Orijinalini görmek için tıklayınız : joomla'da safe modda sorumluluk bize mi ait?
ZEUS__
25-07-2007, 03:34:55
host alacağım yerle konuşuyoruz bugün arkadaşlar.joomla çalışıcam vs. anlatıyorum.safe modu kapamada sorun olmaz dimi diyorum.onun sorumluluğu size ait eğer sunucu hacklenirse diyo.yani kapatırmış ama sorumluluk bize ait.tabiki adamda haklı ona lafım yokta.ben sırf bu güvenlik meseleleri yüzünden joomlaya bi türlü ısınamadım yaa.
acaba diyorum kendi kendime düşünüyorum.şöyle olabilir mi?joomla çalışacağımız host alanını ayrı bir yer olarak alsak orda yalnızca joomla siteleri tutsak bari sunucu hacklenirse statik siteler gitmesin:) yoksa zaten onlar için endişelenmeye gerek yok mu? ahh joomla ahh!!kime sorsan güvenli değil diyor ama kimse de vazgeçemiyor sanırım:blush:
M.Enes AYDÜZ
25-07-2007, 08:42:12
Joomla'nın güvensiz olduğuna kesinlikle katılmıyorum. Sadece Joomla! kendisine özel birkaç şey istiyor. Eğer bunları sağlarsan gerçekten çok çok sağlam bir sistemdir.
Joomla sitenizin barındırıldığı sunucu çok önemli bu konuda. Öncelikle safe mode olayı. Sonrasında /tmp yazılabilirr olup olmama olayı, daha sonrasında otomatik CHMOD ayarı verilmesi. ( Yani tüm ayarlar aslında yazılamazdır, fakat bileşen ve modül yükleyebiliyorsunuz. Detaylı bilgi için Tahsin(Linux) (http://www.cmsturk.net/forum/member.php?u=3)'e danışın)
Sıkıntı çekmemeniz için hosting almadan önce sunucu sahibinin gerçekten bir SUNUCU YÖNETİCİSİ olup olmadığına dikkat edin. ( Gerçek bir sunucu yöneticisinin nasıl olmasına dair sorunuz: Linux (http://www.cmsturk.net/forum/member.php?u=3) ( Tahsin ))
Şimdi sorunuza gelelim. Eğer Joomla'dan dolayı sunucu hacklenirse sorumluluk kesinlikle size ait olmaz. Tüm sorumluluk SUNUCU YÖNETİCİSİNE aittir. Ki hacklendiği zaman Allah kolaylık versin demek gerekir. Eğer yeni bir host alacaksınız Tahsin'e danışın. O size Joomla Uyumlu hostinglerin nasıl olması gerektiğini söyler.
ZEUS__
25-07-2007, 10:53:57
sağol arkadaşım.host alacağım yer www.vit.com.tr yazmamda sakınca var mı bilmiyorum varsa kusuruma bakmayın:) hostbul.net'te geri dönüşümleri çok iyi ve kimseden olumsuz yorum duymadım.aklımızdaki projeleri bir bir hayata geçirmek istiyoruz.joomla,os-commerce vs. ama bu safe mod konusu ilk baştan beri canımı sıkmakta.şu anki sunucularımızın kontrol paneli plesk.php mod diye bir şey var safe mod yazıyor.onu kapatıyorum mesela ama bu sefer her bir php sayfasını açarken ne ile açayım diye soruyor bana.CHMOD ayarları vs. tabiki önemli onlar hakkında bilgim var biraz ve uyguluyorum da.:)önce zaten altyapı daha önemli benim için görünüşten önce.sistemi sağlam oturtup sonra sıkıntı yaşamak istemiyorum.görüntü zaten zamanla olur yavaş yavaş.bi tahsin kardeşe PM atıp konuya yönlendireyim fikrini alayım onunda:)teşekkürler.
düzenleme:yanlış kelime
memoc@n
25-07-2007, 10:58:25
Hostbulcom? öyle bir site varmı
ZEUS__
25-07-2007, 11:03:14
pardon düzeltiyorum www.hostbul.net olacaktı:)
Pentacle
25-07-2007, 14:09:58
ahh joomla ahh!!kime sorsan güvenli değil diyor ama kimse de vazgeçemiyor sanırım:blush:
aralık 2006dan beri onemli guvenlik acıgı bulunmayan ve guvenlik guncellemesi yayınlamayan bir cms guvenli degil? iyiymis.
ZEUS__
25-07-2007, 15:11:27
valla o kadar bakmadım joomla da yeni sayılırım.hep okuyorum.nereye girsem güvenlik güvenlik diyorlar o yüzden tarihlerine pek dikkat de etmedim.acaba eski güvenlik sürümleride ben onları mı okuyorum.ama öyle olsa bile niye bunları yamayarak yeni sürüm çıkarmıyorlar.niye biz bırakıyorlar ki?
sakkaya
25-07-2007, 16:18:52
..... niye bunları yamayarak yeni sürüm çıkarmıyorlar.niye biz bırakıyorlar ki?
1.0.13 sürümü (http://www.cmsturk.net/forum/showthread.php?t=4905) yayımlanalı daha 2 gün oldu ve forumda duyuruldu. Güncellemeleri sürekli olarak CMSTürk bizlere iletiyor. takip edip etmeme hayırseverliği de artık bize kalmış. B)
ZEUS__
25-07-2007, 19:24:09
evet indirdim onu bugün.denemedim ama:)bu tamam da mesela hala sanırım register_globals,yada .htaccess için mgc_quates off,php.ini vs gibi şeylerler uğraşıyoruz mesela.bunlar bununla kalktı mı yoksa bahsettiğim şeyler sunucu güvenliği için mi?yani joomlanın eksisi sayılmaz mı bunlar?
Sunucularda sitelere özel safe_mod açıp kapatma özellikleri bulunuyor ama her hosting firması bunlarla ugraşmak istemez..
Hostu baştan Joomla! uyumlu alın derim :)
Tahsin ALTAY
25-07-2007, 20:38:30
Vital hosting safe mod açık olarak hosting barındırması yapar ve kesinlikle kapatmazlar. Şikayet duymamanız normal çünkü işlerini güzel yapıyorlar. Bir zamanlar bende çalıştım kendileriyle. Lakin Joomla Hosting çok farklı bir konu onun için işin bu konuda tecrübesi olan kişileri seçmeniz yararınıza olacaktır.
ZEUS__
25-07-2007, 21:18:11
hımm anladım kardeşim sağolasın.ama ortakla beraber karar veriyoruz ve orası olcak galiba:(fiyatları,geri dönüşümleri çok iyi o yüzden tercih ettik.safe modda sorumluluk site ait olmak kaydıyla açarız dediler ama ne bileyim.bi başlayalım olmazsa taşırız başka hosta bizde.peki siz hangi hostu tavsiye edersiniz joomla konusunda güvenilir ve uyumlu olarak çalışan:)
Pentacle
26-07-2007, 00:36:26
iysturk tavsiye ederim ben orayı kullanıyorum.
sahibi bilgisayarla yapısık yasadıgı icin destek surekli durumda. :) uptime oldukca iyi ve joomla icin gerekli ozellikler saglanmıs durumda.
sakkaya
26-07-2007, 09:51:19
iysturk tavsiye ederim ben orayı kullanıyorum.
sahibi bilgisayarla yapısık yasadıgı icin destek surekli durumda. :) uptime oldukca iyi ve joomla icin gerekli ozellikler saglanmıs durumda.
+ Türkiye lokasyonlu. ;)
vBulletin v3.8.5, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.