PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : joomla hakkında genel sorularım

aligultekin34
16-02-2011, 00:34:55
Slm arkadaşlar.Sizlere birkaç sorum olucak.
- Joomlaya yeni başlıyan birisi için neler önerirsiniz.
- Joomlada kategori ve menülerdeki açıklama kısmının ne gibi bi avantajı vardır.Boş ya da dolu bırakılmasının avantaj ve dezavantajlarını söylerseniz sevinirim.
- Joomlada dışarıdan gelebilecek hack gibi girişimlere karşı ne gibi güvenlik tedbirleri önerirsiniz.
-Hosting tabanındada güvenlik önlemleri önerilerinizi bekliyorum.

Şimdiden teşekkürler...

Akar
16-02-2011, 00:52:18
Slm arkadaşlar.Sizlere birkaç sorum olucak.
- Joomlaya yeni başlıyan birisi için neler önerirsiniz.
- Joomlada kategori ve menülerdeki açıklama kısmının ne gibi bi avantajı vardır.Boş ya da dolu bırakılmasının avantaj ve dezavantajlarını söylerseniz sevinirim.
- Joomlada dışarıdan gelebilecek hack gibi girişimlere karşı ne gibi güvenlik tedbirleri önerirsiniz.
-Hosting tabanındada güvenlik önlemleri önerilerinizi bekliyorum.

Şimdiden teşekkürler...

- Yeni başlayanların yerel ya da uzak sunucuda Joomla! ile bir site planlayıp, o plan üzerinde Joomla! ile bol bol haşır neşir olmaları, anlam veremedikleri ya da çözemedikleri her noktada forumları araştırması, sorması en iyi öğrenme yöntemidir.
- Kategorilerde açıklama kısmı, kategori görünümlerinde o açıklamanın gösterilebilmesine yarar. Başka bir amacı yok. Menülerde açıklama kısmı var mı; ben mi hatırlayamadım yoksa not kısmından mı bahsediyorsunuz? Menü ve modüllerdeki Not kısmı, bunları yönetimde listelendikleri alanda daha iyi ayırt edebilmenizi sağlar ki ihtiyacınız olmadan ne kadar iyi bir çözüm olduğunu kavramak güç olabilir.
- Her zaman bahsettiğimiz genel güvenlik tedbirlerine riayet edin. Bu tedbirler modeminizin açma tuşunda itibaren başlayan tedbirlerdir. Joomla!'nın özel bir tedbire ihtiyacı bulunmuyor.
- Bu çok teknik bir konu ve yine Joomla ile pek alakalı değil. Çünkü Joomla özel güvenlik ayarları istemez. Güvendiğiniz yerle çalışın yeter.