PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Joomla 1.7.3 dil dosyası yüklenmiyor.

angoloz
25-11-2011, 19:02:01
Siteden Türkçe dil dosyasını indirdim. Yüklerken hata verdi. Ondan sonra dil klasörleri içine dil dosyalarını attım ama adminde dil değiştirme seçeneğini göremiyorum.

Akar
25-11-2011, 21:18:10
Siteden Türkçe dil dosyasını indirdim. Yüklerken hata verdi. Ondan sonra dil klasörleri içine dil dosyalarını attım ama adminde dil değiştirme seçeneğini göremiyorum.
Dil kurulum paketi ile sade dil dosyaları kısmen farklı içeriğe sahiptir. Dil kuruolum paketini kurmayı deneyin, kurulmadığında Discover (Keşfet) sekmesinden kurdurun.

netmanharun
30-12-2011, 01:35:55
Merhabalar Joomla dünyasından epey uzak bir vakit geçirdim. yeniden bişeyler yapıyorum fakat bu sorun bende de mevcut. discover nasıl çalışıyor? dil dosyalarını hangi şekilde hangi dizine yüklemem gerekiyor? discover sekmesinde geldiğimde purge veya discover dediğimde herhangi bir liste çıkmıyor. ftp den attım açılmış ve açılmamış halini languages klarsörüne fakat bu keşfet bişeyi keşfedemedi bende keşfeti keşfedemedim? Kusura bakmayın 2008 den beri uzak kaldım bu dünyadan yeni dönüş yaptım joomla çok ilerlemiş çok basit bir soru sormuş isem!

Akar
30-12-2011, 01:53:22
Merhaba netmanharun,
Yukarıda arkadaşa da belirttiğim gibi; önce normal kurulum işlemini yapın, kurulmayınca discover alanına geçip discover deyin. Normalde bu alan dil dosyalarını doğru dizine attığınızda çalışır ama dil kurulum paketinin xml dosyalarıyla normal dil xml dosyaları farklı olduğundan sizin yaptığınız şekilde çalışmaz. Sadece dil dosyalarını ilgili dizinlere göndereyim derseniz bunu dil kurulum paketinden değil, Türkçe Joomla paketinden yapmanız lazım. İmzamdan 1.7.3 indirin, language/tr-TR ve administrtor/language/tr-TR klasörlerini sitenizin aynı dizinlerine ftp aracıyla gönderin.

netmanharun
30-12-2011, 14:15:45
Çok teşekkür ederim türkçeye çevirme işini yapabildim. keşfetle kur diyip kurdum ''JInstaller: :Install: Joomla! XML ayar dosyası bulunamadı.'' diye bir hata verdi ama bu sorun oluşturacak bir durum değil sanırsam? İlgi için çok teşekkür ederim.

burgutex
02-01-2012, 21:51:58
başka bir dil dosyası bul. ya da senin dil dosyan kullandığın sürüme uyumlu değil. j 1.5 dosyalarını j 1.7de kullanamazsın.