Orijinalini görmek için tıklayınız : Üyelerin kendilerine sayfa oluşturması ile ilgili
orhanpeksen
18-07-2007, 00:17:42
Değerli arkadaşlar, sitemize kendimizin üyeliğini akfit edeceğimiz kullanıcıları ekledik diyelim. Kullanıcılara tahsis edilen şifre ile onlar kendilerine ait sayfa yapabilirler mi ? yapabilirler ise nasıl yapılır?
ayrıca sorgulama yaptırmak istiyorum sitede.. mesela ili seçince ilçeleri gelecek. ilçelere tıklayınca da kategoriler gelecek..(Hotel yeme içme gibi) sonra hotele tıkladı diyelim ve daha önce bizim üye yaptığımız otelin kendisinin üyeliği ile yaptığı sayfasını görecek .. Mümkün mü dür? Teşekkürler. yanıtlarınızı bekliyorum
bengi
18-07-2007, 01:46:56
Bunlar mümkündür ancak Joomla 1.5 ile yapmaya kararlımısın yoksa yanlış yere mi açtın konuyu?
orhanpeksen
18-07-2007, 21:50:00
evet çok özürdilerim konuyu yanlış yere açmışım , mod arkadaş düzenlerse sevinirim.. Ayrıca bengi kardeş bu mümkünat nasıl tezahür eder? Bilgi verebilir misin ? Ya da bu amacıma en uygun bilgiyi alabileceğim bir adres yada kitap önerebilir misin ? İlginize teşekkür ederim..
bengi
18-07-2007, 22:06:54
Bu bahsettiklerin şu an Joomla!1.0.x serisinde yapılabilir. Joomla!1.5 te de yapma mümkünatın var ancak şu an için şartları çok zorlarsın konuyu ilgili joomla bölümüne taşıyorum.
orhanpeksen
18-07-2007, 22:38:57
hocam siteyi kurdum 1.012 olarak.. bu işlem için yaptığım araştırmalarda tam incelemedim ama comunitybuilder bileşeni yeterli gelir mi bilemiyorum..Daha önce mambo için bu tarz bileşenler yapımış ama joomlaya dönüştürülmemiş olduğun gördüm. İlk mesajımda belirttiğim uygulamalar ile ilgili biraz bilgi verebilirseniz sevinrim.. Destekleriniz için şimdiden teşekkürler.
memoc@n
19-07-2007, 00:12:10
Arkadaşlar inceleme zamanım olmadı joomla için Private Pages var bu işi yapacak olan gerekirse türkçeleştirip koyabiliriz vakti olan arkadaşlar kurup inceleyebilir özellikle talep eden arkadaş Buradan (http://www.joomlaos.de/Downloads/Joomla_und_Mambo_Komponenten/PrivatePage.html)
orhanpeksen
19-07-2007, 00:34:05
Hocam bunu denemiştim daha önce..Edit Priliveges bölümünde "You have an error in your SQL syntax. Check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near ')' at line 2 SQL=select id, name, username from jos_users where id not in () " şeklinde hata alıyorum.. İstediğim buna benze bir uygulama .Yani şöyle yapabiliriz ve bu konudaki düşüncem şu; üyemiz şifresi ile kendi menüsüne girecek ve burdan kendi sayfasını oluşturacak. Bizim yapacağımız üyenin nereye neyi ekleyeceğini önceden yapmak..Mesela müşteri logosunu ekleyecek, resimlerini ekleyecek , yazılarını ekleyecek..Kaydedince diyelim ki bir ziyaretçi ilk mesajımdaki arama kriterleri ile listeden arama yapıyor olsun ve aradığı il ve ilçeyi ve kategoriyi bulunca tıklayınca müşterinin kendi editlediği sayfa açılacak..
memoc@n
19-07-2007, 00:38:41
Anladım, işte bu işi böyle bir bileşenle yapabilirsin hatada mysql uyuşmazlığı söz konusu sanırım resmi sitede de yok bu bileşen belkide arkasındaki destek devam etmiyor güncellenmiyor olabilir bende arayıştayım böyle bir şey bakalım ...
orhanpeksen
19-07-2007, 00:39:41
Hocam ayrıca böyle bir uygulama yoksa bile yapılabilirse (ki siz yada diğer arkadaşlardan biri ilgilenen arkadaşlara sesleniyorum) ne kadara çıkar?
mtanriverdi
19-07-2007, 01:04:07
Bu aralar Joomla bileşeni ücretli olarak yapımı durduruldu. Bir çok coder arkadaşımız sanırım yapmıyacak.
Eğer yapacak olursada sanırım en iyisini burası yapar. Bir görüş istersen http://www.clexus.com/
memoc@n
24-07-2007, 15:55:48
Joomla bileşen yapımı son gazla devam ediyor neden dursun, ayrıca clexusa kadar bu işleri yapan daha niceleri var, clexus rahatsızlığı var bu sebeple bileşen yapma varolanları geliştirme adına çalışamıyor o kadar
GökhanHT
13-08-2007, 16:16:29
joomlaos.de adresinde privite page(yazılışı doğru değil sanırım )
bileşeni vardı bi bak istersen.
memoc@n
13-08-2007, 16:49:14
privatepages onun ismi ayrıca türkçeleştirdik diye hatırlıyorum
memoc@n
13-08-2007, 17:11:01
Kullanıcılarına özel sayfalr oluşturabilmek için privatepages ekten alabilirsiniz bizim dosya merkezimize eklenip ekten silinirse iyi olur
orhanpeksen
19-08-2007, 20:07:37
Hocam bu mambo için kullanılan bileşen.. mysql hatası veriyor.yüklendi ama içinde edit menüsüne tıklayınca aşağıdaki kodlar geliyor.
DB function failed with error number 1064
You have an error in your SQL syntax. Check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near ')' at line 2 SQL=select id, name, username from jos_users where id not in ()
memoc@n
19-08-2007, 20:20:52
Bu bileşeni es geçelim kaldırmak sorun oluyor arkadaşlar ve daha büyük problemler olmadan siliyorum ekten
amarok
11-12-2007, 03:11:47
DB function failed with error number 1064
You have an error in your SQL syntax. Check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near ')' at line 2 SQL=select id, name, username from jos_users where id not in ()
hi,
i'd the same problem, simply change following lines in administrator/components/com_privatpage/admin.privatepage.php row ~ 372
$database->setQuery("select id, name, username
from #__users where id not in (" .implode(',', $userids). ")");
in
$database->setQuery("select u.id, u.name, u.username
from #__users as u
join #__privatepages_privileges as pp
on u.id = pp.userid
where u.id != pp.userid");
greetings
amarok
www.joomlers.de
Prof.Vatandas
31-01-2008, 07:34:40
Abi juga kurdum kaldırdım ve veri tabanında bir sürü hata olduğunu gösteriyor. Upuzun bir sayfa oluştu ne yapayım
Prof.Vatandas
31-01-2008, 07:37:18
16 queries executed
1
SELECT template
FROM site_templates_menu
WHERE client_id = 1
AND menuid = 02
SELECT opt,task,name FROM site_pagecache_reset_list WHERE pub = 1 AND (opt LIKE 'com_sef%' OR opt = '')3
DELETE FROM site_session
WHERE time < '1201763120'
AND guest = 1
AND gid = 0
AND userid <> 04
UPDATE site_session
SET time = '1201764920'
WHERE session_id = '5b0400bc053e26cf03ddb60c98116a8e'5
SELECT COUNT( session_id )
FROM site_session
WHERE session_id = '5b0400bc053e26cf03ddb60c98116a8e'
AND username = 'admin'
AND userid = 626
SELECT count(*) FROM site_redirection WHERE `dateadd` > '0000-00-00' and `newurl` = ''7
SELECT count(*) FROM site_redirection WHERE `dateadd` > '0000-00-00' and `newurl` != ''8
SELECT count(*) FROM site_redirection WHERE `dateadd` = '0000-00-00'9
SELECT a.id, a.title, a.name
FROM site_sections AS a
WHERE a.scope = 'content'
GROUP BY a.id
ORDER BY a.ordering10
SELECT params
FROM site_modules
WHERE module = 'mod_mainmenu'
ORDER BY title11
SELECT menutype
FROM site_menu
GROUP BY menutype
ORDER BY menutype12
SELECT *
FROM site_components
WHERE name != 'frontpage'
AND name != 'media manager'
ORDER BY ordering, name13
SELECT id, title, module, position, content, showtitle, params
FROM site_modules AS m
WHERE m.published = 1
AND m.position = 'header'
AND m.client_id = 1
ORDER BY m.ordering14
SELECT COUNT(*)
FROM site_messages
WHERE state = 0
AND user_id_to = 6215
SELECT COUNT( session_id )
FROM site_session
WHERE session_id != '5b0400bc053e26cf03ddb60c98116a8e'16
SELECT id, title, module, position, content, showtitle, params
FROM site_modules AS m
WHERE m.published = 1
AND m.position = 'debug'
AND m.client_id = 1
ORDER BY m.ordering
böyle yazıyor sayfaların altında
orhanpeksen
31-01-2008, 08:55:03
hi,
i'd the same problem, simply change following lines in administrator/components/com_privatpage/admin.privatepage.php row ~ 372
$database->setQuery("select id, name, username
from #__users where id not in (" .implode(',', $userids). ")");
in
$database->setQuery("select u.id, u.name, u.username
from #__users as u
join #__privatepages_privileges as pp
on u.id = pp.userid
where u.id != pp.userid");
greetings
amarok
www.joomlers.de
Danke herr amarok.
vBulletin v3.8.5, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.