PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : lightbox - roklatest - fireboard uyumsuzluğu

vito andolini
11-07-2007, 17:26:37
merhaba arkadaşlar,
yoo'nun temalarını kullanıyorum. temanın içine entegre edilmiş lightbox özelliği var. bunu mootools kütüphaneleriyle yapıyor. ama roklatest modülünü eklediğim zaman sitedeki menüler ve lightbox efekti çalışmıyor. rockettheme'nin temalarında da aynı problem var. aynı hata firebord bileşeninde de oluyor. velhasıl durum şu;

sitede mootools kütüphanelerini kullanan 2 ayrı bileşen varsa site çalışmıyor. her iki (veya kaç taneyse artık) bileşenin kütüphane yollarını birleştirip onların kullandığı efektleri barındıran bir mootools kütüphanesi oluşturmak lazım. bu sorunu nasıl aşabiliriz. yarın öbürgün fireboard'un stabil versiyonu çıktığında başımız çok ağrıyacak çünkü :)

Akar
11-07-2007, 18:04:02
İlk bakışta mantıklı gelmese de gerçekleşmiş bir problem.

Aynı türden problem yaşayan başka arkadaşlar da olduysa burada bidirsin. Konuyu iyice derleyip hata tesbitine gayret edelim, olmadı mootools / geliştirici alanından çözmeye çalışalım.

Pentacle
11-07-2007, 18:23:22
senden birkac sey istesem. index.php dosyasının </head>'e kadar kısmını bir text dosyası yapıp bileseni de zipli olarak eklermisin?

bunları yapmadan once bir cozum onereyim. iki mootools.js eklerse ikincisini kullanır muhtemelen. mootools moduler bir kutuphane oldugu icin eksik kısımlar olabilir birinde. mootools.net uzerinden tum kutuphaneler ekli olarak bir kopya indirebilirsin.

unutmadan hangi surum oldugu da onemli. 1.1 henuz her yerde kullanılmıyor.

vito andolini
11-07-2007, 18:53:36
@Pentacle
ben de hepsini indireyim dedim ama sıkıştırılmış hali bile sitenin açılmasını bayağı bir geciktiriyor... Bir de şöyle bir durum var; lightbox, orjinal versiyon değil, onun için ayrı dosyaları okuyor. Ben pek anlamam ama, dediğiniz gibi /head'e kadar olan bölümünü ekledim...

Pentacle
11-07-2007, 19:12:22
hmm. guzel slimbox yukluyor tema buraya kadar ok. bir de roklatest acık pozisyondayken tarayıcıdan sayfa kaynagı rica etsem?

sakkaya
11-07-2007, 19:43:49
benzer bir sorunla bende karşılaştım. mootols kütüphanesi ile çalışan bir modül yaptım ama sitede kullandığım yine mootols kütüphanesi ile çalışan başka bir modülle çakıştığı için ikisini de kullanamadım.
modülleri eklesem @Pentacle bakabilir misin :lol:

vito andolini
11-07-2007, 19:46:00
Bu da roklatest açıkken...

Pentacle
11-07-2007, 22:22:13
@vito
modul prototype ve moo.fx kullanıyor. jquerydeki gibi bir noConflict cozumu bulana kadar yapabilecegim bir sey yok uzgunum.

@ipana
beceriksiz modul doktorunuz pentacle bakar tabi ancak oncelikle hangisi ne versiyon kullanıyor bi ogrenir misin?