PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Joomla 1.6 üyelik sistemi?

ingöğretmeni
18-11-2010, 22:46:54
Kararlı sürümün çıkması yakın bir tarihte olacağı gibi bir izlenimim olduğundan. 1.6yı yerelde kurdum ve denemeler yapıyorum
Biraz ayrıntılı yazıyorum.

1-Demo kullanıcılar oluşturdum.

2-Öğrenci ve veli diye 2 grup oluşturdum.

3-Erişim seviyesi için de Öğrenci ve Veli ayrı ayrı oluşturdum ve gruplar ile eşleştirdim.

4- Deneme amaçlı 2 menü ve kategori oluşturdum.

5-Makaleleri ise yine erişim seviyelerine göre belirledim. Menülerde öyle ancak her iki gruba ait olan üyeler de birbirni görüyor bunu çözemedim.

Benim yapmak istediğim şey. Bir grubun yalnızca kendisiyle ilgili yayınları görmesiydi. Sürümde mi problem var yoksa uygulamam mı yanlış acaba:confused:

Akar
18-11-2010, 22:48:20
Sürümde bu yönde bilinen bir sorun yok ama erişim kontolünü çözmek biraz zaman alınabilir. Erişim izinleri doğru yapılandırılırsa sorun olmaması lazım. Muhtemel sorun erişim izinlerinin yapılandırılmasında.

ingöğretmeni
19-11-2010, 00:35:17
Sorunun çözümünü buldum. Görüntüleme seviyelendir bölümünde oluşturduğumuz grubu tek seçiyoruz. Kayıtlı olanı kaldırıyoruz. Bu sayede Örneğin Üst menüde menü1 demo1 grubuna sadece görünür oluyor menü 2 de demo2 gibi:blush:

Akar
20-11-2010, 15:19:10
Yeni hazırladığım örnek veride Meyve Mağazasının Tarifler kısmında bununla ilgili güzel bir açıklama olacak. Kullanıcıların kendi sayfalarını oluşturup düzenleyebilmelerinin ve başkalarının sayfalrına müdahale edememelerinin örneği yeni örnek verinin bu bölümünde basit bir şekilde anlatılacak.