Orijinalini görmek için tıklayınız : reseller taşıma
adsız
13-06-2007, 21:06:13
arkadaşlar fiyat uygun olsun diye abd lokasyonlu sunucudan reseller aldım daha sonra tr lokasayonlu sunuculara göçecem bu göçme çok külfetli olurmu zamanımı çok alırmı sizce
memoc@n
13-06-2007, 22:41:03
Bu reseller hesabınızda ne kadar hesap ve buna bağlı ne kadar veri olduğuna bağlıdır ayrıca uyum sorunları olabilir. Bu sebeple eski host özellikleri ile yeni hostun özelliklerini karşılaştırın uyum sorunu olmaması için ve taşıdığınız barındırılan sitelerin uyum sorunu yaşamaması için özellikle MySQL versiyonuna dikkat edin yedek alınan MySQL yeni sitedekinden eski olması durumunda sorunlar başlar. Mümkünse bu işlemi yeni alacağınız host firmasına bilir kişilere yaptırın yada en azından ne yapmanız gerektiğini birde onlara danışın sonraki ahhh vahh fayda vermez
Barındırdıgın sitelerin alanına göre degişecektir.
Ashton
14-06-2007, 00:53:44
Reseller olduğuna göre hayli fazladır sanırım, uğraştırır illa ki. :mellow:
adsız
14-06-2007, 15:17:02
peki hosting firmaları zamanla sunucu taşıyorlar bir gün site kapalı kalıyor sizde rastlamışsınızdır aynı sorun onlarda da olmuyormu bide sunucu taşımak dahamı kolay acabaca
Tahsin ALTAY
14-06-2007, 15:29:36
Sunucu veya normal site taşımak arasında hiç bir fark yok. Hepsi çok kolaydır.Sunucu ve site taşıma noktasında eğer cPanel Kontrol panelli bir alanınız varsa ve hizmet alacağınız yeni yerde de aynı panel varsa ve direk sunucu sahibi ile irtibatta iseniz bir site yedeğinin alınıp kurulması 5 dakikayı asla ama asla geçmez[yedek bozuk değil ise]. Amerika'dan Türkiye'ye sunucumuzu taşıdığımızda 250 küsür siteyi bir kaç saatte taşıyıp kurmuştuk. Taşıma için çeşitli yollar var hepsini kullanabilirsiniz.Gerekmesi halinde anlatırım{Yakın zamanda Uzak Sunucu Çözümlerinde ders olarak anlatılacaktır}
Taşıma işlemi ne olursa olsun sunucu sahibi bu taşımayı üstlenirse çok kısa sürede sonuçlanacaktır. Taşıma işini sunucu sahibi yapacağı için size pek bir iş düşmüyor. Karakter sorunu gibi sorunlarda olmaz.
Yukarıda söylediklerim cPanel içindi...
İşin birde Plesk ve diğer paneller kısmı var ki o onularda kullanmadığım için pek bilgim yok ama sanırım Plesk sunucularda da Migrasyon olayı var oradan taşınıyor olabilir. Sadece varlığını biliyorum.
cPanel'den Plesk'e ya da Plesk'den cPanel'e geçecekseniz çok zor bir yolda olduğunuzu hatırlatmak isterim. Şansınıza bağlı olarak çok kısa sürede düzeltebilirsiniz hataları. Kısa sürede düzeltirsiniz diyorum çünkü geçişden sonra hata almama oranınız %5-10 arası. O da sizin şansınızdır.
memoc@n
23-07-2007, 15:05:58
Müsait olduğun zamanda bu makaleyi bekliyoruz abicim
HaritSu
23-07-2007, 16:41:59
Yukarıda söylediklerim cPanel içindi...
İşin birde Plesk ve diğer paneller kısmı var ki o onularda kullanmadığım için pek bilgim yok ama sanırım Plesk sunucularda da Migrasyon olayı var oradan taşınıyor olabilir. Sadece varlığını biliyorum.
3 Sene Plesk kullanmış, sonra cPanel'e aşık olup P3 İŞlemci makinada bile cPanel ile çalışan birisi olarak şunu diyorum;
Plesk Kontrol Panelinin Migrasyon mantığı kadar aptalca bir durum yok :) ... Topu Topu 10 tane site bile taşırken sunucu kitleniyor, aşırı yükleniyor vs vs ...
Aman deyim; siteleriniz çoğalmadan cPanel'e geçin; farkı sizde görün :p ...
6 ay Plesk kullandım (mecburiyetten).. cPanel gibisi yok vallA :)
Merhaba, plesk olan bir yerden cpanele taşımak istiyorum. Siteme entegre bir de smf forum var. Bu işlemi nasıl gerçekleştireceğimi kısaca anlatırsanız sevinirim. Plesk olan tr de cpanel usa. Teşekkürler...
Plesk'te phpmyadmin'den yedek alırken eksik alınma gibi bir durum olabiliyor.Pleskin backup bölümünden full backup alarak bilgisayarınıza indirin ve winrar yardımı ile açın ve içerisinden httpdocs içerisindeki dosyaları yeni ftp'de public_html ye atın.Plesk dosyalarından MySQL klasöründeki database'i de phpmyadmin aracılığı ile yükleyin.
Şu yolu izliyorum ve pek çok hata veriyor.
1-Yeni hosta 0dan joomla kuruyorum.
2-Diğer sitenin yedeğini yeni db e yüklüyorum.
3-Bu aşamada içerikler (yazılı kısımları) sorunsuz görünüyor. Ancak tabi resimler yok. Ama asıl önemlisi bütün bileşen bot ve benzerleri hata veriyor (üye girişi vb.)
4-İşte burada tıkandım kaldım. Eski siteden hangi dosyaları yeni siyete atacağım. Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.
vBulletin v3.8.5, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.