PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : recaptcha ve kayıt sayfası sorunu

Burhan Orhan
17-12-2010, 00:30:31
Selamun Aleykum çok araştırdım ama birtürlü sorunu çözemedim 2 adet sorunum var sitemde joomlanın kendi üyelik kayıt sistemini kullanıyorum. Kayıt Ol dediğimde kayıt formu anasayfanın sonunda çıkıyor eğer sayfayı aşağıya doğru kaydırmazsanız göremiyorsunuz aynı sorun şifremi unuttum, kullanıcı adımı unuttum içinde geçerli. Bir diğer sorumda şu recaptcha birtürlü ekleyemedim kayıt ol forumuna Burada (http://www.aytugakar.info/joomla/233-joomla-ile-recaptcha-kullanmak.html) Akar hocamın anlattığı şekilde uyguladım ama heralde kod bilgim az olduğu için tam olarak yapamadım. Daha kolay birşekilde ekleyebileceğim bir eklenti varmıdır yada en kolay ne şekilde eklerim? İlgilenen herkeze şimdiden teşekkür ederim. Kolay gelsin....

M.Uluç
17-12-2010, 00:41:19
Ziyaretçilerinizin kayıt olma sayfasında karşılaştıkları görsel sorunlar hakkında yorum yapabilmek için sitenizi görmek gerektiği kanısındayım, yoksa muhayyilemde canlandıracağım şeylerle sorununuz çok farklı şeyler olabileceği için bu konuda yorum yapmak yanlış olur. Recaptcha entegre etme sorunu yaşıyorsanız AlphaRehistration kullanmanızı öneririm.

Akar
17-12-2010, 00:49:06
Evet, sadece kayıt için ise ve uygulamada sorun yaşıyorsanız alpharegistration kullanılabilir. Ayrıca sırf resim doğrulaması amaçlı bileşenler de var. xicj var mesela. reCaptcha kullanmıyor captcha kullanıyor neticede. Sitedeki her alanda ayrı ayrı yapılandırabiliyorsunuz bunu da. Yönetilebilir bir şey yani:
XIJC - Joomla! Extensions Directory (http://extensions.joomla.org/extensions/access-a-security/site-security/captcha/10738)

Bir de her gün yeni bir şey çıkıyor. Bazen bilemiyoruz onun için :) Captcha uygulamaları:
Captcha - Joomla! Extensions Directory (http://extensions.joomla.org/extensions/access-a-security/site-security/captcha)

Bunları yerel sunucuda deneyerek uygun gördüğünüzü kullanabilirsiniz. Ben ille de reCaptcha motorunu kullanmak istediğim için, bunu en iyi şekilde, sadece ve her istediğim yerde kullanabildiğim aracı tercih ettim. Ancak siteden siteye ihtiyaçlar değişebiliyor tabii.

Temanız ücretli bir tema değilse, formun aşağıda çıkması ile ilgili de siteye bir baksak iyi olur.

Burhan Orhan
17-12-2010, 00:57:11
Ziyaretçilerinizin kayıt olma sayfasında karşılaştıkları görsel sorunlar hakkında yorum yapabilmek için sitenizi görmek gerektiği kanısındayım, yoksa muhayyilemde canlandıracağım şeylerle sorununuz çok farklı şeyler olabileceği için bu konuda yorum yapmak yanlış olur. Recaptcha entegre etme sorunu yaşıyorsanız AlphaRehistration kullanmanızı öneririm.

Pardon vermem lazımdı siteyi doğru SİTEM (http://www.gforceturk.com)

Akar hocam açıkçası tema ücretlimi değilmi bilmiyorum joomla ile alakam malesef siteyi yaptırmak istediğim arkadaş ücretini ödememe rağmen çoğu eksikliklerle ( saolsun joomla ve tema kurulumunu yaptı :) )teslim etmesinden ve benimde kızıp bu işi öğrenmeye çalışmamla başladı. Verdiğin linklerden hemen incelemeye başlıyorum inşAllah yaparım burdada paylaşırım.

Akar
17-12-2010, 01:01:06
Bileşenin (kayıt bileşeni) gösterildiği gövde alanı, içerik yayınlanan modüllerin altında kaldığından o sorun oluyor. Yani kayıt formu olması gereken yerde çıkıyor. İçeriği gösteren modüller tüm sayfalarda değil, sadece seçilen menü öğelerind eyayınlanacak şekilde ayarlanırsa, formun aşağıda kalma sorunu düzelir.

Burhan Orhan
17-12-2010, 01:05:45

Bileşenin (kayıt bileşeni) gösterildiği gövde alanı, içerik yayınlanan modüllerin altında kaldığından o sorun oluyor. Yani kayıt formu olması gereken yerde çıkıyor. İçeriği gösteren modüller tüm sayfalarda değil, sadece seçilen menü öğelerind eyayınlanacak şekilde ayarlanırsa, formun aşağıda kalma sorunu düzelir.

Hocam söylemek istediğini tam anladıysam zaten o şekilde örneğin FPSS modülü tüm sayfalarda değil anasayfada gözterilecek şekilde ayarlanmış. Diğer modüllerde keza o şekilde.

tekil
17-12-2010, 19:49:48
kayıt sayfası veya şifremi unuttum sayfası herhangi menü yöneticisine bağlı mı ? şun gördüğüm kadarı ile bağlı değil tüm sayfalarda seçilen modüller zaten otomatikman bu tür menü yöneticisine bağlı olmayan sayfalarda görülür genellikle. Haber kısmında modül kullanmışsın. Haberlerin kayıt sayfasında görünmesi modül kullanmadan gerçekleşmez zaten. Modülleri bu sayfalarda kapatmak için ya menüye bağlayın modül ayarlarından kapatın. Yada modülleri tüm sayfalarda görünecek şekilde ayarlamayın.

zozan
17-12-2010, 20:10:11
Evet direkt anasayfa gösterimlerinde modüller bu tarz gıcıklıklar yapabiliyor. Modüllerin gösterim alanlarında yukarıdaki tekil şahısın dediği gibi bir bakın inşaallah. Belki böylece çoğul şahıs yorumlarıyla hallolur. :)

Burhan Orhan
17-12-2010, 22:34:11
Hocam ilginiz için teşekkür ederim aynen dediğiniz gibi anasayfada yayınlanan modülleri tek tek kontrol ettim Forumdan, Son Eklenenler, Popüler Basşlıklar harici diğerlerinin hepsi sadece ansayfada gösterilmek üzere ayarlanmış dediğim 3 modülde listeden menü öğesi seçerek belirli sayfalarda yayınlanmış dediğiniz üzere bi sıkıntı gözükmğyor yada atladığım başka bir konumu var çok canımı sıktı bu mesele :(

tekil
23-12-2010, 15:13:30
Anket Sonuçlarının Gösterimi - CMSTURK.NET İYS (CMS) Forumları (http://www.cmsturk.net/forum/showthread.php?p=256843#post256843)

Burhan Orhan
23-12-2010, 20:35:39
tekil_sahis hocam çok saol gerçekten sorunu çözüyor anlattığın lakin ben kullandığım temanın ücretli olduğunu öğrenince ücretsiz bir tema indirdim ve değiştiriyorum şuan temayı. Tabi öğrendiğimiz iyi oldu Allah razı olsun...