PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : host firmamında çözemediği SMTP hatası.

turntable
20-06-2011, 19:09:06
* Şu gönderici adresi başarısız oldu:info@*****.com

Language string failed to load: smtp_errorThis mail server requires authentication before sending mail from a locally hosted domain. Please reconfigure your mail client to authenticate before sending mail.

Etkinleştirme mailleri çalışıyorken durup dururken çalışmamaya başladı. Ayarlara göre Kullanıcı kayıt olsada etkinleştirme maili gitmiyor yada kullanıcı hiç kayıt olamıyor.

Bu konuyu nasıl çözebilitim joomla hatasımı yoksa hostmu nedir.
Hosttan aldığım destekte son olarak yapabileceğim bir şey yok yedeklerinizi alın baştan kurulum yapalım isterseniz dendi.!!

Akar
20-06-2011, 19:21:57
SMTP sizin yedeğiniz ile ilgili bir durum değil. Ancak doğrulama yapılamıyorsa sizle ilgili olabilecek olan tek şey, posta yönteminde SMTP doğrulaması seçilmiş olup kimlik bilgilerinin girilmemiş ya da yanlış girilmiş olması olabilir.

SMTP posta yöntemi seçiliyse ve SMTP erişim bilgileri doğru girilmişse sizlik bir şey kalmıyor. Yani böyleyse yedeklik bir durum yok. Sonra, yedeğinizi alacaksınız da baştan neyi kuracaklar anlamadım :)

turntable
21-06-2011, 11:41:21
akar beyşuan için nası oldu bilmiyorum ama etkinleştirme mailleri gidiyo fakat iletişim formunda sıkıntı devam ediyor.

* Şu gönderici adresi başarısız oldu:*****@hotmail.com

Language string failed to load: smtp_errorSender address is not valid for your login. Check your email program settings.

gibi bir hata veriyor.

bana bir kopyasını gönder dediğimde ise kopyası hotmail adresine geliyor ama alıcıya gitmiyor.

turntable
21-06-2011, 14:15:59
birde ne kadar alakası var bilmiyorum fakat C:\wamp\www\components\com_contact klasörü altındaki contact controller php dosyaları 100 küsür satır ama ftp den baktığımdan yada geri indirdiğimde diyim 19 satır olarak gözüküyor.

Arfmin
21-06-2011, 14:16:18
SMTP bilgileri resimde belirtildiği gibi düzenlenmiş ise sorun yaşanmaması gerekir.

http://i55.tinypic.com/34isqh2.png

SMTP giriş bilgilerinizi ve bu bilgilerin doğruluğunu kontrol etmenize rağmen sorun devam ediyor ve sunucu hizmeti veren yer bu sorunu çözemiyor ise, sitenizi varsa başka bir makineye (benzer sorunu olmayan) taşımalarını teklif etmeniz belki sorunu geçici olarak çözebilir.

Arfmin
21-06-2011, 14:22:18
Ek bilgi

Şablon klasöründe bulunan /html/com_contact/ klasörünü devre dışı bırakıp (ismini değiştirin) denermisiniz?

turntable
21-06-2011, 14:52:02
/httpdocs/components/com_contact klasörünü değiştirdiğim zaman komple patladı :)

şimdi durumu şöyle özetlemek istiyorum. Etkinleştirme mailleri gitmiyordu SMTP hatası veriyordu. bir şekilde düzeldi.

Fakat şimdi iletişim formunda + kullanıcı içerik göndermeye çalıştığı zamanda aynı hatayı veriyor.

Arfmin
21-06-2011, 14:57:27
/httpdocs/components/com_contact klasörünümü ?

Hayır, kullandığınız şablon klasörü içinde com_contact klasörü varsa devre dışı bırakıp deneyin.

merkez46
21-06-2011, 15:07:13
templates klasörünün içerisinde html klasöründeki com_contact diyor arkadas

turntable
21-06-2011, 17:43:46
dediğinizi yaptım com_contact 'ın ismini değiştirdim fakat yine aynı sonuç + iletişim formunun şeklide bozuluyor:

* Şu gönderici adresi başarısız oldu:deneme@hotmail.com

Language string failed to load: smtp_errorSender address is not valid for your login. Check your email program settings.

ama ne ilginçtir ki bana bir kopyasını gönderi işaretleryince kopyası ayrıca belirtilen maile geliyor.

Akar
21-06-2011, 20:25:49
Oturum açmış ve açmamış şekilde, her ikisinde de gönderimde hata veriyor mu? Bir de dil paketini bir kurar mısınız.

merkez46
22-06-2011, 02:22:52
:unsure:bende buraya yazmıstım dil paketini bir denermisiniz diye

turntable
22-06-2011, 13:56:35
oturum açanda da açmayanda da aynı hata veriyor.
Ben dil paketiyle biraz oynamıştım sanırım yada yanlış hatırlıyorum. dil paketini tekrar yüklediğimde bi kaç değişiklik oluyordu. sıkıntı olur diye korkuyorum açıkcası

Arfmin
22-06-2011, 14:39:10
Hatayı görmek için site adresi verirmisiniz?

turntable
22-06-2011, 14:45:24
pm atıyorum

Arfmin
22-06-2011, 16:04:43
Gönderdiğim test amaçlı mesajın kopyası bana geldi, posta işlevi çalışıyor, test amaçlı gönderdiğim posta size gelmiyorsa iletişim formunda postanın gideceği adresi belirtilmemiş olabilirmi?

Arfmin
22-06-2011, 16:10:43
Ayrıca iletişim formunuz alert uyarısı vermiyor. Bu nedenle boş olarak gönderdiğim mesaj kopyası adresime geliyor. Aşağıdaki işlemi uygulamanız faydalı olabilir.

Hatayı googleda arattım burada da görünce yazayım dedim cevapsız olmasın yahut ne olduğunu bilelim. "/joomla dizini/media/system/js/validate.js" dosyası içinde bir fonksiyonun tanımlanmamasından kaynaklanıyor. Basit olarak ifade etmek gerekirse yukarıdaki dosyayı açıyoruz;
{a.getElements("input,textarea,select")
Bu şekilde değiştiriyoruz;
{a.getElements("input,textarea,select, button")
"Button" fonksiyonu tanımsız olduğundan ilişkili fonksiyon görevini yapamıyordu. Bu düzenleme sonrasında sorun ortadan kalkıyor.

turntable
22-06-2011, 16:40:13
dediğiniz şekilde kodu değiştirdim ama hiç bir faydası olmadı. Ve iletişim bölümünden baktım mail adreside doğru olarak yani info olarak tanımlanmış. yani ondada bi sorun yok.
ama acaba benmi iletişim kategorisi içeriği oluşuturken hata yaptım dicem ama o zamanda maillerin kopyası gelmezdi.

son çare olarak dil paketinimi yüklesem artık !

turntable
22-06-2011, 19:06:02
joomla 1.6.1 den 1.6.3 e yükseltsem sorun çözülürmü acaba ?

Arfmin
22-06-2011, 19:14:57
joomla 1.6.1 den 1.6.3 e yükseltsem sorun çözülürmü acaba ?

?

Kullandığınız sürümü soracaktım ama 1.6.3 kullandığınızı sanıyordum. Yükseltmeyi yapmanız faydalı olabilir.

Ayrıca sunucunun kullandığı PHP sürüm numarasını yazarmısınız?

Akar
22-06-2011, 20:00:44
Kpyayı gönderdiğine göre smtp ile ilgili bir sorun olmaması lazım. Ancak form bir e-postaya bağlanmadıysa (Arfmin'in dediği gibi), siz almıyor olabilirsiniz.

Arfmin
22-06-2011, 20:33:34
Bende aynı düşüncedeyim. Smtp ayarlarında herhangi bir sorun yok.

İletişim bölümünden gönderilen mesajın kopyası ilgili adrese gidiyor,

Az önce siteye üye oldum ve aktivasyon mesajı verdiğim adrese geldi ve sorunsuz siteye üye girişi yaptım.

İletişim formunuz halen alert uyarısı vermiyor ve boş mesaj göndermeye devam ediyor.

Burada paylaşılan çözüm önerilerinden birinin sorunu çözmüş olması gerekir. Tavsiyem iletişim formunu silip tekrar oluşturmanız.

turntable
23-06-2011, 01:48:22
Arfmin aslında sorun direk olarak iletişim bölümüyle alakalı olmayabilirde çünkü üye olduğunuzda sağ tarafta beliren kullanıcı menüsünden herhangi bi içerik yolladığınızda içerik bana ulaşıyor ama yine aynı hatayı veriyor. Birde oraya bi bakın isterseniz olmadı iletişim bölümünü tekrar silip denerim dediğiniz gibi.

(Akar bey sizede pm den sitenin linkini gönderiyorum)

Arfmin
23-06-2011, 03:30:00
Belirttiğiniz alanı test ettim. Hata iletisi çıkıyor.

İlk defa gördüğüm bir hata ve bu hatayı çözebilecek bilgiye ulaşamadım. Çeşitli kaynaklarda benzer hata sorusu mevcut ancak çözüm bulunamamış gibi. (Benzer bir konu (http://forum.joomla.org/viewtopic.php?p=2498838))

Google'de joomla smtp error Sender veya joomla 1.6 smtp error Sender olarak arama yapmanızı tavsiye etmekten başka çözüm önerim yok.

Kolay gelsin.

polome
23-06-2011, 09:42:00
birde ne kadar alakası var bilmiyorum fakat C:\wamp\www\components\com_contact klasörü altındaki contact controller php dosyaları 100 küsür satır ama ftp den baktığımdan yada geri indirdiğimde diyim 19 satır olarak gözüküyor.

Bu mesaj nasıl göz ardı edilmiş anlamadım.
Bu dosyanın bozulmuş olduğunu ve yenilenmesi gerektiğini ifade ediyor.
Aynı klasörde bulunan diğer dosyaların da zarar görmüş olabileceği ihtimalini de değerlendirip com_contact klasörünün silinerek yeniden yüklenmesinin büyük ihtimalle sorunu ortadan kaldıracağını düşünüyorum.

:Smiley (36):

turntable
23-06-2011, 16:50:49
Arfmin emeğin ve ilgin için t.ederim. iyi çalışmalar

turntable
23-06-2011, 17:02:01
Bu mesaj nasıl göz ardı edilmiş anlamadım.
Bu dosyanın bozulmuş olduğunu ve yenilenmesi gerektiğini ifade ediyor.
Aynı klasörde bulunan diğer dosyaların da zarar görmüş olabileceği ihtimalini de değerlendirip com_contact klasörünün silinerek yeniden yüklenmesinin büyük ihtimalle sorunu ortadan kaldıracağını düşünüyorum.

:Smiley (36):

temamın içinde bulunan ve direk components klasörü içinde bulunan com_contact klasörlerini eski yedeklerimdekilerle değiştirdim. ama sonuç değişmedi.

turntable
24-06-2011, 18:45:22
peki kullanıcıların içerik yollaması için kullanılan bir modül vede ayrıca bir iletişim modülü falan varmı önerebileceğiniz ?