PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Joomla! 1.6 ç.dışı çalışma hakkında bir soru

kadir mert
17-02-2011, 09:09:34
Hocam merhabalar ben joomla 1.6 ile bir site yapıyorum ve bu site ç.dışı çalışsın istiyorum ve üyülerim kullanıcı adını yazdıktan sonra siteye girsin istiyorum fakat normal üye ç.dışı çalışırken kullanıcı adını yazıp giremiyor sadece s.admin girebiliyor acaba bunun ayarı varmıdır ? Şimdiden teşekkür ederim

ingöğretmeni
17-02-2011, 14:43:53
Yerel sunucu mu kullanıyorsunuz? Biraz daha açar mısınız?

GezWeb
17-02-2011, 14:54:46
site ç.dışı çalışsın istiyorum - Bir site nasıl çevrim dışı açılır ? Şahsen anlıyamadım, konuyu biraz daha açar mısınız ?

M.Uluç
17-02-2011, 15:00:47
Arkadaş tam olarak şunu söylüyor. Siteye kayıtlı kullanıcılar dışında kimse giremesin. Yani bu site ulaşılabilir olsun ama içeriğine kimse ulaşamasın. domain.com sitesine girildiğinde direk olarak kullanıcı adı ve şifre istesin aksi takdirde bir adım dahi ileri gidemesin. Emin değilim ama 1.6 ile kullanıcı izin durumları geliştirildiği için yapılabilinir olduğu kanaaindeyim. Denemek lazım. 1.5'te bunun için ücretli eklenti kullanmıştım.

kadir mert
17-02-2011, 15:07:53
M.uluç abime katılıyorum nedemek istediğimi çok iyi anlamış

ingöğretmeni
17-02-2011, 15:19:35
M.uluç abime katılıyorum nedemek istediğimi çok iyi anlamış

Bu söylediğiniz 1.6 ile mümkün aslında dilediğiniz kadar erişim ve kullanıcı grubu tanımlayabilme imkanı sunuyor 1.6 anasayfada görünecek modül ve bağlantılara kadar hepsini ayrı ayrı düzenleyebilirsiniz. Bu da size istediğinizi verir. Buraya kadar sorun yok anlaşılma hususunda. Benim anlamadığım ayrıntı çevrimdışı ne demek istediğiniz.

kadir mert
17-02-2011, 15:21:27
Genel yapılandırmada hani site çevrim dışı evet hayır var ya ben eveti seçip öyle bir giriş alanı olsun istiyorum

M.Uluç
17-02-2011, 15:21:43
Site Offline'ın birebir karşılığını almış kanımca. Aslında doğru bir tanımlama. Site kapalıyken çevrim dışı moddadır :) Biz bakımda diye kullanıyoruz ya ondan tuhaf geliyor.

kadir mert
17-02-2011, 15:24:19
evet m.uluç abi kesinlikle öyle bu arada bilgirleriniz ve ilginiz için hepinize şükranlarımı sunarım

kadir mert
18-02-2011, 10:35:58
Arkadaşlar uğraştım ve dediğim gibi sizin deyiminizle bakım modunda benim deyişimle çevrimdışı olarak siteniz çalışabiliyor ve joomla! 1.6'nın alt yapısı buna oldukça müsait herşeyin yetki ve izin ayarlarını yapabiliyoruz yani yeni bir kullanıcı grubu oluşturup mesela public değilde siteye girme kullancısı oluşturduk ve onun belli yetkilerini oluşturup bu şekilde içeriği kapalı bir site olması mümkün gayette güzel oluyor bu tarz çalışmalarda bulunacak arkadaşlar için çok kolaylık sağlmaış joomla!

M.Uluç
18-02-2011, 10:42:53
Ama bunu bakım modunda değil de açık şekildeyken ypın ve kıstlamalarla belli üye gruplarına site detayları hakkı verin bence.

kadir mert
18-02-2011, 11:24:18
M.uluç abicim zaten sizlere tekrardan danışacam sizin bilgilerinizden faydalacanıcam ama şu bir gerçekki joomla harika birşey Sizler fikir veriyorsunuz bizde acemice bişelyler yapmaya çalışıyoruz iyiki varsın Cms Türk