Orijinalini görmek için tıklayınız : Önsayfada (Manşet) farklı kategorilerden içerik göstermek.
gunemerhaba
26-06-2007, 10:42:58
Haberler bölümü altında, Genel Haberler, Sağlık haberleri, Spor Haberleri vs. gibi kategoriler var. Genel Haberlere girdiğim içeriklere "ana sayfada göster" linkine tıkladığımda gösteriyor. Ancak sağlık, spor gibi kategorilerde göstermiyor.
Ana sayfada sadece bir bölüm ve kategoriden mi içerik gösterebiliriz? Bunun sayısını nerden artırabiliriz.
Menülerden "ana sayfa" yazan yeri inceledim ama buna benzer bir ayar göremedim.
İlgili arkadaşlara teşekkürler..
sakkaya
26-06-2007, 11:22:25
menü yönetimi > main menü > haberler soldaki parametre ayarlarından yapılıyor.
administrator/index2.php?option=com_menus&menutype=mainmenu&task=edit&id=2&hidemainmenu=1
gunemerhaba
28-06-2007, 17:26:28
parametre ayarları sağda. ama parametre ayarlarında bahsettiğim konuyu düzenleyen bir şey göremedim. Bahsettiğin parametre ayarı tam olarak nedir?
gunemerhaba
28-06-2007, 17:57:47
Linux'a teşekkürler, çözümü buldu. ipana'ya da teşekkürler. Hepinize teşekkürler:)
menu yönetimi >> main menu yu açıyoruz. parametre ayarlarından, catergory order seçeneğinden "No, Order by Primary Order only" yi işaretlediğinizde sorun çözülüyor.
Olayı biraz daha açalım. Bahsedilen seçenek, Kategori Sıralamasının uygulanıp uygulanmayacağının ayar seçeneklerinden biri.
Eğer No, Order by Primary Order Only (Hayır, Sadece Temel Sıralamayı Kullan) dersek, hemen altta bulunan Primary Order (Temel Sıralama) içinde seçtiğimiz şekilde içöerik sıralaması ile yayın yaparız.
Bununla beraber Category Order (Kategori Sıralaması) seçenekllerinden bir sıralama türü seçersek, içriğimiz anasayfada sıraya girerken, kategorik sıralama da gözönüne alınacaktır.
vBulletin v3.8.5, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.