Orijinalini görmek için tıklayınız : www.********.com/index.php/joomla-portal/ sorunu?
maskeli
31-08-2011, 04:57:48
Merhabalar Arkadaşlar;
Başlıkta da yazdığım gibi sitemi 1.7 kurdum. Herşey çok güzel ancak birşey kafama takıldı. Ana menüye atadığım tüm içeriklerin adresleri şu şekilde gözüküyor:
www.*******.com/index.php/joomla-portal/firma/ornek-icerik
yukarıdaki adreste bulunan joomla-postal nereden geliyor anlamadım? "firma" benim oluşturduğum kategori, o tamam da. joomla-portal nedir onu anlayamadım? Şimdi diyeceksiniz ki firma kategorisi jooml-portal içerisinde... Hayır öyle de değil.
www.********.com/index.php/firma/ornek-icerik
bu şekilde nasıl yaparım?
(Her yeni oluşturduğum menü öğesine ayadığım tüm içerikleri böyle yapıyor)
İyi Bayramlar
Saygılar
Örnek veride gelenlerden gözünüzden kaçan bir şey olmuş. Paketlemeyi joomla.gen.tr imzasıyla yaptığım için örnek veride de Joomla Portal (http://www.joomla.gen.tr) menü öğesi geliyor. Örnek veriyi değiştirerek kendi verilerinizi oluşturduysanız (silerek değil değiştirerek), örneğin menü öğesinin rumuzu oradan kalmış olabilir. Aklıma o geliyor.
maskeli
01-09-2011, 14:34:36
Akar hocam teşekkür ederim cevabın için. Mysql içerisinden hallettim. Menülerin pathlerindeki joomla-portal geçen tüm yerleri sildim. Ayrıca sizin ilk oluşturduğunuz bir menu öğesi var Joomla! Portal diye, joomla.gen.tr adresine giden, onu da temizledim.
Sanıyorum joomla, ilk oluşturulan menu öğesindeki bazı bilgileri, her yeni oluşturulan menü öğesine kopyalıyor.
Şimdi yeni oluşturduğum menü öğelerinde o şekilde birşey çıkmıyor. Mysql'e hakim olmayan arkadaşlar için tehlikeli bir değişiklik olabilir bunu da hatırlatayım.
Kolay Gelsin
Aslında öyle kopyalamıyor ama ilişkisi kalmıştır bir yerde. Ondan olmuştur.
fedoramca
16-09-2011, 00:26:45
Arkadaşlar MErhaba
Aynı sorun bende de var. Hatta ağırlıklı joomla-portal ama joomla-uygulamaları diye bir başka isiminde varlığı söz konusu. Direk root dizinine kurulmuş durumda site...
Cok araştırdım, bu konunun gündeme geldiği tek form burası. Bir başka formda da yine ben paylaştım ama yanıt alamadım.
Bu konuda maskeli özellikle senin desteğine ihtiyacım var.
Şimdi bir menüyü joomla-portal ile gelmese dahi kopyaladığınızda yada yeniden oluşturduğunuzda linkte joomla-portal oluşuyor direk olarak. Sql e tabi müdahale etmedim fakat, linkin joomla-portal kısmını silip ulaşmaya çalıştığınızda da zaten oyle bir sayfa yok diye hata veriyor....
Bayramdan beri bu konuyu araştırıyorum çözüm bulamadım. Ben şahsen sql den silinince de calismayacagini dusunuyorum oyle olsa linkten joomla-portal ı kaldırdıgımda da calisirdi...
Destekleriniz icin simdiden teşekkürler.
Örnek veriden geliyor neticede. Nerede olduğunu bulamıyorsanız örnek veriyi, örnek veriyle gelmiş olan menüleri komple silin.
fedoramca
17-09-2011, 00:37:33
Merhaba
Ben bunu dün gece tesadüfen buldum. Aslında tam da sizin dediğiniz gibi idi.
Sorunun Çözümü: Menüler içerisindeki "Joomla-Portal" menüsünü silince (adını değiştirdiğinizde olmuyor) sorun düzeliyor, bundan sonra açtığınız menüler düzgün linkle geliyor. Bir de joomla-uygulamaları diye bir durum var bu durumla bir yerde karşılaştım sanırım oda "Örnek Siteler" menüsünün silinmesi ile ortadan kalkıyor.
Hızlı ve doğru cevabınız için çok teşekkürler. İyi çalışmalar.
Merhaba
Ben bunu dün gece tesadüfen buldum. Aslında tam da sizin dediğiniz gibi idi.
Sorunun Çözümü: Menüler içerisindeki "Joomla-Portal" menüsünü silince (adını değiştirdiğinizde olmuyor) sorun düzeliyor, bundan sonra açtığınız menüler düzgün linkle geliyor. Bir de joomla-uygulamaları diye bir durum var bu durumla bir yerde karşılaştım sanırım oda "Örnek Siteler" menüsünün silinmesi ile ortadan kalkıyor.
Hızlı ve doğru cevabınız için çok teşekkürler. İyi çalışmalar.
Aslında değiştirmek de yeter ama malumdur ki o adres rumuzdan geliyor. Dolayısıyla değiştirdiğiniz yerin rumuz kısmını da değiştirmeniz gerekir. Genelde rumuz değiştirmek düşünülmediğinden bununla karşılaşılabilir.
Burhani
31-10-2011, 23:37:39
Joomla Hakkında Olan Menü silinirse sorun çözülüyor arkadaşlar
orhansanverdi
21-11-2011, 22:17:15
K2 bileşenini gösterince oluyor bu problem. K2 yüklenip menüden kategori atayınca başında "...com/joomla-portal/yazar..." yazıyor.
Nasıl düzeltilir.
Burhani
28-11-2011, 02:26:18
eğer joomla hakkında menü sildiğinizde olmadıysa örnek veride gelen içerikleri silerseniz sorun düzeliyor
vBulletin v3.8.5, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.