Orijinalini görmek için tıklayınız : Serverda hiç bir değişiklik yapamıyorum..
mozkarci
27-04-2011, 11:17:24
Merabalar, Joomla yı 4 yıl önce kullanıyordum fakat tekrardan bir site almak durumunda kaldım ve tabiki de joomla yı tercih ettim fakat hiç çözemediğim birkaç sorunum var.. Ne türkçe dil paketini kurabiliyorum ne de başka bişey kurabiliyorum. Serverdaki tüm permission ları (777) olarak ayarladım ona rağmen bi değişiklik yapamıyorum. Tek istediğim çok basit bir içeriğe sahip ve küçük bir üyelik sistemiyle okul notlarını yayınlicaz. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Sadece iki konuda yardım isticem. Biri hiç bir eklenti kuramıyorum, diğeri ise, anasayfam başka bir kanalın altında, sitenin homepage sinde sadece login kısmı var ve düzeltemiyorum .s İyi akşamlar.. Teşekkürler..
mozkarci
27-04-2011, 20:55:28
Yokmu bir yardımcı olan, lütfenn çok acilll =(.
Dosya izinleri ile ilgili olan sıkıntınızı hosting sağlayıcınıza söylemeniz gerekmektedir. Burdan bizim söyleyebileceğimiz yada yapabiliceğimiz birşey yok malesef.
2. sorununuz için biraz daha ayrıntılı bilgi vermeniz gerekiyor.
İlyas
27-04-2011, 21:09:13
aldığınız hataları yazarsanız daha hızlı cevap alırsınız, hosting firmanızla irtibata geçiniz ve ayrıca şuraya bakınız:
Joomla! 1.6 Sistem Gereksinimleri Nelerdir ? - CMSTURK.NET İYS (CMS) Forumları (http://www.cmsturk.net/forum/showthread.php?t=40899)
mozkarci
27-04-2011, 21:30:44
Cevap verdiğiniz için teşekkürediyorum fakat serverda dosya silme işlemi ya da yer değişikliği yapabiliyorum. Bir eklenti kurmaya çalıştığımda kurulmuyor, Örnek olarak bunu kurmaya çalıştım. "JFolder::create: Could not create directory
Plugin Install: Failed to create directory: /home/turgutba/public_html/plugins/system/hotlogin" Hata bu şekilde geliyor. Ve siteye girdiğimde İlk önce anasayfa değil de login kısmı çıkıyor anasayfayı ise sağ taraftan "home" butonuna tıklayınca görebiliyorum .s Site www.turgutbaydar.com
mozkarci
27-04-2011, 21:51:09
Bir de birşey daha duydum, bu joomla 1.6 da configuration.php ihtiyacı duymuyormuş doğrumudur acaba?
Dizin oluşturma izni yok, hatada bunu söylüyor; dizin oluşturulamadı diyor. Her halukarda önce iki arkadaşın da belirttiği gibi hizmet aldığınız yerden doğru bir düzenleme talep etmelisiniz. İzin yapısı düzeltilmeli. Son mesajınıza gelirsek (configuration.php ile ilgil) öyle bir şey yok.
vBulletin v3.8.5, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.