PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Joomla Smf Entegre Hakkında

mavi01
30-07-2007, 04:05:01
Merhabalar.

Smf ile joomla entegre olduğu zaman joomlaya üye olan smf yede üye olmuş oluyormu, yoksa ikisinin üyelikleri farklımı? Var olan üyeler ne oluyor?

Entegre bileşeni için Smf üye giriş modülü varolduğundan, sanırım iki sistemin üyelikleri farklı.

Eğer öyle ise sadece forumdaki mesajları ve üyeleri joomlada göstermeye yarıyor. Doğrumudur?

Geçen gün forumda bu bileşenin artık destek görmeyeceği ve geliştirilmeyeceğini okudum. Bu bileşeni kurmamı önerirmisiniz.?

KaanF
30-07-2007, 04:09:43
Merhaba ben sitemi bugünlerde Joomla'ya geçiriyorum. SMF ile Joomla'yı bağladım.

İki sistemin üyelikleri de bir. Yani nereden üye olursanız olun tek üyelik oluyor. Giriş modülünü ayarlayabiliryorsunuz zaten.

Akar
30-07-2007, 13:01:48
Bütünleştirmeden (entegrasyon) maksat zaten tek üye yönetimi ve eskilerin de senkronize olabilmesidir.

Forum veritabanı tabloları Joomla! ile aynı veritabanında ve bütünleştirme sonrası üyeler forum tablolarında bulunur.

Giriş odülleri sizi yanıltmasın.

mavi01
31-07-2007, 06:12:01
Kurdum ama böyle bir hata verdi.

Basarisiz:_JSMF_MSG_SMF_JOOMLA_SYNC_CHECK_ERR: db_error:Illegal mix of collations (latin1_general_ci,IMPLICIT) and (latin1_swedish_ci,IMPLICIT) for operation \\\'=\\\' SQL=SELECT count(*) FROM smf_members LEFT JOIN mavi_users ON mavi_users.username=smf_members.memberName WHERE mavi_users.username IS NULL1

Nasıl düzeltebilirim.

mavi01
31-07-2007, 19:45:44
Yukarıdaki hatanın ne olduğunu bilen bir arkadaş varmı acaba. Joomla veritabanı ön ekini kurulumda mavi yapmıştım. Sorun ondan olabilirmi? Nerde hata verdiği resimde yazıyor.

http://img505.imageshack.us/img505/8462/adszrr7.jpg

memoc@n
31-07-2007, 20:34:20
Forumu utf8 kurmuşsunuz sanırım joomla ise latin1 haliyle çakışıyor gibime geldi smf forum kurulumunda utf-8 karakter kodlamasınımı seçmiştiniz

mavi01
31-07-2007, 20:56:03
Hayır utf-8 i seçmedim. Nasıl patch edebilirim bulamadım. :s

Ben joomlayı localden taşıdım hosta. Veri tabanını smf veritabanına yazdırırkenmi hata yaptım acaba?

memoc@n
31-07-2007, 21:02:50
smf path here kısmına zaten forum dizinini doğru yazmışsanız kaydet tuşuna basın ardından patch linkleri gelecek, ya forum dizininin yolunu hatalı yazıyorsunuz yada yazdıktan sonra patch linkleri gelebilmesi için kaydet tuşuna bamamış olabilirsiniz

mavi01
31-07-2007, 21:08:44
Bu kadar basit birşeyi yapamamışım. :)

Forum dizinini yani forum yazıp kaydetmemişim. Teşekkür ederim.

mavi01
01-08-2007, 22:32:08
Bu hatayı nasıl düzeltebilirim?

Basarisiz:_JSMF_MSG_SMF_JOOMLA_SYNC_CHECK_ERR: db_error:Illegal mix of collations (latin1_general_ci,IMPLICIT) and (latin1_swedish_ci,IMPLICIT) for operation \'=\' SQL=SELECT count(*) FROM smf_members

Hiç bir şekilde giriş yapılmıyor. Kaç kere silip yeniden kurdum olmuyor olmuyor. :(

Pentacle
01-08-2007, 23:03:04
@mavi01, iki farklı veritabanı mı kullanıyorsun?

mavi01
02-08-2007, 19:55:53
Hayır tek veritabanı kullanıyorum. memocan arkadaşımızın forumundada sordum ama bir sonuca ulaşamadım.

Bileşeni kurduğumda Joomla ve SMF kullanicilarini senkronize et seçeneği kurulmuş halde geliyor. Yani senkronize et demeden yeşil şekilde tamamlandı yazıyor. Yukardaki mesajda resimde gözüküyor. Ve tamamen kaldırıp tekrar yüklediğimdede aynı şekilde kurulmuş vaziyette geliyor. Doğrula dediğimde ise bu hatayı veriyor.

''Basarisiz:_JSMF_MSG_SMF_JOOMLA_SYNC_CHECK_ERR: db_error:Illegal mix of collations (latin1_general_ci,IMPLICIT) and (latin1_swedish_ci,IMPLICIT) for operation \'=\' SQL=SELECT count(*) FROM smf_members''

Phpmyadminden smf_members latin1_swedish_ci olarak geçiyor. Joomla user ise latin1_general_ci olarak geçiyor.

Joomla userdeki dosyaları latin1_swedish_ci olarak değiştirdim. Senkronize linki geldi ve senkronize etti ve hata gitti. Fakat ayarları yapmama rağmen bir türlü hem joomla user menüden hemde smf user menüden giriş yapılamıyor. Joomla userdeki verileri tekrar eski haline yani latin1_general_ci olarak değiştirdiğimde aynı hatayı veriyor. Ne yaptımsa olmuyor. Ustalardan bir çözüm bekliyorum.

Tahsin ALTAY
02-08-2007, 20:00:14
karakter setlerde bir karışıklık varmış öyle yazıyor bir yerde general_ci olarak geçiyor diğer tarafta swedish_ci olarak geçiyor. phpmyadminden tabloları kontrol edin bence

mavi01
02-08-2007, 20:09:05
Phpmyadminden smf_members latin1_swedish_ci olarak geçiyor. Joomla user ise latin1_general_ci olarak geçiyor.

Joomla userdeki dosyaları latin1_swedish_ci olarak değiştirdim. Senkronize linki geldi ve senkronize etti ve hata gitti. Fakat ayarları yapmama rağmen bir türlü hem joomla user menüden hemde smf user menüden giriş yapılamıyor. Joomla userdeki verileri tekrar eski haline yani latin1_general_ci olarak değiştirdiğimde aynı hatayı veriyor.

Mesajımdada belirtmiştim. Aynen dediğiniz gibi karakter setleri farklı. Sadece joomla_userdekileri değiştirmiştim ben. Sanırım komple hepsini değiştirmem gerekecek.

Bu karakter setlerini değiştirmenin kolay bir yolu varmıdır. Onca dosyayı tek tek değiştirmek imkansız gibi birşey.

Tahsin ALTAY
02-08-2007, 23:47:57
o tablonun SQL çıktısını alın sonra düzenlemek üzere açın o dosyayı içerisinde karakter belirten yerleri düzenleyin. Geri yüklemeden önce o tabloyu silin ve SQL sorgusu olarak tekrardan okutun.

Bu işlemleri yapmadan önce Tam bir yedek alın...

mavi01
03-08-2007, 20:34:36
Merhaba. Joomla veritabanındaki bütün tabloların karakter setini komple smf ninki gibi yaptım. Veritabanından ve siteden smf entegre bileşenine ait ne varsa sildim. Yeniden kurdum.

Bileşen kurulduğunda Patch linkleri geliyor fakat üyeleri senkronize et linki kendiliğinden kurulmuş vaziyette yeşil renkte tamamlandı yazıyor. Doğrula dediğimde ''SMF and Joomla kullanicilari senkronize'' yazıyor. Eski hatayı vermiyor.

Ayarları yapmama rağmen hem smf loginden hemde joomla loginden bir türlü login olamıyorum. Uğraşıyorum ama olmuyor. Mümkünse bir çözüm yolu bekliyorum.

Tahsin ALTAY
03-08-2007, 20:50:09
Denediğiniz Joomla ve Smf sürümünü söylemeniz mümkün mü?

mavi01
03-08-2007, 21:03:39
Tabi. Joomla 1.0.13, Smf 1.1.3 sürümleri.

memoc@n
03-08-2007, 22:26:32
joomla 1.0.13 için joomlahacks in bileşenini kullnıyorsanız senkronize etmeyecektir bu sürüme uygun bileşenleri yokki

Pentacle
03-08-2007, 22:38:57
joomla 1.0.13 için joomlahacks in bileşenini kullnıyorsanız senkronize etmeyecektir bu sürüme uygun bileşenleri yokki

http://www.joomlahacks.com/component/option,com_smf/Itemid,94/topic,4174.0

pardon? :)

memoc@n
03-08-2007, 22:44:38
:) dün çıkmış bakmamışım

mavi01
03-08-2007, 23:34:28
:o

Yani onca uğraşım yeni sürümde çalışmadığındanmış. Şimdi login olabildim. Teşekkür ederim.

memoc@n
03-08-2007, 23:54:14
evet biraz üstteki mesajımda sölemiştim neyse hallolmuş o zaman mesele kalmadı