PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : joomla 1.6 da üst ve anamenü sorunu

aligultekin34
12-01-2011, 13:02:17
Arkadaşlar joomlada üst ve alt menüde problem yaşıyom.aynı isimde menü ekliyemiyorum.aynı rumuzu kullandırmıyor bana.
Şöyle bir meşaj veriyor: "Kayıt şu hata ile başarısız oldu: Kök seviyedeki başka bir menü öğesi aynu rumuza sahip. Kök seviye en üst seviyedir."

Akar
12-01-2011, 13:04:46
Bu bir problem değil, özellik. Adresi aynı olacak birden fazla sayfa oluşturabilir misiniz?: Hayır. Menülerin isimleri aynı olabilir ama rumuz kısımları farklı olmalı.

aligultekin34
12-01-2011, 13:16:49
1.5 te oluyordu bunda olmuyor.Bunu niye böyle yapmışlar anlamadım.Akar hocam bu durum hakkında önerin nedir.Şimdi ben ana menü altında haberler menüsü ekledim tıkladımmı böyle çıkıyor.
http://www.aligultekin.co.cc/site/haberler.html üst menü ekliyecem oranın rumuzuna ne önerirsin.

aligultekin34
12-01-2011, 15:12:09
güncel

tekil
12-01-2011, 17:36:45
Aynı menü öğesini hem ana menüde hem üst menüde yayınlamak mı istiyorsunuz ? Bunu anladım ben o zaman Ana Menü öğesini Üst Menüye kopyalayacaksınız.

aligultekin34
12-01-2011, 21:56:42
1.5 te sıkıntı yaratmıyordu ama bunda var.Aynı rumuzu kabul etmiyor.Anamenü ve üst menüde rumuz aynı olsun istedim.Çünki içerikler ve menü ismide aynı olsun itiyorum.alttaki haberler linkine tıklayınca site "http://www.aligultekin.co.cc/site/haberler.html" üstede haberler diye bi menü linki koyacam ama işte haberler.html değilde başka olması gerekliymiş.O yüzden profosyonellerden bir yardım bekliyom.Üst ya da anamenü kısmındaki linklerde nasıl bir rumuz kullanırsam daha iyi olur.

yirce
12-01-2011, 23:16:39
sadece rumuzu değişik yazmak gerekiyor, menü ismi aynı olabilir. menü linkinide değiştirmene gerek yok.

Arfmin
12-01-2011, 23:28:00
Ana menüde bulunan bir menünün aynısını üst (top) menüye eklemek için, ilgili menüyü işaretleyin ve en altta "kopyala" ve "taşı" seçenekleri yardımıyla işlemi yapabilirsiniz. ana menüden top menüye kopyalanan menünün aynısı top menüde isim yanına numara alarak çıkmaktadır. (Örnek: Giriş2) Daha sonra menü adı düzenlenebilir.

tekil
13-01-2011, 00:13:47
Ben görünmez yazımı yazdım acaba ? her şey aynı olsun diyorsunuz neden kopyala kısmını kullanmıyorsunuz ?

yirce
13-01-2011, 00:18:54
Ana menüde bulunan bir menünün aynısını üst (top) menüye eklemek için, ilgili menüyü işaretleyin ve en altta "kopyala" ve "taşı" seçenekleri yardımıyla işlemi yapabilirsiniz. ana menüden top menüye kopyalanan menünün aynısı top menüde isim yanına numara alarak çıkmaktadır. (Örnek: Giriş2) Daha sonra menü adı düzenlenebilir.

örneğin anamenüdeki HABERLER menüsünü topmenüye eklemek istiyorsak, Menü yönetiminden top menüyü seçip Yeni butonuna basıyoruz. Açılan sayfada ilk olarak menütipini seçmemiz gerekiyor. Seç butonuna basınca açılan pencerede MENÜ ALİAS seçeneğini seçiyoruz. Menübaşlığı olarak HABERLER yazıyoruz ve alias kısmına haberlerxx yazıyoruz. Sonra sağ taraftaki pencereden Anamenü altındaki HABERLER manüsünü seçiyoruz.
birde bu şekilde deneyin.

aligultekin34
13-01-2011, 00:30:52
Ben görünmez yazımı yazdım acaba ? her şey aynı olsun diyorsunuz neden kopyala kısmını kullanmıyorsunuz ?

gördüm canım boşa gitmedi:D

Hepinize teşekkürler.:alkis:

şu şekil "haberler-x" yapsak seo açısından daha iyi olur değilmi arkadaşlar.

kubilay35
08-10-2011, 03:00:42
1.5 te oluyordu bunda olmuyor.Bunu niye böyle yapmışlar anlamadım.Akar hocam bu durum hakkında önerin nedir.Şimdi ben ana menü altında haberler menüsü ekledim tıkladımmı böyle çıkıyor.
404 - Hata: 404 (http://www.aligultekin.co.cc/site/haberler.html) üst menü ekliyecem oranın rumuzuna ne önerirsin.

link virüslü dikkatli olalım.