluşturmalarını istiyorsanız, Organic Groups (OG) eklentisine ihtiyacınız olacak. Yalnız OG kurulumu biraz çetrefilli olduğundan ilk başlarda sorun yaşamanız mümkün. Dolayısıyla kurulum adımlarını kısaca özetlemeye karar verdim. Umarım faydalı olur.
Konu Drupaller tarafından (06-04-2008 Saat 18:11:21 ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Çok yararlı bir yazı olmuş. Eline sağlık...
|
|
|
|
#3 |
|
Bu yazıyı görmem iyi oldu. Drupaltr'de ki yazıma buranın linkini vereyim. Oradaki yazıyı bir türlü düzenleyememiştim.
|
|
|
|
#4 |
|
Arkadaşlar OG nin Türkçe dil dosyası yokmu?
|
|
|
|
#5 |
|
Benim öyle bir çeviriden haberim yok, olsaydı resmi çeviriye eklerdik.
|
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Yarım Türkçe'leşmiş bir tr.po dosyası buldum.Bunu og ye nasıl ekleyebilirim acaba.Deneyip onun üzerinden çevirmeye devam ederim elinden geldiğince.
Yada og kullananlar kendi çevirdikleri dosyaları burada paylaşamazmı?
|
|
|
|
#7 |
|
tr.po'yu OG içindeki po klasörüne atmalısın. Ben OG kullanıyorum ama çeviriyi po dosyası üzerinden değil sitedeki arayüz üzerinden yapmıştım.
|
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Birde şöyle bir sorum var;
Önce biz ana gruplar oluşturucaz kullanıcılar kendileri bu ana gruplar altına alt gruplarmı oluşturacak yoksa biz kategori oluşturucazda kullanıcılar bu kategorilere bağlı olarak grup mu oluşturacaklar? Acaip bir soru oldu ama idare edin..
|
|
|
|
#9 |
|
Gruplar da bir düğüm. Dolayısıyla taksonomi ile bir sözlük ve kategoriler ekleyip grup düğümleri için kullanabilirsiniz. Yani siz kategorileri oluşturun, kullanıcılar da grupları.
|
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Teşekkür ederim dostum.Bundan sonraki sorularıma soru cevaptan devam edeceğim burası yanlış yer galiba.
|
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|