Orijinalini görmek için tıklayınız : [ Soru-Cevap ] Anket Bileşeni PollXT
Bileşenin CMSTÜRK Tanıtım Alanı >>> (http://www.cmsturk.net/forum/showthread.php?t=4684)
PollXT bileşeni ve diğer eklentileri ile ilgili soru cevap alanıdır.
Bileşen ve bağlı eklentileri ile ilgili dosyalar, dersler ve kaynak adresler için yukarıdaki bağlantıyı kullanınız.
Arfmin
10-07-2007, 19:27:25
Harika bir bileşen. Ancak ücretli sanırım.
Harika bir bileşen. Ancak ücretli sanırım.
Ücretsiz bir bileşen kullanmanızda bir sakınca yoktur.
nefi69
02-08-2007, 14:36:42
Bileşeni kurdum. Üstelikte türkçeleştirilmiş versiyonunu.(Nereden indirdiğimi hatırlamıyorum)
Ancak bileşen ana sayfada anketleri listelerken listenin başlıkları sanki DBN deki isimleri ile geliyor.
"_POLLXT_VOTABLE _POLLXT_POLL_TITLE _POLLXT_VOTES"
Bu başlıkları türkçeleştirmenin yolunuda bulamadım. Hiçbir resim veya php dosyasında yok. DB i de inceledim. Böyle alanları veya dataları bulamadım.
Varmı bunları nasıl Türkçeleştireceğimi bilen.
Şimdiden teşekkürler.
sakkaya
02-08-2007, 15:29:28
language klasörü içerindeki turkish.php dosyasında ilgili satırın açıklaması olmadığı için bu hatayı görüyorsunuz. bu satırı ekleyip olası karşılığınıda girerseniz verdiğiniz türkçe karşılık sitede gözükecektir.
dil dosyasının yeri farklı olabilir bileşeni kullanmadım tam olarak bilmiyorum.
nefi69
13-08-2007, 17:06:33
Hızlı cevap için teşekkür ederim.
PoolXt 1.30 versiyonu indirdim. Yükledimde(test ortamıma)
fakat bisürü yerde değişiklik yaparken hata veriyor. Oli Mertenin sitesine gidip forumlara baktım. Oradada bi sürü forum girişi var bu konuda. Ama stabil bi vesiyonu hala yok sanırsam.
1.30 un çalışan bi versiyonu varmı ?
mjdepo
31-08-2007, 16:23:05
Arkadaşlar Ziyaretçinin veya üyenin sadece 1 kez oy kullanabilmesini nasıl sağlarım ?=
acil
nefi69
20-11-2007, 18:34:37
Pollxt de veya joomla ankette cokie veya IP ile kontrol zaten yapılabiliyor. Extra bişey yapmaya gerek yok. bu parametreleri ayarlamanız yeterli olur.
nefi69
04-12-2007, 15:48:29
AKAR Üstad ve diğer arkadaşlar,
Anket sitesini kurdum. Üyelikle cevaplanan anketlerde var herkese açık anketlerde.
Ana sayfada Anket listesini gösterirken tüm anketler listelensin, ama tıklandığında şayet üyelere özel ise iye girişi istesin, herkese açık ise oylayabilsin istiyorum.
Yine aynı listede her anketin yanınada (SONUÇLAR) linki ekleyebilmek istiyorum.
Bu istediğim aslında pollxt nin ilk versiyonlarında varmış.(JoomlaXT site forumunda okuduğum kadarı ile ) Ancak sanırım sonraki güncellemelerde bu özellik kaldırılmış.
Şimdi kodlarla mutlaka oynamak gerekecek farkındayım. Ama benim çok zamanımı alacak.
Yardımcı olabilecek arkadaşım varmı acaba?
turk182
22-12-2007, 16:42:50
bu bileşenin kullanıldığı bir site linki verebilir misiniz?
bakalım nasıl bir şey?
Akreptr
22-12-2007, 17:28:45
bu bileşenin kullanıldığı bir site linki verebilir misiniz?
bakalım nasıl bir şey?
http://www.joomlaxt.com/index.php
osmanoz
07-01-2008, 02:28:16
pollxt bileşeninin kurulumunu yaptım ancak site 8859-9 ken türkçe karakter problemı yaşıyorum
UTF-8 yapıncada eklenti düzeliyor sitenin karakterleri bozuluyor :mad:
Ersin
14-02-2008, 11:51:20
Türkçe dil dosyası varmı elinizde. Türkçeleştirebiliyormuyuz admin pnelini.
YagmuR
03-06-2008, 21:03:57
Merhaba!
Sitemdeki Anket goruntuleme sorunu halledemedigim icin bileseni sildim yenisini bulmak ve yuklemek icin. Arastirmalarim sonucu burdayim fakat Sevgili @Akar Hocamin verdigi link'de burda : http://www.cmsturk.net/forum/showthread.php?t=4684
ekteki paketi acip diye baslayan bir cumle var fakat orda ek filan yok yani download etmek istedigim de hangisini edecegimi bilemedim ozur dilerim :( belki cok basit bir yerde fakat bana cok karIsIk geldi nerden indirecegim tskler Sevgilerimle
Adres bu : http://www.joomlaxt.com/index.php
:(
Şafak Gümüş
03-06-2008, 21:08:02
Adres tam olarak şu:http://www.joomlaxt.com/download/pollxt/pollxt-1.2x/pollxt-component-1.23/download.html
YagmuR
03-06-2008, 21:23:01
Tesekkur ederim Hocam. Fakat yine sonuc Olumsuz :( Nerde hata yapiyorum . Ben Kendim Joomla 'da bu asamada iken gercekten uzuluyorum dururken aniden anketler gostermemeye basladi, cozum aradik bulamadik bu sefer yeni bir anket bileseni yuklemeyi uygun gordum bu arada joomla kendi anket bileseni malesef SiLDiM :( ... Sevgilerimle
fesuphanallah
07-06-2008, 20:52:36
arkadaslar bunun kullanımını ayarlamasını görsel anlatan bir dosya aciklaması yaparmısınız.. cok karışık cünkü anketi nerden olusturacagız nasil yayınlayacagız
YagmuR
07-06-2008, 21:02:25
Benim bu alanda sorunum cozulmustur . Anket bilesenini yukledikten sonra anketleri olusturuyorsun, Sonrasinda bu bilesene ait modul var onu indirip kuruyorsun aktiflestiriyorsun islem tamamdir . Kolay gelsin Sevgilerimle
fesuphanallah
08-06-2008, 16:53:04
selamun aleykum yagmur anketi nereden olusturuyoruz. resimli olarak gösterme imkani varmi.bir türlü ayarlayamadim ben.
zeybekli
11-06-2008, 13:51:51
ben bu ekteki dosyalari goremedim.nerdedir bu dosyalar.Yardimci olabilirmisiniz.
adanasosyete
03-07-2008, 03:55:21
Bileşeni , modülü ve bot u ekledim..
Ancak halen sitemde gösteremiyorum..
Anket yükleniyor diyor ama hiç bişi göstermiyoru..
yardımcı olabilecek kimse yokmu?
adanasosyete
16-07-2008, 00:07:53
Hocam şunun kurulmasını anlatacak kimse yokmmu
Bir türlü sitemde gösteremiyorum
acill
brokenheart
25-09-2008, 15:48:46
Arkadaşlar kurdum ben ancak şu hatayı alıyorum üretici sitesinde de soru var çözümü yok :(
Fatal error: Cannot redeclare class services_json_error in /home/haberiny/public_html/administrator/components/com_pollxt/class/pollxt.json.php on line 809
YagmuR
25-09-2008, 16:35:21
/components/com_pollxt/class/pollxt.json.php on line 809
809 satirda ne yaziyor
bazztek
22-11-2008, 00:36:04
merhaba arkadaşlar ben bu bileşeni kurdum 1gun çalıştı 2.gun oy veriyorsun fakat sonuçları göstermiyor sebebi ne olabilir?
bazztek
23-11-2008, 00:55:20
arkadaşlar pollXT bileşenini sildim şuanda tekrar yüklemeye çalıştım şu hatayı veriyor
Unrecoverable error "PCLZIP_ERR_BAD_FORMAT (-10)"
problem nedir çözemedim :(
bazztek
23-11-2008, 02:12:07
arkadaşlar cevap verebilecek kımse yokmu yada başka bir anket bileşeni tavsiye edebilecek?
kriptofany
21-12-2008, 13:52:31
arkadaslar bu bileşenin nasıl kullanıldıgını anlatan birsey yapsanız cok guzel olacak ki herkesinde sorunlarının çözüleceğini dusunuyorum yada varsa boyle bir anlatım bizimle paylasırsanız sevniriz
fesuphanallah
30-12-2008, 19:46:45
arkadaslar türkcelestirdim.anketi olusturdum fakat ankete yanit olustur dedigimde new question diyor.bunu türkcelestirip editleyemiyorum.nerden yapacagim yardimci olurmusunuz
pushu
09-01-2009, 11:04:16
siteye kurdum, aktif ettim site uçtu. kaldırdığımda site düzeldi. tavsiye etmiyorum
rumi1453
22-01-2009, 17:30:02
Acaba bu bileşenin 1.5.9 için olanı var mı? Çünkü kurmya çalıştım eklentiniz joomla nın eski bir sürümü için diyor. sadece var olup olmadığını öğrenmek istiyorum...
mesutk
09-02-2009, 16:25:10
"www.joomlaxt.com/index.php?op...fileinfo&id=30" adresinde yeni sürümü var. joomla 1.5.9 için uygun.
Türkçeleştirme işlemini (administrator/component/pollxt/languages) dizinindeki english.php dosyasını ftp yoluyla indirip Türkçeleştirdikten sonra aynı klasöre turkish.php adıyla kaydederek yapabilirsiniz. Ancak Türkçeleştirme işlemi sırasında bize özgü ü,ğ,ı,ö... gibi harfleri kullandığınızda (Ajax nedeniyle) sorun yaşayabilirsiniz.Bu nedenle Türkçeye özgü harfleri kullanmamaya özen göstermelisiniz.
atalayyorukoglu
04-03-2009, 13:25:12
Peki oylamalar üzerinde nasıl değişiklik yapabiliriz...
örneğin
a - 5 iken 17
b - 9 iken 25
gibi oylamalarda değişiklik yapabilirmiyiz.
database de jos_pollxt_data girişleri gözüküyor ama devamını getiremiyorum.
djalpha
08-04-2009, 14:02:44
bu konuyu okudum pek çok soru var fakat pek cevap göremedim nedeni pek kullanılmıyor olması olabilir.
Bu tip gelişmiş anket modellerinde bazı istekleri karşılamadığından korkuyorum ve bu anketi çok kullanan uzman bir kişinin yardımına ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum.
Anketin kurulumu kullanımı çok basit zaten içinde gelen örnek ankete baktığınızda anlayabilirsiniz, soru oluşturmak ve oluşan soruya şık eklemek gerçekten oldukça kolay.
Hatta ben önce kaç soru oluşturacaksam o kadar boş soru açıyorum yani yeni, yeni,yeni diye tıklayıp 7-8 sorumu boş açıyorum ardından bu sorulara tek tek tıklayıp aşağıda açılan başlık aranına sorularımı yapıştırıp onaylıyorum böylece sorular bitiyor sonra tek tek sorulara tıklayıp kaç tane her birinde şık varsa o kadar sağ alanda yeni şık açıyorum ve en son şıklarıda tek tek dolaşıp içlerini dolduruyorum. Bu yöntem 20 dakikada hazırlanacak bir anketin hazırlık süresini 5-6 dakikaya kadar düşürüyor bizzat şahit oldum.
Şimdi sorum şu şekildedir; Anketin başına yada sonuna Adınız Soyadınız, eposta adresiniz tipinde free text kutuları oluşturabiliyor muyuz ? (denedim oluşuyor fakat eposta ile sonuç geldiğinde boş görünüyor ayrıca anket sonuçları alanında bu şıkların ve oranlarının görünmesinide istemeyiz)
Eğer bu soruya olumlu bir çare bulursak bu bileşeni kullanmak keyifli bulamazsak malesef chrono forms a geri dönmek ve ajax sorunları ile radio buttonların sıralamalarının saçmalamasını çekmek manuel olarak düzeltmek için saatleri harcamak zorunda kalacağım.
sevgiler.
Darim
19-05-2009, 04:31:01
Merhaba arkadaşlar.
Pollxt Anket bileşeninin son sürümü olan 1.24.16 yayınlandı.
Dil Dosyasını İndir (http://www.egitimsenhatay.com/dosya-dilekce/doc_download/56-pollxt-anket-bileeni-tuerkce-dil-dosyas.html)
Not:Bu bileşenin Türkçe dil dosyasını ekteki linkten indirebilirsiniz.
Buraya yüklemek istedim. Yükleyemediğimden link verdim.
Darim
19-05-2009, 04:32:41
Arkadaşlar bileşen gayet güzel ve kullanışlı. Ancak birtakım ayarların yapılması gerekiyor. Web üzerinden indirdiğim dil dosyalarını yükleyince sorun çıktı. Bende orjinal english dosyaları üzerinde değişiklik yaptım. Gayet güzel. Ancak modülün üst kısmında init diye yazı çıkıyor. Onu çözemedim.
Anket kullanan arkadaşlara öneririm.
Bileşeni, modül ve bot'u buradan indirebilirsiniz.
Bileşen Yükleme Sayfası (http://joomlaxt.com/index.php?option=com_remository&Itemid=31&func=select&id=4)
nevermore86
09-06-2009, 18:58:56
selam arkadaslar,
pollxt yi kurdum son sürümün dil dosyasını http://www.joomlaxt.com/index.php?option=com_remository&Itemid=31&func=select&id=20adresine eklemiş saolsun arkadas. yanlız bu bileşeni kullanan varsa onlar anket içindeki sorularda bulunan karakter hatalırını nasıl giderdiler, türkçe karakter yazınca u015fu015fiu015fu0131 bu şekilde gösteriyor. sebebi nedir acaba bilen varmı?
vBulletin v3.8.5, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.