Orijinalini görmek için tıklayınız : JSecure changelog a bakılırsa sitemle çok uğraşılıyor
synthetic
10-03-2011, 21:05:06
Yönetici giriş panelinin yolu kolayca bulunmasın diye jsecure bileşenini yüklemiştim de sanırım pek işe yaramamış. Bileşene girip changelog a baktığımda bazı illerden defalarca giriş yapılmaya çalışıldığını ama "şu an için" beceremediklerini gördüm. Ya da ben öyle zannediyorum. Özellikle virtuemart bileşeni üzerinden kurcalamaya çalışmışlar.
Admin panelinin yolunu bulmak bu kadar kolay mı? Öyleyse bu bileşen ne işe yarıyor?
Bu durumda herhangi bir önlem almam gerekiyor mu?
synthetic
11-03-2011, 22:39:08
sorum günceldir.
Yönetim adresi bulunsa ne olur ki? Zaten orada bir erişim kontrolü var. Bu erişm kontrolü, sadece yetkisi olanların girmesine izin veriyor. jSecure ve benzerlerini bugüne kadar hiç kullanmadım, hiç gerek de duymadım. Çok isterseniz yönetim girişine robotlara karşı bir de reCaptcha ekleyebilir ya da htaccess ile ek bir sorgu ekranı koyabilirsiniz.
synthetic
11-03-2011, 23:25:08
memoc@n ın bahsettiği güvenlik önlemleri arasında bu bileşenin kullanımı da vardı ve bana işe yarar bir eklenti gibi gelmişti. Ne bileyim en azından yönetici giriş kısmı çok ayak altı olmasın diye düşündüm ama sanırım işe yaramıyor.
Teşekkür ederim.
vBulletin v3.8.5, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.