Orijinalini görmek için tıklayınız : safe mod kapatma isteğine hostingin cevabı
okyanus41
01-06-2011, 21:26:51
Kalitesini deneme amaçlı olarak hosting aldığım şirkete, safe modu kapatma isteği bildirdim. Aynen şu yanıt geldi:
"safe_mod çok ciddi güvenlik açıklarına sebep verdiğinden ötürü artık php literatüründen kaldırılmıştır. Bu sebeple safe_mod un açık olabilmesi siteniz için ciddi sorunlar yaratabilecektir. Bu sorumluluğu kabul ederseniz sizin için bunu aktive edebiliriz."
Ne diyorsunuz? Safe mod sistemi değişiyor mu? Yorumlarınız nedir? Teşekkür ederim
tevye
02-06-2011, 02:11:33
Kalitesini deneme amaçlı olarak hosting aldığım şirkete, safe modu kapatma isteği bildirdim. Aynen şu yanıt geldi:
"safe_mod çok ciddi güvenlik açıklarına sebep verdiğinden ötürü artık php literatüründen kaldırılmıştır. Bu sebeple safe_mod un açık olabilmesi siteniz için ciddi sorunlar yaratabilecektir. Bu sorumluluğu kabul ederseniz sizin için bunu aktive edebiliriz."
Ne diyorsunuz? Safe mod sistemi değişiyor mu? Yorumlarınız nedir? Teşekkür ederim
Valla, benim hostum linuxta çok sayıda joomla siteyi barındırıyor. Hiç böyle bir şey duymadım. Safemod kalkmış değil ve benim ki kapalı. Hostumun kullandığı versiyon php5. Yine de araştırmadan kestirip atmamak lazım.
CLassMaN
02-06-2011, 11:21:12
burada hosting aldığınız yerin sahipleri işi bilmedikleri belli. hosting işiyle meşgul olan insanlar joomla wp gibi sistemlerin sunucuda ayarlarının yapıldığını bilir. tabi siz joomla kurucam demediyseniz bu şekilde cvp vermiş olabilirler.direk onlar sunucunun safe mod unu anlamışlardır. ama domaine özel safe moduda kapatabilirler. bölece sizin sitenin safe modu açık olmuş olur ama joomlada kapalı gözükür ve hiç bir sorun yaşamassınız.
Hesaba özel kapamaya gerek yok, safe mode dışlanmış bir özellik artık. Ben şunu anlamadım; siz safe mode kapalı istemişsiniz, onlar da safe mode açmak büyük güvenlik açığı oluşturur demişler...ne demek ki bu :) Bir defa safe mode açılmayacak, kapatılacak.
Ayrıca sunucu güvenliğini php 5.3'den itibaren önerilmeyen ve 6 için tamamen kaldırılmış olan bir özelliğe bağlayan bir yerde fazla barınmak anlamsız olur:
PHP: Güvenli Kip - Manual (http://www.php.net/manual/tr/features.safe-mode.php)
Üstelik sunucu güvenliğini böyle bir şeye bağlarken onun kullanım şekilleri hakkında da fazla bilgileri yok demekki. Çünkü eskiden kullanılan safe mode Classmannın da dediği gibi hesap bazlı kontrol edilebilir.
berk13
04-08-2011, 15:51:29
Selamlar arkadaşlar,
Bana da talebim doğrultusunda "Güvenlik nedeni ile safe mod kapatamamaktayız. Bu işlem sizin içinde güvenlik tehdidi oluşturmak ile birlikte hacklenmenizde sebeb olabilir." demişler. ve safe mod u kapatmıyorlar. Kullandığım bir eklentinin (JOOMLEAGUE)Joomla! 1.5.2X versyonunda çalışması sebebiyle Joomla! 1.5.23 Türkçe Son Sürüm kurmak durumunda kaldım. Son haliyle safemod açık şekilde nasıl yol alabilirim acaba ? kapalı olması gerekiyor kullanamazsın diyorsanız şayet bunu açmanın bir yolu var mı ? ayrıa gerçekten bir güvenlik tehdidi oluşturur mu ? şöyle yapsam; local de kurulumlarımı tamamlasam daha sonra host a göndersem joomlayı olmaz mı ? çok soru sordum farkındayım fakat çıkamadım işin içinden! yardımlarınız için şimdiden teşekkürler, cehaletim içinde kusuruma bakmayınız...
Selamlar arkadaşlar,
Bana da talebim doğrultusunda "Güvenlik nedeni ile safe mod kapatamamaktayız. Bu işlem sizin içinde güvenlik tehdidi oluşturmak ile birlikte hacklenmenizde sebeb olabilir." demişler. ve safe mod u kapatmıyorlar. Kullandığım bir eklentinin (JOOMLEAGUE)Joomla! 1.5.2X versyonunda çalışması sebebiyle Joomla! 1.5.23 Türkçe Son Sürüm kurmak durumunda kaldım. Son haliyle safemod açık şekilde nasıl yol alabilirim acaba ? kapalı olması gerekiyor kullanamazsın diyorsanız şayet bunu açmanın bir yolu var mı ? ayrıa gerçekten bir güvenlik tehdidi oluşturur mu ? şöyle yapsam; local de kurulumlarımı tamamlasam daha sonra host a göndersem joomlayı olmaz mı ? çok soru sordum farkındayım fakat çıkamadım işin içinden! yardımlarınız için şimdiden teşekkürler, cehaletim içinde kusuruma bakmayınız...
Safe Mode özelliğini kendiniz kapatamasınız. Hizmet aldığınız yer bunu yapılandırmada yetersiz görünüyor, kısaca size başka yere gidin diyorlar. Duymazdan gelmeyin bence. Yine de hesabınızın ana yayın dizinine, içine safe_mode = On yazacağınız bir php.ini dosyası koyarak bir bakın. BU yöntem çalışacak olsa muhtemelen hizmet aldığınız yer söylerdi.
berk13
04-08-2011, 19:11:19
tekrar mesaj yazdım ve şöyle dediler;
"Teknik olarak tek domain için safe mod kapatmak mümkün ancak sizin tarafınızda oluşacak bir problem tüm sunucu güvenliğini tehdit etmektedir, bu nedenle domain bazlı bile olsa safe mod off edilemekte. Talep etmeniz durumunda safe mod kapalı olan bir sunucuya sitenizi taşıyabiliriz. Güvenlik seviyenniz düşük olmaktadır."
php.ini dosyası hazırlayıp denedim olmadı.
daha öncelerde sitem bir çok kez hacklendiği için daha iyi bir firmadan hosting hizmeti almak istedim ama olmadı sanırım.
peki ben sitemi local de hazırlayıp daha sonra hosta yönlendirsem safe mod açık olsa sorun olur mu ? yada safe mod kapalı olan bir sunucuya yönlendirmeyi talep etsem ? bilemedim...
"Teknik olarak tek domain için safe mod kapatmak mümkün ancak sizin tarafınızda oluşacak bir problem tüm sunucu güvenliğini tehdit etmektedir, bu nedenle domain bazlı bile olsa safe mod off edilemekte. Talep etmeniz durumunda safe mod kapalı olan bir sunucuya sitenizi taşıyabiliriz. Güvenlik seviyenniz düşük olmaktadır."İşte orada...ne derler...gitmişler yani öyle cevap mı olur. Çok ilginç...çok ilginç.
Bence siz bunu yapacak başka bir firma tercih edin. Müşterisini bilerek ya da bilmeyerek yanlış bilgilendirmeyecek tecrübeli bir yer bulsanız iyi olur. Çünkü bilgisizilik sizi safe mode ile günde tutamaz. Safe modeun sadece bir tıkla açılıp kapatılan bir şey olduğunu biliyorsanız onun size faydası olacağı söylenemez. Bunu zanneden, safe mode ile çalışmayı bilmeyen bir hizmet sağlayıcının da güvenli bir alt yapı sunduğu kesinlkle söylenemez. Ha, sunucu güvenliği sadece safe modeun sunduklarıyla sınırlı olsaydı iş değişirdi. Ancak yok öyle bir şey. Safe mode özelliğine bel bağlamış bir yerde safe mode kapalı olan bir sunucu herhalde yol geçen hanı gibidir. Söylenenlerden sonra böyle bir seçenek sunulması bile saçmalık olmuş.
tevye
04-08-2011, 22:31:55
hodting firmanızı değiştirmekte bir an tereddüt etmeyin. ben bir hsotn g firmasından 6 ay neler çektiğimi bilirim. Her eklenti yükledikten sonra adamları aramak zorundaydım. yoksa eklentiyi devreye alamıyordum. Bana joomla içinden eklenti yüklemek sakıncalıdır diye mesaj yazmışlardı. Değiştirdim kurtuldum.
berk13
05-08-2011, 00:13:00
yardımlarınız için teşekkürler sayenizde derhal iade talep ettim, umarım beni uğraştırmadan iade talebimi gerçekleştirirler. Sözde iyi bir firma "ne verirsen onu alırsın" düşüncesiyle iyi bir para da ödedim! demekki öyle olamayabiliyormuş. tekrar teşekkürler.
berk13
06-08-2011, 04:02:43
bugün yeni hosta geçtim sayenizde. Bir tecrübe yaşamış oldum hosting seçerken acele etmemek gerekiyormuş biraz araştırmayla bir kaç arkadaş tavsiyesiyle en iyisini buldum ve tabiki teşekkürler CMSTÜRK...
Geçmiş olsun diyelim o zaman...gözünüz aydın ayrıca :) Hayırlı olsun.
vBulletin v3.8.5, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.