PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : okul bileşenini geliştirelim

hikko23
01-08-2007, 14:30:47
arkadaşlar bu okul bileşeni var soner ekicinin tek eksiği toplu veri girişi yapılamıyor ve bu yüzden çok külfetli ve php5 e uyumlu değil bu 2 opsiyonu geliştirecek arkadaş varsa çok müteşekkir olurum bir ytardım edin

Akar
01-08-2007, 15:05:38
Bana ders modülü dediğiniz için ben başka şey sanmıştım.

Bileşen toplu giriş için veriyi nereden alacak ? Bu zor bir durum. Kaldı ki okullar Bilsa'nın yaptığı işi üzerine bu bileşeni kullanmayı ayrı bir yük olarak görüyor ve bileşen bu yüzden çok da revaçta değil. Biz seviyoruz ama kullanana zul geliyor.

Veriyi nereden alacağına dair bir şey söylerseniz belki bu konuda çalışma yapılabilir.

hikko23
01-08-2007, 15:19:37
ya şimdi veri girerken sınıfa tıklandığ zaman tüm liste gelsin word veya exelden kopyala yapıştırla bir seferde atıyorum 40 kişinin 1. sınav notu eklensin böle bişi olsun diyorum ama öğrenciler bakarken tc kimlik numarasını girsin sadece kendi derslerine ve snavlarına baksın ama önemli olan php5 e uyum

samandereli
16-08-2007, 12:19:36
Selam,
Hikko arkadaşım tam benim düşündüğüm şeyi düşünüyorsun. Ancak verinin nereden alınacağı gerçekten önemli. Öğretmen kendi bilgisyarında word excel tablosunda tutacak ama joomla'da bunu mesela mysql yapmazsan sorguya sokamazsın. O da oldukça karmaşık geldi bana.

Ama şöyle bir çözüm olabilir herhalde. Her öğrenci kendi şifresini girdiği zaman sadece ona görünecek bir alan olsa ve sadece kendi notları orada görünse. Bu da şöyle olabilir: siteye "özel" bir arama modülü konur öğrenci şifresini girdiğinde şifre ile ilişkilendirilmiş bir satırdaki notlar otomatik olarak orada listelenir. (Ben pek bilmiyorum ya ne de kolay buluyorum çözümü. Bekara ..... boşamak kolay ne de olsa :))

Herkese kolay gelsin.

pisdoktor
16-08-2007, 19:30:56
şimdi arkadaşlar bileşenin geliştiricisi olarak sizlere açıklamam gereken şeyler var sanırım.
1. si toplu not girişini tek bir dosyadan yükleme metoduyla eklemek çok zor. bu dosyanın xml formatında olması joomlanın alt yapısına uygun ama xml değil de word veya başka bir formatta olması bu işin olmasını zorlaştırıyor. yani toplu not girişi yapılacaksa mantık şöyle olmalı;
- bir sınıf ve bir ders seçilir
- seçilen sınıftaki öğrencilerin tümünün notu seçilen ders için tek tek girilir.
- girdiler kaydedilir.

tek bir dosyadan tüm sınıfın notlarını word e yazmaktansa joomlaya eklemek daha kolay olur.

gelelim her öğrencinin kendi notlarını görmesine... burada bir modül kullanılabilir
- modülün arama bölümüne ögrenci tc numarasını yazar ve arama butonuna basar
- o tc kimlik numaralı ögrencinin tüm notları hatta not ortalaması falan ekranda gösterilir.

ben size kısaca mantıgını anlatayım, siz bileşeni geliştirin. benim tüm joomla eklentilerim GNU GPL dir. istediğiniz gibi değiştirebilir, geliştirebilirsiniz. ;)

Akar
16-08-2007, 19:38:04
Toplu giriş olayı biraz zor. Bilsa da esasında şimdi öğretmenlerin not girişi için bir ek çalışa kullanıyor...geçen dönemden beri.

Bir disket ile çalışılıyor.

Aynı mantığı belki verilecek bir tablodan sorgu oluşturacak bir motorla yapabiliriz. Ancak yine de bunu Bilsa ile senkronize edemediğimiz sürece okullar bu işi yük olarak görmeye devam edecektir. Senkronizasyon sağlayabilirsek zaten ayrıca girişe gerek kalmayacak. Ancak bunun içinde cgi script gerekiyor bildiğim kadarı ile ve bunu da Bilsa'nın yapması gerekiyor. (Doktor, b bilgiyi senden almış olabilirm, tam hatırlamıyorum)

Dolayısıyla ben yaklaşık 6 ay evvel bnun olma umudunu terk ettim.

Ancak hepinizin dediği gibi bileşen geliştirilerek bir kaç özellik eklenebilir.

Pentacle
16-08-2007, 20:30:15
bilsanın hocalara urettigi disketin icinde notlar text dosyalarında tutuluyordu galiba.

o dosya icin bir parser yazılabilir aslında.

Akar
16-08-2007, 21:34:31
Diskete evde giriş yapılıyor ve sonra o disketle okulda sisteme giriliyor. Tam çalışma şeklini öğrenmştim ama unuttum. Bunu tekrar öğreneyim.

Pentacle
16-08-2007, 22:10:12
disketleri biliyorum. disket icinde evden giris icin bir exe dosyası ve yanlıs bilmiyorsam her sınıf icinde bir txt dosyası var.

mimicom
26-10-2007, 00:40:58
Bu konuda en iyi program www.okulotomasyon.com a aittir. Bu firma nın yaptığı program internetten not girilbiliyor ve öğrenci veya veli internetten notlarını öğrenebiliyor
Ben kullandım mükemmel yapmışlar. 13 modül var içinde
onun gibi yapmak başlı başına bir programcılık. Bize bir sınıf için olsa yeter onu da kullanamıyoruz. Sürekli hata veriyor.
Öncelikler bir sınıf için düşünelim gerisi gelir

trkmml
26-10-2007, 01:24:10
bu disketteki text dosyasından bir örnek eklense üzerinde çalışılabilir
elinde olan varsa ekleyebilir mi?
en azından formatı anlaşılırsa benzer formatta csv olarak açılabilir
csv import fonksiyonu ile halledilebilir biraz çalışıldığında

pccolog
14-11-2007, 00:52:55
Arkadaşlar bu işler güzel benim tavsiyem www.iokul.net
butun seyler düşünülmüş
parsı olanlar alabilirler.