Orijinalini görmek için tıklayınız : Joomla 1.5.0 Az - Azerbaycanca
bengi
17-06-2007, 11:01:15
Joomla 1.5 AZ - Azerbaycanca deneme yayınına geçmiştir. Site ön yüzü tercümesi Translatin Manager Bileşeninin istatistiğine göre %79 oranında çevirisi bitmiştir. Görmek için tıklayın (http://www.turkbirlik.gen.tr)
Güzel gelişme ama ben Az seçim yerini bulamadım ya da adres yanlış.
bengi
18-06-2007, 17:21:21
Joomla 1.5 de joomfish gibi bileşenler şu an çalışmıyor. ancak kayıtlı olan lar kendi kişisel bilgilerinin bulunduğu linke bastığında dil seçimi yapabiliyor.Sanırım sizin sitede kaydınız vardı buradan bakabilirsiniz. Ancak şu an forum, sözlük gibi bileşenleri joomla .1.5 için yapılmadığı için sizin dili seçmeniz forumun dili vs. yi değiştirmiyor buda joomla.1.5 ile alakalı durum onun için fireboard gibi diğer bileşenlerin tamamen Joomla 1.5 odaklı kodlanması gerekir. Yinede şu an siteyi ziyaret edenler için ön tanımlı dil Azerbaycanca'dır . Giriş bölümü , kayıt bölümü yada anket bölümünden kısa yoldan kontrol edebilirsiniz,
KaanF
29-07-2007, 10:42:49
Bu siteyi yapanlar kimler acaba tam olarak ?
bengi
29-07-2007, 11:22:45
O site tasarımı ile ben uğraşıyorum. Ancak sözlük ile ilgili diğer bilgiler Türk Dili Edebebiyatında okuyan bir arkadaş var senin site de güzel istersen msnden görüşebiliriz.
SERIF
04-01-2008, 06:11:14
Arkadaslar bu sitede niye hem türkce hem azerbeycanca var. Bu sitede kimler azeri? ben azeriyimde ondan soruyorum
Bu bir projeydi ama malesef tüm teşviklerimize rağmen ilgi görmedi. Türk dillerinde bulunmayan kaynağı buradan vererek rusçanın dilimiz üzerindeki egemenliğini kırabilme ve yeterli yerli kaynak oluşturma düşüncesindeydik.
Bir kaç arkadaş bizi başlarda heveslendirdi ama malesef sonradan destek olmadılar. Bizim ise bu lehçelerde destek vermemiz mümkün değildi...
Proje öldü. Bu kategorilerikaldıracağım ama elim gitmiyor. Biri yapacağım derse...o zaman ayrı.
AzerRail
29-01-2008, 01:50:58
Bu bir projeydi ama malesef tüm teşviklerimize rağmen ilgi görmedi. Türk dillerinde bulunmayan kaynağı buradan vererek rusçanın dilimiz üzerindeki egemenliğini kırabilme ve yeterli yerli kaynak oluşturma düşüncesindeydik.
Bir kaç arkadaş bizi başlarda heveslendirdi ama malesef sonradan destek olmadılar. Bizim ise bu lehçelerde destek vermemiz mümkün değildi...
Proje öldü. Bu kategorilerikaldıracağım ama elim gitmiyor. Biri yapacağım derse...o zaman ayrı.
Düşünceleriniz çok iyi ama sondaki karamsar yazılarınız hiç iyi değil. :)
Ben Azerî Türküyüm ; zamanım olsa Azerîceye çeviriler yapardım ama okul , iş anca idâre ediyoruz.
İlk üye olduğumda bir tarafta Türkiye ,diğer tarafta Azerbaycan bayrağı , beni epey gururlandırmıştı.
Rusların yaptığı baskıyı, küçümsemeyin. Azerbaycanda çoğu Azerî ”Türk" olduğunu bile inkâr ederken , biranda sizin sitenize uğramadı diye karamsarlığa kapılmanız yersiz.
Yine de birliktelik adına yaptığınız tüm çalışmalardan ötürü tebrik eliyirem ;)
teldekikus
31-10-2008, 13:19:02
Yabancı dev sitelerde kasıtlı olarak yapılan bir hatanın aynısı burada da yapılmış. tabiiki burada kasıt aramıyorum.
"azerbaycanca" diye bir dil yoktur arkadaşlar kastetdiğiniz dilin adı "Azeri Türkçesi" dir. Lütfen bu tarz kavramlara dikkat etmenizi rica ediyorum. Bu oyunları kasıtlı yapanların amacı Azerbaycan Türkü ile Türkiye Türkünü birbirinden koparmaktır. İstemeden de olsa bu oyunun bir parçası olmayalım.
hekimusta
12-11-2008, 10:40:42
dikkatimi çeken bir şey. azericeyi seçince "devamını oku" oluyor "read more" vesselam. yapanların ellerine sağlık
vBulletin v3.8.5, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.