Orijinalini görmek için tıklayınız : Hangi CMS?
sakkaya
14-06-2007, 18:12:58
Arkadaşlar farklı bir proje üzerine çalışmalara başlamam gerekiyor. Öncelikle benden istenen şeyden bahsedeyim.
Bir üniversite sitesi. Ön planda makaleler, haberler, duyurular vs. yayınlacak. Arkaplanda ise sadece üniversite öğrencilerinin öğrenci kimlik numarasıyla üye olabileceği bir arkadaşlık sistemi çalışacak. Üye olmayan, yani o üniversitede öğrenci olmayan hiç kimse sitedeki profillere bakamayacak.
Bu şekilde bir portal oluşturabilmem için ücretli veya açıkkaynak kod hangi script(ler)i önerebilirsiniz bana?
Unutmadan PHP olması gerekiyor. :blush:
Önerilerinizi bekliyorum. :)
Arkadaşlık sisteminin özellikleri ne olacak ?
sakkaya
14-06-2007, 18:37:14
Arkadaşlık sisteminin özellikleri ne olacak ?
Profil oluşturma
Mesajlaşma
Arkadaş grupları oluşturma
Favori listesi oluşturma
Görüntü (olursa video) paylaşımı
Basit ve detaylı arama
Yorum ekleyebilmeArtırılabilir ama bu kadarı yeterli sanırım. Zaten standar her dating scriptte olan şeyler (video harici).
bengi
14-06-2007, 19:03:01
Joomla+Cbuilder geri kalanlarıda uygun bileşenlerle yapabilirsin
sakkaya
14-06-2007, 19:14:20
cb ile detaylı üye arama işini halledebilcem aslında benimde işime gelir joomla :D
HaritSu
14-06-2007, 19:33:23
Arkadaşlık Sistem(DATING) için gereken tüm eklentileri http://extensions.joomla.org den araştırarak bulursun...
Yine sana en uygunu Joomla! diye düşünüyorum.
Kolay Gelsin.
sakkaya
14-06-2007, 20:46:44
eklenti olarak birtane buldum ama o da istediğimi verecek kapasitede değil malesef. cb için online ve fotoğraflı üyeleri arama yapabileceğim bir eklenti bulabilsem kesinlikle benim için başka alternatifi olmaz ama :(
Ashton
14-06-2007, 20:55:18
- Günümüz şartlarındaki dating script'leri inceleyebilirsin.
- Ufak kod uygulamaları ile script'ini geliştirebilirsin.
- Dating script'lerinin Joomla'ya entegresi olası mı, onu bilemiyorum.
- Joomla'nın eklentileri ile dating olayı ne kadar sağlıklı olabilir veya geliştirilir, onu da bilmiyorum.
Arkaplanda ise sadece üniversite öğrencilerinin öğrenci kimlik numarasıyla üye olabileceği bir arkadaşlık sistemi çalışacak. Üye olmayan, yani o üniversitede öğrenci olmayan hiç kimse sitedeki profillere bakamayacak.
- Öğrenci kimlik numarasından ziyade, üniversite öğrencisi ise ve okul öğrenciye e-posta atamış ise e-posta ile de giriş yaptırtabilirsin (just my opinion :))
sakkaya
14-06-2007, 21:40:40
günümüz dating scriptleri? işte bana o scriptlerden isim verebilirseniz çok sevineceğim :)
Ashton
15-06-2007, 01:43:47
günümüz dating scriptleri? işte bana o scriptlerden isim verebilirseniz çok sevineceğim :)
AbleDating, Dolphin, OsDate, PhpFox, Joovili, Emmeting, Handshake, aeDating, Around me, AzDG Dating, E-Match, Free Love, Friendster, GPL Date, IFdate, iRater, K-Rate, Match Agency, Match Master, PHP MySpace, Vld personals, Web Date, aMember, eDate, Elgg, Mojo Personals, PHP Izabi
Lisanslılar da war, lisanssızlar da var.
sakkaya
15-06-2007, 14:24:27
Teşekkürler :)
- Günümüz şartlarındaki dating script'leri inceleyebilirsin.
- Ufak kod uygulamaları ile script'ini geliştirebilirsin.
- Dating script'lerinin Joomla'ya entegresi olası mı, onu bilemiyorum.
- Joomla'nın eklentileri ile dating olayı ne kadar sağlıklı olabilir veya geliştirilir, onu da bilmiyorum.
- Öğrenci kimlik numarasından ziyade, üniversite öğrencisi ise ve okul öğrenciye e-posta atamış ise e-posta ile de giriş yaptırtabilirsin (just my opinion :))Joomla! ve mambo için hazırlanmış bir iki arkadaşlık bileşeni vardı ancak oğru düzgün kurulup çalışanına ben henüz rastlamadım. Bu, olmadığını göstermez tabii.
Ashton
15-06-2007, 16:46:40
Joomla! ve mambo için hazırlanmış bir iki arkadaşlık bileşeni vardı ancak oğru düzgün kurulup çalışanına ben henüz rastlamadım. Bu, olmadığını göstermez tabii.
Evet @Akar, bende warsayımda bulundum entegrasyon ve eklentiler için, dediğin gibi olmayadabilir.:confused:
sakkaya
15-06-2007, 18:07:45
AbleDating, Dolphin, OsDate, PhpFox, Joovili, Emmeting, Handshake, aeDating, Around me, AzDG Dating, E-Match, Free Love, Friendster, GPL Date, IFdate, iRater, K-Rate, Match Agency, Match Master, PHP MySpace, Vld personals, Web Date, aMember, eDate, Elgg, Mojo Personals, PHP Izabi
Lisanslılar da war, lisanssızlar da var.:alkis:
peki siz hangisini önerirsiniz bu sistemlerden. bir ekleme daha çıktı. üye resimleri ve profilde yapılacak değişiklikler yönetici onayından sonra yayınlanacak. o zamana kadar sadece üye kendi profilinde görebilecek.:blush:
Öğrenci kimlik numarasından ziyade, üniversite öğrencisi ise ve okul öğrenciye e-posta atamış ise e-posta ile de giriş yaptırtabilirsin (just my opinion :))
malesef bu öneriyi kabul etmediler. mezun öğrencilerde üye olabileceklermiş. uzatanlara mail hizmeti de vermiyorlarmış...
Ashton
15-06-2007, 19:10:28
:alkis:
peki siz hangisini önerirsiniz bu sistemlerden. bir ekleme daha çıktı. üye resimleri ve profilde yapılacak değişiklikler yönetici onayından sonra yayınlanacak. o zamana kadar sadece üye kendi profilinde görebilecek.:blush:
malesef bu öneriyi kabul etmediler. mezun öğrencilerde üye olabileceklermiş. uzatanlara mail hizmeti de vermiyorlarmış...
Oke, e-mail olayını es geçtik o zaman.
Handshake'e bir gözatın derim. Onun approve (Ashton çeviri: izin verme & onaylama) olaylarını zamanında biraz incelemiştim. Her bir halta approve yapabiliyordun.
Handshake'in demosunu incelersiniz. Hem user girişi yapın, hem de admin statüsünde giriş yapın. Kontrol panelini de inceleyin.
Danışmak istediğiniz herhangi birşey olursa, buraya yazabilirsiniz, elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.;)
Sevgiler,
Ashton.
bilcelik
15-07-2008, 17:44:36
arkadaşlar banada cb de arama sonrası çıkan üyelere mesaj gönder tarzında bir link olmasını istiyorum cb de email yolla var
sitede mesaj bölümü var ama onunla nasıl birleştirebilirim
birde
arkadaş listesi oluşturma ve listene ekle gibi birşeyler olması lazım
bunu nasıl yapabilirim
yardımcı olursanız sevinirim
vBulletin v3.8.5, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.