PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : iPhone rezilliği!

Ashton
27-06-2007, 22:41:08
Apple, teknoloji yazarlarına ve gazetecilere ücretsiz iPhone göndermiş. Gelen incelemeler arasında aşırı derecede enteresan varyasyonlar bulunmakta. iPhone'u yere göğe sığdıramayan, almak için çıldıran arkadaşlar ile bunları paylaşmak istedim.

iPhone almak isteyen arkadaşlar, aşağıdakileri okuyun;

- Telefonun kapalı işletim sistemi, hafızada 700MB yer kaplıyor,
- Metin kesme/kopyalama/yapıştırma özelliği yok,
- AT&T?den başka sim kartlarla çalışmıyor,
- Kamerayla video kaydı yapılamıyor, sadece fotoğraf çekilebiliyor,
- Adobe Flash desteği yok (Safari tarayıcısında dahi),
- iTunes arşivindeki şarkılar melodi olara kullanılamıyor,
- PDF, Word ve Excel belgelerini okuyabiliyor ama düzenleyemiyor,
- MMS desteği ve sesli arama özelliği yok,
- Pil ömrü iyi, fakat 300-400 şarjdan sonra telefonu servise götürüp pilini değiştirmek gerekiyor (ücretli),
- GPRS ile internete bağlanmak tam bir işkence (bkz. 3G desteği yok),
- A2DP desteği yok (kaliteli stereo müziğin, telefondan kulaklık setine ve diğer cihazlara iletilmesi),

Apple, iPhone haberlerini taksim taksim tüketicilere duyura dursun, gel gelelim ki tüketicinin de bir sınırı olsun. :) O özelliği yükleteceksin para, verify edeceksin para, özel konuşma paketlerine yüzlerce dolar para, oh maşallah Apple'a.

Yukarıdaki yazdıklarımı spekülasyon veya yalan yanlış düşünen arkadaşlar olursa, anti tezleri ile birlikte gelsinler. :) 3 gün sonra piyasada zaten ürün, alır bakarsınız, tezinizi buraya sunarsınız.

Dewam edelim mi, hala almak istiyor musunuz? :confused:

Pentacle
27-06-2007, 22:57:55
digg kaynaklı galiba. eger bir yanıltma yoksa bu alete para verceklere selam ederim. :)

M.Enes AYDÜZ
27-06-2007, 23:07:52
Hayallerimi suya düşürdünüz...

Ashton
27-06-2007, 23:17:23
Hayallerimi suya düşürdünüz...

Kaçıncı nesil, ne çıkarırlar bilmem ama bu gidiş ile ne yaparlar bilemiyorum.

Bu arada iPhone satın alan bir tüketici, aleti sadece altıncı nesil iPod olarak kullanmak istese bile, iTunes mağazası üzerinden kredi kartıyla etkinleştirme yapmak zorunda. hahahaha olaya bak sen hele :alkis:

Daha neler neler war da, şimdilik aklıma gelenleri yazdım. :)

Tahsin ALTAY
27-06-2007, 23:22:38
Yaşasın Ankesörlü telefon :D

Pentacle
28-06-2007, 02:33:01
http://www.dugumkume.org/iphone-turkiyede-calisir-mi/

@enx..., hayallerin biraz daha suya dussun :)

sakkaya
28-06-2007, 09:10:44
ağlamak istiyorum.....

Ashton
28-06-2007, 10:00:49
ağlamak istiyorum.....Ağlamak yerine, ActForChange'e kulak verin. İnternet eylemleriyle tanınan sivil girişim ActForChange, iPhone aleyhine bir imza kampanyası (http://actforchange.workingassets.com/campaign/iphone/) başlattı. İmza kampanyasının sebebi, Apple'nin tüketicileri AT&T tekeline mecbur bırakması ve başka seçenek sunmaması. Yani iPhone?nin simkilitsiz satılmasını istiyorlar, AT&T gibi sabıkalı bir tekelci şirketin tek seçenek olmasına karşılar. İmza kampanyası herkesin katılımına açıktır, daha sonra söylemedi demeyin.

Ashton
30-06-2007, 00:20:47
Apple'ın resmi olarak açıkladığı aksesuar fiyatları aşağıdaki gibiymiş;

- Meşhur Bluetooth kulaklık. Fiyatı 130$. İkili hazne ve Bluetooth seyahat kablosuyla birlikte geliyor. Pil ömrü; 5,5 saat konuşma ve 72 saat beklemeden ibaret.
- iPhone haznesi. Telefonu USB üzerinden bilgisayara bağlayıp şarj etmeyi ve eşitlemeyi sağlıyor. Fiyatı 50$.
- İkili iPhone haznesi. Hem telefon hem de Bluetooth kulaklığın birlikte yerleştirilebildiği hazne. 50$.
- Stereo kulaklık. Mikrofonu da bulunan standart iPhone kulaklığı. 30$.
- USB güç adaptörü. Hazneye bağlanarak, iPhone'yi ve kulaklığı şebeke elektriğinden şarj etmeyi sağlıyor. 30$.
- Hazne USB kablosu. iPhone haznesini bilgisayara bağlamayı sağlayan USB kablo. 20$.
- Bluetooth seyahat kablosu. iPhone?yi eşitlerken ya da şarj ederken, aynı anda Bluetooth kulaklığı da şarj etmeyi sağlayan kablo. İkili haznesi olmayanlar için. Fiyatı 30$.
- TTY adaptörü. Bu aksesuar, iPhone'yi standart TTY aygıtlarıyla çalışmasını sağlıyor. 10$.

Maşallah Apple, böyle dewam et. :alkis:

bengi
30-06-2007, 00:42:25
aynı anda text okuyan ve mp3 yada başka format çalan bir cihaz arıyorum öneriniz nedir (ingilizce çalışmak için)

zozan
30-06-2007, 09:52:11
Aynen anlattığınız gibiyse, ki öyle görünüyor, bu cihazı almak için uzun kuyruklar oluşturan halkın geri dönüşü ve tepkisini siz düşünün. Üreticinin yerinde olmak istemezdim ama kaşınıyorlar gibi geldi bana :)

Ashton
30-06-2007, 13:49:01
aynı anda text okuyan ve mp3 yada başka format çalan bir cihaz arıyorum öneriniz nedir (ingilizce çalışmak için)

E-reader'ları inceleyin diyebilirim. İşinizi görmeyen olursa, PDA alın gitsin. Her türlü kullanabilirsiniz. Aynı anda ister mp3 dinleyin, ister e-book okuyun.

Aynen anlattığınız gibiyse, ki öyle görünüyor, bu cihazı almak için uzun kuyruklar oluşturan halkın geri dönüşü ve tepkisini siz düşünün. Üreticinin yerinde olmak istemezdim ama kaşınıyorlar gibi geldi bana :)

Steve Jobs son senelerde çok büyük hatalar yaptı ve hala da yapmaya devam ediyor. Ayrıca, yaptığı hataları, alınan sonuçları da görmezden geliyor. Tamamiyle bir rezillik abidesi olup çıkmasın da.. :(

Bu iPhone olayında ise tüketiciyi kendisine gebe bırakabilmek için ellerinden geleni yapmışlar. Yüzlerce dolarlık ürün, yüzlerce dolarlık konuşma paketleri, aksesuar furyası ve daha niceleri. Bakalım tüketici, olumsuzluklar için nasıl reaksiyonlar gösterecek. :confused:

Bilmem kaçıncı nesil cep telefonu vs. adlı sloganlar ile reklamlarda boy gösteren ürünün, daha 3G özelliği bile yok. Gerisini siz düşünün. :alkis:

Tahsin ALTAY
30-06-2007, 14:12:05
bilmem kaçıncı nesilin özelliği belki de 3G olmamasıdır :) iphone bu haline rağmen bence yinede tatminkâr satış rakamlarına ulaşacaktır. dileğimiz tabikide tekelciliği sürdürmemeleri. Ama dünyada her konuda tekelciliğe gidilirken apple da buna seyirci olmak istemedi sanırım :)

Ashton
30-06-2007, 14:36:05
bilmem kaçıncı nesilin özelliği belki de 3G olmamasıdır :) iphone bu haline rağmen bence yinede tatminkâr satış rakamlarına ulaşacaktır. dileğimiz tabikide tekelciliği sürdürmemeleri. Ama dünyada her konuda tekelciliğe gidilirken apple da buna seyirci olmak istemedi sanırım :)

"Bilmem kaçıncı nesilin özelliğinden.." kastım, cep telefonlarının bilmem kaçıncı nesilinden söz etmemdir. Whatever..

"Apple şeyh sizlerde mürit'lerisiniz..". Düşünün ve sorgulayın!

Dipnot: Apple Inc. ile uzaktan yakından ilgim yoktur. Sadece bilinçli ve örnek tüketiciyim.

Ashton
30-06-2007, 14:57:43
İsmi Cisco'dan, konsepti LG Prada'dan çalınarak (!) hazırlanan 2012 yılının telefonu iPhone, nihayet raflardaki yerini aldı. TSİ bu sabah 01.00?de ABD'nin doğusunda satışına başlanan telefonu alabilmek için, Steve Wozniak da dahil, binlerce kişi saatlerce kuyruklarda bekledi. Sonunda kapılar açıldı ve fanatikler birinci nesil iPhone'lerine kavuştular.

Kavuştular kavuşmasına ama ilk iPhone sorunu da hemen ortaya çıktı. iPhone satın alındığında, bilgisayar, iTunes ve kredi kartı üçlüsüyle aleti etkinleştirmedikçe, bırakın telefonu kullanmayı, cihazı açıp diğer özellikleri bile deneyemiyorsunuz. Üstelik Apple resmi belgelerde aksini söylemesine rağmen! Her neyse. Önce iTunes 7.3 ile etkinleştirme işlemi yapmanız gerekiyor. Buraya kadar her şey normal. Sorunlar etkinleştirme aşamasında başlıyor. Pek çok kullanıcı, bu aşamada çıkan sorunlar, hatalar ve gecikmeler nedeniyle kızgın. Tartışmalar resmi forumlarda sürüyor. AT&T topu Apple'ye atıyor, Apple AT&T'ye. Böylece ilk iPhone sorunu ortaya çıkmış oluyor. Yani iki koca tekelci firma, ilk saatlerde oluşacak yoğunluğu bildikleri halde, basit bir etkinleştirme sürecini yönetemediler.

Gülüyorum sadece. :alkis:

Kaynak: Google

Ashton
30-06-2007, 18:34:41
Herkesten çok ben sıkıldım. iPhone çılgınlığı artık mide bulandırıcı bir seviyeye ulaştı. Basın hiç durmadan cilalıyor, Apple hiç durmadan "telefonu yeniden yarattık" deyip kendini zavallılaştırıyor. Gerçekleri ise sadece görmek isteyenler görüyor. Ortadaki bağnazlığı ve cahilliği gördükçe, kenidimi tutamayıp yazıyorum. İşte en başından alıp, iPhone gerçeklerini sıralayalım:

Konsept:

Dokunmatik ekranlı, tuşsuz telefon konsepti LG tarafından yaratıldı ve Prada modelinde uygulandı. LG'nin bu ürünü Eylül 2006'dan bu yana ortalıktaydı. iPhone ise Ocak 2007'de tanıtıldı. Yani işin özü, LG Prada iPhone'den çalıntıdır! Çünkü 3-5 ay sonra bile çıkartsa, Apple hiç kimseden hiçbir şey çalmaz, yeniden yaratır!

İsim Hakkı:

iPhone ismi hakkı, Cisco'ya aitti. Fakat Apple Cisco'ya sormaya bile tenezzül etmeyip, iPhone ismini kullandı. Cisco'dan tepki gelince de "siz kimsiniz ki, şapşallar!" dedi. Sonra? Sonra tıpış tıpış masaya oturup, milyon dolarlar ödeyerek iPhone isminin kullanımı için anlaştı. Dava açılmasından tam bir gün önce. Tıpkı iPod arabirimini Creative'den çaldığında, davadan korkup 100 milyon dolar ödemesi gibi!

Fiyat:

iPhone ABD'de 500 dolara satılıyor. Doğru. Fakat bu fiyat aletin gerçek fiyatı değil, 2 yıllık AT&T sözleşmesi ile geçerli olan sübvanse fiyat. Türkiye'deki "çılgın cep telefonu gençliği", 500 dolarlık fiyatı görünce bayıldı: "Oo süper, iki tane almazsam ********im!". Oysa iPhone için 500$ ödemek yetmiyor. Üstüne iki yıl için en az en az 60×24=1440$ ödemek şart. Bunu ödemeden, aleti açıp kurcalayamıyorsunuz bile. Ayrıca bu rakam 2400 dolara kadar çıkıyor. Kısacası sübvanse edilmiş, hem de ABD'de geçerli fiyat üzerinden Türkiye için değerlendirme yapmak, kara cahillikten başka bir şey değil.

Özellikler:

iPhone hiç de devrimci ve yenilikçi bir Apple ürünü değil. Sadece cilalı bir balon. Apple ve müritler, iPhone'yi tanrı tarafından yaratılmış bir alet gibi göstermeye çalışsa da, kabul edilemeyecek kadar büyük eksikleri olduğunu bu topic içerisinde ilgilenenlere aktardım. Yağlı ballı iPhone haberlerine inat, son bir kez sıralayalım:

- 3G desteği yok. Şebeke içi internet için GPRS/EDGE kullanılmak zorunda.
- 3. parti yazılım desteği yok, kapalı sisteme sahip. Jobs?un yalanına kananlar, tarayıcı ve internetsiz çalışmayan Web 2.0 uygulamalarını 3. parti yazılım sanıyor
- Oyun yok
- Java ve Flash desteği yok
- Koca koca reklamlar yapılsa da, YouTube desteği sadece 10.000 video ile sınırlı
- Çıkarılabilir pili yok. 300-400 şarjdan sonra (1 yıl), fahiş paralar ödenerek değiştirilmek zorunda
- MMS desteği yok
- Tuşsuz yapısı ve dokunmatik ekranı nedeniyle tek elle kullanılamıyor. Fiziksel klavyesi yok
- İki megapiksellik kamerası var, fakat video kaydı yapamıyor. Zoom yok, flaş yok
- GPS yok
- Anlık mesajlaşma (AIM, Yahoo, MSN) desteği yok
- Bluetooth üzerinden diğer aletlere içerik gönderilemiyor
- Hafıza kartı yuvası yok
- iTunes şarkılarını melodi olarak kullanmaya izin vermiyor
- Bilgisayar sahibi olmadan, iPhone kullanmak mümkün değil. iTunes ile etkinleştirmek zorunlu
- Excel, Word ve PDF desteği görüntülemeden ibaret. Düzenlemeyi ve oluşturmayı desteklemiyor
- Safari tarayıcısı var. Fakat Flash olmadığından, pek çok sitede görüntüleme sorunu yaşanıyor
- Sesli arama, sesli komut ve ses kaydı yok
- A2DP, stereo Bluetooth kulaklık desteği yok
- Kablosuz eşitleme ya da internetten doğrudan içerik satın alma desteği yok
- Tarayıcısı var ama internetteki resim, müzik vb. dosyaları hafızaya kaydedemiyorsunuz
- Her SIM kartı çıkarıp takışta, aleti yeniden etkinleştirmek gerekiyor

Sonuç:

iPhone, Apple tarafından basının da desteğiyle fazlasıyla şişirilen bir balon. Apple sanıyor ki, yıllardır tatlı kazanç sağladığı iPod/iTunes tekelinde olduğu gibi iPhone'de de dünyayı ele geçirecek. Oysa apaçık ortada olduğu gibi, cep telefonu piyasasına böyle yüksek fiyatlı ve en basit özelliklerden yoksun bir aletle girmek, kendisine pahalıya patlayacak. AT&T'nin dümen suyunda, Apple ürünü olarak değil, AT&T projesi olarak hazırlanan iPhone, Apple'nin itibarını zedeleyecek. Çünkü "5 yıl sonrasının telefonu", "dünya tarihinde ilk defa internet cebe giriyor", "telefonu yeniden yarattık" gibi gülünç ve zavallı sloganlarla pazarlanmaya çalışılıyor.

Aslında iPhone, iPod/iTunes tekeline yan ürün olarak hazırlanan, tekelci Apple kafasının iyice katmerlenmiş hâlini yansıtan, Apple?nin Macintosh?u öldürmesine ve Mac OS X?i rafa kaldırmasına sebep olan bir elektronik zımbırtıdan başka bir şey değil?

Bu arada Helio Oean isimli, ibretlik bir ürün var:

3G destekli, iki ayrı klavyesi olan, AIM, Yahoo, MSN desteği olan, MMS destekleyen, iPhone gibi HTML tarayıcısı olan, bilgisayarsız doğrudan müzik indermeye izin veren, oyun desteği bulunan, Stereo Bluetooth'u destekleyen (A2DP), MySpace ve YouTube desteği olan, GPS ve Google Harita desteğine sahip, 2 megapiksel flaşlı ve zoomlu kamerası olan, video kaydı yapan, çıkarılabilir pili olan bir alet. ABD fiyatı=295$.

Ama, ama iPhone? O 500$. Neden? Çünkü o dünya tarihinde interneti ilk kez cebe getiren, 5 yıl sonrasının telefonu! Çünkü Steve Jobs bizim tanrımız. Onun icraatları sorgulanamaz, eleştirilemez. O ne yapsa kusursuzdur!

Benden bu kadar. Reklamverenini cilalayan basın, müritler, sırtlanlar ve çılgın/cahil cep telefonu gençliği iPhone'ye tapınmaya devam edebilir?

ZEUS__
25-07-2007, 19:33:15
Apple genel olarak kullanana bi ayrıcalık veriyor havası yaratıldı.herkes kullanamaz vs gibisinden.Apple bu imajı tekelci bir anlayışla milleti keriz yerine koyarak sömürme yoluna gitmesi hiç hoş değil.

just_imagine
06-08-2007, 14:47:19
pekı bu kadar owulmesının nedenı ne ? yere goge sıgdıramıolar sadece ıı reklam mı?