PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : LxMenu 1.1.5

Akar
18-06-2007, 17:42:04
Her yönüyle iyi bir menü bileşeni. Tam bir css kontrolü sunuyor.

Bileşeni ve modülü ayrı ayrı kurun. Tüm ayarlar bileşen içinden yapılıyor. Modülde sadece hangi menü modülünü göstereceği ayarlanacak.

İlk kurulumda bileşeni kurduğunuzda verilen kodları, xhtml uyumu için geçerli temanınzın <head></head> etiketleri arasına yapıştırmanız gerekmektedir. Bu işlemi yapmasanız da bileşenin kendi içinde çalışması aksamaz.

Bileşenin burada da paylaştığımız ücretsiz sürümü bir çok ücretli uygulamaya taş çıkartır cinsten. Ancak Son güncellenmesi Mart 2006. Buna da dikkat etmek lazım.

DERS Linki (http://www.cmsturk.net/forum/showthread.php?t=10547)
Anasayfası >>> (http://www.menu4joomla.com/)
Dosya Merkezi >>> (http://www.menu4joomla.com/component/option,com_remository/Itemid,39/func,select/id,2/)
Pro Sürümü Adresi>>> (http://www.menu4joomla.com/content/view/28/124/) (Tek site için 20 €, sınırsız 80 €)

Ashton
18-06-2007, 18:23:22
Bileşen ve modül için teşekkürler @Akar.

guzelali
21-08-2007, 16:31:44
bir menu yaptım bu siteye koymak istiyorum

memoc@n
21-08-2007, 16:34:12
Menünün görüntüsünümü koyacaksınız ekran görüntüsünü alıp bir yere upload edip ekleyebilirsiniz

guzelali
21-08-2007, 16:34:36
http://www.guzelali.ownspace.org/ adresinde yüklü.
benim konu açma iznim yokmuş.
izni olanlar heralde yetkili kişilerdir.
bi zahmet ilgilenirseniz.
birilerinin işine yarar belki

guzelali
21-08-2007, 16:36:04
teşekkürler şimdiden

memoc@n
21-08-2007, 16:39:10
Elinize sağlıkta bu modül ne modülü lxmenümü anlayamadım ben

guzelali
22-08-2007, 14:22:50
hiç alakası yok koyacak yer bulamadım buraya koydum
yeni konu da açamadım o yüzden buraya yazdım
basit bi menü flashla çalışıyo
joomlanın menülerini okuyup flash dosyasına atıyo
topmenu için kullanıyorum ben
bi hatasını buldum düzelttim bugün onu upload ederim en kısa zamanda

Çağrı
25-08-2007, 02:44:57
trnasmenüden iyi anlaşılan...fakat renkleri ayarlayamadım...bileşenden Bg-Border vs herşeyini ayarlıyorum standart yazı olarak çıkıyo...Neyse Yapacam bi şekilde...

Akar
25-08-2007, 02:49:48
trnasmenüden iyi anlaşılan...fakat renkleri ayarlayamadım...bileşenden Bg-Border vs herşeyini ayarlıyorum standart yazı olarak çıkıyo...Neyse Yapacam bi şekilde...Tam olarak ayarlayamadığınız yeri neresi dostum, yardımcı olmaya çalışalım.

Çağrı
25-08-2007, 03:03:17
Bileşenler > LxMenu den Renk Ayarlarını Yapıyorum ama değişiklik yok...örneğin bgcolor yeşil,yazı rengi siyah OnMouse ise mavi...fakat hiçbir değişiklik olmuyo...ilk kurulduğu gibi kalıyo sadece...

Akar
25-08-2007, 03:09:28
Tarayıcınız ya da sitenizin kullandığı cache sorun olabilir diyeceğim ama herhalde bunu hesabetmişsinizdir :) Yine de hatırlatmakta fayda var. Bazan yaptığımız işi kaydetmediğimiz bile oluyor.

Ben bu sorunla hiç karşılaşmadım, bileşeni son 1.5 seneden fazladır kulanıyorum. Bugüne kadarki her sürümünü (güncel dahil) kullandım. Onun için sorunun bileşen kaynaklı olduğunu sanmıyorum açıkçası.

Önbellekleri temizleyerek bir bakın ve hala devam ediyorsa başka bir temada aynı izlemeyi alın, bakalım değişen bir şey olacak mı.

Çağrı
25-08-2007, 03:13:54
saolun, firefox kullanıyorum ve localde çalışıyorum...bulacam bir yolunu artık... ja_transmenu bıktırdı beni...

GökhanHT
02-09-2007, 10:52:44
kurulumda gelen kodu temanızın <head>buraya</head> eklerseniz sorunsuz çalışır

ersen
02-09-2007, 10:58:29
Ja Trans menüde hiç sorun yaşamadım ne firefox nede ie ama benim de tavsiyem lxmenüdür istediğiniz gibi rahatça kullanabilirsiniz.

saolun, firefox kullanıyorum ve localde çalışıyorum...bulacam bir yolunu artık... ja_transmenu bıktırdı beni...

meteduman
10-09-2007, 18:14:18
inanılmaz bi menü cok kolay ve basit herkese tavsiye ederim

kemalwebnet
10-09-2007, 19:34:45
D4j transmenuyu de deneyebilirsiniz...

Şafak Gümüş
01-10-2007, 00:34:05
Paylaşım için teşekkürler arkadaşlar.Türkçe dil dosyası yokmuş sanırım.Yetersiz İngilizcemle çevirmeye çalıştım.Umarım işinize yarar.
http://rapidshare.com/files/59378255/turkish.rar Konunun ilk iletisine dosya olarak eklendi...teşekkürler. (Akar)
Buradan indirebilirsiniz Türkçe dil dosyasını.

Not:Okunabiliyo merak etmeyin:)

ersen
01-10-2007, 00:57:30
Dosya kaybolmasın diye iletinize eklenmiştir.

bronzemoonx
05-10-2007, 19:55:44
lx menunun 1.0 surumleri icinde modulu var mı

Akar
05-10-2007, 20:39:27
Evet, paket içinde modülü mevcut. Ayrı ayrı kurmanız gerekiyor bileşen ile modülü.

Akar
10-10-2007, 01:17:30
lx menunun 1.0 surumleri icinde modulu var mıGaliba ben yanlış yorumlamışım. Bu bileşen zaten 1.0.x içindir.

cronos23
30-10-2007, 21:05:59
Değerli dostlarım ve üstadlarım,lxmenü modülünü ve bileşenini kurdum lakin bileşenin kurulumundan sonra verilen kod'u nereye nasıl yapıştıracağım noktasında detaylı bilgi verirseniz çok sevinirim.Şimdiden teşekkürler ve saygılar.

ersen
30-10-2007, 22:09:05
Bileşeni kurduktan sonra verdiği kodları temanınız index.php sinde </head> hemen üstüne yapıştırın ve kaydedin.

Değerli dostlarım ve üstadlarım,lxmenü modülünü ve bileşenini kurdum lakin bileşenin kurulumundan sonra verilen kod'u nereye nasıl yapıştıracağım noktasında detaylı bilgi verirseniz çok sevinirim.Şimdiden teşekkürler ve saygılar.

cronos23
31-10-2007, 09:34:57
ersen dostum,dediğini yaptım,ftp'den temamın imndex.php dosyasını frontpage ile açıp dediğin yere verilen kodu yapıştırdım.fakat bu seferde servis hatası verdi ve şu anda siteye erişemiyorum.index.php nin yedeğini almıştım,onu tekrar yapıştırdım,lakin gene bir değişiklik olmadı.Bu konuyu bana adım adım ve yerlerini belirterek anlatırsanız çok sevinirim.

cronos23
02-11-2007, 11:07:18
Teşekkürler arkadaşlar olayı hallettim lakin şimdide,menünün orjinal hali değişti estetik olmayan bir hal aldı.Ayrıca açılan alt menülerin başlıklarının tamamı gözükmüyor,örneğin yana açılan alt menüdeki "Kadromuz" yazısının sadece "Kadrom" bölümü çıkıyor sonu yok.Bu noktada yardımcı olabilir misiniz?

ersen
02-11-2007, 18:06:08
örnek siteyi görsek daha iyi olacak bileşenden menü ayarları yaptınız mı peki

Teşekkürler arkadaşlar olayı hallettim lakin şimdide,menünün orjinal hali değişti estetik olmayan bir hal aldı.Ayrıca açılan alt menülerin başlıklarının tamamı gözükmüyor,örneğin yana açılan alt menüdeki "Kadromuz" yazısının sadece "Kadrom" bölümü çıkıyor sonu yok.Bu noktada yardımcı olabilir misiniz?

baoban
05-11-2007, 14:35:11
Çağrı bendede aynı problem vardı <head> ların arasına eklersen derdinden kurtulursun

cronos23
12-11-2007, 15:47:18
http://img256.imageshack.us/img256/6341/adszja7.jpg

Arkadaşlar görüntü aynen bu şekilde.

http://img117.imageshack.us/img117/8799/adsz2op9.th.jpg arkadaşlar bu da ana menüm.

http://img117.imageshack.us/my.php?image=adsz2op9.jpg
Kusura bakmayın az önceki resim çok küçük olmuş,yazdığım cevabıda silemedim.Burada daha net gözüküyor.Tekrar kusura bakmayın arkadaşlar.

Akar
12-11-2007, 17:15:09
Burada olay sanırım temanız ile ilgili. Temanızda ilgili modül pozisyonunun değerlerini kontrol ederseniz çözüm üretebilirsiniz diye düşünüyorum.

Sanırım overflow:hidden; tarzı bir sitil belirlenmiş. Bu esasında modül yerleşimi için beklenmeyen bir sitil. Ancak sorun altmenü genişliği ile ilgili olsa uzun kelimeler alt satıra kayacaktır. Yine de yanlış hatırlamam olasığına karşılık bileşende submenu genişlik değerini kontrol edebilirsiniz.

cronos23
12-11-2007, 19:57:59
akar üstadım,submenü ayarları da dahil olmak üzere bileşenin tüm ayarlarıya uğraştım lakin,dediğin gibi sanki sağdaki orta sayfanın altında kalıyor,yani dediğin gibi modül pozisyonu ile ilgili olabilir diye düşünüyorum.Eğer modül pozisyonu ile ilgili ise nasıl düzeltebilirim.
Bu arada site adresini vereyim www.fidem.k12.tr

Akar
12-11-2007, 20:15:21
Sayfanız normalden çok fazla yavaş yükleniyor. Aynı zamanda explorerda ayrı firefoxta ayrı hata veriiyor. Bununla birlikte ben sitede lx menüyü bulamadım.

Bir de zaten konunun lx menü ile ilgilisi kalmadığına göre Tema - CSS alanlarımızdan devam edebiliriz.

cronos23
12-11-2007, 22:13:59
hocam yavaş yüklenmesinin sebebi nedir acaba?Ayrıca lxmenu yada jatrans menü noktasında neler yapılabilir.

yakojan
14-02-2008, 13:18:45
cronos senin temanın adı ne sitedeki ?

kopi
18-02-2008, 12:27:24
Türkçe dil dosyasını nereye atıcam ustadlarım ?

Uğur
18-02-2008, 13:22:06
Administrator--- components--- com_lxmenu---language
içerisine

turk182
02-04-2008, 22:22:55
Bir sorum olacak ;

ja_trans_menu vertical kullanımlar için iyi de horizontal kullanım için pek elverişli değil sanırım.Yada ben birşeyleri eksik yapıyor olabilirim.

modül ayarını ve istediğim gibi css ayarlarını yapabiliyorum ancak tüm bu ayarlardan sonra eski menüyü bir türlü kaldıramıyorum.

mod_mainmenu içinde tıklayarak önceki menüyü yayından kaldıracağım bir seçenek yok.

mod_mainmenu'yü ftp'den girip silmeli miyim?

Uğur
03-04-2008, 00:08:17
Mainmenüyü kaldıramazsınız zaten.Yani tamamen kaldıramazsınız. Yayından kaldırabilirisniz sadece.

samsunline
04-04-2008, 13:14:04
sevgili arkadaşlar yeni konu neden açamıyorz ? bizde bu siteye emek vermek yada emek almak istiyoruz ? saçma biraz tşk ederim

harmennix
15-04-2008, 00:05:50
hocam peki dil dosyasını nasıl nereye ekleyeceğiz veya yükleyeceğiz

Uğur
15-04-2008, 10:15:01
administrator ---> components ---> com_lxmenu ---> language

agharta
24-05-2008, 20:06:20
Merhabalar.

bileşeni yükledim. <head></head> tagları arasına kodu yerleştirdim fakat modulu yuklerken

There is already a file called c:\program files\easyphp1-8\www\modules\mod_lxmenu.php - Are you trying to install the same CMT twice?

şeklinde bir hata alıyorum. Ayrıca bu hatayı tema modul veya bileşen yuklerken birçok defa alıyorum. Bunun sebebini ve önerilerinizi öğrenebilirmiyim.

Ayrıca Bileşenler bolumnde lxmenu ye tıkladıgımda Yönetim merkezi anasayfası açılıyor. Modulü yükleyemediğimden mi kaynaklanıyor acaba?

Teşekkürler

Akar
24-05-2008, 21:02:26
Bu hata zaten var olan şeyi yüklemeye çalıştığınızı söylüyor. Daha evvel kurup kaldırdıysanız dizinde artık bırakmış olabilir. Ayrıca yerel sunucunuzda bir çok hata ile karşılaşmanız çok muhtemel. Joomla gibi aktif ve kolay değiştirilebilir sistemlerin doğrudan uzak sunucuda çalıştırılmasını öneririm...böylece aktarırken de ayrıca hatalarla karşılaşmazsınız.

agharta
31-05-2008, 16:49:41
Evet. Sorun yerel sunucudaymış. Öneriler için teşekkürler Akar

salincak
03-06-2008, 02:17:35
Kafam iyice karıştı, açılır menüyü mutlaka kullanmam lazım, 2. gun oldu haala beceremedim. Bence sorunum muhtemelen temamdan kaynaklanıyo. Kullandığım tema td_dimje. Top menü falan yok, main menude hangi öğeler varsa top menü olması gereken yerde de o öğeler çıkıyo. Hadi bunu geçtim, pek zararı, yok. LxMnu'yu kurdum, sölenenleri yaptım, kodu <head> tagı üzerine yerleştirdim. Şimdi dilim döndüğünce anlatayım karşılaştığım sorunları. Modül aktifken soldaki menünün aynından bir menü daha çıkıyordu, o sorunuda modülü pasif edip geçtik. Hani dedimya main menude ne varsa top menüde de o çıkıyo diye, açılır menüyü yaptığımda top (üst) menüde oluyo açılıo fakat, aynı öğe main menude de var orda açılmıyor. Dilim pek dönmedi anlatamadım ama neyse. İlgilenen ilgilenmeyen bütün arkadaşlara teşekkürler.

Şafak Gümüş
03-06-2008, 02:25:17
Kafam iyice karıştı, açılır menüyü mutlaka kullanmam lazım, 2. gun oldu haala beceremedim. Bence sorunum muhtemelen temamdan kaynaklanıyo. Kullandığım tema td_dimje. Top menü falan yok, main menude hangi öğeler varsa top menü olması gereken yerde de o öğeler çıkıyo. Hadi bunu geçtim, pek zararı, yok. LxMnu'yu kurdum, sölenenleri yaptım, kodu <head> tagı üzerine yerleştirdim. Şimdi dilim döndüğünce anlatayım karşılaştığım sorunları. Modül aktifken soldaki menünün aynından bir menü daha çıkıyordu, o sorunuda modülü pasif edip geçtik. Hani dedimya main menude ne varsa top menüde de o çıkıyo diye, açılır menüyü yaptığımda top (üst) menüde oluyo açılıo fakat, aynı öğe main menude de var orda açılmıyor. Dilim pek dönmedi anlatamadım ama neyse. İlgilenen ilgilenmeyen bütün arkadaşlara teşekkürler.

Pek birşey anlamadım.Adres verirseniz daha faydalı olur.

Akar
03-06-2008, 05:54:00
LX menünün modulü nerede yayınlı ise menü orada çalışır.

Ayrıca sizin temanızda anamenünün üst kısımda da çıkması çok kullanılan bit yöntemdir. Kaldırmak istiyorsanız temanızda mainmenuyü çağıran kodu bularak kaldırabilirsiniz. Bir şey yapmadan evvel dosyanızın yedeğini almayı unutmayın.

salincak
05-06-2008, 00:34:50
www.siberaile.com bu adreste deneme yanılma yapip, belediye sitemde kullanmaya çalişiyorum. Anlatmak istediğim bu adreste bakın, üst menüde insan kaynaklarında acılıyo, sol menüde insan kaynaklarında acılmıyo.

Akar
05-06-2008, 00:48:39
Salincak, siteniz çok yavaş. Konu dışı oldu gerçi. Neyse, benim de anlatmak istediğim şey, bu menüyü kendi modülü nerede yayındaysa orada gösterebilirsiniz. 2 yerde değil sadece tek yerde (modülü yayınladığınız yerleşimde) ve bileşen ile modülde seçilen menü olarak gösterebilirsiniz. Bu takdirde açılan menü olarak kullanılabilir.

salincak
05-06-2008, 02:14:42
Bu site irc resellerde çalışıyo, başka sitelere saldırı var o yuzden yavas sanırım. Üst menüyü bi şekilde kaldırdım tamam. denemek için bileşenide modülüde mainmenuye ayarladım açılacak linkleride yapmaya çalıştım böle oldu... www.siberaile.com

salincak
05-06-2008, 02:18:06
Yazmayı unuttum, üst menüdeyken gayet güzel oluyo açılması, yolu olsa sadece üst menüde gösterebilsem, o menüler mainmenude falan çıkmasa iş tamam olacak. Hem üst menüde gözüküp hemde main menüde gözükünce üstteki açılıyo mainmenudeki açılmıyor, şimdi üst menüyü çağıran kodu tekrar koyyom anlasılması için.

Akar
05-06-2008, 02:21:46
Yazmayı unuttum, üst menüdeyken gayet güzel oluyo açılması, yolu olsa sadece üst menüde gösterebilsem, o menüler mainmenude falan çıkmasa iş tamam olacak. Hem üst menüde gözüküp hemde main menüde gözükünce üstteki açılıyo mainmenudeki açılmıyor, şimdi üst menüyü çağıran kodu tekrar koyyom anlasılması için.Sorun nedir tam olarak ben anlayamıyorum sanırım. Siz tane tane şöyle bir çocuğa anlatır gibi ne yapmak istediğinizi anlatır mısınız ?

salincak
05-06-2008, 02:30:32
Efendim, öncelikle ilginiz için teşekkür ediyor, hakkınızı helal edin diyorum. Siteye girdiyseniz üstmenu dediğim yani yatay olan menüde açılıyor. Fakat hani menüdeki linkler ''ana sayfa, belediye başkanımız, haberler, resimler, insan kaynakları vs'' solda anamenude de varya, üstte açılıyor gördüğünüz gibi, anamenude açılmıyor. Keşke bir yolu olsa da o üst menüdeki elemanları sadece orada gösterebilsem aynıları anamenüde çıkmasa, yada anamenüde de açılsa. Siz 2 yerde değil sadece tek yerde acılır dediniz, o üst menü dedigim yer topmenu falan değil, anamenude ne varsa orda da o çıkıyor. sonucta yani lxmenu modul ve bileşeni tek menüye ''main menuye'' ayarlı. İnşallah anlatabilmişimdir, anlatamadıysam da sizleri daha fazla yormak istemiyorum, yana açılır menü yerine bi başlık açar oradan sayfada yazıya link vererek gösteririm artk baska çare yok. Tekrar teşekkür ediyorum ilginiz için.

eraslanaslan
05-06-2008, 02:40:04
Arkadaşım ben bahse konu bilşeni kullanmadım lakin ilgimi çeken konuları okuyup incelemeyide ihmal etmiyorum sadece öneri eğer gözden kaçmış ise siz index.php'de <head> üstüne yazdırmışsınız sanırım kodları bir önceki yanıtlarınızdan bu çıkıyor oysa arkadaşlar kodlama sonundaki {buraya}</head> yazdırmanı ifade ediyorlardı bu sadece bir öneridir..

izmin_03
30-08-2008, 18:43:01
Ben bunun ana menüye ekledim. Peki ayrıca user menüyede ekleyecem. Bunu yapmak mümkünmü? Mümkünse açıklayabilirseniz çok sevinicem..?

basak42
04-11-2008, 13:36:17
lxmenüyü kurdum.site sablanunun index.php dosyasına verilen kodu yapıştırıp kaydet dedigimde şu hata kodunu alıyorum.bu sorunu nasıl çözebilirim. ilgilenen arkaşlara şimdiden teşekkür ederim.
Hata mesajı:
Warning: ftp_site() [function.ftp-site]: Could not change perms on

/public_html/templates/mt_turunc_mavi/index.php: Operation not permitted in

/home/manager/public_html/includes/filesystem.inc.php on line 723

basak42
17-11-2008, 21:55:34
Benden başka kimse yazmamış.Sorunu çözdüm.Yönetim panelinden site temalarını, oradan kullandıgım temayı seçip html düzenleye tıklayarak index.php ye kodu yapıştırdım. oldukça kullanışlı bir bileşen.Ja trans menüyüde kurdum ancak bunun dahada kullanışlı oldugunu bende söyleyebilirim.Emegi geçenlere teşekkür ederim.

Başaklar Web Sitesi - ANASAYFA (www.basakweb.site90.com)

basak42
17-11-2008, 22:05:18
Ben bunun ana menüye ekledim. Peki ayrıca user menüyede ekleyecem. Bunu yapmak mümkünmü? Mümkünse açıklayabilirseniz çok sevinicem..?

Arkdaşım sorduğunuz şeyi denemedim ama site modüllerinden modülü copy yap ayarlardan user menüyü seç olur diye düşünüyorum.Kolay gelsin.

Başaklar Web Sitesi - ANASAYFA (www.basakweb.site90.com)

olgunsmv
08-01-2009, 16:12:58
http://www.guzelali.ownspace.org/ adresinde yüklü.
benim konu açma iznim yokmuş.
izni olanlar heralde yetkili kişilerdir.
bi zahmet ilgilenirseniz.
birilerinin işine yarar belki
com ve mod kurdum bileşen bölümünde şöyebir hata verdi

Warning: Invalid argument supplied for foreach() administrator/components/com_lxmenu/admin.lxmenu.php on line 109

sys-tem
09-03-2009, 04:10:24
Olgun Arkadaşım 109. Satırda verilen Hata kodunun çözümü için aşağıdaki işlemleri yapman yeterli olacaktır...

Hata veren Dosyayı Herhangi text editorü ile aç ve 10 satırda bulunan

/** ensure this file is being included by a parent file */
defined( '_VALID_MOS' ) or die( 'Direct Access to this location is not allowed.' );

Kodunun Altına Aşağıdaki Kodu yerleştir

// need JmenuHelper::getMenuTypes as mosAdminMenus::menutypes method is now deprecated
require_once( JPATH_ADMINISTRATOR.DS.'components'.DS.'com_menus' .DS.'helpers/helper.php' );

ve Sonra 110. Satırdaki Bu Kodu Bul

$menutypes = mosAdminMenus::menutypes();

ve Alttaki Kod ile değiştir.

$menutypes = MenusHelper::getMenuTypes();

bilg_ram
14-05-2009, 13:38:47
sayın form üyeleri bu dil nasıl aktifleştirilecek acil cevap yazarsanız sevinirim.:alkis: