PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Virtuemart Sipariş Programı

dakini
09-05-2011, 02:34:41
Bu yazılım sayesinde sitenize girilen siparişlerden,vereceği sesli uyarıyla bilgisayar başında olmasanız bile anında haberiniz olacak ve siparişi gönderdikten sonra kapatabileceksiniz.

Böylece sitenizin ve virtuemartın yönetim paneline sürekli girş yapmanız gerekmeyecek.

Siteyi müşterinize yaptıysanız,böyle bir özellik sizin için büyük bir artı olacaktır.

Kullanımı;

plg_vmsiparis isimli plugini joomla sitenize kurmanız ve aktif etmeniz gerekiyor.

Genel ayarlardan "Web Servisleri Etkin" seçeneği "Evet" olarak seçili olması gerekiyor.

SiparisAlarm.rar isimli dosyayı bilgisayarınıza indirip bir klasöre açın,kısayolunu masaüstüne atıp programı çalıştırın.

Program ilk açılışta ayarları yapmanızı isteyecektir.Site adı,yönetici adı ve parola,kontrol süresi bilgilerini girip kaydettikten sonra program çalışmaya başlar ve otomatik olarak Virtuemart'a düşen siparişleri çekip sizi sesli olarak uyarır.

Bilgisayarınızda Net Framework 2.0 kurulu olması gerekli.Değilse buradan (http://www.microsoft.com/downloads/tr-tr/confirmation.aspx?FamilyID=0856eacb-4362-4b0d-8edd-aab15c5e04f5) indirip kurabilirsiniz.

Daha gelişmiş özellikler için JoomlaMatik ile irtibata geçiniz.

http://www.joomlamatik.com/images/stories/prg.jpg

Akar
09-05-2011, 13:27:20
Çok güzel, hoş, iyi düşünülmüş bir araç. Teşekkürler dakini; ellerinize sağlık. Ötüken yolundan bir güzel şey daha geldi.

dakini
09-05-2011, 14:36:11
Eyvallah Akar çok sağolasın..

dakini
09-09-2011, 03:08:10
Programı VirtueMart Extensions Directory (http://extensions.virtuemart.net/index.php?option=com_sobi2&sobi2Task=sobi2Details&catid=6&sobi2Id=658&Itemid=2) (VMED) de yayınlıyorlar :)
Arkadaşlar kullanan,geribildirim yapmak isteyen yokmu.Geliştirip faydalı bir hale getirelim.

Akar
09-09-2011, 03:22:12
Deneyelim inşeallah dostum.

komikmen
11-09-2011, 00:59:01
ben bu siparişin gelmesini bildirme derdinden mail hesabını kontrol edip mail geldiğinde uyaran program kurmuştum bir siteye. o program çok verimli değildi. bunu hemen deneyeceğim, emegi geçen herkesten Allah Razı Olsun.

miCRoBe`
17-12-2011, 04:39:02
güzel fikir. tebrik ederim. çok kişinin işine yarayacaktır.

bir kaç senedir bende bu amaç için outlook kullandım, kullanıyorum.
outlook mail sunucumu 10 dk aralıkla kontrol ediyor, gelen tüm maillerimi indiriyor. outlookta bir de kural oluşturdum; mail başlığında yeni sipariş kelimeleri geçince bir ikaz sesi veriyor ve yazıcımdan otomatik çıktı çıkıyor.

size otomatik çıktı sağlamanızı tavsiye ederim. hatta çıktıyı bir sipariş fişi olarak düşünürseniz düzenlenebilir bir sipariş fişi yapmanızı tavsiye ederim. işletmelerde değişik ihtiyaçlar olur herzaman bu yüzden. confirmation email tpl.php dosyasını bilirsiniz. ben bayağı editledim bu dosyayı.

bu da benim geri bildirimim olsun :)

başarılar.

dakini
21-12-2011, 02:54:38
microbe
Kullanmadan geribildirim olmaz :)
Önerin için teşekkür ederim,çıktı olayı mutlaka eklenmesi gereken bir özellik,haklısın.
Bir sonraki versiyonda;
*Seçime bağlı olarak yazıcıdan çıktı alınabilmesi,
*Görselliğin dahada iyileştirilmesi,
*Programın arkaplanda çalışarak,sipariş geldiğinde sesli ikazın yanısıra ekranda mesaj balonu göstermesi,
*Birden fazla sitenin kontrol edilebilmesi,
*Siparişin alındığına dair müşteriye otomatik eposta gönderilmesi gibi özellikleri eklemeyi düşünüyorum.