Orijinalini görmek için tıklayınız : Dergi Sitesi için yardım.
genxer
26-12-2010, 17:21:36
Merhaba arkadaşlar.
Bir derginin web sitesini hazırlıcaz.Joomla bu iş için uygun bir yazılım fakat bazı yerlerde takıldım sizin tecrübelerinizden yararlanmam gerekiyor.
Sitemizde dergimizle ilgili bölümler oluşturduk işte yeni sayımız geldiğinde yeni yazıları ilgili yerelre ekliyoruz sayfamızda gösteriyoruz.
Fakat şöyle bir durum var kullanıcılar sayılara göre de girilen yazıları listelemek istiyorlar örneğin 10. sayımızı görmek istiyorlar sitedeki bolum ve kategorilerden 10 .sayıya girilen yazıları şekilde nasıl yapabiliriz mümkün mdür?Yani kısaca yazılarımızı sayı sayı çekmek isteniyor.
Bölüm ve kategorilerimizi derginin içeriğine göre sıraladık..Sayıları buralarda belirtmedik...
Dizin bileşenlerini denemk istedim beceremedim.Bu konuda fikri olan arkadaşlar yardımlarınıza ihtiyacım var.
Saygılar.
tekil
26-12-2010, 18:43:30
Mümkündür tabi ki. Her sayıya yeni bir kategori mi oluşturuyorsunuz yoksa bütün sayılar aynı kategoride mi bu ayrıntıyı söylerseniz daha iyi olur.
mimicom
26-12-2010, 18:51:27
Derginin adresini verse idin mantığını daha iyi çözerdik. Çok daha iyi tavsiyeler elde ederdik.
genxer
26-12-2010, 22:51:47
Şu an yayında değil localhostumda.Şimdi siteyi derginin içindeki bolumlere göre kategorilendirmiştim. Yaşam bolumu içinde yaşam bolumuyle ilgili kategoriler şeklinde Sayıları belirtmemiştim sonra da düşündüm sayı sayı nasıl yaparız diye..Yani yeniden tavsiyelerinize göre yapılandırabilirim yayında değil zaten.Cevap verdiğiniz için de ayrıca teşekkürler.
tekil
27-12-2010, 03:14:59
Aslında siteyi görmeyince canlandırma yapmak biraz zor oluyor.
Siz bence mevcut durumu bozmayın üzerine eklemeler yaparak hem bölüm ve ilgili kategoriler şeklinde zaten şuan yapılmış birde bölüm ve sayı şeklinde ikinci bir uygulama yapın isteyen istediği şekilde bakabilir bu durumda.
Mesela Yaşam bölümünde yaşamla ilgili sayılar mevcut siz sayılara hakimsiniz zaten
Bölüm : Yıl 2010
Kategoriler aylar yada sayılar 1. sayı 2. sayı şeklinde
Menülerden 12 tane sayı olduğunu varsayarak Yıl 2010 adında bir menü öğesi oluşturulabilir.
Menüler ana menü Bölüm Görünümü bölüm seç yıl 2010 şeklinde.
Yada 12 tane ayrı ayrı menü oluşturarak Kategori Listesi Görünümü seçilebilir bu durumda her menüye bir sayı atanmalı.
Bunun için tekrar bölüm kategoriler oluşturmaya gerek yok karışık olsa da siz sayıları biliyorsunuz zaten sadece Menü Öğesi Yöneticisi kısmından gerekli sayılara menüler oluşturmanız yeterli. Umarım doğru anlamışımdır.
logorizma
27-12-2010, 05:54:13
Ayrıca dergiyi buraya (http://issuu.com/upload) pdf formatında upload edip , joomla sitende gösterebilirsin.
genxer
27-12-2010, 22:33:29
Aslında siteyi görmeyince canlandırma yapmak biraz zor oluyor.
Siz bence mevcut durumu bozmayın üzerine eklemeler yaparak hem bölüm ve ilgili kategoriler şeklinde zaten şuan yapılmış birde bölüm ve sayı şeklinde ikinci bir uygulama yapın isteyen istediği şekilde bakabilir bu durumda.
Mesela Yaşam bölümünde yaşamla ilgili sayılar mevcut siz sayılara hakimsiniz zaten
Bölüm : Yıl 2010
Kategoriler aylar yada sayılar 1. sayı 2. sayı şeklinde
Menülerden 12 tane sayı olduğunu varsayarak Yıl 2010 adında bir menü öğesi oluşturulabilir.
Menüler ana menü Bölüm Görünümü bölüm seç yıl 2010 şeklinde.
Yada 12 tane ayrı ayrı menü oluşturarak Kategori Listesi Görünümü seçilebilir bu durumda her menüye bir sayı atanmalı.
Bunun için tekrar bölüm kategoriler oluşturmaya gerek yok karışık olsa da siz sayıları biliyorsunuz zaten sadece Menü Öğesi Yöneticisi kısmından gerekli sayılara menüler oluşturmanız yeterli. Umarım doğru anlamışımdır.
Öncelikle verdiğiniz çözüm için teşekkür ederim.Sitem localhostta onu bir servera yüklesem ve göstersem sanırım daha yararlı olcak en kısa sürede halletmeye calisicam ama yine de tekar gözünüzde canlanması için biraz daha durumdan bahsetmek istiyorum.
Ben normalde siteye göre bölüm ve kategorileri oluşturdum.Ama bunlar aynı zamanda dergi içinde olan bölümler Yaşam bunlardan biriydi sağlık, vs. şeklinde devam ediyor.
Fakat 1.sayı 2.sayı gibi bir bölüm veya kategoriye sahip değiller.
Dergimizi komple sayı içeriği şeklinde görmek istiyoruz yani o dediğiniz kategori listesi görünümü gibi 10. sayı için yazılmış yazılar listelenmesi tam olarak bizim işimizi görecek birşey.Fakat bunu kullanıcılarımıza nasıl basit bir şekilde sunabiliriz yani şu an o kategorilerden anasayfamıza içerik akışı da sağlıyoruz.Sanırım mevcut durumu koruyup dediğiniz şekilde ekstra bi yapılandırma yapıcaz (Örn. Sağlık bölümüne yazdık yazımızı saglık kategorisine hemde sayı 19. şeklinde açtığımız kategoriye kopyalarayarak...)
Sn Logarizma bu verdiğiniz sitede işimize yarayacak bir hizmet veriyor.Teşekkür ediyorum
Verdiğiniz bilgiler için tekrar teşekkür ederim.
GezWeb
27-12-2010, 23:12:26
pdf leri yükleyipde onu Issuu - Upload (http://issuu.com/upload) yüklemekte güzel bir yöntem. Ama pdf leri kendi bünyenizde saklamanız daha mantıklı olmaz mı?
genxer
28-12-2010, 00:30:35
pdf leri yükleyipde onu Issuu - Upload (http://issuu.com/upload) yüklemekte güzel bir yöntem. Ama pdf leri kendi bünyenizde saklamanız daha mantıklı olmaz mı?
Zaten PDF ler kendi bünyemizde de olacaktır fakat asıl sorunumuz içeriğin sayılara göre yapılandırılması.
tekil
28-12-2010, 00:41:49
Yatay şekilde alfabetik sıralama oluşturmak - CMSTURK.NET İYS (CMS) Forumları (http://www.cmsturk.net/forum/showthread.php?p=253920#post253920)
Şu konuda yaptığım anlatımı uygulayabilirsiniz mesela alfabetik sıralama yerine nasıl isterseniz o şekilde değiştirerek sıralayabilirsiniz.
genxer
28-12-2010, 00:52:38
Yatay şekilde alfabetik sıralama oluşturmak - CMSTURK.NET İYS (CMS) Forumları (http://www.cmsturk.net/forum/showthread.php?p=253920#post253920)
Şu konuda yaptığım anlatımı uygulayabilirsiniz mesela alfabetik sıralama yerine nasıl isterseniz o şekilde değiştirerek sıralayabilirsiniz.
Evet hocam bunu bilmiyordum.Yararlı olacağını düşünüyorum.Teşekkür ederim.
vBulletin v3.8.5, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.