PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Hacklenen sitem ile ilgili sorunlarım..

mhusty
02-10-2011, 03:16:31
Arkadaşlar Cimbom AÅŸkı (www.cimbomaski.com) adlı sitem 3 gün önce hacklenmiş..Ben ise sitede session sorunu var sanıyordum ama dün merkez46 adlı abimizin uyarısıyla sitemin hacklenmiş olduğunu anladım..Hacki siteme index atarak yapmışlar siteyi açtığımda java yükle diyordu hata veriyordu java yükleyincede pc'ye virüs bulaşıyoru. Cos.jar adlı bir dosya buldum sildim java sorunu gitti daha sonra public_html klasörünün olduğu dizinde bir metin belgesi buldum ve içinde şunlar yazıyordu..

--------------------------------------------------
Administrator.Windows_NT_20110929-093034
----------FIREFOX

----------IE

----------CHROME

----------DRAGON

----------FILEZILLA

----------NOIP

----------DYNDNS

----------RA¿IDSHARE

----------JDOWNLOADER

----------YAHOO

----------MS¯
User:ascasdasd@hotmail.com|Pas²:asdada

----------PIDGIN

----------IMVU

bunun ne olduğunu anlayamadım...Filist.php ile sitemde yapılan son değişikliklere baktım ama hiç bir şey bulamadım hiç bir yerde hiç bir değişiklikte yapılmamış ne bahsettiğim Cos.jar dosyası nede bu metin belgesi yapılmış olan değişiklikler arasında yer almıyordu...Sitemdeki chmod ayarları düzgün ve nerden açık verdiğimi bulamadım.Jsecure plugin'gi ile administrator'e erişimini zorlaştırdım..Ama birde administrator şifreleme varmış ben bunu çok araştırdım ama bulamadım bununla ilgili yardımlarınızıda bekliyorum..Biliyorum çok şey istedim ama sizin gibi ustalarımın bilgilerinden birşeyler öğrenmek istiyorum..

mhusty
03-10-2011, 22:41:31
kimsenin bir fikri yok galiba :) bu aralar 1.5 bölümü sessiz

Ümit
03-10-2011, 23:32:28
Geçmiş olsun.

Admin şifreleme isteğin için kullandığın hosting panelini kullanmalısın.

Bu arada senin kadar sitesi ile uğraşılanı görmedim. Gördüğüm kadarı ile her hafta sitenin birisi gidiyor. Bence klasör şifrelemek yerine, bilgisayarına ve mümkün ise sitelerine format at. Kullandığın veya kullanmak istediğin eklentiler ile ve en önemlisi hosting sağlayıcının joomla uyumuna ve klasör/dosya izinlerine dikkat et. Bu kadar saldırının nedeni sitelerinin linklerini olmayacak yerlerde paylaşman olabilir. Linklerini paylaşırken dikkatli ol ve ortamına göre davran.

Kısaca, sorun joomla olsaydı bu zamana kadar bu açığı öğrenirdik. Sorun sen veya yer sağlayıcın olarak görünüyor. Sitenin şu an barındığı yerin sitesini gördüğüm de inan oradan hemen uzaklaştım. Haklarında iyi gibi söylentiler var ama bence hosting seçimini gözden geçirmelisin!

mhusty
03-10-2011, 23:47:15
Teşekkür Ederim abi bilgilendirdiğin için...