PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : JLo Menü Problemi,

Ashton
19-06-2007, 16:26:58
JLo menüyü sorunsuz yükledim, stable olarak çalışıyor.

Yapmak istediğim şey; menü ismi yerine bir tane ufak resmin yer alması. Resime tıklanınca, menünün açılmasıdır. Aşağıdaki resimde de görüldüğü gibi, zaten menü isminin yanında ufak bir resim vardır. Bu bağlamda, sadece menü isminin orada yer almaması yeterli olacaktır.

Hangi dosyanın, neresini, hangi şekilde edit'lemem gerekir?

Dipnot: Kullanılan modül, topic ek'indedir.

Akar
19-06-2007, 16:47:39
İsmi gizleyip, table.modül.td için bir suffix kullanarak modül ayarında bu suffix.i gösterebilirsiniz.

örnek

table.modüle.td-jlo {
background : url(../image/resminiz)
}

Daha sonra modülün ayarlarında Modüle class suffix alanına -jlo yazmalısınız.
Basit bir suffix uygulaması...doğru olması lazım :)

Ashton
19-06-2007, 17:07:07
İsmi gizleyip, table.modül.td için bir suffix kullanarak modül ayarında bu suffix.i gösterebilirsiniz.

örnek

table.modüle.td-jlo {
background : url(../image/resminiz)
}

Daha sonra modülün ayarlarında Modüle class suffix alanına -jlo yazmalısınız.
Basit bir suffix uygulaması...doğru olması lazım :)

index.php'de herhangi bir ekleme sözkonusu değil sanırım? Bir deneyeceğim fakat uygulamalı olarak da gösterebilirseniz çok müteşekkir olacağım.:)

Ashton
19-06-2007, 17:27:07
Modül ismini gizledim, templates_css.css'in içine "table.module.td-jlo" adlı suffix'i ekledim, ardından JLo'nun modül ayarlarında, suffix'i ilgili yere yazdım, image'imi belirledim ve ilgili yere upload ettim.

İstediğim sonucu alamadım.:(

Şimdi ise @Akay'dan basit bir uygulama bekliyorum. :confused:

Akar
19-06-2007, 17:41:09
Kullandığınız tema css dosyasını burada eklerseniz ilgilenelim. Böylece ben rahatlayana kadar başkası dabakabilir. Tema div kulanıyorsa tanımlama farklı olabilir. Ayrıca td değil th arayacağız...yanlış yazmışım galiba :)

sakkaya
19-06-2007, 18:04:49
mod_jlomenu.php dosyasında modüğl ismi boşbırakılırsa yada gösterme seçilirse varsayılan olarak mainmenu kullanması için değer atanmış. 283. satırda görebilirsiniz. kaldırması biraz zor olacak yani. benim için en azıdann :)
temadan kaldırmak css ile mümkün olmamakla birlikte şöyle bir kurnazlık yapabiliriz. onuda yer mi bilmiyorum açıkcası :)
modülü yayınladığımız pozisyon user3 farzedelim. temadaki kodu

<div ><?php mosLoadModules ( 'user3' ); ?></div>
yerine

<?php if (mosCountModules('user3')) { ?>
<div ><?php mosLoadModules( 'user3', -1 );?></div>
kullanarak modül başlıklarının görünmez olmasını sağlamak olabilir. tabii bu durumda o pozisyondaki hiç bir modülün maşlığı yayınlanmayacaktır...

Ashton
19-06-2007, 18:22:32
Kullandığınız tema css dosyasını burada eklerseniz ilgilenelim. Böylece ben rahatlayana kadar başkası dabakabilir. Tema div kulanıyorsa tanımlama farklı olabilir. Ayrıca td değil th arayacağız...yanlış yazmışım galiba :)

templates_css.css'i ekledim post'a, ilgilenen arkadaşlar bakabilirler.

Ayrıca, şunu da söylemeliyim ki, yapmak istediğim şey MooFx ile mümkün olduğu için modül edit'lemenin daha kolay olduğunu düşündüm.

Gerçi başka bir topic'imde, bu istediğim şeyi @Pentacle arkadaşımız bana yüzeysel olarak söyledi fakat anlayamadım ki. :blush: Kodlama bilgim hiç yok.:( Yani "şu kodu şuraya ekleyeceksin, şu dosyayı bu adı ile buraya kaydedeceksin, burayı böyle edit'leyeceksin.." tarzında bir söylem olmadığı için hakikaten yapamıyorum.

Yapmak istediğim şeyi yapmanın başka bir yolu varsa, ben onu da yapmaya hazırım, yeter ki olsun yani, işten kaçmam.:)

mod_jlomenu.php dosyasında modüğl ismi boşbırakılırsa yada gösterme seçilirse varsayılan olarak mainmenu kullanması için değer atanmış. 283. satırda görebilirsiniz. kaldırması biraz zor olacak yani. benim için en azıdann :)
temadan kaldırmak css ile mümkün olmamakla birlikte şöyle bir kurnazlık yapabiliriz. onuda yer mi bilmiyorum açıkcası :)
modülü yayınladığımız pozisyon user3 farzedelim. temadaki kodu

<div ><?php mosLoadModules ( 'user3' ); ?></div>
yerine

<?php if (mosCountModules('user3')) { ?>
<div ><?php mosLoadModules( 'user3', -1 );?></div>
kullanarak modül başlıklarının görünmez olmasını sağlamak olabilir. tabii bu durumda o pozisyondaki hiç bir modülün maşlığı yayınlanmayacaktır...

Denedim ama yemedi.:(

sakkaya
19-06-2007, 21:02:46
css ile olmaz hocam bu iş. modülün php dosyasından editlemek gerekiyor ama döngüler çok karışık, fonksiyonlar çok iç içe gömülmüş. ben çıkamadım işin içinden. bir haftalık hph bilgisi yetmedi :)

Akar
21-06-2007, 15:51:33
Modüle şimdi bakabiliyorum. Ancak modül suffix kabul ediyor. xml dosyasında gördüğüm kadarıyla tabii.
<params>
<param name="moduleclass_sfx" type="text" default="" label="Module Class Suffix" description="A suffix to be applied to the css class of the module (table.moduletable), this allows individual module styling" />

Ancak bana gelen css dosyası muhtemeln temanın temel css dosyası olup, tema sitillerine göre kullanılan ayrı css dosyaları da var. Zira bendeki css dosyasında düzenlenmesi gerektiğini düşündüğüm alanlar yok.

Akar
21-06-2007, 16:02:17
mod_jlomenu.php dosyasında modüğl ismi boşbırakılırsa yada gösterme seçilirse varsayılan olarak mainmenu kullanması için değer atanmış. 283. satırda görebilirsiniz. kaldırması biraz zor olacak yani. Boş bırakmak yerine başka yöntemler seçilebir. Boş bırakılmadan da yapılabilir. Yine de css kullanmak gerekecektir.
Tema warez değilse tüm tema klasörünü rica ediyorum. Warez ise eklemeyin.
Bunu yapabiliriz diye düşünüyorum.