PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Hostum "Register_Globals güvenlik nedeni ile kapatılamıyor"

aliye6
27-12-2010, 22:03:11
Herkese selamlar.
Arakadaşlar ben bir öğretmenim ve kendi çapımda sınıfımıza bir web sitesi hazırlamaya çalışıyorum. Joomla ile yeni ilgilenmeye başladım.

Bir kaç gün önce, Txxxxxt'tan linux paketi aldım.
Joomla kurarken "Evrensel Kayıt" (register_globals) bölümünün açık olduğunu gördüm. Joomla varsayılan kapalı iken ben de açık ibaresi görünüyordu. Sitede bu konu ile ilgili konuları inceledim, uyguladım. Fakat bir netice alamadım. BunA rağmen yine joomlayı sorunsuz olarak kurdum.

Daha sonra register_globals ile ilgili Txxxxxt teknik servis ekibine mail attım. bana gelen cevap aynen şöyle:

Merhaba;

Güvenlik sebebi ile web sitenizin bulunduğu sunucuda Register_Globals ayarını off durumuna getiremiyorsunuz. Joomla uygulaması için bu ayarın off durumuna getirilmesi gerekmiyor ancak bu ayarı off durumuna getirebilmeniz için farklı bir sunucuda size paket açabiliriz. Siz de web sitenizi yeni paketinize taşırsınız.

Bu işlem sizin için uygun olacak ise yedeklerinizi aldıktan sonra dönüş yapmanızı rica ederiz.

Saygilarimizla
Txxxxxxxxxm Musteri Hizmetleri

şimdi ben forumlarda takip ettiğim kadarıyla register_globals off olması gerekli deniyor. Benim kafam karıştı.

1. Şimdi güvenlik nedeni ile kapalı mı olması lazım açık mı olması lazım?

2. regster_globals (evrensel kayıt) bölümü açık kalsa olmaz mı?

3. Txxxxxx'un önerisini yani "ancak bu ayarı off durumuna getirebilmeniz için farklı bir sunucuda size paket açabiliriz. Siz de web sitenizi yeni paketinize taşırsınız" önerisini kabul mü edeyim?

Ne yapayım?

Yardımlarınızı bekliyor, saygılar sunuyorum.

Akar
27-12-2010, 22:18:00
Joomla değil, Joomla!'nın sonradan kurulabilecek bazı eklentileri bu özelliğin kapalı olmasına ihtiyaç duyabilir. Bu artık php tarafından da yavaş yavaş terk edilen bir özellik. Ancak halen bazı sunucu yapılandırmalarında tercih edilebiliyor. Dolayısıyla verilen bilgi doğru. Aynı zamanda size yol da gösterilmiş; dilerseniz başka sunucuya alalım denmiş. Sorun nedir anlayamadım. Sadece verilen bilginin doğru olup olmadığını mı soruyorsunuz?

Not:
Forumlarımızda bu tür firma isimleri kullanılmamaktadır. Doalyısıyla firma ismini kaldırdım.

aliye6
27-12-2010, 22:32:20
Haklısınız, bir kez daha firma ismi vermem.

Sorun şu;
teknik servis ekibi:"Güvenliğiniz için Register_Globals ayarının on durumunda olması daha doğru olacaktır." diyor.

Forumlarda off olmalı diyorlar, kafam karıştı ve şuna karar veremedim.
joomla kurulumu yaptım ve biraz içerik eklediğim için sizce sunucu değiştirmeye değer mi, ya da sırf bu yüzden sunucuyu değiştirmeme gerek var mı.

Eğer bu önemsiz bir ayrıntı ise tekrar yedek al - yükle olayına girmeyeyim.

Akar
27-12-2010, 22:36:14
Haklısınız, bir kez daha firma ismi vermem.

Sorun şu;
teknik servis ekibi:"Güvenliğiniz için Register_Globals ayarının on durumunda olması daha doğru olacaktır." diyor.

Forumlarda off olmalı diyorlar, kafam karıştı ve şuna karar veremedim.
joomla kurulumu yaptım ve biraz içerik eklediğim için sizce sunucu değiştirmeye değer mi, ya da sırf bu yüzden sunucuyu değiştirmeme gerek var mı.

Eğer bu önemsiz bir ayrıntı ise tekrar yedek al - yükle olayına girmeyeyim.Dediğim gibi; bu eskiden, özellikle 1.0 serisindeyken gereken bir özellikti. Özellikle de Joomla kurulumu değil, kullanılan bazı üçüncü parti eklentilerin kapalı olmasını istediği bir özellikti. Yani eskiden de herkese kapalı olarak lazım olan bir özellik değildi. Bugün için durum geçerli. Her ne kadar sunucularda terk edilmeye başlanan bir özellik olsa da sizin kullandığınız sunucu ona göre yapılandırılmış demekki. Yarın öbür gün sorun yaşamamak için uygun olan diğer sunucuya geçmeyi ya da lazım olunca geçmeyi düşünebilirsiniz.

aliye6
27-12-2010, 22:43:36
İlginiz için teşekkür ediyorum. Anlamam gerekeni anladığımı düşünüyorum.