Orijinalini görmek için tıklayınız : Lamer Adayları,
Ashton
11-07-2007, 23:06:15
Selam arkadaşlar,
Bildiğiniz gibi, ne istediklerini bilmeyen kişiler, web üzerine zararlı/zararlılarını iyi niyetli insanları zedelemek için serbest bırakıyorlar. Son zamanlarda, websitelerine yapılan saldırılar da hat safhalara ulaştı. Joomla, vBulletin, IPB, Mambo, SMF, OSCommerce vs. uygulamalar, bunların içinde büyük bir yere sahip.
Gözlerinin önüne gelen bütün CMS'lere ve Forum uygulamalarına, açık yakalamak için Proxy ile scan çekiyorlar.
Zavallı configuration.php'den tutun, /includes/'daki açıklara varana kadar her yerden zararlıları bırakıyorlar. Bununla birlikte, sakat lamer adayları ftp'nizin içine commander bırakarak, eğer sitenizde tekrar açık oluşursa girebilmek için bu commander'ı kullanıyorlar. Taratabildikleri kadar açık taratıyorlar, işin komik tarafı acunetix adlı zımbırtı ile sunucuları taratıyorlar.
Hacker'ların ününü erittiniz be, utanın.:)
Neyse, post'uma bir demet lamer *****lığı ile veda ediyorum, gülelim biraz öyle değil mi :)
<meta http-equiv="Content-Language" content="tr">
<meta name="GENERATOR" content="Microsoft FrontPage 6.0">
<meta name="ProgId" content="FrontPage.Editor.Document">Taratıyorsun, bari adam gibi tarat, acunetix kullanmaportal/cacti/cmd.php (commander'ı güsel sakla da, kimse bulamasın, şapkanın içine koy hahahaha)/thisdoesnotexistahaha.phpŞu ana kadar sitelerime birşey olmaması, belki benim tedbirli olmamdan ya da şanslı olmamdan kaynaklanıyor olabilir. Fakat güvenlik konusunda herkesin bilgilenmeye ve tecrübeye ihtiyacı wardır. Bu sebeple, zarar alarak tecrübe veya deneyim elde etmeyelim.
CMSTürk'te bir süreden beri üyeyim ve forumu aktf veya pasif takip ediyorum. CMSTürk'ten ise CMS'lerdeki güvenlik hususlarına değinmelerini ısrarla istiyorum. Nihayetinde, protection sadece CFG'yi gizlemekle kalmıyor.
Dipnot: Topic'te yanlış bilgiler-ibareler war ise lütfen doğrusunu bilen kişiler, bilmeyenlere yardımcı olsunlar. İyi niyet ile açılmış bir topic'tir, yanlış anlaşılmasın. Yarası olan gocunsun yazdıklarıma. :)
Pentacle
11-07-2007, 23:57:03
en basında pentacle gelir.
ZEUS__
25-07-2007, 11:07:56
valla benim içinde her zaman güvenlik önemlidir.görüntü nasıl olsa gelir.:)iyi niyetle bir site yapıyorsun ve kimseye zararın yok.adam
zevk için geliyor amiyane tabirle salça oluyor.neden yaparlar bunu bilmem
M.Enes AYDÜZ
27-07-2007, 19:54:23
Bir şey üretemeyen insanlar malesef üretilen şeyleri bozmakla meşgul oluyorlar..
Halbuki hacker (hekır) olma adayı biri olsaydım, güvenlik ile ilgilenirdim. Ve kendimi güvenlik konusunda uzman yaptıktan sonra birşeyleri bozmak yerine, onları korurdum. Ve böylelikle ayrıyeten parada kazanırdım..
Hacker kardeşlere bir tavsiye olsun bu. MSN hackleyerek kariyerini arttıran birine henüz rastlamadım.
Arfmin
27-07-2007, 21:02:50
Amaçsız yapılan web saldırılarına birazda psikolojik yönden bakmakta fayda var.
Şöyleki; Toplum içinde kendilerine yer bulamayan,kendini gösteremeyen, "bakın bunu ben yaptım" diyerek kendince büyük başarıya imza attığı düşüncesi doğrultusunda bir grup topluluk içinde yer bulmaya çalışan veya bulduğu hissine kapılan kişiler olduğuna inanıyorum.
Bir zamanlar bana gururla "baak bunu ben yaptım" diyen, ergenlik dönemi geçiş sorunsalı yaşayan bir kardeşimi uzun ve yorucu konuşmalarımın sonunda Internet'te hiç bir kazancı ve sonu olmayan lamerlik faaliyetinden vazgeçirmeyi başardım.
Şimdi bir hosting firmasında web dizayn işi yapıyor.
Kısaca lamerler için psikoloji bölümü açılmalı.
HaritSu
28-07-2007, 14:13:20
I'm not hacker :P I'm security man... :D
Pentacle
28-07-2007, 14:50:24
I'm not hacker :P I'm security man... :D
ben tercume ediyim arkadaslar. benden hacker bile olmaz demek istiyor.
memoc@n
28-07-2007, 15:32:23
Yo tercümesi öyle değil bir kere
Benden hacker olmadı... bari güvenlik herifi olam dediydim....bunu hiç beceremedim....çünkü o kadar gerzeğimki....sonunda hiç bir şey olamadım.....şimdi bu olaylara vereceğim aklımı ve emeğimi coder olma yolunda harcasaydım....belki bir şey olurdum.....ama dediğim gibi salağım işte...şu anda varlık ile yokluk arasında bir yerdeyim....
Pentacle
28-07-2007, 15:33:47
Benden hacker olmadı... bari güvenlik herifi olam dediydim....bunu hiç beceremedim....çünkü o kadar gerzeğimki....sonunda hiç bir şey olamadım.....şimdi bu olaylara vereceğim aklımı ve emeğimi coder olma yolunda harcasaydım....belki bir şey olurdum.....ama dediğim gibi salağım işte...şu anda varlık ile yokluk arasında bir yerdeyim....
ben halide ithafen soylemistim onu. :D
memoc@n
28-07-2007, 15:41:34
Yok bende o lamerlerin siteye bıraktıkları notları odur ona ithafen söyledim zaten çoğunlukla kullandıkları cümle o halidde ondan demiş zaten onu
HaritSu
28-07-2007, 17:01:46
bu kime? :o
Mehmet abi yanlış anlamış..Söz sahibini bulamadı :D:D Koptumm :p
M.Enes AYDÜZ
29-07-2007, 09:47:29
Yok bende o lamerlerin siteye bıraktıkları notları odur ona ithafen söyledim zaten çoğunlukla kullandıkları cümle o halidde ondan demiş zaten onu
Mehmet abi burada açıklamayı yapmış zaten. Ama Halid sanırım bu mesjaı görmemiş :p
memoc@n
29-07-2007, 23:54:19
bu kime? :o
:) lamere ithaf olunmuş çözemedinmi
ramazan34
30-07-2007, 03:01:24
bende lamer adayı olmak istiyorum. nereye başvurmam lazım?
HaritSu
30-07-2007, 10:50:55
:) lamere ithaf olunmuş çözemedinmi
:blush: ... Yok yani bi an şeyyy işte hani bu işlerle uğraşan ( bi ara) birisi olarak ııııı... :blush:
memoc@n
02-08-2007, 20:43:38
Bak nasıl bakıyorlar insanlar :) iyi neyse geçmişte kalmış işte bak erken görmüşsün dielim
varbak
09-08-2007, 11:54:38
Hergün birkaç kişi lamerliğe geliyor siteye banlayıp mesajlarını editliyorum (silmiyorum) içinede Ben geri zekalı kendini hacker sanan .... deye dolduruyorum zevkli oluyo :D
memoc@n
09-08-2007, 12:07:18
Bence ramazan sende vurulacak başın yani bir kafanın olduğunu yada o kafanın içinde bir şey olduğuna inanmıyorum, böyle saçma bir sorunun yanıtıda ancak bu kadar olur
mjdepo
09-08-2007, 22:10:55
Kanı bozuk olanlarla asla ilgilenmem... Komik olslar bile :)
ramazan34
09-08-2007, 23:26:58
bir kafanın olduğunu yada o kafanın içinde bir şey olduğuna inanmıyorum
terbiyesizlik yapma?:mad:
mjdepo
09-08-2007, 23:32:54
:huh: Terbiyesizliği yapanları tam olarak karışıtırdğını düşünüyorum..
ramazan34
10-08-2007, 00:28:05
"o kafanın içinde bir şey olduğuna inanmıyorum"
ne demek oluyor? biz desek banlanırız
memoc@n
10-08-2007, 00:36:53
Kanı bozuk olanlarla asla ilgilenmem... Komik olslar bile :)
Ne olursa olsun bu forumlarda bu tarz yazmazsanız iyi olur
Sence bir değerlendir bakalım, acaba terbiyesizlik senin düşüncende mi yoksa benim sözlerimde mi var. Sen geliyorsun insanlara bir şeyler vermek ve bu şekilde insanları eğitmek amacıyla oluşturulmuş bir forumda ve bu anlatım ve eğitimlerin içinde güvenlik önlemleri nasıl alınır nasıl sağlıklı bir sisteminiz olur diye anlatılan foruma ben lamer olmak istiyorum diyerek yazarsın, bilmezmisin bu adı geçen türden olan insanlar belki senin gece sabahlara kadar emek verdiğin siteye zarar verecek ve harcanan bunca emekten sonra bir anda uçup gidecek üzerindetitrediğin siten bir lamer tarafından tahrip edilecek. Ben bu olaylara çok şahit oldum bu yüzden ağlayanları ve hayatı ve geçimi sadece bir internet sitesi aracılığıyla sağlayan çok garibanı tanıdım ve siteleri bir lamer tarafından tahrip edilmişti. Şimdi sen benim bu gibi şahit olduğum durumlara şahit olsaydın inan benim gibi hala bu mesajın üzerine bu kadar kibar konuşmazdın. Ben bu mesajını okuyunca bunu gördüm sen bizim mesajlarımızın altına yazarken düşünmedinmi bak mesela ben pislik olmakla lamer olmak arasında fark olmadığını söylüyorum kendimce ve sen diyorsun ki ben pislik olmak istiyorum, acaba bunu yazarken kendi kendine bunu dediğin farkında değilmisin ve ben sana daha kibarını söylemişken ve sen evet ben pislik olmk istiyorum demişken....sence sana olacak veya gösterilecek saygıyı kaybetmiş olduğunu düşünmezmisin.
ramazan34
10-08-2007, 00:44:14
Kardeşim o zaman hacklenmiceniz o_O
memoc@n
10-08-2007, 00:53:26
İnsanlar web tasarımı gibi konulara ilk olarak joomla vb... sistemlerle ilk adımını atmaktalar, çoğunluklada güvenlik ve bu türden olan bilgilerden yoksundurlar acemilerdir yani, hatta acemi olmalarıda gerekmez çünkü bu durum en iyi bilenin de başına gelir, bak şu son mesajında bile senin psikolojini anlıyorum, mesela seninde hayatın boyunca asla bir başarın olmamış ve hayatın boyunca ortaya bir şey çıkarıp işte bu benim eserim diyememişsin bu sebeple içinde kurmak değil bozmaya daha büyük bir eğilim var. Ama senin unuttuğun bir şey var bu forum başka bir forum yani yapmak, ortaya bir şey çıkarmak iyi veya kötü bir şey meydana getirip bir şeyleri yapabildiğini görmek isteyen bunu amaçlayan insanların forumu bunun için adı CMS yani içerik yönetim sistemlerinin tanıtıldığı kullanımının kolaylaştırılmasının amaçlandığı bir site, işte hatan senin yanlış forumda olman, çünkü bu şekilde ki son mesajından daha net anlaşılıyor bu tarz düşünce yapısının yeri simsiyah sayfaların ve acayip acayip yazıların olduğu hack vb... içeriğin bulunduğu sitelerdir. Eğer siz bozmak değil yapmak amaçlı bir foruma bu tip mesajlar yazarsanız o zaman o forumu yönetenler de sizi bozmak zorunda kalacaklardır. Yani eden bulur, ayrıca her türlü nabza göre şerbet verebilecek kapasitede yöneticilerimiz ve görevli arkadaşlarımız var, yani kelimeleri severiz onlarla oynamayıda severiz bu sebeple bizimle kelime dansı yapma da bu siteden faydalanmaksa amacın söylediklerine ve mesajlarına dikkat et he yok ben bu tip forumların adamı değilim ben küçük hesapların peşinde olan bir insanım diyorsan da o başka ona göre de davranılır sanırım bize bu forumda böyle bir mesaj atıp sonrasında bu kadar gereksiz mesaja sebep olup parmaklarımızı ve gözümüzü yorduğun için özür borçlusun
ramazan34
10-08-2007, 01:00:34
ben kimsenin sitesini hacklicem demedim.. benim 4 sitem var 1 i forum 2 i portal biri toplist... hacklenmesini istemem.. emeğe saygım var ama senin kalkıp bana "o kafanın içinde bir şey olduğuna inanmıyorum" demen saçma.. Üstelik adminsin...
neyse büyüklük bende kalsın susuyorum.. bu konuya başka mesaj yazmıyorum
memoc@n
10-08-2007, 01:09:09
İyi o zaman sen bize benim dediğimin aksini ispatla ve yorumla
Kardeşim o zaman hacklenmiceniz o_O
Evet bu sözü söyleyen kişi sensin büyüklük!!! gösterende, acaba bak sana yinde her şeye rağmen seni siteden yasaklamayan ve sana kendini savunma hakkı veren kişilerin hassasiyeti kadar acab ince düşünebilirmisin sence, neyse bende uzatmıyorum sağlam kafayla düşününce tartıştığın insanların ne kadar zamandır bu işlere emek vermiş sen ve senin gibi insanların belkide milyarlarca lira kazanmasına (web tasarım işine girip jomla ile site yapıp satan insanlara yol açmak adına) olanak tanımış ve gece gündüz beş kuruş menfaat beklemeksizin sizler gibi insanlara bir küçük bilgi katabilmek için sabhaladığımızı bilen elbet aklı başında insanların olduğu gibi arada bir iki kişi de bunları görmeyip hatta düşünmeyecektir bile, o yüzden ben size daha fazla bir şey demiyorum eğer iddia ettiğiniz gibi ve benim söylediğimin aksine bir düşünce yapınız varsa anlamaya başlamış olmanız lazım yok hala anlamamışsanız da yapacak bir şey yok üzgünüm
memoc@n
10-08-2007, 01:15:52
Son olarak şunu eklemek istiyorum sonuçta insan evladısın, daha önce dediğim gibi bazı siteler varki insanın gözağrısı gibi ve tekrar dediğim gibi belki bu siteden ekmek yiyeni var, şimdi böyle bir sitesi zarar görmüş bir kişinin sizin yazdığınız o cümleyi okusa ve foruma baksa acaba başkasının sıkıntısının hem de böyle bir forumda adeta alay konusu edilmiş olduğunu görse ne düşünür acaba, başkasının hassasiyetlerini düşünmemiz gerekir, yarın sizin bir başka olayda belki hakkınızı savunan bir insan olacağım, ama şimdi bu yakada değilsiniz olmadığınız içinde kendi düşüncenizi haklılaştırma adına yazacaksınız ancak durum budur, başkalarının acısı ve sıkıntısı olmuş veya olabilecek konular bu forumlarda alay, yada espri konusu edilemez, belki siz bu kadar hassas düşünmeyebilirsiniz zaten onun için böyle bir forumda yönetici değilsiniz. Umarım zamanla sizde bu düşünce yapısı ve aynı hassasiyetle olaylara bakmayı öğrenebilirsiniz. Sanırım bir birimizi daha iyi anlamış olduk, teşekkürler
vBulletin v3.8.5, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.