Orijinalini görmek için tıklayınız : OpenSef Bileşeni?
Merhabalar öncelikle joomladersleri üyesi olarak birleşme ve yeni forumlar hepimize hayırlı olsun..
Benim opensef le ilgili olarak sorcağım şey şu bileşeni kurdum ve gayet düzgün şekilde çalışıyor fakat wrapper la kullandığım 5-6 menü var ve içinde aynı adı taşıyanlar var örneğin Süper lig başlığı altında Puan durumu ve Lig a başlığı altında Puan durumu,fikstür vs. ve bunların hepside Ligler başlığı altında
yani şöyleki
Ligler-Süper Lig (Puan Durumu,Fikstür vs.) - Lig 1 (Puan Durumu,Fikstür vs.)
Open Sef i açtığım zaman isim karışması oluyor bu da şöyleki süper lig puan durumuna girildiği zaman siteadım/ligler/puan-durumu.html adresli sayfaya giriyor Lig 1 Puan durumuna girdiğimdede aynı adresle aynı sayfaya giriyor bunu nasıl önleyebilirim?Name Aliases la ilgili bir durum sanırım
memoc@n
13-08-2007, 19:35:35
opensef içine gir orada sef url lerini gördüğün alandan tüm linkleri sil bir şey olmaz merak etme sonra sayfanı yenile bak bakalım olacakmı çünkü sonradan değişiklik yapmışsan ve cachede duran bilgilerle o url ye ait eski url duruyordur bir dene bakalım yoksa linki yeniden verip tekrar dediklerimi yapabilirsin
Manage Friendly URLS kısmından delete all diyorsan denedim onu sildikten sonra yine aynı şekilde url leri oluşturuyor bu arada opensef versiyon 2.0.0 RC5_SP2
memoc@n
13-08-2007, 19:39:09
O zaman en son dediğimi bir yaparmısın
Son dediğin linki yeniden vermek işlemi mi?Eğer buysa nasıl yapıcam :)
memoc@n
13-08-2007, 19:44:00
wrapper olarak verdiğin linki ilk nasıl verdiysen öyle vererek :)
Ben link vermedim ki hiç opensef i açtım ve linklere tıkladığımda otomatik kendi URL leleri oluşturdu..
memoc@n
13-08-2007, 19:46:19
Hayır ben onu demiyorum şimdi senin menünde bu dediğin menü öğeleri yokmu onları yeni baştan oluştur demek istedim
Hmm anladım önce URLleri sileyim sonra menüleri baştan oluşturayım öyle mi? (yalnız bu işlem bayağı zaman alır :))
memoc@n
13-08-2007, 19:50:17
Valla bu işler deneme yanılma yöntemidir, genelde her derde bu şekilde çözüm bulunabiliniyor sonuçta karşılaştığınız bir genel sorun değil evet aynen dediğiniz gibi yapıyorsunuz
Evet en iyi deneme yanılma haklısınız teşekkürler yardımlarınız için birazdan denicem ve yanılıcam :D
Bu arada her zamanki gibi en geç 1 dk içinde cevap alıyorum i love cmsturk eskiden i love joomladersleriydi :D
memoc@n
13-08-2007, 20:01:56
Değişen bir şeyin olmadığını görmek adına... iyi bir örnek
kemalwebnet
13-08-2007, 20:20:46
Eğer hala sorunun hallolmadıysa benimde başıma gelmisti. Opensef ten Friendly URLS e gir. Orada listeden karışan url list friendly url ye gir listeden karışan urllerden birisini bul ve üzerine tıkla açılan menuden Friendly URL kısmının karsindaki yazan linki degistir. Atiyorum /super-lig se superlig yap yani bir karakter değiştirerek ve en altta yer alan Published? kısmını yes yaparak kaydet ve listeyi temizle bakalım düzelecekmi?
Evet kemalwebnet ben de aynı öneride bulunacaktım. Ayrıca karışıklığın yaşanmaması için adreslerin kategori ya da bölüm isileriyle bir oluşturulmasını ayarlamak uygun olacaktır. Daha önce opensef kullanırken benim de başıma gelmişti. O zaman bu tür bir değişilik gidererek sorunu çözmüştüm.
Şimdi artio kullanıyorum ve bu tür eşleşmelerde sef adreste değişiklik yapıyorum.
vBulletin v3.8.5, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.