PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kullanıcı yetkilendirme yardım !

turntable
21-03-2011, 14:06:14
Kullanıcıların yayın yapmasını istiyorum fakat bu yayının önce admine gitmesini. admin uygun görürse bunu yayınlamasını istiyorum.
sayfayı 1içerik oluşturma olarak belirlediğim zaman. yayın yapmak istediği yere kadar gözüküyor kullanıcıda.
yardımcı olabilecek yada yönlendiricek olanlara şimdiden teşekkürler

Akar
21-03-2011, 16:26:26
Anlamadım sorununuzu kusura bakmayın. Problem nedir tam olarak, yetkilendirmenin neresinde sorun yaşıyorsunuz? Yazar seviyesi zaten dediğiniz işi yapıyor.

turntable
22-03-2011, 10:40:59
Anlamadım sorununuzu kusura bakmayın. Problem nedir tam olarak, yetkilendirmenin neresinde sorun yaşıyorsunuz? Yazar seviyesi zaten dediğiniz işi yapıyor.

biraz daha kurcaladım ve anladım kadarıyla zaten yazar olan kullanıcı yayın yapmak istediğinde öncelikle yayını admine daha sonra admin okuyup onayladığında yayınlanıyor. doğru dimi. yani yazar direk kaydet dediğinde yayına geçmiyor . doğrumudur ?

turntable
22-03-2011, 10:41:47
anlamadım sorununuzu kusura bakmayın. Problem nedir tam olarak, yetkilendirmenin neresinde sorun yaşıyorsunuz? Yazar seviyesi zaten dediğiniz işi yapıyor.

akar bu arada çok ciddi olarak sana tebriklerimi sunuyorum. Her yere yetişiyosun. Umarım emeklerinin karışığınıda alırsın

turntable
22-03-2011, 10:52:49
konuyla alakalı son olarak:

kullanıcı bir kez yayın yaptıktan ve sonra benim onayımdan geçip yayınlandıktan sonra. kullanıcıyla tekrar giriş yaptığımda kullanıcının hala yayında edit yetkisi çıkıyor. bunu nasıl kaldırırım ?

Akar
22-03-2011, 21:28:21
İçerik yönetimine gelip, sağ üstten Seçeneklere tıkladığınızda İzinler sekmesinden Yazar grubundaki üyelerin Kendininkini Düzenlemesi yetkisini kapatabilirsiniz. Yalnız bu erişim izinlerini unutmayın, Joomla! 1.6'nın en iyi yazı olmakla birlikte karıştırılırsa problem çözümlerinde sorun yaşayabilirsiniz.

Her yere yetişme konusuna gelince, teşekkür ederim öncelikle. Ancak sadece vakit bulduğumda ilgilendiğimden, bunu özel bir şey olarak değerlendirmiyorum. Zaten forumu bir avuç insan, bildiklerimizi paylaşma amacıyla açtık. CMSTÜRK'ün birçok yerden farkı da budur. Ben forumdaki o bir avuç kimseden biriyim sadece.

turntable
23-03-2011, 09:01:30
Yayınlama kategorisinde malesef bütün kategorilerim yer alıyor. Ben kullanıcı yayınlarının sadece x bölümünde yer almasını istiyorum.
Yani yayınlama kategori bölümünde sadece x bölümünün gözükmesini sağlayabilirmiyim.

Akar
23-03-2011, 13:49:55
Bunun için özel bir kategori ve bu kategoriye özel bir erişim seviyesi oluşturabilirsiniz. Joomla!'nın varsayılan örnek verisindeki (demo sitede (http://www.demojoomla.joomla.gen.tr) inceleyebilirsiniz) manav (meyve mağazası) sitesinin bir kısmında bu özellik kullanılıyor. Özel bir müşteri grubu oluşturulmuş ve o gruptakiler ilişkili bölüme içerik ekleyebiliyor, düzenleyebiliyor. Yapılan şey dediğim gibi, belirli bir kategori için yetkilendirilen yeni özel bir üye grubu.

turntable
24-03-2011, 14:13:18
Bunun için özel bir kategori ve bu kategoriye özel bir erişim seviyesi oluşturabilirsiniz. Joomla!'nın varsayılan örnek verisindeki (demo sitede (http://www.demojoomla.joomla.gen.tr) inceleyebilirsiniz) manav (meyve mağazası) sitesinin bir kısmında bu özellik kullanılıyor. Özel bir müşteri grubu oluşturulmuş ve o gruptakiler ilişkili bölüme içerik ekleyebiliyor, düzenleyebiliyor. Yapılan şey dediğim gibi, belirli bir kategori için yetkilendirilen yeni özel bir üye grubu.

belki tersten iş yaptım ama olsun sorunu şöle çözdüm: kullanıcının diğer kategorilere içerik oluşturma yetkisini kapadım. sadece gerekli yerde bulunuyor.

ters mi düzmü bilmiyorum ama güzel oldu.
teşekkürler dostum