Orijinalini görmek için tıklayınız : Siteye referans veren sitelerin listesi modülü
mahvii
16-08-2007, 00:08:22
Arkadaşlar başlıkla tam ifade edebildim mi bilemiyorum ama dün bir sitede görmüştüm. Sol menüde, o siteye hangi siteden tıklanarak gelindiyse onların listesini veriyordu sol menüde. Böyle bir eklenti var mıdır?
Bu iş için alternatif iki eklenti. Ben mod_referrer_extended'i kullanıyorum yaklaşık 2,5 senedir...sorun yok. Ayarlarını bile unutmuşum esasında :)
mahvii
16-08-2007, 00:34:06
www.sadakat.net
..yfernandez.id.au
mamboforge.net
octopod.org
Sağloasın kurdum da yukarıdaki yabancı siteler çıktı. Ne alaka? Birde kötü siteler çıkarsa listede silme seçeneği yok heralde..
Onlar modülün çalıştığını görebilmeniz için varsayılan olarak yüklü. Ayarlarda belirttiğiniz sayıda siteden ziyaret geldiği anda onlar düşecektir merak etmeyin.
aysberg1710
16-08-2007, 23:46:21
bu dediğin www.cografyaciyiz.net te mevcuttur bu çok basit onları kuramadıysan gönderebiliirm
Arfmin
17-08-2007, 00:25:01
FTP bölümünden siteye giriş yaparak module bağlı olarak çalışan mod_referer_extended klasörü içindeki txt dosyasını açarak modül içindeki istemediğiniz linkleri silebilirsiniz.
mahvii
17-08-2007, 00:37:51
Anladım. Bu eklentiyi de sitemize kazandırdık.
Anasayfada en fazla 10 adet yazı gözüksün dedim. (admin panelinde, menülerden anasayfa lingine tıkladım # Leading: 10 yaptım.
Benim isteğim şu. 10 yazıdan sonra otomatik olarak 11. yazı artık anasayfayla ilişkisi kalmasın. Ama şu anda
<< Başa Dön < Önceki 1 2 Sonraki > Sona Git >>
Sonuçlar 1 - 13 Toplam: 15
çıkıyor. Ben bunu istemiyorum. Zaten kategoriler sayfasında yazılar mevcut. Bunu nasıl kaldırabiliriz ?
Öncelikle leading kullanmak bir yöntem olabilir ama bunun Joomla! CMS mantığında ne işe yaradığını bilmeniz açısından şunu söylemek lazım:
Leading Joomla!'da manşet ya da sürmanşet mantığında kullanılır. Örneğin anasayfanızda 2-3-4 sütunlu yayın yapıyor olun. Burada kullandığınız parametreler columns (sürun sayısı) ve intro (haber özeti sayısı) şeklindedir. Böyle bir durumda leading (manşet-sürmanşet) değerini 1 verirsiniz ve sütunsayısından bağımsız olarak son eklediğiniz haber en üstte ve tek sütun halinde (html.deki colspan etiketinin php'de otomatik olarak alt sütunlşarı tanıyacak şekilde uygulanması ile) yer alır. Siz 10 sütunlu bir yayın da yapsanız sanki onlardan bağımsız ya da sürmanşet haber gibi son haberiniz en üstte tek başına yer alacaktır.
Bu mantığa göre esasında sizin yayınınızda colums=1 ve intro=dilediğiniz sayı şeklinde ayarlama yapılmalı. Ancak başta da dediğim gibi görünüm farklılığı oluşmaz.
Alttaki sayfa dolaşım ve sayfa neticelerini göstermek istemiyorsanız, 2. sayfa ile bağlantı kalmasını istemiyorsanız, aynı parametre alanında Pagination (sayfalandırma) ve pagination results (sayfa/tümsayfalar içerik sayısı) Hayır olarak kaydedilmeli.
Lafın başında konuyu uzattım ama yeri gelmişken değinmk istedim; kusura bakmayın.
mahvii
17-08-2007, 02:17:14
Sağolasın. Hallettik.
Ufak tefek sorular için yeni başlık açmak istemiyorum. O yüzden konu uzayıp gidecek :)
Yazıların üstünde, yanında vs. hangi bölüm ve kategoriden olduklarını da göstermesi işini, eğer admin panelindeki içerik gönder butonuna tıklarsak, orada parametrelerden,
içerik göster (evet, hayır), ve bölüm göster (evet, hayır) seçenekleri var.
Ama üyeler yazı gönderirlerken böyle bir şansları yok malesef.
Bunu standarta bağlayamazmıyız. Yani her zaman gözüksün?
Birde üye olmayanların sadece anasayfadaki önizleme yazısını okumalarını,devamı lingine tıkladıkları zaman tıkanmalarını nasıl sağlarız?
1. Bir içerik çin bu ayarlama yapılmaz. Yayın hangi menü öğsine bağlıysa o öğe ayarlarından yapmanı yeterli. Artık içeriği kim girerse girsin, yayınlanacağı sayfanın özelliklerini alır. Yani bir içeriği farklı sayfalarda göstermek istediğinizde değişken durum ortaya çıkacaktır. Birinde kategori ismi gözüksün dersiniz ve gösterilir, diğerindew gözükmesin dersiniz ve gösterilmez. Halbuki içerik aynıdır. Olay tamamen yayında olduğu alanı kontrol eden menü öğesinin ayarlarına bağlı.
2. Accesstotext botu var. indir.cmsturk.net alanından ya da forumlarımızda arama özelliğini kullanarak bulabilirsiniz. Bu bot tam da dediğiniz iş için. Standart bir joomla uygulaması olan m-------b------ (imzamdaki site) içerisinde bu botu kullanıyorum.
Ayrıca, forumlarımızda cevabını bulamadığınız sorularınız için yeni konu açmanız daha iyi olur. Böylece bir başkası da aynı konuda arama yaptığında sizin soru-cevaplarınızdan faydalanabilir. Tek başlıkta çeşitli sorular ise bu açıdan yetersiz olur.
mahvii
14-09-2007, 15:19:52
Bu iş için alternatif iki eklenti. Ben mod_referrer_extended'i kullanıyorum yaklaşık 2,5 senedir...sorun yok. Ayarlarını bile unutmuşum esasında :)
modregerer kullanıyorum.
Yenimi farkettim yoksa sonradan mı oldu bilemiyorum.
en fazla 6 site ismi gösterebiliyorum. daha fazla göstermesi için mod bölümündeki parametrelerden istediğim rakamı yazsam bile kaale almıyor. Mortgagede 6 dan fazla var ama?
mahvii
15-09-2007, 14:08:52
modregerer kullanıyorum.
Yenimi farkettim yoksa sonradan mı oldu bilemiyorum.
en fazla 6 site ismi gösterebiliyorum. daha fazla göstermesi için mod bölümündeki parametrelerden istediğim rakamı yazsam bile kaale almıyor. Mortgagede 6 dan fazla var ama?
Sevgili arkadaşım. Ne acelen var biraz bekle. 15 ayarladığın halde neden 6 gözüküyor. Çünkü önceden 6 idi. 15 yapar yapmaz 9 tane daha sitenin bir anda referans mı verilmesini bekliyorsun. Referanslar yapıldıkça sayı 15'i bulur merak etme;)
Bu modülün bir özelliği; modül ayarlarında parametrelerden istemediğin adresleri parametrelerden spamlıyorsun. Sorum şu:
butonda;istemediğimiz birden çok site varsa; siteler arasını nasıl ayıracağız. Virgülle mi, noktalı işaretle mi?
isamese
08-01-2009, 23:02:57
mhb arkadaslar mod_referer_extended modolu iki site ismi ni nekar silmis olmama aragman bir tulu yok edemdim dakika sürmüyor yeni gelyir moduluk bolokiren ayarindan blokiren yaptigim halde yine gelir likler bunlar .billigmedicin.com/.free--pics.org/Throat-Gaggers-1.html Billig Medicin bun acüzüm bilen arkads varmi bi cüzum bulan olursa haberdar ederse sevinirim
rıza_
16-04-2009, 14:17:10
ya hata veriyor neden bir bilgini
Discowery
31-05-2009, 02:45:21
bende ftp den list i değiştirdim attım ama linkler görünmüyor ?
vBulletin v3.8.5, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.