PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : joomla 1.6 daki büyük eksik

mimicom
03-02-2011, 04:50:16
joomla 1.6 da Modül pozisyonlarını açıp istediğiniz temayı istediğiniz pozisyonuna atama yapıyorsunuz. Bu çok güzel bir yapı olduğu kesin.

Ama gelin görün atadığınız pozisyonların hangi temaya ait olduğunu modül pozisyonllarında göremiyorsunuz. Bana göre bu büyük bir eksik olarak ortaya çıkıyor.
Neden mi)
Şöyleki sitenizi hazırladınız. iki adet temayı sitenize entegre ettiniz. Modül pozisyonlarını atadınız. Hepsi güzel. Oldukça yüklü bir siteniz var ve videoları ayrı bir temada ve modüllerini de buna göre bu temaya göre ayarladınız.
Diğer içeriklerinizi de diğer temaya göre modüller oluşturup yayına verdiniz.

Buraya kadar güzel. Ama temalarınızı beğenmediniz ve değiştirmeye karar verdiniz. İki adet yeni tema oluşturup etkinleştirdiniz.

İşte problem burda başlıyor. Modüllerde hangi modül pozisyonunu hangi temaya göre editleyeceksiniz. Tabiki tek tek açarak hangi temayı tercih edecekseniz o temaya göre modül pozisyonlarına atayacaksınız.

Bu oldukça can sıkıcı bir durum gibi görünüyor ve kullanıcıyı zordurumda bırakıyor. Bunun da sebebebini şöyle açıklayayım. Tema klasörünüzde birçok tema varsa ve bu temaların hangisini kullanacaksanız onun önceden kestirmeniz lazım. Yoksa temalardaki modül pozisyonları farkılık arzettiği için her temanın modül pozisyonlarını alt alta sıralıyor. İşinizi iyice karmaşık hale getirecek bir durum ortaya çıkarıyor.

Modüller kısmındaki tabloda atadığınız modülü hangi temaya atandığını gösteren bir sütün olsa idi çok daha iyi olurdu bence. Böylece daha önce atadığım modüllerin hangi temaya ait olduğunu bilir tek tek yeni temama uyarlamam kolay olurdu.

Bu düşünülmemiş veya sonradan ortaya çıkmış bir durumu yendien değerlendirmek gerektiğine inanıyorum. Yoksa sitenizde birden çok tema düşünmüş ve ona göre yapılandırmış iseniz bir daha temayı değiştirmeyi asla düşünmemelisiniz. Yoksa bir kaç saatinizi alacak bir yapıyla başbaşa kalacağınızı şimdiden bilmelisiniz.

Arfmin
03-02-2011, 11:10:19
Bu kısmı incelememiştim ama yazınızdan sonra dikkatimi çekti. Modül Yöneticisi bölümünde "pozisyon/tema ismi" şeklinde bir düzenleme sorunu çözer sanırım.