PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Üst Menü yapilandirma?

kekokoc
30-12-2011, 22:21:21
Ustalarimdan bir konu hakkinda bilgi edinmek istiyorum:
Bir menü düzeni kurmaya calisiyorum ama yapamadim.
Örnegin:

Üst menü de bulunanlar:
Ana Menü - Joomla - Drupal - Wordpress

Üst Menüde Joomla ya tiklayinca asagida sol yan menü de bulunacaklar:
Joomla Eklentiler
Joomla Temalar vs..

Üst Menüde Drupal a tiklayinca asagida sol yan menü de bulunacaklar:
Drupal Eklentiler
Drupal Temalar vs..

Üst Menüde Wordpress e tiklayinca asagida sol yan menü de bulunacaklar:
Wordpress Eklentiler
Wordpress Temalar vs..

mhusty
30-12-2011, 22:42:36
çok basit yapmanız gereken menü yöneticisinden solda gözükecek olan menüleri ayarlamanız... Daha sonra modül yöneticisinden menü oluşturup sol yan menü'de yayınlamanız ve sadece gözükmesini istediğiniz menüde gösterilmesini ayarlamanız yeterli olacaktır... Örnek

Joomla menüsünü oluşturdun üst kısımda duruyor.. Daha sonra joomla menüsünde gösterilmesini istedğiniz menüleride oluşturun Joomla Eklentiler vs... Ama dikkat edin ayrı ayrı menü grupları olacak bunlar ... Sonra Modül yöneticiisinden yeni'ye tıklayın ordan menü modülü oluşturun modül ayarlamalarından joomla eklentiler , joomla temalar vs.. şeyler için oluşturduğunuz menü grubunu seçin ve hangi modül pozisyonunda yayınlamak istediğinizi seçin... Son olarakta sol alt kısımda bu modülün hangi menülerde gözükmesini istediğinizi seçin biz burda joomla menüsü için örnek verdik sizde bu modülün sadecce joomla menüsünde gözükmesini ayarlayın bu kadar...

mhusty
30-12-2011, 22:43:08
çok basit yapmanız gereken menü yöneticisinden solda gözükecek olan menüleri ayarlamanız... Daha sonra modül yöneticisinden menü oluşturup sol yan menü'de yayınlamanız ve sadece gözükmesini istediğiniz menüde gösterilmesini ayarlamanız yeterli olacaktır... Örnek

Joomla menüsünü oluşturdun üst kısımda duruyor.. Daha sonra joomla menüsünde gösterilmesini istedğiniz menüleride oluşturun Joomla Eklentiler vs... Ama dikkat edin ayrı ayrı menü grupları olacak bunlar ... Sonra Modül yöneticiisinden yeni'ye tıklayın ordan menü modülü oluşturun modül ayarlamalarından joomla eklentiler , joomla temalar vs.. şeyler için oluşturduğunuz menü grubunu seçin ve hangi modül pozisyonunda yayınlamak istediğinizi seçin... Son olarakta sol alt kısımda bu modülün hangi menülerde gözükmesini istediğinizi seçin biz burda joomla menüsü için örnek verdik sizde bu modülün sadecce joomla menüsünde gözükmesini ayarlayın bu kadar...

kekokoc
31-12-2011, 00:06:25
Kardesim cok tesekkür ederim cevabin icin,
ama yapamadim

Arfmin
31-12-2011, 01:20:09
Birde ben anlatayım; (Üst menü oluşturulmuş varsayıyorum.)

- Menü yöneticisinden Joomla - Drupal ve Wordpress isimli 3 menü başlığı oluşturun.

- Bu menü başlıklarına bağlı menüleri oluşturun.

Modül yöneticisine geçin.

- Mevcut kullanılmakta olan menü modulünü üç adet çoğaltın ve ayrı ayrı yukarıda oluşturduğunuz menü başlıklarına atayın.

- Her modül için altkısımda bulunan modul atama bölümünden modülün görüneceği bağlantıları seçip (sadece seçilen bölümlerde) kaydedin.

Umarım başarırsınız.

kekokoc
01-01-2012, 23:36:19
Tamam yaptim.
Yardimlar icin tesekkürler