PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Joomla 1.6. Sürümü Görüşleriniz

AnNoX
11-01-2011, 21:07:40
Joomla 1.6 hakkındaki görüşlerinizi burada paylaşalım.

Ben başlayayım izninizle:

1. Temaların Thumbnail görüntülerine artık veda ediyoruz. Kötü olmuş bu bence.

2. Pluginler bölümüne girdiğinizde artık ne yazık ki açıklamaları üstlerine geldiğinizde görüntülenmiyor artık.

3. Kullanıcılara Kafamıza Göre Seviye Atayabiliyoruz Artık. Bu Çok Güzel Olmuş.

4. Kategorilere kullanıcı seviyesi atamak son derece kullanışlı olacak ve sistem ihtiyacını arttıran eklenti sayısını düşürecek.

5. Artık menülere öğe eklemek için menünün içine girip, yeniye basıp, seçeneklere göre ekleme yapmak yerine, menü adının yan tarafında açılan yeni öğe ekle kısmından öğe ekleme yapabileceğiz ki bu da çok hızlandırmış işimizi. Aynı şekilde kategoriler için de bu şekilde.

6. Makale ekleme bölümünde artık "kaydet" "kaydet ve çık" "kaydet ve yeni" butonları eklenmiş ki bunlar çok makale ekleyeceğimiz durumlarda işimizi hızlandıracağından çok kullanışlı olmuş.

7. Tema ismine tıkladığınızda Title - Logo - Açıklama bölümlerini değiştirebiliyorsunuz ki çok işe yarar olacak hızlandırmak adına.

8. Genel ayarlar bölümünde yeni SEO seçenekleri eklenmiş.
Tüm sayfa başlıklarının Site Başlığı ile başlamasını sağlayabiliyorsunuz, unicode alias karakter desteği gelmiş. Ayrıca dosya izinlerini de genel ayarlardan düzenleyebiliyorsunuz. Çok faydalı ve pratik olacak :)

AnNoX
11-01-2011, 21:24:14
Language Switcher > Dil Değiştirici Özelliği Sistemin Kendi İçeriğinde Yer Alıyor Artık.

Arfmin
11-01-2011, 21:34:10
- SEO uygulamasının Türkçe karakter desteği isabetli,
- İstenen tarihte Modül yayınlama veya yayını sona erdirme,
-

Alıştıkça vazgeçilmez olacak.

AnNoX
11-01-2011, 21:53:12
Ön sayfa bloğu ayarlarında Feed ekleme kaldırma seçeneğini sunuyor.
Ayrıca Ana Menünün Ana Sayfa Bloğuna Bakıyorum Şuan. Menüye css ile ilgili özellikleri ekleme imkanınız oldukça gelişmiş.
Sayfaya özel title dışında artık özel heading de eklenebiliyor.
Metadata Sayfaya özel girilebiliyor.
Sayfadaki modüllerle ilgili çeşitli detaylar yapılandırılabiliyor.

AnNoX
11-01-2011, 21:56:11
İletişimlerle ilgili daha detaylı menü ve öğeler oluşturabiliyorsunuz.

İletişim kategorisi, tüm iletişimler, tek iletişim, iletişim kategorileri ve yeni iletişimler olarak seçenekler eklenmiş :)

Kullanıcı gruplarına yetki atayabildiğiniz gibi bu konuda yeni ve gelişmiş özellik ise kullanıcı gruplarına görüntüleme yetkisi atama imkanınız olması.

denisdulici
12-01-2011, 07:52:52
SEF link oluşturma yönetmi değişmiş. Sadece Joomla 1.5 SEF linklerini kullanıyorsanız (ekstra bileşen olmadan) sakın 1.6'ya yükseltme yapmayın yoksa Google'da veya başka yerde paylaştığınız linkler kırık duruma düşecektir. Linkler tren gibi gittikçe gidiyor, DAHA FAZLA SEO yerine DAHA BERBAT SEO olmuş...

AnNoX
12-01-2011, 08:21:23
Aktif et diyip kaydet dedikten sonra tekrar incelediniz mi aktif olup olmadığını?

Şayet ben aktif etmeye çalıştığımda kaydetmedi nedense. Sonra dosya yazma izinleriyle biraz oynayınca düzeldi.
Şu anda benim url: http:// benimdomainim ;) /turizm/makale-gir.html

denisdulici
12-01-2011, 08:37:11
.htacess yapılandırmanız gerek o tren gibi linklerin önüne geçmeniz için :)

Nasıl bir yapılandırma yapmamız gerek?

AnNoX
12-01-2011, 08:50:56
Default .htacess bile yetiyor hocam düzgün bir URL yapılandırması için :)

Kurulum paketindeki .htacess yapılandırması şu anda "domaininiz/kategori-alias/makale-alias şeklinde yapılandırılmış. Bu da seo için çok güzel bir url sistemi bence. Benim her zaman kullandığım standart yapılandırma ve çok verimli sonuçlar veriyor. Türkçe karakter destekleyen url'ler de özellikle türkçe kelimelerde yükselmek için birebir.

denisdulici
12-01-2011, 12:26:57
Yetmiyor dostum çünkü 1.6'nın Router yani yönlendiricisi değişmiş ve menüye bağlanmayan linkler böyle çıkıyor:

1.6
domain.com/using-joomla/extensions/components/content-component/article-category-list/8-beginners

1.5
domain.com/article-category-list/8-beginners

M.Enes AYDÜZ
12-01-2011, 12:35:01
Bunun önüne geçmek için gizli menü uygulaması yapıyoruz. Yani bir tane gizli menümüz oluyor. Bu menümüz temanın hiçbiryerinde görünmüyor. Boşta kalacak içeriklere bu menüden istediğimiz türde link veriyoruz ve sorunumuz düzeliyor. Hemde içerik sahipsiz kalmıyor

AnNoX
12-01-2011, 12:35:15
Şimdi türkçe sürümü kuracağım test için. bu konuyu inceleyip geri dönüş yapacağım size.

AnNoX
12-01-2011, 13:02:47
Bunun önüne geçmek için gizli menü uygulaması yapıyoruz. Yani bir tane gizli menümüz oluyor. Bu menümüz temanın hiçbiryerinde görünmüyor. Boşta kalacak içeriklere bu menüden istediğimiz türde link veriyoruz ve sorunumuz düzeliyor. Hemde içerik sahipsiz kalmıyor

En pratik yöntem bu hocam tabi :) ama alternatifleri de bir değerlendirmek lazım 1.6 da :)

denisdulici
12-01-2011, 13:17:17

Haber vb büyük sitelere bunu uygulayamazsınız, her haberi menüye ekle vs. Ayrıca, bu yöntem, modül ve tema atamasında da bi ton sorun çıkaracak, her bir içeriğin ItemID'si farklı olacağı için....

Yapacakları şey çok basitti, tüm kategorileri değil, sadece son kategoriyi, ID'si ile birlikte, linke ekleyeceklerdi.

AnNoX
12-01-2011, 14:00:34
o .htacess düzenlenerek yapılabiliyor diye biliyorum :)
Ayrıca haber sitesi ise, zaten kategorize edilmemiş olarak girmek yerine kategorili girmesi daha iyi olacaktır.

muratyil
12-01-2011, 17:14:39
Modül pozisyonlarını görüntüleyemedim bir türlü yahu...Resmi sitede genel ayarlar>sistem >debug modules diye bir yol tarif ediyor ama benim genel ayarlarda öyle bir seçenek yok.

http://www.cmsturk.net/forum/attachment.php?attachmentid=6555&stc=1&d=1294845340

tekil
12-01-2011, 17:56:22
Modül pozisyonlarını görüntüleyemedim bir türlü yahu...Resmi sitede genel ayarlar>sistem >debug modules diye bir yol tarif ediyor ama benim genel ayarlarda öyle bir seçenek yok.

http://www.cmsturk.net/forum/attachment.php?attachmentid=6555&stc=1&d=1294845340

Tema yöneticisi/Seçenekler/

Tema İçin Genel Yapılandırma

Etkin yapmak gerekiyor. index.php?tp=1 şeklinde görüntülemek için. İlk başlarda genel yapılandırma kısmındaydı ama değişti sonradan.

M.Enes AYDÜZ
12-01-2011, 18:50:53
Her haberi menüye eklemek değil de, haberler için bir kategori oluşturmak ve bu kategoriyi menüye eklemek.

Akar
12-01-2011, 19:07:22
Tema yöneticisi/Seçenekler/

Tema İçin Genel Yapılandırma

Etkin yapmak gerekiyor. index.php?tp=1 şeklinde görüntülemek için. İlk başlarda genel yapılandırma kısmındaydı ama değişti sonradan.Evet, ilk beta sürümlerde genel ayarlardaydı, sonra olması gereken yere, tema kısmına aldılar ayarı. Forumda değinmiştik aslında, lütfen forumda arama yapın :D

hacivat
13-01-2011, 02:38:34
site adresinizin sonuna bunu eklerseniz tema modül pozisyonu çıkıyor
index.php?tp=1&template=TEMANIZIN ADI
temanızın adı yerine sizin tema adını yazınız.

yada Tema yöneticisi/Seçenekler/temalar sekmesinde Tema İçin Genel Yapılandırma seçeneğinden modül yerleşimleri ön izlemesini Etkin yapıp kaydedin.
etkin yaptıktan sonra tekrar tema yöneticisine gidip temalar sekmesini tıklayın..
çıkan sayfada her tema resminin sağındaki Önizleme linkine tıklayıp tema modül pozisyonlarını görebilirsiniz.

AnNoX
13-01-2011, 20:19:49
Temalara arkaplanda isim takma olayı çok güzel olmuş :) Çok temayı deneyecek olanlar için iyi bir hatırlama yöntemi.