Orijinalini görmek için tıklayınız : Açılır Menü Yardım
SedatTiryaki
26-02-2011, 20:42:18
Merhabalar arkadaşlar ...
Herkese kolay gelsin.Benim bir sorum olacaktı.Ben joomla ya yeni başladım.Joomla 1.5 serisini kuruyorum.Sorunsuz çalışıyor.Ben intertten üst ve yan açılır menü ile ilgili çok örnekler var herhangi bir modülünü indiriyorum.Ve yönetim bölümünden kur - kaldırdan modülü seçip kuruyorum başarılı bir şekilde kuruluyor.Ama ondan sonra neler yapılıyor bilmiyorum bana yardımcı olurmusunuz arkadaşlar.Saygılarımla
Merhaba,
Eklentileri kurduktan sonra ne yapmanız gerektiği eklentinin ayarlarına göre değişir. Normalde bir menü eklentisini kurduğunuzda, ayarlarına girip ilk önce yayınlanmasını istediğiniz yeri seçmeniz ve ardından bu modülün göstereceği menünün hangisi olduğunu seçmeniz başlangıç için yeterli olur. Bu takdirde menü eklentiniz dilediğiniz yerde dilediğiniz menüye ait menü öğelerini göstermeye başlar. Ardından varsa diğer detaylı ayarlarını yapabilirsiniz. Onlarda açılma etkisinin (efekti) türü, hızı, belki renk ve benzer ayarlamaları, mootools veya jquery kullanımı gibi şeyler olabilir. Dediğim gibi bu tarafı eklentiye göre değişir. İlk iki ayar, yani nerede yayınlanacağı ve neyi yayınlayacağı sabit ayarlamalardır, muhakkak yapılması gerekir.
SedatTiryaki
27-02-2011, 21:34:29
Teşekkür ederim kardeş evet baktım dediğiniz gibi peki kardeş elinizde güzel bir üst yan acordion menü modülü varmı.?
Ben flash siteler yapıyorum kendim çiziyorum daha kolay oluyor :)
birde şu joomla yı çözseydim inşallah
Eklentileri genelde her proje için yapacağımız düzenlemeye en uygun olanını tercih etmek üzere JED üzerinde arıyoruz. JED dizini extensions.joomla.org adresidir. Buradan bulduklarımızı bazen aynen kullanıyoruz, bazen de dediğim gibi projemize uyarlanabilecek esneklikte olanları arayıp onları tercih ederek düzenliyoruz.
SedatTiryaki
28-02-2011, 22:38:08
Tşk ederim kardeşim sağol herşey için.Kardeş peki kafama takıldı
Ben localhosta joomla yı kuruyorum ondan sonra siteyi tamamen localhosttan hazır hale getiriyorum.Sonra ben bu joomla dosyalarını ve veri tabanı dosyasını da yedek alıyorum.Ondan sonra localhosttaki tüm dosya ve veri tabanı dosyalarını tamamen siliyorum phpmyadminden de siliyorum.Yedek aldığım veri tabanını dosyasını veri tabanı yoluna joomla dosyalarını da localhosta atıyorum kurulum yapmadan sorunsuz çalıştırıyorum.Bu işlemi acaba ftp de de yapsam çalışırmı çalışsada güvenli olurmu?Saygılarımla
vBulletin v3.8.5, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.