PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sunucu Kiralama Için Ortak Arnıyor

adsız
19-06-2007, 12:40:58
tr lokasaytonlu hızı iyi güvenilir bir firmadan sunucu kiralanacak ve bu işde ciddi olan ortaklar aranmaktadır ,

* hostin işinin ticaretini yapmış bu işe yabancı olmayan arkadaşların baş vurmasını bekliyorum
*sunucu ortak sayısı ve hissesine göre parçalanacak herkez kendiine ayrılankısımda bu işin ticaretini yada yaptığı tasarımların kullanabilecek
* adult ve yasal olmayan siteler ri sunucuda barındırmaları istenmemektedir

peki ne avantajım olacak?
reseller fiyatları pahalıya gelmeketedir 1 gb başına ödediğin fiyat sunucu kiralamaya göre çok yüksektir bu şekilde çok avantajlı bi şekilde hızlı ve güçlü bir admin yetkileri ull olan resellere sahip olacak herkez

ciddi düşünen arkadaşları bekliyorum saygılar . . . ilgilenenler öm atsın

M.Enes AYDÜZ
19-06-2007, 13:14:48
Sunucu bakımını ve kontrolunu kim sağlayacak? Yani sunucu yayını kesildiğinde "Neden yayın yok?" sorusu kime yöneltilecek?

Ayrıca böyle bir olay vps olayına girer. Mesela ben 2gblık alana ortak oldum diyelim. Orada tek bir "toplist sitesi" barındırarak serverdaki tüm sitelerin kasılmasına neden olabilirim. Böyle bir duruma çözüm düşündünüz mü?

Akar
19-06-2007, 13:21:19
Yerli ve yayını düzgün sunucular zaten pahalı. Reseller kıyaslaması ile daha uygun fiyatı bulmak için tüm kapasiteyi doldurmalısınız. Bu aklınızda olsun. Ayrıca ortakların hepsi genel olarak aynı trafiğe, aynı sunucu yapılandırmasına, aynı güvenlik seviyesine bağlı kalacak, bunu da unutmayın. Birinin hesabındaki aşırı trafik yüklenmesi diğerini bozacak. Yani bir sunucu rahatlığı aramayın bu durumda.

Bunun dışında şu olabilir...10-15 ortakla girilirse dediğiniz şekilde uygun rakamlar ortaya çıkabilir. O zamanda yukarıda belirttiğim sorun büyür.

Bence böylesine bir sunucu kiralamak yakın zamanda bir çok sorun getirir. Ortaklık düşünüyorsanız gerçekten sürekli mesai verdiğiniz kişilerle ortaklığa gitmelisiniz.

Ayrıca büyük çaplı bir reseller ya da vps almayı da düşünebilirsiniz. O zaman da birim maliyetiniz düşecektir.

Onur
19-06-2007, 16:58:32
Bence sunucuyu tek başınıza düşünün..Yukarıda anlatmak istedikleriniz zaten VPS kavramına ait.Bir sunucunun tüm özelliklerinin ve fiyatının bölünerek kişilerce ödenmesi.

VPS Alırsanız hem ortak almışsınız gibi olur ve belkide daha ucuza gelir.Yinede karar sizin.

adsız
21-06-2007, 16:37:14
iyide bu sorunlar tek başımada girdiğimde de olacak sonuçta yani siz bi kişiye sunucunuzdan reseller sattığınızdada aynı sorunlar görülebiliriyor ben şirket siteleri yapacam bunlar tarfiği fazla yormaz istediğim ortaklarda zaten belirtim bu işin ticaretini yapan kişiler olsun istiyorum

Akar
21-06-2007, 16:46:33
Bizimkiler sadece tavsiye...siz bilirsiniz.