Orijinalini görmek için tıklayınız : Mister Estate Emlak Yönetimi || Soru - Cevap
Konunun Tanıtım Adresi >>> (http://www.cmsturk.net/forum/showthread.php?t=4950)
Konu tanıtımı ve ekli dosyalar ile diğer bağlantı adresleri yukarıdaki konuda verilmiştir. Bileşenin bu sürümü (1.1.0) ile ilgili soru cevapların buradan paylaşacağız.
azazil
26-07-2007, 14:41:48
Benim yapmak istediğim haber sitemde emlak ilanları bölümü oluşturmak 1.1.0 ı kurdum ve ana menüye bağladım bileşeni ancak kayıtlı üyeler açılan sayfada emlak girişi yapamıyorlar ilan bırakamıyorlar acaba bileşenin kullanımını anlatabilirmisiniz.Şimdiden teşekkürler..
Bileşenin tam anlatımı Ağustos ayının ilk haftası için plana alındı. Bu esnada eski anlatımlardan faydalanabilirsiniz.
Kullanıcıların emlak ekleyebilmeleri için ME yönetim alanında önyüzden emlak girişine izin verilmeli ve emlak giriş sayısı (her kişi için tek yerden sınır belirlenir) uygun olarak ayarlanmalı.
Türkçe sürümü kullanmanızı öneririz.
hakanceylan58
03-08-2007, 13:08:34
ME 110 yükledim.Üyelerin emlak girişini sağlayan Mister Estate-My Objects bölümünden istenen adres bilgilerini girince ''Notice: Use of undefined constant _EA_USR_YOUR_CONTACTDATA - assumed '_EA_USR_YOUR_CONTACTDATA' in c:\program files\easyphp1-8\www\joomla\components\com_estateagent\estateagen t.php on line 125
| _EA_USR_YOUR_CONTACTDATA ''hatasını veriyor.Ne yapabilirim? Yardımcı olabilirseniz sevinirim. Not:Konunun çok acemisiyim
Kendi yerel sunucunuzda problem alabilirsiniz. İnternet üzerinde bu tür bir problem alınmıyor. Yine de çözümünü bulmaya çalışacağım.
hakanceylan58
03-08-2007, 19:16:56
Sunucuda çalışmayı beceremedim.Şu an sadece localde çalışabiliyorum.İlginiz için teşekkür ederim.
Sungur
06-08-2007, 19:21:28
Evet. Ben de localde çok rahat kurdum ama sunucuya bir türlü kuramadım. Gerek .zip olarak gerekse klasörden kurmayı denedim... Hatta zipli dosyayı açıp tekrar zipledim, olmadı. Tekrar indirdim, yine olmadı. Bilginize...
Evet. Ben de localde çok rahat kurdum ama sunucuya bir türlü kuramadım. Gerek .zip olarak gerekse klasörden kurmayı denedim... Hatta zipli dosyayı açıp tekrar zipledim, olmadı. Tekrar indirdim, yine olmadı. Bilginize...Aldığınız bir hata olmalı değil mi ? Bu konuda bilgi verirseniz yardım alma şansınız artar.
azazil
12-08-2007, 23:55:01
Arkadaşlar MisterEstate_103_fullpackage paketini kurdum ve Türkçe dil dosyasını yükledim.Herşey normal görünüyor ama ben birşey yapamıyorum üyelerim firma iletişim bilgilerini giriyorlar kaydet dedikleri zaman zorunlu alanları doldurun diye birşey çıkıyor. İletişim bilgileri olmadan emlak girişi yapamıyorlar.Lütfen yardım edin.
Öncelikle sürümünüzü 1.1'e yükseltmelisiniz. 1.0.3'te hatalar var.
1.1.0'ın Türkçesi tamamen bize ait ve Türkiye koşullarına daha uygun.
Ayrıca iletişim bilgileri girilmeden üyeler emlak ekleyemiyor ME bileşeninde. Bu bir hata değil özellik.
esalihoglu
04-09-2007, 23:33:39
merhabalar. bu paylaşımınız için teşekkür ederim. sağlam bir emek harcanmış tr çevirmede.
sorunum şu; joomla 1.0.13 TR ye bu componenti kurmaya kalktığımda installation dosyası yok ve joomla yok hatası alıyorum:
ERROR: Could not find a Joomla! XML setup file in the package.
[ Devam Et ... ]
Kurulum Dosyasi bulunamadi:
C:\Program Files\EasyPHP 2.0b1\www\media\install_46ddc0fe89547\MisterEstate _110_FullPackage\
[ Devam Et ... ]
Dostum, bu sorunu birkaç kişi daha yine masaüstünde çalışırken bildirdi. Uzaksunucuda sorun yaşanmıyor. Henüz dün kurulum yaptım bu paket ile. Sorununuzun sebebini henüz bilemiyorum. Bileşen yazarına da birkaç kez bildirmeme rağmen hâlâ yanıt gelmiş değil.
esalihoglu
04-09-2007, 23:46:58
ok dostum. remote server da deneyeceğim. sorun olursa tekrar yazarım. ben bir commercial emlak sitesi hazırlama amacıyla kullanacağım bu componenti. umarım sorun olmaz. bu konudaki fikrin nedir?
Bunu tamamen Türkçe olarak hazırladık. Dediğinizi pek anlayamadım. Ticarî amaçlı bir şey yapmak istiyorsanız elbette uygundur. Ancak ücretsiz bir bileşen kullanacağınızı hatırlatırım. Kurup deneyin ve ihtiyacınızı karşılayıp karşılamayacağını görün derim.
esalihoglu
05-09-2007, 15:35:11
dostum local dışında da kurulum yapamadım. aynı hatayı alıyorum. component dosyasını bir kontrol edermisin. yada joomla versiyon farkı mı sorun yapıyor olabilir. bu konuda acil yardıma ihtiyacım var. msn: esalihoglu@msn.com
hata:
ERROR: Could not find a Joomla! XML setup file in the package.
[ Devam Et ... ]
Upload component - Failed
Kurulum Dosyasi bulunamadi:
/home/.pendragon/esalihoglu/esalihoglu.com/media/install_46dea2a447ad0/MisterEstate_110_FullPackage/
[ Devam Et ... ]
Ben 1.0.12 ve 1.0.13 ile denedim bunu ama sizin için tekrar kontrol edeceğim.
Evet paketimizde bir sorun oluşmuş. Bazı paketler foruma ekli olduğu için herhalde zamanla bozulabiliyor (ilginç ama başımıza geliyor)
Pakedi yeniledim. http://www.cmsturk.net/forum/showthread.php?t=4950 adresimizden tekrar indirebilirsiniz. 4-5 sefer farklı hesaplarda 1.0.13 TR sürümümüz üzerinde denedim.
esalihoglu
05-09-2007, 18:00:26
çok teşekkür ederim. problem çözülmüştür. bazı sayfalarda TR karakter sorunu var sanırım. bu konuda bir inceleme yaptınız mı?
Ek olarak bu componente ek En çok ziyaret edilen ilan, Vitrin İlanları gibi vs. modüller mevcutmudur?
Stranger
18-11-2007, 05:09:12
Paylaşımınız için teşekkürler.
Benim misterestate ile genel birkaç problemim var.
-Ana sayfada yayınlanan ilanlarda ayrıntı göremiyorum, Yalnızca resim ve ilan başlığı var.
-Resim eklemediğim ilanlarda "resim yok" yazan bir ibare olması gerekirken ie de resim yüklenemediğinde çıkan X işaretini görüyorum.
Bunun sebebi belki basit bir hatadan kaynaklanıyordur ama inanın ilk cms deneyimim olduğu için altından kalkamadım.
Şimdiden çok teşekkür ederim. Paylaşımlarınızın devamını bekliyoruz.
Pardon mesajımı editliyemiyorum. Yeni post açmak zorunda kaldım.
Şimdi fark ettim. Bu güncellemeyi yükledim sql sorgularını oluşturdum ancak ilanlardan herhangi birini tıklayınca http 500 "iç sunucu hatası" alıyorum.
Bu yüklemeyi yapana kadar bir problem yoktu. Herkeste çalıştığına göre dosyada bir problem yok .Yanlış birşeymi yaptım acaba?
çok teşekkür ederim. problem çözülmüştür. bazı sayfalarda TR karakter sorunu var sanırım. bu konuda bir inceleme yaptınız mı?
Ek olarak bu componente ek En çok ziyaret edilen ilan, Vitrin İlanları gibi vs. modüller mevcutmudur?EA için üretilmiş modüllerin bir kısmı sorunsuz olarak ME ile de çalışıyor.
Üretici adresinde oturum açarsanız görünebilir olan dosya indirme (download) bağlantısı kullanarak diğer modülleri inceleyebilirsiniz.
Paylaşımınız için teşekkürler.
Benim misterestate ile genel birkaç problemim var.
-Ana sayfada yayınlanan ilanlarda ayrıntı göremiyorum, Yalnızca resim ve ilan başlığı var.
-Resim eklemediğim ilanlarda "resim yok" yazan bir ibare olması gerekirken ie de resim yüklenemediğinde çıkan X işaretini görüyorum.
Bunun sebebi belki basit bir hatadan kaynaklanıyordur ama inanın ilk cms deneyimim olduğu için altından kalkamadım.
Şimdiden çok teşekkür ederim. Paylaşımlarınızın devamını bekliyoruz.Ayrıntı emlak içinde veriliyor. Ayrıca resim yolunda bir sorun olabilir. Resim yok (noimage) resminin varlığını kontrol etmelisiniz.
Pardon mesajımı editliyemiyorum. Yeni post açmak zorunda kaldım.
Şimdi fark ettim. Bu güncellemeyi yükledim sql sorgularını oluşturdum ancak ilanlardan herhangi birini tıklayınca http 500 "iç sunucu hatası" alıyorum.
Bu yüklemeyi yapana kadar bir problem yoktu. Herkeste çalıştığına göre dosyada bir problem yok .Yanlış birşeymi yaptım acaba?Bu hatayı alan bir arkadaşımız Register Globals ayarını OFF konumuna alarak sorunu giderdiğini bildirdi. Deneyebilirsiniz. Bunun için public_html altında bir php.ini dosyası oluşturup register_globals=OFF yazarak kaydetmeniz yeterli olur.
Stranger
19-11-2007, 03:22:03
Ayrıntı emlak içinde veriliyor. Ayrıca resim yolunda bir sorun olabilir. Resim yok (noimage) resminin varlığını kontrol etmelisiniz.
Ayrıntı EstateAgent da yada MisterEstate de demolarda gördüğüm kadarıyla ana sayfadada görünüyor.
http://img219.imageshack.us/img219/6231/adszdo2.gif
!! Aynen sinir krizi geçiriyorum :D
Hiçbiri gözükmüyor mu sizde ? Kullandığınız sürüm nedir ? Bunun ayarı ME genel ayarlarında mevcut.
Stranger
19-11-2007, 06:03:56
İşte anlatmaya çalıştığım sizin demo sitenizde sol tarafta görünenler gibi ilanlarda yalnızca ilan başlığı ve resim var.
Hangi modülü sitenin user1 pozisyonuna tanıtırsam tanıtayım olmadı .
Ayarlardan gösterilecek içerikleri (şehir , fiyat, vs ,vs) işaretledim ve kaydettim ancak nafile.
Versyon bu konunun açılma sebebi olan dosyalardaki versyon. En alttaki link. Yükseltme yapmıştım sorun çıktı kaldırıp bu versyonu direk kurdum.
Ben cebelleşmeye devam ediyorum. Gelişme olursa bildiririm.
Kolay gelsin.
Bu bizim demo site ve solda göünenler ile user1'den kastınız anlayamıyorum kusura bakmayın.
Sizin sorununuz vitrinde detay gözükmemesi mi ? Bir adres alabilir miyim lütfen ?
Stranger
19-11-2007, 07:09:47
Ah hocam ah öyle bir yanlış yapmışım ki kendime gülmekten yazamıyorum şuan :D
host değiştirip aceleyle kurulum yapınca ana sayfaya MisterEstate i atamayı unutmuşum :D
O problem çözüldü saolun varolun paylaşımınız için.
Bir problem çözülüyor diğeri çıkıyor malesef. :D
Son sorumu sorayım sıfırdan emlak sitesi kurulumu diye görüntülü bir ders hazırlayıp siteye bağışlamazsam ne olayım :)
----SON SORU---
Şimdide ME Catagories e geliyorum katagori adı giriyorum SAVE ve hooop sayfanın altında "Bitti ancak sayfada hatalar oluştu" yazısı.
İlerleme yok ve katagoriyi kaydetmiyor.
Safemod Patch kurulu.
CHMod açık (777)
Sorun yoktu birden çıktı. Herşey eski ayarlarda olduğu gibi.
Tekrar kurulum yapmadan çözümü varmıdır.
Saat 7 oldu yorgunum foumda arayamadım kusura bakmayın.
hyflash
08-01-2008, 12:54:34
teşekkürler
by_carisma33
16-02-2008, 17:52:02
Hocam Galleri bıtununa tıklayınca
"Internal Server Error
The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.
Please contact the server administrator, webmaster@emlak.anamurgenclik.com and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.
More information about this error may be available in the server error log.
Additionally, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.
Bu yazı çıkıyor sebep ne olabilir? Diğer yerlerde sanırım bir sorun yok ama resim ekleyemiyorum. Galleri calışmıyor
Hocam Galleri bıtununa tıklayınca
"Internal Server Error
The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.
Please contact the server administrator, webmaster@emlak.anamurgenclik.com and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.
More information about this error may be available in the server error log.
Additionally, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.
Bu yazı çıkıyor sebep ne olabilir? Diğer yerlerde sanırım bir sorun yok ama resim ekleyemiyorum. Galleri calışmıyor
Resim klasörlerinize gerekli olan izinleri verdiniz mi? CHMOD 777 olarak izinleri düzenleyin ve yeniden deneyin.
Resim klasörlerinize gerekli olan izinleri verdiniz mi? CHMOD 777 olarak izinleri düzenleyin ve yeniden deneyin.777 olanları 755 yapın demek istemiş webbilgim.
by_carisma33
16-02-2008, 20:29:59
Malesef söylediğiniz yontemle de olmadı..
Tahsin ALTAY
16-02-2008, 22:59:39
.htaccess içerisine hatalı kod eklemişseniz sorun ondan kaynaklanıyor olabilir eğer chmod ile alakalı değilse. htaccess ile de çözemezseniz sitenizi barındıran firma ile görüşmeniz gerekiyor.
muratcakmak
24-02-2008, 10:06:57
Merhaba ben kurulumda herhangi bir sorun yaşamadım. Ama
Yetki verdiği insanlar giriş yaptıklarında alanlarına gidiyorlar. Önceden Emlak emlak eklemişlerse bunları liste halinde görebiliyorlar. Ama önyüzden yeni emlak eklemek istediklerinde:
"Bu kaynağı görmek için yetkilendirilmemişsiniz.
Giriş yapmanız gerekiyor."
mesajını alıyorlar...
Joomla ile ilgili mi yoksa bileşenle ilgili mi acaba bu sorun?
kaygisiz
06-03-2008, 14:33:14
Benimde bir sorum olacak kendi bilgisayarima server kurdum vede joomla kurdum locale Misterestate kurdum vede bir butona link evrdim fakat bir kac hata aldim http://img442.imageshack.us/my.php?image=error525xd8.jpgbu resimdeki hatayi aldim. Nasil cozerim.
2. olarak resim yuklemek istiyorum ilana resim yuklenemiyor diyor nasil cozerim bu hatayi.
3. olarak neden joombloda giris yapmadan arama kismini gostermiyorda bu bolumu gormek icin siteye giris yapmaniz gerekli diyor.
4. olarak neden ilan kismindaki mesja gonder kismindan mesaj gonderince mesaj g0onderilemedi diyor
Yardim edereniz sevinirm
kaygisiz
06-03-2008, 14:42:00
Benimde bir sorum olacak kendi bilgisayarima server kurdum vede joomla kurdum locale Misterestate kurdum vede bir butona link evrdim fakat bir kac hata aldim http://img257.imageshack.us/img257/8075/error525ez7.jpgbu resimdeki hatayi aldim. Nasil cozerim.
2. olarak resim yuklemek istiyorum ilana resim yuklenemiyor diyor nasil cozerim bu hatayi.
3. olarak neden joombloda giris yapmadan arama kismini gostermiyorda bu bolumu gormek icin siteye giris yapmaniz gerekli diyor.
4. olarak neden ilan kismindaki mesja gonder kismindan mesaj gonderince mesaj g0onderilemedi diyor
Yardim edereniz sevinirm
keynes
14-03-2008, 12:34:03
misterestate in en son surumunu kurdum, google map kısmına siteme ait api kodu koydum, ancak harita sayfada çalışmıyo.. neden ki?ne yapmam gerek baska?
hyflash
17-03-2008, 18:08:11
İyi günler, benimde misterestate bileşeni ile ilgili şöyle bir sorunum var. Bieşeni ve modları sorunsuz olarak kurduğum kanaatindeyim. Ki çalışıyor görünüyor. Emlak girişi yaptım sorunsuz olarak. Arama ve listemelerde yine sorunsuz çalışıyor fakat herhangi bir emlak bilgisine erişmek için tıkladığımda detay sayfası gelmiyor. http 500 ile içerik hatası veriyor, yani kodlama htası. Yardımcı olabilirseniz sevinirim
http 500 ile içerik hatası veriyor, yani kodlama htası. Yardımcı olabilirseniz sevinirim:) Sanırım yanlışınız var, kodlama hatası tanımlamasını ilk defa sizden duyuyorum. 500 iç sunucu hatasıdır. Sorunu sunucu yönetiminize ilettiniz.
keynes
17-03-2008, 20:39:22
akar abi bide su google olayına el atsan ya :D
hyflash
17-03-2008, 22:30:08
ilginiz için teşekkürler, kastettiğim tam olarak o idi.
utkucay
18-03-2008, 23:36:00
Öncelikle merhaba, bu forumdan MisterEstate110_TR.zip dosyasını indirdim ve joomlada bileşen ekleme kısmından kurdum. Peki modülleri nereden yükleyip kullanmam gerekiyoor?
İlyas
20-03-2008, 15:08:33
kategoride bulunan bir emlaka tıklayınca şu hatayı veriyor sebep nedir?
Fatal error: Call to undefined function: domxml_open_mem() in /home/ucarnak/public_html/emlak/components/com_estateagent/includes/GMapAPI.class.php on line 1304
İlyas
20-03-2008, 15:23:20
Hallettim :)
medicboy
20-03-2008, 19:46:35
Acil bir sorunum var.
Mister Estate'in
New Object bölümünde bulunan
Category / Type bölümündeki Type da bulunan;
Single-Type For Rent
Single-Type For Sale
Multi-Type For Rent
Multi-Type For Sale
Bölümlerini değiştirerek;
Apartments For Rent
Apartments For Sale
Commercials For Rent
Commercials For Sale
Villas For Rent
Villas For Sale
Olarak değiştirmek istiyorum.
Değiştireceğim yeri buldum.
Değiştireceğim yerin adresi;
httpdocs / components / com_estateagent / languages / english.php
ve değiştireceğim bölüm;
DEFINE("_EAB_OBJ_PP","Objects per Page");
DEFINE("_EAB_CAT_OPT","Select Category");
DEFINE("_EAB_OBJ_TYPE","Type"); //new (ME 1.0.3)
DEFINE("_EAB_OBJ_TYPE0","Choose <i><b>Single-Type...</b></i><br />For Rooms, Appartments,...<br /><i><b>Multi-Type...</b></i><br />For Houses, Office Buildings, ...");
DEFINE("_EAB_OBJ_TYPE1","Choose Type");
DEFINE("_EAB_OBJ_TYPE2","Single-Type For Rent");
DEFINE("_EAB_OBJ_TYPE3","Single-Type For Sale");
DEFINE("_EAB_OBJ_TYPE4","Multi-Type For Rent");
DEFINE("_EAB_OBJ_TYPE5","Multi-Type For Sale");
DEFINE("_EAB_OBJ_TYPE_ERROR","Please Choose Object Type!");
Bu bölümde bulunan;
DEFINE("_EAB_OBJ_TYPE2","Single-Type For Rent");
DEFINE("_EAB_OBJ_TYPE3","Single-Type For Sale");
DEFINE("_EAB_OBJ_TYPE4","Multi-Type For Rent");
DEFINE("_EAB_OBJ_TYPE5","Multi-Type For Sale");
BÖLÜMÜNÜ
DEFINE("_EAB_OBJ_TYPE2","Apartments For Rent");
DEFINE("_EAB_OBJ_TYPE3","Apartments For Sale");
DEFINE("_EAB_OBJ_TYPE4","Commericials For Rent");
DEFINE("_EAB_OBJ_TYPE5","Commericials For Sale");
OLARAK DEĞİŞTİRDİM VE ALTINADA
DEFINE("_EAB_OBJ_TYPE6","Villas For Rent");
DEFINE("_EAB_OBJ_TYPE7","Villas For Sale");
OLARAK YAZDIM.
Ama;
Panele girip Mister Estate / New Object bölümüne girdiğimde;
Son eklediğim 6 ve 7 de olan;
DEFINE("_EAB_OBJ_TYPE6","Villas For Rent");
DEFINE("_EAB_OBJ_TYPE7","Villas For Sale");
Bölümü gözükmüyor.
-----------------------------------------------------------------
Sanırım başka bir yerden daha değiştirmem gerekiyor.
Arkadaşlar acil yardıma ihtiyacım var...
medicboy
20-03-2008, 19:54:25
Belkide yanlış bir yere baktım ama sanmıyorum sanırım başka bir yerden daha değişiklik yapmam gerekecek.
Sanırım biraz hızlı bir giriş oldu benim için ama acil yardımlarınızı bekliyorum.
Bu sadece dil dosyası. Dil dosyasında tanımlı diğer alanların nerede olduğunu bulup aynı yere ilgili alanları açmanız lazım.
medicboy
20-03-2008, 20:12:20
Peki nasıl bulabilirim. Yada yerini bilen varmı :(
"EAB_OBJ_TYPE1" i örnek alarak arama yaptığında admin.estateagent ve user.estateagent dosylarında da düzenleme yapman gerektiğini göreceksin.
medicboy
21-03-2008, 14:04:38
"EAB_OBJ_TYPE1" i örnek alarak arama yaptığında admin.estateagent ve user.estateagent dosylarında da düzenleme yapman gerektiğini göreceksin.
httpdocs / components / com_estateagent / user.estateagent.php
Yolunda yaptığım aramada gerekli bölümü buldum.
$t[] = mosHTML::makeOption('0',_EAB_OBJ_TYPE1);
$t[] = mosHTML::makeOption('1',_EAB_OBJ_TYPE2);
$t[] = mosHTML::makeOption('2',_EAB_OBJ_TYPE3);
$t[] = mosHTML::makeOption('3',_EAB_OBJ_TYPE4);
$t[] = mosHTML::makeOption('4',_EAB_OBJ_TYPE5);
Bu şekilde bir bölüm vardı ve altına 2 basamak daha eklemek istediğim için;
$t[] = mosHTML::makeOption('5',_EAB_OBJ_TYPE6);
$t[] = mosHTML::makeOption('6',_EAB_OBJ_TYPE7);
Bu şekilde 2 basamak oluşturdum ve şimdiki hali;
$t[] = mosHTML::makeOption('0',_EAB_OBJ_TYPE1);
$t[] = mosHTML::makeOption('1',_EAB_OBJ_TYPE2);
$t[] = mosHTML::makeOption('2',_EAB_OBJ_TYPE3);
$t[] = mosHTML::makeOption('3',_EAB_OBJ_TYPE4);
$t[] = mosHTML::makeOption('4',_EAB_OBJ_TYPE5);
$t[] = mosHTML::makeOption('5',_EAB_OBJ_TYPE6);
$t[] = mosHTML::makeOption('6',_EAB_OBJ_TYPE7);
Bu şekilde oldu.
Ama bu dosya sadece user.estateagent.php bölümünde var.
Tüm dosyaları tek tek aratmama rağmen başka yerde bulamadım :(
Bu son işlemi de uyguladıktan sonra tekrar girerek bakmak istedim panelden son duruma düzelmiş mi diye ama henüz hata devam etmekte:(
medicboy
21-03-2008, 17:04:09
Arkadaşlar hatayı buldum ve sorunu hallettim.
Biz şuana kadar sadece;
httpdocs / components / com_estateagent /
Burdaki dosyaları düzeltmişiz.
Devamı ise bu bölümde.
httpdocs / administrator / components / com_estateagent
Ufak bir hata ama epey sinir bozucuydu.
Neyse ki halloldu.
Emeği geçen herkese teşekkürler.
Umarım diğer arkadaşlarında işine yarar.
utkucay
31-03-2008, 02:02:08
Mister Estate bileşenini sorunsuz bi şekilde kullanıyorum. Yalnız şöyle bir durumla karşı karşıyayım. Bazı emlakları ytl olarak fiyatlandırırken, bazılarını euro bazılarını dolar olarak fiyatlandırıyoruz.
Mister Estate de farklı kurlar ile kaydedilme imkanı var mı? yoksa nasıl sağlanır?
Mister Estate bileşenini sorunsuz bi şekilde kullanıyorum. Yalnız şöyle bir durumla karşı karşıyayım. Bazı emlakları ytl olarak fiyatlandırırken, bazılarını euro bazılarını dolar olarak fiyatlandırıyoruz.
Mister Estate de farklı kurlar ile kaydedilme imkanı var mı? yoksa nasıl sağlanır?Bunun 2 yolu var. 1.si kur gösterimini kaldırmak ve fiyat kısmının karakter kullanımını değiştirerek ilgili alana dilediğimiz kuru da elle yazmak. 2. yöntem ise yeni fiyat alanı açmak. İkisi de neticede kod düzeyinde müdahale gerektiriyor.
İşin açığı daha evvel çoklu kur uygulamasını dosyalara müdahale ederek yapmıştım ama net olarak nasıl yaptığımı hatırlamıyorum. O zaman bunu yazmıştım, sonradan bulamadım. Sanırım forumumuzda ilk zaman IPB'den vBulletin'e geçiş esnasında kayboldu.
kaygisiz
02-04-2008, 05:33:47
Mister estate bilesenini siteme kurdum siteye giris yaptiktan menuden gayrimenkul kismini seciyorum sonra Yeni acilan menuden ilan veri seciyorum onume bir kayit formu aciliyor ve once kayit olmalisiniz diyor kayit oluyoum ilan girebilicegimi dusunerek ilanalrimi tikliyorum fakat once kayit olmalisniz diyor. Nasil siteye griis yaparak ialn girebirlim en hata yapiyorum. Bu arada site adresim www.muhtaremlak.org
medicboy
02-04-2008, 05:45:00
Hocam iyide kayıt ol linkini silmişsin :s
Nasıl kayıt olacağız ki siteye?
Ben mi göremedim yoksa gözden kaçırıp?
utkucay
03-04-2008, 00:50:21
http://newmoonrentacar.com/emlak2/index.php?option=com_estateagent&act=object&task=showEO&id=7
linkini verdiğim site ile uğraşıyorum. iletişim kısmında bilgileri gönder tuşuna basınca nereye mesaj gidiyor?
herhangi bir ekstra ayar yapmak gerekiyor mu?
Furkan Hamza
03-04-2008, 01:19:14
Gönder dediğinizde verilen maile gider mesaj.
Ayar olarak sadece üye bilgileri doldurulken mail kısmına mesajın alınacağı mailin yazılması gerek.
utkucay
03-04-2008, 21:53:09
Gönder dediğinizde verilen maile gider mesaj.
Ayar olarak sadece üye bilgileri doldurulken mail kısmına mesajın alınacağı mailin yazılması gerek.
Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim ama site ziyaretçisinin bilgileri doldurup, mesajın bana gelmesi gerekmiyor mu?
utkucay
03-04-2008, 22:30:10
Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim ama site ziyaretçisinin bilgileri doldurup, mesajın bana gelmesi gerekmiyor mu?
sorunu çözdüm teşekkür ederim
besaer
04-04-2008, 09:23:30
Acil bir sorunum var.
Mister Estate'in
New Object bölümünde bulunan
Category / Type bölümündeki Type da bulunan;
Bölümlerini değiştirerek;
Olarak değiştirmek istiyorum.
Değiştireceğim yeri buldum.
Değiştireceğim yerin adresi;
ve değiştireceğim bölüm;
Bu bölümde bulunan;
Ama;
Panele girip Mister Estate / New Object bölümüne girdiğimde;
Son eklediğim 6 ve 7 de olan;
Bölümü gözükmüyor.
Sanırım başka bir yerden daha değiştirmem gerekiyor.
Arkadaşlar acil yardıma ihtiyacım var...
Arkadaşım hata yapmışsın o değiştirdiklerin kategori dilki. Onlar senin emlka çeşitlerin onarı eski hallerine çevir. Kategori yönetimine girerek yani ktegoriler oluştur. Zira orda single tip konut ilanları için diğeride fabrika arsa vs. ilanları verirken detayın değişmesini sağlayan kodlar sen orayı bozarsan işin içinden çıkamazsın bence eskiye çevir ve kategori yeönetiminden çöz olayı.
besaer
04-04-2008, 09:31:35
Arkadaşlar benim sorunum 2 tane.
1. si üyelerimden 2 tanesi aynı anda ilan girişi yapınca resimler birbirine karışıyor.
2. si ise bu benim için daha önemli. Güzel bir sitem var hosting sorunları dışında sorun yaşamıyorum ancak. Admin paneline giriş yapan moderatorlerinde ME den ilan girebilmelerini ancak diğer bileşenleri görmelerini istemiyorum hatta ayarlayabilirsek sadece ME yi görmelerini istiyorum. Bu sadece adminde yetki kısıtlaması olacaksa onada evet derim. Ama her şekilde yönetim paneline girenlerin sadece ME yi görmelerini nasıl sağlarım.
Furkan Hamza
04-04-2008, 11:13:28
Yönetim Panelinde böyle bir kısıtlama yok. Moderatorleriniz sadece ilan girecekse bunu önsayfadan da yapabilirler.
kaygisiz
04-04-2008, 15:02:32
Mister estate bilesenini siteme kurdum siteye giris yaptiktan menuden gayrimenkul kismini seciyorum sonra Yeni acilan menuden ilan veri seciyorum onume bir kayit formu aciliyor ve once kayit olmalisiniz diyor kayit oluyoum ilan girebilicegimi dusunerek ilanalrimi tikliyorum fakat once kayit olmalisniz diyor. Nasil siteye griis yaparak ialn girebirlim en hata yapiyorum. Bu arada site adresim www.muhtaremlak.org
Hocam iyide kayıt ol linkini silmişsin :s
Nasıl kayıt olacağız ki siteye?
Ben mi göremedim yoksa gözden kaçırıp?
Siz yanlis anlamissiniz benim sorum baskaydi ayrica herkezin siteye ilan girmesini istemiyroum sadece kayit ettigim kisi girsin istiyroum.
Sorumu resimli olarak aciyorum.
http://img91.imageshack.us/img91/1829/r1fs6.jpg
1)Ilk once kullanici ggirisi yaptim.
2)Daha sonra kayitli kullanici menusunden ilan veri sectim.Karsima asagidaki resimdeki gibi bir sayfa acildi.
http://img71.imageshack.us/img71/4713/r2vf6.jpg
Ilan vermeden once bilgilerinizi doldurmaniz gerekir yaziyordu.
1)Asagidaki bilgileri doldurdum.
2)Kayit tusuna bastim.Karsima gene ayni sayfa geldi ama artik ilan vermek icin bilgilerinizi doldurmaniz gerekir yazmiyordu.
3)Ilan verebilmek icin ilanalrim kismini sectim asagidaki resimdeki gibi bir sayfa cikti karsima.
http://img71.imageshack.us/img71/3939/r3lz3.jpg
Sayfanin ustunde gene ilan girebilmek icin bilgilerinizi doldurmaniz gerekli yaziyordu halbuki biraz once bilgilerimi girmistim.
sorum: Nerede hata ayptimda kullanici girisi yapip siteye ilan giremiyorumda ille ilanalri administrator panelinden girmem gerekiyor?
Furkan Hamza
04-04-2008, 15:30:28
Bir demo üyelik açın kontrol edelim.
kaygisiz
04-04-2008, 16:19:47
Bir demo üyelik açın kontrol edelim.
Demo uyelik actim
Kullanici ismi: demo
sifre: 1234
bakip bana donerseniz sevinirm
kaygisiz
04-04-2008, 16:27:40
Birkez daha hatirlatiyim ilanlari anasayfadan degilde gayrimenkul sayfasi altinda satilik yada kiralik bolumleri altinda yayinlamk istiyorum
Furkan Hamza
04-04-2008, 16:44:36
Veritabanına yazmada sorun çıkıyor. Son sürümü sitesinden indirip, kurduktan sonra tekrar denermisin.
http://www.misterestate.com/
kaygisiz
04-04-2008, 22:23:09
Veritabanına yazmada sorun çıkıyor. Son sürümü sitesinden indirip, kurduktan sonra tekrar denermisin.
http://www.misterestate.com/
son surumu kurayim ama nasil siteye ekledigim ilan ve ilan resimlerini direk eski surumden aktarabilirim
Sanırım kurulumunuzda bir hata var. Normal koşullarda ME kurduğunuzda ME yönetim alanından, önyüzden ilen girişlerine izin verdiğinizde, ilan vermek isteyen bir sefere mahsus ilgili formu kaydetmeli ve daha sonra ilan girişi yapabilmeli. İlan verebilecek olanların yetki seviyesini ise yine ME yönetim alanından ayarlayabilir ve her üyenin değil sadece üye olanlardan seviyesini sizin ayarladıklarınızın bu yetkiye sahip olmalarını sağlayabilirsiniz.
kaygisiz
05-04-2008, 00:00:24
Birkez daha hatirlatiyim ilanlari anasayfadan degilde gayrimenkul sayfasi altinda satilik yada kiralik bolumleri altinda yayinlamk istiyorum
Anladim kurulumda hata var yada ME Versiyonu 1.02 ondan olabilir mi? birde alinti yaptigim sorumu cevaplayacak yok mu?
Sorun sürümle ilgili olabilir. Son sürümü bu başlığın ilk iletisinde verdiğim duyuru bağlantısında paylaşmıştık. Ayrıca Estate Agent'ten bu yana adım adım nasıl yükseltme yapılacağını da açıklamıştım.
Sorunuza cevap vermeye çalışacağım ama işin açığı bunu tam olarak anlayamadım. Bileşeni nerede isterseniz orada kullanabilirsiniz. Bu sizin yapacağınız bir ileve menü öğesiyle oluşturulacak ara sayfa üzerinden olabilir...ama tam anlayamadığım için detaylı cevap vermekte zorlanıyorum.
kaygisiz
05-04-2008, 16:33:31
Sorun sürümle ilgili olabilir. Son sürümü bu başlığın ilk iletisinde verdiğim duyuru bağlantısında paylaşmıştık. Ayrıca Estate Agent'ten bu yana adım adım nasıl yükseltme yapılacağını da açıklamıştım.
Sorunuza cevap vermeye çalışacağım ama işin açığı bunu tam olarak anlayamadım. Bileşeni nerede isterseniz orada kullanabilirsiniz. Bu sizin yapacağınız bir ileve menü öğesiyle oluşturulacak ara sayfa üzerinden olabilir...ama tam anlayamadığım için detaylı cevap vermekte zorlanıyorum.
pardon yanliş alıntı yapmışım.sorum suydu bendeki surumu en son surume yukseltirsem su anda sitemde vermis oldugum ilan ve ilana ait resimler silinicek mi yoksa aynen simdiki haliyle kalicak sadece surum mu yukselmis olacak?
Furkan Hamza
05-04-2008, 16:36:19
Tavsiyem ME yi sitenizden tamamen kaldırmanız ve son sürümü başarılı bir şekilde yüklemeniz. İleride bir sorun oluşmaması için başka seceneğiniz yok ilanları tekrar da girebilirsiniz.
yavuzturk
05-04-2008, 16:39:35
Merhaba, bu sistemle örneğin üyelerin ayrı ayrı ekleyebilecekleri sistem yapmak mümkünmüdür, emlak.net tarzında. hani emlak.net in alt sayfalarında oluyor ya emlakcılara alt sayfa veriyorlar subdomain. bu sistemde subdomainsiz şekilde emlakçılara verilebilirmi?
masmavi
14-04-2008, 12:25:58
iyi günler arkadaşlar mister estate bileşeninde üyeler ilanını bıraktıktan sonra hemen yayınlanmasını istiyorum. kurduğum sistemde üyeler ilanını braktıktan sonra administrator pğanelinden giriş yaptıktan sonra onay verip ilan yayınlanıyor. benim istediğim üyeler ilanını bıraltıktan sonra hemen yayınlansın. yardımcı oalbilrmisini. şimdiden teşekkür ederim.
bütün forumu okudum ama gözümden kaçmış sanırım.
Furkan Hamza
14-04-2008, 13:54:43
iyi günler arkadaşlar mister estate bileşeninde üyeler ilanını bıraktıktan sonra hemen yayınlanmasını istiyorum. kurduğum sistemde üyeler ilanını braktıktan sonra administrator pğanelinden giriş yaptıktan sonra onay verip ilan yayınlanıyor. benim istediğim üyeler ilanını bıraltıktan sonra hemen yayınlansın. yardımcı oalbilrmisini. şimdiden teşekkür ederim.
Açtığınız başlıkta cevaplandı.
masmavi
17-04-2008, 00:34:12
çok teşekkür ederim:)yeterli bilgileri edindikten sonra bende arkadaşlara yardımcı olurm umarım.
masmavi
17-04-2008, 01:23:28
birde ben mister estate yi buradan indirip kurdum.
arkadaşlar sağolsun türkçeleştirmişler fakat turkish.php dosyasında 584. satırında
DEFINE("_EA_USR_YOUR_CONTACTDATAVeri"," Bağlantısı");
yazmakta, böyle oluncada bayi bilgilerine girmek istediğimiz yerde EA_USR_YOUR_CONTACTDATA bu şekilde yazıyor.
584. satırı DEFINE("_EA_USR_YOUR_CONTACTDATA"," Bayi bilgileri"); olarak düzeltirsek sanırım daha anlaşılır olacaktır.
umarım bu yaptığım değişiklik doğru bir değişikliktir. engilsh.php dosyasına bakarak bu şekilde buldum.
umarım faydalı olur ve doğru bir bilgidir.
besaer
22-04-2008, 18:49:03
ME configuration dosyasında yani genel ayarlarında "ilanlar otomatik yayınlansın mı?"
sekmesini evet de bir daha sen onay vermek zorunda kalmazsın.
arkadaşlar sağolsun türkçeleştirmişler fakat turkish.php dosyasında 584. satırında
yazmakta, böyle oluncada bayi bilgilerine girmek istediğimiz yerde EA_USR_YOUR_CONTACTDATA bu şekilde yazıyor.
584. satırı DEFINE("_EA_USR_YOUR_CONTACTDATA"," Bayi bilgileri"); olarak düzeltirsek sanırım daha anlaşılır olacaktır.
umarım bu yaptığım değişiklik doğru bir değişikliktir. engilsh.php dosyasına bakarak bu şekilde buldum.
umarım faydalı olur ve doğru bir bilgidir.Doğru tesbit, tebrikler :)
kaygisiz
28-04-2008, 14:08:03
Mister estatede ilan aramasi yapabilmek icin ille kayitli kullanici olup kullanici girisimi yapmak lazim kullanici girisi yapmadan arama yapmaya klktiginizda bu bolumu kullanmak icin yetkiniz yok diyorda. Bunun bir cozumu var mi
ME ile yaptığım emlak sitesi için bir kaç sorum olacak:
1- Ön panelden eklenen ilanlara ilan süresi (1 hafta, 1 Ay, 2 ay gibi)kısmı koymak istiyorum. Bunu nasıl gerçekleştiririm.
2- İlan süresi dolan üyelere ilan süresini uzatması, aktif - pasif edebilmesi veya silmesi için otomatik e-mail yollayan ve ilanını aktif edebileciği bir sistemi nasıl oluşturabilirim (emlak.net yada hürriyetemlak modül benzeri bir ilti gönderiyor üyeye ve panelinden süreyi uzatabiliyor)
3- Estate Agent'te ilan verirken sadece kiralık ve satılıklar için seçenekler var(kiralam için tek tip , satmak için tektip vs. ve Özellikler tablolarıda bunlara göre düzenlenmiş). Ben siteme devren kısmıda ekledim. Devren satılılara uygun özellikleri nasıl eklerim yada bileşeni buna göre geliştirme imkanı varmı.
4- diğer bir sıkıntı da örn. Bir çiftlik yada arsa yada otel ilanı vermek istense bunların önemli ayrıntılarını işaretleyecek seçenekler yok. Bileşeni biraz daha geliştirerek yardımcı olacabilacek arkadaşlardan destek alabilirmiyiz.
Sorularımın konuyla ilgilenen arkadaşlarımızın tamamını ilgilendirdiğini düşünüyorum. Destek verebileceklara şimdiden teşekkürler.
1- Ön panelden eklenen ilanlara ilan süresi (1 hafta, 1 Ay, 2 ay gibi)kısmı koymak istiyorum. Bunu nasıl gerçekleştiririm.
2- İlan süresi dolan üyelere ilan süresini uzatması, aktif - pasif edebilmesi veya silmesi için otomatik e-mail yollayan ve ilanını aktif edebileciği bir sistemi nasıl oluşturabilirim (emlak.net yada hürriyetemlak modül benzeri bir ilti gönderiyor üyeye ve panelinden süreyi uzatabiliyor)
3- Estate Agent'te ilan verirken sadece kiralık ve satılıklar için seçenekler var(kiralam için tek tip , satmak için tektip vs. ve Özellikler tablolarıda bunlara göre düzenlenmiş). Ben siteme devren kısmıda ekledim. Devren satılılara uygun özellikleri nasıl eklerim yada bileşeni buna göre geliştirme imkanı varmı.
4- diğer bir sıkıntı da örn. Bir çiftlik yada arsa yada otel ilanı vermek istense bunların önemli ayrıntılarını işaretleyecek seçenekler yok. Bileşeni biraz daha geliştirerek yardımcı olacabilacek arkadaşlardan destek alabilirmiyiz.
Sorularımın konuyla ilgilenen arkadaşlarımızın tamamını ilgilendirdiğini düşünüyorum. Destek verebileceklara şimdiden teşekkürler.
Konu hakkında yardımcı olabilecek varmı acaba?
FaTiH_i_SaLMaN
20-05-2008, 17:29:48
Arkadaşlar bende MisterEstate_103_fullpackage kullanıyorum ama ayrıtılar bölümü felan gib yerlerde yazılar zemin rengi ile aynı olduğu için görünmüyor bunu nerden değiştirebiliriz biraz acemiyim ayrıntılı anlatırsanız sevnirim...tşk
Efendi
31-05-2008, 21:42:54
GoogleMapsı nasıl etkinleştirebilir...
Kolay gelsin
Mister estatede ilan aramasi yapabilmek icin ille kayitli kullanici olup kullanici girisimi yapmak lazim kullanici girisi yapmadan arama yapmaya klktiginizda bu bolumu kullanmak icin yetkiniz yok diyorda. Bunun bir cozumu var miGenel ayarları buna göre kontrol ettiniz mi ? Arama için üye olmak gerekmiyor normalde.
Sorularımın konuyla ilgilenen arkadaşlarımızın tamamını ilgilendirdiğini düşünüyorum. Destek verebileceklara şimdiden teşekkürler.1 ve 2. Bu bileşeni komple düzenlemenizi gerektirir ve bunu yapmak için aşağı yukarı bileşeni baştan yazacak kadar bilginiz olması, ondan sonra bileşenin kodlama yapısına hakim olmanız lazım ki böyle bir eklemeyi yapabilesiniz.
3. İstediğiniz özelliklerin ne olduğunu bilmeden net cevap vermek mümkün değil. Devren dediğinizde ben yine satılık ve kiralık kategorilerini anlıyor ve bunlarla yapılabileceğini düşünüyorum. Devren kiralık için yine kiralamak için tekil ya da çoklu tip, devren satılık için yine satılık için tekil ya da çoklu tip kullanılabilir.
4. Aslına bakarsanız ben bu eklentiyi kullandığım bir emlak sitesinde arsa-araziler için bileşeni kullanmayıp ayrı formlara sahip sayfalar ve bir liste sayfası hazırlamıştım.
Arkadaşlar bende MisterEstate_103_fullpackage kullanıyorum ama ayrıtılar bölümü felan gib yerlerde yazılar zemin rengi ile aynı olduğu için görünmüyor bunu nerden değiştirebiliriz biraz acemiyim ayrıntılı anlatırsanız sevnirim...tşkÖncelikle söyleyeyim, 1.0.3 çok eski ve bizim veridğimiz 1.1 sürümü kullanmanızda fayda var. Güncelleme şeklini de eklentiyle aynı konuda anlatmıştım.
Ancak sizin sorununuz ne Mister Estate ne de Estate Agent'in hiç biri sürümünde yaşanmadı. Muhtemelen Joomla!'dan çekilen css sitillerinden sizin dediğiniz kısma etki edenleri, başka bir amaçla Joomla! için değiştirmişsiniz ve Mister Estate içinde bu sorunu yaşamışsınız.
Kolay gelsinKendi authentication code numarasını istiyordu sanırım...henüz kullanmadım; malesef net bir şey diyemiyorum.
umarım faydalı olur ve doğru bir bilgidir.Evet doğru bir düzeltme, teşekkür ederiz. Artık bir dahaki sürüme. Muhtemelen EA Improved ile devam edeceğiz zaten. Bir yöneticimiz bu konu ile ilgileniyor.
Efendi
01-06-2008, 01:12:30
Kolay gelsin
Kendi authentication code numarasını istiyordu sanırım...henüz kullanmadım; malesef net bir şey diyemiyorum.
o istediği kodu girdim ama ben olmadı
http://www.misterestate.com/component/option,com_fireboard/Itemid,39/func,view/id,4324/catid,8/limit,6/limitstart,0/#4011
şurda anlatmış sanırım ama ingilizcem yok anlamadım:(
o istediği kodu girdim ama ben olmadı
http://www.misterestate.com/component/option,com_fireboard/Itemid,39/func,view/id,4324/catid,8/limit,6/limitstart,0/#4011
şurda anlatmış sanırım ama ingilizcem yok anlamadım:(Gece vakit bulursam bakıp anlatayım...gerçi sanmıyorum saat zaten 3 buçuk olmuş. Olmadı yarına yeni başlık olarak aktarırım. Unutursam bir zahmet konu adresi ile birlikte bana hatırlatın.
Efendi
01-06-2008, 12:38:42
Gece vakit bulursam bakıp anlatayım...gerçi sanmıyorum saat zaten 3 buçuk olmuş. Olmadı yarına yeni başlık olarak aktarırım. Unutursam bir zahmet konu adresi ile birlikte bana hatırlatın.
Unutmuşsunuzdur belki hatırlatayım Üstad:blush::blush:
exline
17-06-2008, 03:20:22
selamlar.
ME nin kurulumunu sorunsuz olarak yaptım. Ancak ilan eklemek istediğimde önyüzden ilanlarım butonunu tıklayıp açılan sayfada yeni butonunu tıklamamama karşın herhangi aynı sayfa kalıyor.
Ön yüzden Yeni ilan bu şekildemi ekleniyor bilemiyorum. Bir türlü ilan ekleyemedim.
exline
21-06-2008, 14:58:12
merhaba
Olayı biraz daha açayım dedim
3 Farklı siteteden Mister estate yeni sürümünü indirdim. Bunlardan biri orijinal sitesi.
Mister estateyi aynı serverde 2 ayrı siteye kurdum. sitelerden 1 i joomla 1.13 diğeri 1.12 versiyonu.
1.13 te kurulu ME sorunsuz kuruluyor. Ancak ön sayfada ilan eklemek istediğimde kişisel bilgilerimi kaydediyor . Yeni ilan eklemek için New butonunu tıklıyorum ancak aynı şekilde kalıyor. Ekleme formu açılmıyor.
1.12 de ise daha farklı sorunla karşılaşıyorum. Bu sitenin administrator klasörünün adını değiştirmiştim. Bileşeni yeni isme göre değiştirip tekrar RAR ile paketlediğimde bir türlü yüklenmiyordu. Değişiklik yapmadan yükleyip daha sonra değişiklik yaptığım dosyaları FTP ile üzerine yazdırmayı denedim. Bu kezde Confügürasyon. PHP dosyası yazılamaz hatası verdi. Dosyanın izinlerini 777 yapmama karşın bir türlü bu hata düzeltilemedi.
Ancak Uzun uğraşlardan sonra sıkıştırmada problem olabileceğini düşünüp WİNZİP ile sıkıştırdım. Tahmin ettiğim gibi sorunsuz yüklendi. Daha sonra gerekli ayarları yapıp ilan eklemek istediğimde kişisel bilgilerimi ekliyip kaydetmek istediğimde , "İlan eklemek için kişisel bilgilerinizi eksiksiz girmelisiniz" diye uyarı veriyor. Yeni ilan ekleme butonunu tıkladığımda tekrar bu sayfa geliyor.
Bir haftadır bu sorunla uğraşıyorum ve hiç bir ilerleme kaydedemedim. Her türlü fikre ihtiyacım var. Bu konuda az çok bilgisi olan arkadaşlardan yardım rica ediyorum.
Teşekkürler.
Neden son sürüm tercih etmiyorsunuz ?
ME son sürüm ve Joomla! son sürüm.
merhaba
3 Farklı siteteden Mister estate yeni sürümünü indirdim. Bunlardan biri orijinal sitesi.
Mister estateyi aynı serverde 2 ayrı siteye kurdum. sitelerden 1 i joomla 1.13 diğeri 1.12 versiyonu.
1.13 te kurulu ME sorunsuz kuruluyor. Ancak ön sayfada ilan eklemek istediğimde kişisel bilgilerimi kaydediyor . Yeni ilan eklemek için New butonunu tıklıyorum ancak aynı şekilde kalıyor. Ekleme formu açılmıyor.
1.12 de ise daha farklı sorunla karşılaşıyorum. Bu sitenin administrator klasörünün adını değiştirmiştim. Bileşeni yeni isme göre değiştirip tekrar RAR ile paketlediğimde bir türlü yüklenmiyordu. Değişiklik yapmadan yükleyip daha sonra değişiklik yaptığım dosyaları FTP ile üzerine yazdırmayı denedim. Bu kezde Confügürasyon. PHP dosyası yazılamaz hatası verdi. Dosyanın izinlerini 777 yapmama karşın bir türlü bu hata düzeltilemedi.
Ancak Uzun uğraşlardan sonra sıkıştırmada problem olabileceğini düşünüp WİNZİP ile sıkıştırdım. Tahmin ettiğim gibi sorunsuz yüklendi. Daha sonra gerekli ayarları yapıp ilan eklemek istediğimde kişisel bilgilerimi ekliyip kaydetmek istediğimde , "İlan eklemek için kişisel bilgilerinizi eksiksiz girmelisiniz" diye uyarı veriyor. Yeni ilan ekleme butonunu tıkladığımda tekrar bu sayfa geliyor.
Bir haftadır bu sorunla uğraşıyorum ve hiç bir ilerleme kaydedemedim. Her türlü fikre ihtiyacım var. Bu konuda az çok bilgisi olan arkadaşlardan yardım rica ediyorum.
Teşekkürler.
* Öncelikle 6. sayfada sorduğum soruları yanıtlayan Akar arkadaşıma teşekkür ederim. Bundan sonra EA Inpoverd üzerine çalışma yapılacak olduğundan bahsediyor. Bu bileşende ilan süresini kısıtlama eklentisi yapılabilirse seviniriz.
*Yine önceki sayfada paylaştığım EA da yapmış olduğum düzeltmeleri başka başlık altında açmamı istemişssiniz. Formda başlığı yönetecek kadar vakit geçiremiyorum ve bu kadar bilgili de değilim.Ama siz isterseniz yeni bir başlığa taşıyabilirsiniz. Sakıncası yoksa.
* Alıntı yaptığım arkadaşa ve ilgilenlere diğer tecrübelerimi de paylaşmak istiyorum; ME Bileşeninden tam sonuç almak istiyorsanız hostta çalışmalısınız. Localhostta başta ilan ekleme ve kişisel bilgileri girme özellikleri çalışmıyor. Hostta hiç bir sıkıntı yok. İlan eklerken ön sayfadan birkere kişisel bilgilerinizi girdimi daha sonra tekrar istemiyor. Yanlız ilk kişisel bilgilerinizi girdiğinizde yeniden ilan ekle butonunu kullanmalısınız. ayrıca bileşeni kurduktan sonra 6. sayfada yazdığım düzeltmeleride yaparsanız bir takım sorunlarıda çözmüş olursunuz. Bu linkte kurduğum siteyi görebilirsiniz. (http://www.emlakbizden.com/). İsteyen arkadaşlar siteyi inceleyip dilerseler üye olup deneme için gerçek ilan girebilirler. Hostta EA bileşenini kurduğunuzda CB yide de baştan kurarsanız ileride üye guruplamalarınıda rahatlıkla yapabilirsiniz.
* Google veya Map24 hatalarını ise verilen kodlarla çözemezsisniz.en azından ben çözemedim.( Sanırım ücretli abonelik almak gerekli). Çözüm için en kısa yol, googlemap'a üye olun orada göstermek istediğiniz adres için yeni harita düzenlemesi yapıp düzenlediğiniz haritanın kodunu İlan içinde bir yere örn.Harita Üzerinde Bak (http://http://www.emlakbizden.com/index.php?option=com_estateagent&act=object&task=showEO&id=1)gibi bir yazı altına lin verebilirsiniz.Googlemap'ın Türkçe dil özelliği olduğu için öğrenmesi kolay.
exline arkadaşımız joomla da RAR ve ZİP tespiti yapmış. RAR uzantılı upload yapılamıyor. Sorun yaşamak istemiyorsanız dosyalarınızı Zip olarak sıkıştırıp yükleyiniz.
exline
21-06-2008, 17:26:43
Neden son sürüm tercih etmiyorsunuz ?
ME son sürüm ve Joomla! son sürüm.
Joomla son sürümünü kullanamıyorum çünkü sitenin DB si oldukça yüksek ve son sürüme bir türlü entegre edemedim ( localde denedim ) ME ninse son sürümünü kullanıyorum.
exline
21-06-2008, 17:30:14
* Alıntı yaptığım arkadaşa ve ilgilenlere diğer tecrübelerimi de paylaşmak istiyorum; ME Bileşeninden tam sonuç almak istiyorsanız hostta çalışmalısınız. Localhostta başta ilan ekleme ve kişisel bilgileri girme özellikleri çalışmıyor. Hostta hiç bir sıkıntı yok. İlan eklerken ön sayfadan birkere kişisel bilgilerinizi girdimi daha sonra tekrar istemiyor. Yanlız ilk kişisel bilgilerinizi girdiğinizde yeniden ilan ekle butonunu kullanmalısınız. ayrıca bileşeni kurduktan sonra 6. sayfada yazdığım düzeltmeleride yaparsanız bir takım sorunlarıda çözmüş olursunuz. Bu linkte kurduğum siteyi görebilirsiniz. (http://www.emlakbizden.com/). İsteyen arkadaşlar siteyi inceleyip dilerseler üye olup deneme için gerçek ilan girebilirler. Hostta EA bileşenini kurduğunuzda CB yide de baştan kurarsanız ileride üye guruplamalarınıda rahatlıkla yapabilirsiniz.
* Google veya Map24 hatalarını ise verilen kodlarla çözemezsisniz.en azından ben çözemedim.( Sanırım ücretli abonelik almak gerekli). Çözüm için en kısa yol, googlemap'a üye olun orada göstermek istediğiniz adres için yeni harita düzenlemesi yapıp düzenlediğiniz haritanın kodunu İlan içinde bir yere örn.Harita Üzerinde Bak (http://http://www.emlakbizden.com/index.php?option=com_estateagent&act=object&task=showEO&id=1)gibi bir yazı altına lin verebilirsiniz.Googlemap'ın Türkçe dil özelliği olduğu için öğrenmesi kolay.
Site şu anda hostta kurulu. Yani denemelerimi localde değil direkt host üzerinde yapıyorum. Buna rağman bir türlü olmadı.
Ha bu arada CB bende kurulu değil. EA için CB kurulu olması şartmı ? Hatayı bundan dolayı alıyor olabilirmiyim ?
Joomla son sürümünü kullanamıyorum çünkü sitenin DB si oldukça yüksek ve son sürüme bir türlü entegre edemedim ( localde denedim ) ME ninse son sürümünü kullanıyorum.Veritabanının sürümlerle bir alakası yok. Eski sürüm kullanarak hackerlara ben buradayım diye seslendiğinizi unutmayın. Ayrıca bazı sorunlar bu eski sürüme bağlı olarak ortaya çıkar. Bir an evvel Joomla! son sürümüne dizin güncellemesi yapmalısınız. Son 1.0 serisi sürüm 1.0.15 TR olup forumumuzdan indirme konusunda güncelleme şekli de yazılmıştır.
ME Joomla!'dan başka bir şeye ihtiyaç duymaz. CB üye yönetim bileşeni hakkında arkadaşımızın uyarısı, bu üye yönetim bileşenini kullanmayı düşünenler için en başta kurmak yönündedir.
* Öncelikle 6. sayfada sorduğum soruları yanıtlayan Akar arkadaşıma teşekkür ederim. Bundan sonra EA Inpoverd üzerine çalışma yapılacak olduğundan bahsediyor. Bu bileşende ilan süresini kısıtlama eklentisi yapılabilirse seviniriz.
*Yine önceki sayfada paylaştığım EA da yapmış olduğum düzeltmeleri başka başlık altında açmamı istemişssiniz. Formda başlığı yönetecek kadar vakit geçiremiyorum ve bu kadar bilgili de değilim.Ama siz isterseniz yeni bir başlığa taşıyabilirsiniz. Sakıncası yoksa.
* Google veya Map24 hatalarını ise verilen kodlarla çözemezsisniz.en azından ben çözemedim.( Sanırım ücretli abonelik almak gerekli). Çözüm için en kısa yol, googlemap'a üye olun orada göstermek istediğiniz adres için yeni harita düzenlemesi yapıp düzenlediğiniz haritanın kodunu İlan içinde bir yere örn.Harita Üzerinde Bak (http://http://www.emlakbizden.com/index.php?option=com_estateagent&act=object&task=showEO&id=1)gibi bir yazı altına lin verebilirsiniz.Googlemap'ın Türkçe dil özelliği olduğu için öğrenmesi kolay.Bileşende her ilanın sonlanma süresi ayrı ayrı ayarlanabiliyor. Siz başka şeyimi kasdettiniz tama anlayamadım.
Esasında ben başlığı yönetmeniz için değil de konuyu özellikle bu amaçla sizin açmış olmanız için söylemiştim. Ben ilgili iletilerinizi bulup ayırarım tabii, sorun değil :)
Haklısınız, alınan bir çok hatanın sonradan yerel sunucuda çalışılması sebebiyle çıktığını öğreniyoruz.
GoogleMaps konusunda daha evvel bir arkadaşımız yardım istemişti. O zaman incelediğimde bunun için bir düzeltmenin ME forumlarında bir üye tarafından yaıldığını gördüm. Galiba o adresi de zaten arkadaş vermişti. Çevirisini yapacaktım ancak bir türlü fırsat bulamadım. Mevcut haliyle GoogleMAPS çalışmıyor ama ME forumunda anlatılan düzeltmeler ile çalıştırmak mümkün. Sizin dediğin iz yöntem de tabii ki kullanılabilir.
exline
23-06-2008, 19:49:56
merhaba
Teşekkürler.
Arkadaşlar bazı ilerlemeler kaydettim . Bana çok ilginç geldi. Sizlerle paylaşmak istedim.
Öncelikle sorunun kullandığım temadan kaynaklandığını tesbit ettim. Şu anda kullanmış olduğum tema TİMES PLAZZA paralı teması. Sitede yüklü diğere temayı aktif hale getirdiğimde rahatlıkla bilgi girişi yapabiliyorum. Ancak asıl kullandığım temada bu hatayı alıyorum.
Bunun sebebi ne olabilir bilmiyorum. Öncelikle aklıma gelen JS lerden kaynaklanabileceği idi. JS klasörünü tamamen devre dışı bıraktım ama sonuç değişmedi. Muhtemelen tema daki bir koddan kaynaklanıyor.
Bu konuda bir fikri olan varsa çok makbule geçecek...
Site şu anda hostta kurulu. Yani denemelerimi localde değil direkt host üzerinde yapıyorum. Buna rağman bir türlü olmadı.
Ha bu arada CB bende kurulu değil. EA için CB kurulu olması şartmı ? Hatayı bundan dolayı alıyor olabilirmiyim ?
CB den dolayı bu hatayı verirmi bilmiyorum. Googlemap yada map24 ayarlarını kapatarak deneyin birde. açıkken bu tür sorunlar olabiliyor. Bileşeniniz Hostta kurulu ise Nev butonuna bastıktan sonra kişisel bilglerinizi girip kaydet diyorsunuz. Sonra tekrar nev butonu ile ön panelden ilan girebiliyorsunuz. Tekrar deneyin olmuyorsa kurulum hatası veya ayarlarda bir sorun olabilir.
Bileşende her ilanın sonlanma süresi ayrı ayrı ayarlanabiliyor. Siz başka şeyimi kasdettiniz tama anlayamadım.
Esasında ben başlığı yönetmeniz için değil de konuyu özellikle bu amaçla sizin açmış olmanız için söylemiştim. Ben ilgili iletilerinizi bulup ayırarım tabii, sorun değil :)
Haklısınız, alınan bir çok hatanın sonradan yerel sunucuda çalışılması sebebiyle çıktığını öğreniyoruz.
GoogleMaps konusunda daha evvel bir arkadaşımız yardım istemişti. O zaman incelediğimde bunun için bir düzeltmenin ME forumlarında bir üye tarafından yaıldığını gördüm. Galiba o adresi de zaten arkadaş vermişti. Çevirisini yapacaktım ancak bir türlü fırsat bulamadım. Mevcut haliyle GoogleMAPS çalışmıyor ama ME forumunda anlatılan düzeltmeler ile çalıştırmak mümkün. Sizin dediğin iz yöntem de tabii ki kullanılabilir.
Bileşende ilan başlama ve bitirme tarihi var ama admin panelinden ilan girerken, ön panelden girerken bu bölüm yok. Ön panelden üye ilan girerken böyle bir zorunluluk olmalı ki ilanlar belli süreler sonunda pasif hale gelsin, üye ilanı devam ettirmek isterse yeniden aktifleyebilisin.
sahinoz2002
28-06-2008, 08:12:33
ben de türkçe kurulum var. ama kullanıcı tanımlarında da ön sayfadan ilan eklemeye izin verilmiş. ilan sayısını da girdim. yalnız yine şu mesajı veriyor.üye iletişim adresini giriyorum ve ilan ekleyemiyorum.
"
İlan eklemeden önce gerekli iletişim bilgilerini doğru olarak girdiğinizden emin olunuz. "
acilen yardımcı olurmusunuz
teşekkürler
ben de türkçe kurulum var. ama kullanıcı tanımlarında da ön sayfadan ilan eklemeye izin verilmiş. ilan sayısını da girdim. yalnız yine şu mesajı veriyor.üye iletişim adresini giriyorum ve ilan ekleyemiyorum.
"
İlan eklemeden önce gerekli iletişim bilgilerini doğru olarak girdiğinizden emin olunuz. "
teşekkürler
Bileşeni kurduğunuzda adim panelinde Estate Agent otomatik olarak iletişim katogorisi oluşturuyor. Bu bölümü kontor ediniz. İletişim katogorileri kısmında 1.sıraya Estete Agent iletişimini koyunuz, sonra Aynı yerde iletişim Yönetimi kısmından Estate Agenti seçin ve kişisel bilgilerinizi kontrol edin. Sarı renkli yerler dolması mecburi yerlerdir. site adresinizi emlakbiz@emlakbizden.com gönderebilirmisiniz.
Bileşende ilan başlama ve bitirme tarihi var ama admin panelinden ilan girerken, ön panelden girerken bu bölüm yok. Ön panelden üye ilan girerken böyle bir zorunluluk olmalı ki ilanlar belli süreler sonunda pasif hale gelsin, üye ilanı devam ettirmek isterse yeniden aktifleyebilisin.Bunu bayi denetimine bırakmak her zaman mantıklı olmayabilir. Sizin çözümünüz varsa alalım.
"
teşekkürlerHangi sürümü kullanıyorsunuz ? Eski bir sürümde bu hata vardı.
Bunu bayi denetimine bırakmak her zaman mantıklı olmayabilir. Sizin çözümünüz varsa alalım.
Kodlama bilgim yok. dolayısı ile çözüm üretemedim. Sadece emkal.net vb sitelerde gördüm, ilan verirken ilan süresini belirtiyorsunuz süre sonunda ilanın pasif olduğuna dair mesaj geliyor, siteye bağlanıp dilerseniz ilanı yeniden aktif edebilyor, dilerseniz silebiliyor dilersenizde pasif olarak bekletebiliyorsunuz. Genel bir site yaptığınız zaman hükmü kalmamış bir ilanın sitede kalması doğru değil bence müşteri kaybına yol açabilir. Belki başarılı olamayabilirim ama ben buradaki (http://www.emlakbizden.com/) siteyi ve autoexp ile kurmak istediğim bu siteyide (http://www.arabameydani.com/) genel amaçlı geliştirmeyi düşünüyorum en önemli eksiğim ilanların güncel kalması için ön panelden ilan girişi esnasında ilan süresi bölümünün olmaması. İlginize teşekkür ederim
Malesef ücretsiz eklentiler, ücretli benzer yazılımlar ile aynı özellikleri bire bir veremiyor...vermemesi de normal. Emlak.net gibi sistemler kolay kurulmuyor, sıfırdan yazıldığı için ise tam olarak istenen özellikleri sağlıyor.
Elimizdeki bunu vermiyor. Belki bir kod ugulaması ile aşılabilir ama pek de sanmıyorum esasında.
Malesef ücretsiz eklentiler, ücretli benzer yazılımlar ile aynı özellikleri bire bir veremiyor...vermemesi de normal. Emlak.net gibi sistemler kolay kurulmuyor, sıfırdan yazıldığı için ise tam olarak istenen özellikleri sağlıyor.
Elimizdeki bunu vermiyor. Belki bir kod ugulaması ile aşılabilir ama pek de sanmıyorum esasında.
teşekkür ederim. Bir çözüme ulaşabilirsem formda paylaşırım.
teşekkür ederim. Bir çözüme ulaşabilirsem formda paylaşırım.Tabii, memnun oluruz.
opposite
14-07-2008, 05:40:52
atal error: Call to undefined function: domxml_open_mem() in C:\Inetpub\vhosts\domainadi.com\httpdocs\component s\com_estateagent\includes\GMapAPI.class.php on line 1304
Kategorileri oluşturdum denemelik 1 ilan yazdim, ilanın nasıl durdugunu kontrol etmek icin ilana tikladigimda karsima boyle bir hata mesajı cıktı. Bunu Nasil gideririm??
Şafak Gümüş
14-07-2008, 06:27:28
domxml_open_mem()
Sunucunuzun domxml desteği yok sanırım.Konuyu hizmet sağlayıcınızla görüşmenizi tavsiye ederim.
hüdaverdi
02-08-2008, 12:15:14
ben süper adminim. emlaklarım yeni deyince yetkilendirilmemişsiniz diyor ve beni siteden atıyor. giriş yapmış olduğum halde çıkış pozisyonuna getiriyor. acaba nerede hata yapıyorum..
sürüm 1.1 .
emlak ekleme yetkisi sadece s.admin de
Bu kaynağı görmek için yetkilendirilmemişsiniz.
Giriş yapmanız gerekiyor
yoksa giriş için site girişinden ayrı bir giriş daha mı var. bayi olarak da üye oldum..
hüdaverdi
14-08-2008, 17:50:26
mesaj tekrarı oldu ama çok lazım olmasına rağmen bu konuda bir cevap bulamadım.
sanırım bu konunun 3. sayfasında aynı sorun dile getirilmiş, cevaplanmamış. adminden emlak eklemesi yapılıyor.
ben süper adminim. ön sayfada emlaklarım-- yeni deyince yetkilendirilmemişsiniz diyor ve beni siteden atıyor. giriş yapmış olduğum halde çıkış pozisyonuna getiriyor. acaba nerede hata yapıyorum..
sürüm 1.1 .
emlak ekleme yetkisi sadece s.admin de
Giriş yapmanız gerekiyor
yoksa giriş için site girişinden ayrı bir giriş daha mı var. bayi olarak da üye oldum..
Yaşamadığımız bir sorun. Sebebini bilemiyorum. Joomla! sürümünüz nedir ki ?
hüdaverdi
15-08-2008, 12:11:23
sürüm 1.0.15
Son durumda admin olarak ben önsayfadan emlak ekliyebiliyorum. ama üye yaptığım ve üyelik seviyesini de -önsayfadan emlak ekleme yetkisi- olan üyeler konumunda ayarladım. ekleme yetkisi registered üyelerde. emlak eklemek istediğim bir üyeyi de registered yaptım ama yetkilendirilmemişsiniz diyor. sanırım küçük bir ayrıntı gözden kaçıyor
Genel olarak emlak bileşeni yönetim alanından önsayfa ekleme ayarları yapıldıktan sonra sorun olmaması lazım. Ancak gerçekten yaşadığınız sorunun sebebini anlayamadım. Bu sorun 1.0.3 sürümünde vardı ve ben o zamanlar kullanıyordum. 1.1 sürümü çıktıktan kısa bir süresonrasından bu yana bileşeni kullanmıyorum. Dolayısıyla çok da detayları canlandıramıyorum şu an.
hüdaverdi
17-08-2008, 01:35:45
pekala ana sayfada bayi bilgilerini doldurup kaydet deyince aynı sayfaya geri dönmesi ( sanki zorunlu alanlardan biri yazılmamış gibi) doğru mudur?
hüdaverdi
17-08-2008, 15:52:34
kendimce şöyle bir çözüm buldum: Emlak ekleme yetkisi vereceğim üyeyi admin yaparak onun adıyla admin panelden giriş yapıyorum, yine onun adına bir emlağı ben ekliyorum. ondan sonra ön sayfadan eklemeye izin veriyor. tabi bu kişinin adminliğini alıyorum. emlak ekleme yetkisi neyse o gruptan üye yapıyorum. ondan sonra eklemeye izin veriyor. yani kısaca önsayfadan ekleme yapabilmeleri için önce admin panaelden bir emlak girilerek olayın başlatılması gerekiyor bende. ama bu genel bir durum mudur bilmiyorum. sanki üyenin önsayfadan ekleme yetkisi adminden bir emlak eklenerek onaylanmış gibi oluyor..
pekala ana sayfada bayi bilgilerini doldurup kaydet deyince aynı sayfaya geri dönmesi ( sanki zorunlu alanlardan biri yazılmamış gibi) doğru mudur?
sahinoz2002
31-08-2008, 12:49:49
Bileşeni kurduğunuzda adim panelinde Estate Agent otomatik olarak iletişim katogorisi oluşturuyor. Bu bölümü kontor ediniz. İletişim katogorileri kısmında 1.sıraya Estete Agent iletişimini koyunuz, sonra Aynı yerde iletişim Yönetimi kısmından Estate Agenti seçin ve kişisel bilgilerinizi kontrol edin. Sarı renkli yerler dolması mecburi yerlerdir. site adresinizi emlakbiz@emlakbizden.com gönderebilirmisiniz.
ben iletişim bölümündeki o kategoriyi silmiştim. ne yapabilirim şimdi. yeniden kurmam mı lazım
size de belirttiğiniz maile mesaj atıyorum. teşekkürler
s_night_g
14-09-2008, 17:32:35
iyi güzelde bir kişi bile şu bileşene ait modülleri koymamış yaa :(
betoy34
28-10-2008, 16:12:24
peki bu emlak bilşenin başka modülleri var? gördüğüm kadarı ile tek bir arama modülü var.
insomniack
07-01-2009, 07:31:19
Joomfish ile mister estate in kategorilerini ve ilanlari nasil baska dile ceviriyoruz bilgisi olan var mi?
mehmeterzurum
07-01-2009, 12:32:11
arkadaşlar merhaba mister estate 110 kurdum fakat manage objekt sekmesinde şöyle bir hata veriyor ve resim yüklediğim halde resim göstermiyor yardımcı olursanız çok memnun olurum
JHTMLGrid::legend not supported.
ayrıca mister estate'yi otomobil içinde kullanabilirmiyim acaba, teşekkürler
mehmeterzurum
25-01-2009, 22:57:18
Selam arkadaşlar mister estate 110 u kurdum adminden bileşeni açınca şöyle bir hata veriyor JHTMLGrid::legend not supported. şeklinde.
Ayrıca siteye kayıtlı biri giriş yapıp emlak bölümündeki emlak ilanına tıkladığında şöyle bir mesaj çıkıyor Üzgünüm, ancak bunu gömek için kayıtlı kullanıcı olmalısınız ! Ve ayrıca resim galerisinede adminden resim yükleyemiyorum, ftp den ilgili klasöre resim yüklediğim halde resimler gözükmüyor. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Saygılar
mehmeterzurum
25-01-2009, 23:27:55
mister estade 110 u kurduğumda şöyle bir hata mesajı aldım acaba ne demek istedi
efkorn
26-01-2009, 16:17:24
Merhaba; bileşeni kurdum denemelik bir tane ilan yaptm ancak ilana sitede tıklayınca
''Fatal error: Cannot clone object of class SimpleXMLElement due to 'zend.ze1_compatibility_mode' in d:\Hosting\erhandeveci\demirozb\demirozbilisim.com \www\components\com_estateagent\includes\GMapAPI.c lass.php on line 1329
''
hatası verdi çözümünü bulamadım. Teşekkürler
besaer
04-02-2009, 16:48:12
arkadaşlar enteresan bir hata meydana geldi. Daha önce çalışan ( 1.0.13 Joomla ve 1.1.0 ME ) me mail sistemi artık çalışmaz hale geldi.
estateagent.php teki
if(mail($row->email_to,$ctf_subject,$mail_body,$header)) $msg = _EA_CTF_MSUCCESS;
kodla
if(mosMail( $ctf_mail, $ctf_name, $row->email_to, $ctf_subject, $mail_body)) $msg = _EA_CTF_MSUCCESS;
değiştirdiğim halde mailler gönderildi görülüyor ancak nedense gelmiyor.
Hostingle yaptığım yazışmalarda herhangi bir olumsuzluk yok. Joomla iletişim düzgün çalışıyor. SMTP kullanıyorum.
Yardımınızı bekliyorum.
Çeşitli Alanlarda Yapmış olduğum sitelerdeki sorunlarımı bu ve benzeri sitelerde deneyimlerini paylaşan arkadaşların aktardığı bilgi ve deneyimlerden öğrenerek çözdüm. Bu nedenle bende yaşadığım bir takım deneyimlerimi paylaşmak istiyorum:
Jomla 1.0.15 ile Mister Estate 1.1.0 versiyonu hiç bir sorun yaşanmadan uyumlu çalışmaltadır. Meydana Gelen Hatalar; Sisteminizin Güvenlik Ayarlarından,Kullandığınız Temalardan, Sunucunuzdan veya sitemi kurarken yapılan ayarlardan kaynaklanıyordur.
Eğer siteyi bilgisayarınızda test ediyorsanız sorunlar yaşayabilirsiniz. (Resim ekleyememe,ön sayfadan ilan eklenmemesi gibi) Bu nedenle tavsiyem siteyi gerçek sunucuda test etmektir.
Bu konuda sunucunun çok büyük Önemi vardır. Ben Buradaki (http://www.kebirhost.net) kullanıyorum ve hem ucuz hemde hiç bir sorun yaşamıyorum. Sorun olsa bile çok kısa sürede çözülüyor. Ayrıca Sitenizi sunucuda yayınlamadan önce mutlaka joomla üzerine kuracağınızı belirtmelisiniz.
Diğer Önemli bir konu ise, mutlaka yapacağınız siteye uygun bir tema seçmelisiniz. Emlak ise emlağa uygun, Oto ise otoya uygun vb. Çünkü bağzı temaların index.php sinde yayınlanacak bileşenin yolunu göstermek gerekmektedir. Aksi takdirde bileşen çalışmaz.
Ticari maksat gütmeyen sadece hobi amaçlı Joomla üzerine kurduğum www.arabameydani.com ve www.emlakbizden.com sitelerine örnek olarak inceleyebilirsiniz. Bu ve bunun dışındaki sosyal amaçlı diğer sitelerim sorunsuz olarak çalışmaktadır.
Merhaba, ME 1.0 Emlak bileşeninde kullanıcıların en fazla 7 resim yüklemesine izin verdiğim halde kullnıcı tek bir ilanına 200 nin üzerinde resim yüklemiş. Sorun nereden kaynaklanıyor olabilir acaba. Çok sayıda resim yüklenen ilanı buradan görebilirsiniz. (http://emlakbizden.com/index.php?option=com_estateagent&act=object&task=showEO&id=93)
jimmyscot
25-02-2009, 13:27:54
Arkadaşlar Merhaba,
joomla 1.5.9 için Tam Türkçe emlak bileşenleri arıyorum.
bulduklarım ya yarım Türkçe ya da eski sürümde çalışan bileşenler.
Lütfen acil yardım.
Tskler
jimmyscot
25-02-2009, 18:51:57
Arkadaşlar Merhaba,
joomla 1.5.9 için Tam Türkçe emlak bileşenleri arıyorum.
bulduklarım ya yarım Türkçe ya da eski sürümde çalışan bileşenler.
Lütfen acil yardım.
Tskler
Evet arkadaşlar oturdum Ea 0.7 yi 4 saat bir çalışmadan sonra türkçe yaptım. Yardım etmediğiniz ama bana yol gösterdiğiniz için teşekküre ederim :)
İsteyen olursa bana mail atabilir, kendisine 1.59 için tam türkçe estate agent bileşenini gönderirim. beytekin@gmail.com
Son bir not, yöneticilerimiz veya Joomlayı iyi bilen bir arkadaş bana ön sayfada yeni ilanları resimli olarak nasıl yayınlayacağımı söyleyebilir mi. Bunun için bir modül veya bileşen tavsiyeniz var mı ?
Lütfen Yardım Rica ediyorum
Saygılar
jimmyscot
02-03-2009, 17:50:31
Arkadaşlar Türkçe yaptım ama karakter sorunu var.
Bu yüzden acil yardım rica ediyorum.
Durum şöyle ;
joomla 1.59 için Tam Türkçe bir emlak bileşeni yok olanlar ise eski versiyon. Ben legacy modunu açıp Estate agent improved 1.36 yı denedim. 1.59 da çalışıyor ve Türkçe php dosyası hazırlayıp eai nin içine attım ama tam Türkçe olmadı. Sanırım zipli dosyada değiştirilemesi gereken başka şeyler de var. Sizde Tam Türkçe 1.59 için çalışan emlak bileşeni var mı? Veya EA improved 1.36 yı ve yaptığım Türkçe php dosyasını göndersem buna göre zipli dosyadaki diğer dosyalırı da Türkçe olarak düzeltilmesini sağlayabilir miyiz? JEA nın 1.59 için olan bileşenini denedim ve Türkçe'leştirtim ama karakter sorunu yaşadım. Bunun yanında eksik moduller var. Bu yüzden özellikle EA improved 1.36 ile ilgileniyorum.
Not. Mister estate'i legacy modunda denedim kuramadım, hata veriyor.
Yardımlarınızı bekliyorum
Saygılar
jimmyscot
04-03-2009, 12:26:44
sanırım joomla 1.59 için emlak bileşenleri kimsenin umurunda değil.
dört gözle yardımlarınız bekliyorum
sahinoz2002
02-05-2009, 02:58:57
Son sitenizden indirdiğim misterestate110.tr paketi kurdum. ekleme yapıp sitede sayfalar arasında gezerken her sayfada farklı bir dosyada hata kodları veriyor.
mesela
Notice: Undefined variable: value in /var/www/vhosts/bozbukemlak.com/httpdocs/components/com_estateagent/estateagent.html.php on line 417
/ Didim
Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/vhosts/bozbukemlak.com/httpdocs/components/com_estateagent/gui/templates/template.class.php on line 206
Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/vhosts/bozbukemlak.com/httpdocs/components/com_estateagent/gui/templates/template.class.php on line 207
Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/vhosts/bozbukemlak.com/httpdocs/components/com_estateagent/gui/templates/template.class.php on line 208
Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/vhosts/bozbukemlak.com/httpdocs/components/com_estateagent/gui/templates/template.class.php on line 209
Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/vhosts/bozbukemlak.com/httpdocs/components/com_estateagent/gui/templates/template.class.php on line 210
Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/vhosts/bozbukemlak.com/httpdocs/components/com_estateagent/gui/templates/template.class.php on line 211
Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/vhosts/bozbukemlak.com/httpdocs/components/com_estateagent/gui/templates/template.class.php on line 212
JOOMLA 1.0.15 KULLANIYORUM.
ACİLEN YARDIM EDERSENİZ SEVİNİRİM.
BİR DE BİLEŞENİ SİTEMİN ANA SAYFASI OLARAK NASIL ATAYABİLİRİM.
1-2 DENEME YAPTIM OLMADI.
TEŞEKKÜRLER
sahinoz2002
03-05-2009, 15:23:28
Son sitenizden indirdiğim misterestate110.tr paketi kurdum. ekleme yapıp sitede sayfalar arasında gezerken her sayfada farklı bir dosyada hata kodları veriyor.
mesela
Notice: Undefined variable: value in /var/www/vhosts/bozbukemlak.com/httpdocs/components/com_estateagent/estateagent.html.php on line 417
/ Didim
Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/vhosts/bozbukemlak.com/httpdocs/components/com_estateagent/gui/templates/template.class.php on line 206
Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/vhosts/bozbukemlak.com/httpdocs/components/com_estateagent/gui/templates/template.class.php on line 207
Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/vhosts/bozbukemlak.com/httpdocs/components/com_estateagent/gui/templates/template.class.php on line 208
Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/vhosts/bozbukemlak.com/httpdocs/components/com_estateagent/gui/templates/template.class.php on line 209
Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/vhosts/bozbukemlak.com/httpdocs/components/com_estateagent/gui/templates/template.class.php on line 210
Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/vhosts/bozbukemlak.com/httpdocs/components/com_estateagent/gui/templates/template.class.php on line 211
Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/vhosts/bozbukemlak.com/httpdocs/components/com_estateagent/gui/templates/template.class.php on line 212
JOOMLA 1.0.15 KULLANIYORUM.
ACİLEN YARDIM EDERSENİZ SEVİNİRİM.
BİR DE BİLEŞENİ SİTEMİN ANA SAYFASI OLARAK NASIL ATAYABİLİRİM.
1-2 DENEME YAPTIM OLMADI.
TEŞEKKÜRLER
Sn. sahinoz2002;
- Bileşeni ana sayfada göstermek için bileşene mainmenu de menu oluşturun. sonra oluşturduğunuz emlak menusunu mainmenu de en üste taşıyın.
- hata mesajları ise anladığım kadarı ile iletşim kısmıyla yada ilanda yer alması gereken ülke, şehir, bölge gibi kısımların eksik olmasından kaynaklanıyor. öncelikle iletişim bölümüne bakınız.estate bileşeni kurulurken otamatik olarak iletişim bölümüne de katagori oluşturuyor. Aktif değilse aktifleyin , bu kategori yoksa MisterEstate adı ile yeni bir iletşim kategorisi oluşturun. sanırım sorununuz çözülecektir. Kısaca hata mesajları iletişimle ilgili.
sonmez0282
21-05-2009, 14:56:52
misterestate 1.1 sürümünde galeriye resim upload edemiyorum denememde yüklemehatası dosya yüklenemiyor iletisi alıyorum. sanırım dosya yazma izni ile alakalıymış bu izinleri nerden kontrolederim sorun buysa
misterestate 1.1 sürümünde galeriye resim upload edemiyorum denememde yüklemehatası dosya yüklenemiyor iletisi alıyorum. sanırım dosya yazma izni ile alakalıymış bu izinleri nerden kontrolederim sorun buysa
Yazma izinleri standartları (hesapta sahiplik hesap sahibinde görünmeli)
Klasörller 755
Dosyalar 644
Ayrıca hatayı tam olarak yazarsanız ve artık 1.0 yerine projeleriniz için 1.5 tercih ederseniz menfaatinize olur.
sonmez0282
21-05-2009, 17:54:57
1.5 sürümün türkçesi varmı ben bulamadım o yüzden eski sürüm kullandım
1.5 sürümün türkçesi varmı ben bulamadım o yüzden eski sürüm kullandımMisterEstate sitesine giremediğim için son sürümü göremiyorum.
sonmez0282
21-05-2009, 18:12:48
bu izinlerin hepsini 777 yapıp denedim yemedi.aynı şekilde hata veriyor.özel bi ileti değil yükleme başarısız gibi bi ifade...
bileşeni tekrar kurmam işe yarayabilirmi dersin
bu izinlerin hepsini 777 yapıp denedim yemedi.aynı şekilde hata veriyor.özel bi ileti değil yükleme başarısız gibi bi ifade...
bileşeni tekrar kurmam işe yarayabilirmi dersinYeme içme olaylarını bilemiyorum bileşenin, yalnız yazma izinleri için klasörlerde 755, dosyalarda 644 hesap sahibine yeterli olur. Ayrıca tekrar kurmak iyi gelir mi onu da bilemiyorum, deneyebilirsiniz.
Mister Estate bileşeni yazma izinleri dışında galeri sorununu bazı sunucu yapılandırmalarında verebiliyor. Eğer öyle ise bu konuda sizin yapabileceğiniz bir şey olmadığı gibi sunucuda yapılandırma değişikliğine gidilmesini de beklemeyin derim.
Ayrıca forumda sadece sizin konunuz olmadığını da hatırlatmak isterim. Gördükçe konunuz ile ilgileniyorum. Diğer arkadaşlar da öyle. Biraz sabır.
sonmez0282
22-05-2009, 09:10:04
yemedim içmedim resim yükleyememe sorunumu çözdüm ...aslında tam sayılmaz benim sorunum localde çalıştığım içindi.nette denedim ve en ufak hata vermeden resimler yüklendi.yerelde sitenin metinsel girişlerini yapıp resimleri asıl hostta yüklesem diyorum mümkünmüdür?nasıl yaparım?yani kurulumu pcye yaptı hazırladım siteyi diyelim nete aktarırken joomlayı tekrar kurmam gerekmezmi hosta dolayısı ile çalışma boşa olmazmı
sonmez0282
22-05-2009, 21:05:06
sorunu hallettim, sizlere de faydası olur diye alıntıyı paylaşmak istedim:
''Arkadaslar bugun ılk defa locakden hosta sıtemı tasıdım benım yaptıgım hataları sız yapmayın dıye sıze basımdan gecenlerı ve nasıl sıteyı tasıdıgımı anlatayım
1-oncelıkle bır host alıyorsunuz ben aldım [Resimleri ve Linkleri Görebilmek Için Üye Olmaniz Gerekmektedir. Üye Olmak Için Tiklayin...] hıc bedava veren yerlere joomla kurmayı denemedım ucuz etın suyu kara olur unutmayın
host aldıgım yer cpanel lı kullanıyordu
ılk once ben sıteyı [Resimleri ve Linkleri Görebilmek Için Üye Olmaniz Gerekmektedir. Üye Olmak Için Tiklayin...] kullanarak bıraz evde bıraz ıste bır flashdıskte tasıyarak gelıstırdım sıtemi tamamlayınca yanı bır suru modul bilesen galeri kurduktan sonrakı halını filezilla ile hostunundaki public_html klasorune veya www klasorune (aslında bu klasör public_html in kısayoludur aynı kapıya cıkar) biten sitemizin hepsini atıyoruz( joomla kalsorunun ıcındekılerın hepsını
ben ravenswood kullandıgım ıcın siteminadıherneyse\diskw\www\joomla klasorunun ıcındekileri attım(nereye public_html in içine )
ama bir yerde hata yaptım bana ki siz yapmayın installation klasorunu atmadım cunku siteyi geliştirirken ılk jommlayı sanalserverıma (ravenswood) kururken, kurulum bıtımınde sitenizin calısması ıcın installation klasorunu kaldırın dıyordu bende kaldırmıstım ama nerden bıleyım hosta tasırken installation klasorunun lazım olacagını
Neymiş altın kural bir installation klasorunu unutmayın siteyi localde geliştirirken installation klasorunu bır kenera kesın koyun siteyi hosta tasırken lazım oluyor( localde installation klasorunu kaldırın yoksa o sıte calısmaz o yuzden localden kesın(cut) dıyorum bir yere koyun)
neyse sonra installation klasorunu de filezilla ile hosta attıktan sonra
boş birtane configurationphp dosyası yaptım onuda hosta public_html in içine attım( içeriği boş)
sonra normal localhosta joomla kurar gibi baslıyorsunuz bu arada ıkıncı basamağa geçmeden cpanel de MySQL® Databases e giriyorum
New Database: den database imizi olusturuyoruz
olusturdugumuz database mesela deneme olsun bunun basına bir ek geliyorbuda genellikle hostunuzun ismi oluyor mesela ben [Resimleri ve Linkleri Görebilmek Için Üye Olmaniz Gerekmektedir. Üye Olmak Için Tiklayin...] u yapacam databasemın ısmının basına grup_ takısı gelıyor ne oluyor grup_deneme oluyor
sonra buna bir mysql kullanıcısı tanımlıyorsunuz
create user den username e mesela root dedık sıfreyı gırdık sfre de bı anormallık yok aynen ne gırersen degısmıyor [Resimleri ve Linkleri Görebilmek Için Üye Olmaniz Gerekmektedir. Üye Olmak Için Tiklayin...]
ama username de basına otomatık ek gelıyor ne oluyor grup_root oluyor ( şifremiz aynı)
sonra bu kullanıcıyı butun tablolar ıcın yetkılendırıyoruz(Add Users To Your Databases )
All secenegını secın
buda bıttı sımdı joomlanın kurulumuna gerı donelım
hostumuz : localhost
mysql username: grup_root
mysql password: root( ne yaptıysanız onu gırın ben mısal verdım)
mysqldatabase : grup_deneme
bunları gırdıkten sonra dıgerlerını bılıyorsunuz zaten ılerı ılerı dıyıp takı ınstallatıon klasorunu kaldırın dıyene kadar devam edıyoruz yanı joomla yı kuruyoruz ( sonra hosttakı ınstalaltıon klasorunu ya adını degıstıroyruz veya kaldırıyoruz)
ama bu bızım ıstedıgım joomla degıl daha dogrusu bızım gelsıtırdıgımız sıte degıl bunun olması ıcın bızım databasemızı buraya ımport etmemız lazım phpmyadmın den bunu bıldıgınızı sayıyorum cunku bunların [Resimleri ve Linkleri Görebilmek Için Üye Olmaniz Gerekmektedir. Üye Olmak Için Tiklayin...]
burada database ımport ettıkten sonra türkçe karakter problemı cıkrsa database tekrar yuklemek gerek ama yuklerken utf8 olan secenegı latin1 veya latin5 olarak değiştirmek gerekiyor deneme yanılma yontemı ıle bulabılrsınızben latin1 yaptım ve o sekılde ımport ettım db i sonra sıtemı reflesh yaptım ve tr karakter problemı kalmadı
sonra sitem çalıstı şöyleee bir düşünüyorum anlatmadığım birşey kaldımı diye sanırım yok
aklıma geldıkce buraya yazarım [Resimleri ve Linkleri Görebilmek Için Üye Olmaniz Gerekmektedir. Üye Olmak Için Tiklayin...]
sorularınızıda cevaplamaya çalışırım arkadaşlar
kolay gelsin
konuşma dili ile anlattığımm için ve klavye hataları için şimdiden kusura bakmayın
iyi çalişmalar''
sonmez0282
22-05-2009, 21:07:06
unutmadan içe-dışa aktarma ile ilgili detaylı bilgi Localhost'tan Hosta Taşıma - CMSTURK.NET İYS (CMS) Forumları (http://www.cmsturk.net/forum/showthread.php?t=25692)
Eh geçmiş olsun. Ayrıca yerelde çalıştığınız söylediğiniz için de teşekkürler. Resim yüklemelerini uzak sunucuda yapabilirsiniz. Neticede yönetim merkezinden emlak düzenlemesi kısmında galeriye ekleme özelliği çalışmaya devam edecek.
Selam arkadaşlar mister estate 110 u kurdum adminden bileşeni açınca şöyle bir hata veriyor JHTMLGrid::legend not supported. şeklinde.
Ayrıca siteye kayıtlı biri giriş yapıp emlak bölümündeki emlak ilanına tıkladığında şöyle bir mesaj çıkıyor Üzgünüm, ancak bunu gömek için kayıtlı kullanıcı olmalısınız ! Ve ayrıca resim galerisinede adminden resim yükleyemiyorum, ftp den ilgili klasöre resim yüklediğim halde resimler gözükmüyor. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Saygılar
Sitenizi bilgisayarınızda test ediyorsanız bu hatayı alabilirsiniz. Bu nedenle gerçek sunuculara kurup çalışmak gerekmektedir. Şayet gerçek sunucuda hata alıyorsanız Joomla sürümünüzde veya bileşende hata vardır. Siteyi yeni kurduysanız "Kayıtlı kullanıcı olamlısınız" hatasını başka bir joomla sürümü indirip yeniden kurun. Bendeki aynı sorun bu şekilde çözüldü. Şayet siteniz eskiden kurulu ise sonradan kurduğunuz bileşeni ve de özellikle mambot kurduysanız onları gözden geçirin. Sonradan Kurulan bazı mambotlar da aynı sorunu meydana getiriyor.
Resim galerisi olarak ne kullandığınızı belirtmemişsiniz.Phoca gallery kullanıyorsanız ftp den attıktan sonra resimleri galeri bölümüne taşımanız gerekli. Bunun için kullanadığınız gallery ile ilgili formlarda arama yapın.
merkez46
01-06-2009, 00:04:12
merhaba arkadaslar ben mister estate kurdum tek sorunum su resim yükleme sınırı 10 ben bunu nasıl sınırsız veya daha fazla bi sayıya cıkartabilirim
vBulletin v3.8.5, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.