PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İletişim Formu Alert Uyarısı Veriyormu?

Arfmin
06-02-2011, 02:02:23
İletişim formuna güvenlik kodu eklemesi yaparken dikkatimi çekti.

Local ve web ortamına boş form gönderdiğimde alert uyarısı görmüyorum ve form postalanmış gibi hareket ediyor.

Ek not: Orjinal kurulum da aynı şekilde çalışıyor.(local)

İletişim bölümünü test eden varmı?

Akar
07-02-2011, 23:00:10
Yanlış hatırlamıyorsam uyarıları var onun normalde. Hangi tema ile bakıyorsunuz? Ben şu an orayı test edemiyorum.

Arfmin
07-02-2011, 23:19:05
Kurulumla gelen tema ile bakıyordum. Diğer temaları deneyeyim.

Ek: Dğer temalarda da uyarı vermiyor.

Akar
08-02-2011, 00:10:39
Evet ben de denedim, sonuç aynı. Ayrıca bunun için tanımlanmış bir dil dizisi ne kod dosyalarında ne dil dosyalarında bulamadım. Konuyu joomlacode üzerinde rapor ettim.

Arfmin
08-02-2011, 01:01:38
Rapor için teşekkür ederim. Bir sonraki sürümde düzelir sanırım.

Akar
08-02-2011, 01:08:00
Evet, olması gereken tanımlama ve dil dizileri bulunmadığına göre bir hata değil eksik olarak algılıyorum. Bu durumda ilk sürümde düzelmesi gerekir. Muhtemelen 1-2 gün içinde yaması cevap olarak eklenir konuya. Yalnız bugüne kadar sizden başka kimsenin konuyu rapor etmemiş olması ilginç. Yani yurtdışında da bu şekilde bir geri bildirim yok. Ona şaşırdım işin açığı.

Arfmin
08-02-2011, 11:02:12
Merak edip inceleyen olmamış sanırım :)

Akar
10-02-2011, 04:03:30
Konuya bakmışlar ve beez temasında sorun olmadığını ve hangi dil dizisinin başarılı gönderim mesajını yazdığını söylemişler aslında. Ancak ben geçici olarak kurup bakmıştık. Uzak sunucuda kontrol amaçlı kullanacağım 1.6 yok malesef. Bu hatayı denemek için kurduğumu da kaldırmıştım. Tekrar bakıp cevap veremedim oraya.

memoc@n
10-02-2011, 04:34:21
Hatayı googleda arattım burada da görünce yazayım dedim cevapsız olmasın yahut ne olduğunu bilelim. "/joomla dizini/media/system/js/validate.js" dosyası içinde bir fonksiyonun tanımlanmamasından kaynaklanıyor. Basit olarak ifade etmek gerekirse yukarıdaki dosyayı açıyoruz;
{a.getElements("input,textarea,select")
Bu şekilde değiştiriyoruz;
{a.getElements("input,textarea,select, button")
"Button" fonksiyonu tanımsız olduğundan ilişkili fonksiyon görevini yapamıyordu. Bu düzenleme sonrasında sorun ortadan kalkıyor.

Arfmin
10-02-2011, 14:27:13
İletişim formunun boş olarak gönderilmemesi çözüldü. Ne söylesem yetersiz kalacak. Teşekkür ederim sayın memoc@n.

validate.js dosyasında ilgili yere "button" ekledim ve gönder butonuna basıldığında e-posta ve mesaj bölümü boş ise alan çevresi kırmızı renk alarak uyarı veriyor.

Ancak ben Alert konusuna biraz takıldım. (Sorun çözüldüğü için çok önemli değil)

default_form.php içinde bulunan, örneğin: e-posta adresi girilmemiş ise.

if (frm.email.invalid) {
alert("' . JText::_('COM_CONTACT_CONTACT_ENTER_VALID_EMAIL', true) . '");

bölümünün ön sayfa dil klasöründe bulunan tr-TR.com_contact.ini dosyası 13. satırda
COM_CONTACT_CONTACT_ENTER_VALID_EMAIL="Lütfen geçerli bir e-posta adresi girin."

şeklinde uyarı vermesi gerekir ama uygulamada bu yok. Uyarı olmayınca dil dosyasındaki ilgili satırların bir hükmü kalmıyor. Çeviri yaparken "Acabe burası nerede çalışıyor" diye aradığımda bulamadığım bir çok yer olunca kafa karışıklığı oluşuyor.

Akar
10-02-2011, 15:09:18
Ben yanlış almışım konuyu. Test ettiğimde de o yanlışa göre test ettim ve muhtemelen bir daha yaşamayacağım bir sorun yaşadım. JoomlaCode üzerinde raporlamayı da bu yaptığım yanlışa göre yaptım. Dolayısıyla rapor da yanlış, asılsız oldu. Oysa "boş form" ile ilgili geri bidirim de var joomlacode üzerinde. Orayı atlamışım ben...aslında tam atlamak da değil; nasıl bir yanlış anlama ise tamamen alakasız bir şey anladım ben ve onu test ettim; güya hatayı doğruladım ve rapor ettim :) Çok ilginç oldu. Oysa memocanın da dediği gibi sizin sorununuz zaten çözülmüş olarak yer alıyor internette. Joomlacode üzerinde de var.