Orijinalini görmek için tıklayınız : Bu domainlere içerik için öneriniz
memoc@n
13-06-2007, 19:42:38
Arkadaşlar fikrinizi almak istedim aşağıdaki iki domain için nasıl bir proje olabilir ve sistem olarak ne kullanmalıyım, fikir fikirden üstündür. Teşekkürler
onlinemakale.org
sizinsesiniz.org
onlinemakale.org -> Adındanda anlaşılabilecegi gibi kişilerin makale yazabilecekleri bir site olabilir.Sistem olarak wordpress veya piyasa satılmakta olan makale scriptini öneririm
sizinsesiniz.org -> Üyelerin fikirlerini belirterek diger üyelerle tartışabilecegi bir ortam hazırlanabilir.Sistem olarak aklıma birşey gelmedi ama wordpress düşünebilirsin.
sakkaya
13-06-2007, 20:45:40
onlinemakale.org Joomla ve ja submit ile üyelerin makale paylaşımı yappabileceği bir portal olabilir.
sizinsesiniz.org sıradışı bir konuda -örneğin genel ve yerel seçimler hakkında veya tüketici hakları hakkında- insanımızın sesini duyurabileceği bir forum sitesi olarak tutulma ihtimali çok yüksek. sistem olarak IPB veya PhpBB kullanılabilir.
2yNeT
13-06-2007, 21:01:51
online makale: :) makale sitesi yap böylece türkiye de gerçekten güzel bir servis açmış olursun 4-5 tane gönüllü arkadaşın olursa yada parasıyla makale yazarsın pr değeri artınca da zaten millet kendi yazar [dış politika]
sizinsesiniz.org da politik içerikli kişileirn görüşlerini serbest çe yazabileceği bir ortam
Ashton
13-06-2007, 21:14:16
onlinemakale: Extreme birşeyler olması lazım sitede. Sadece "makale.." olayını geçin, günümüzde bu tarz binlerce site kaynıyor web üzerinde, bu siteyi, diğer sitelerden farklı kılacak şey ne olmalı, bence bunun üzerinde kafa yorulmalı.:)
memoc@n
13-06-2007, 22:36:53
Değerli fikirleriniz için teşekkürler asthon devamını getir bakalım bak sorumluluk aldın :)
ahdes
14-06-2007, 08:52:11
Bence onlinemakale.org'u bırak gitsin. Özgürlüğüne kavuştur.Yarı ingilizce yarı Türkçe isimlerden nefret ederim de.:D Hepsi İngilizce olsa tamam ama bu tip alanadları bana hiç yaramıyor.Karın ağrısı yapıyor.:D
sizinsesiniz.org ise tam benlik, çok beğendim bunu.
Siteyi açarsan ben de bol bol yazarım.:D
baymemo
16-06-2007, 18:33:27
SizinSesiniz.Org Güzel Bir Domain Diğer Arkadaşların Dediği Gibi Güzel Bir Forum Sitesi Yapılabilir. SMF'den Gerçi Siz Daha iyi Bilirsiniz. Lakin Herkesin Sesini Duyurabileceği Bir Site iyi de reklam Yapılmalı Tutabilir.
SizinSesiniz çok geniş tabanlı etkileşime giren bir gazete ya da özel konu odaklı (konu tesbit edilsin) bir portal olabilir. Hatta birden çok konu odaklı portallar adresi olabilir (___.sizinsesiniz.com - xxx.sizinsesiniz.com - vıyvıyvıy.sizinsesiniz.com - bıdıbıdı.sizinsesiniz.com) /ciddiyim.
baymemo
16-06-2007, 19:02:11
Akar Kardeş Harbi Güzel Fikir İnş. Dikkate Alırlar Da Bu Güzel Domaini En iyi Şekilde Değerlendirirler
memoc@n
20-06-2007, 05:48:01
Eyvallah akar, güzel fikir bu arada demo olarak açtım www.onlinemakale.org (http://www.onlinemakale.org) sitesini, malum adına uysun diye blog tarzında yaptım joomlanın nimeti olan blogdan yararlanılmış bir site yapalım dedim wordpress kıskansın. Ayrıca demo olarak açtım dedim çünkü 3-5 içerik var yakında üyelerinde katılımıyla yapacağız bir şeyler inşaallah
Ashton
20-06-2007, 08:46:51
Hayırlısı bakalım, temennimiz sitenin başarılı olması.
Ashton
20-06-2007, 09:11:00
@memocan'a, onlinemakale'de içerik yönetimininin altından nasıl kalkmayı düşünüyorsunuz? Gerçekten merak ettiğim için soruyorum. Domain adı itibari ile kitlenizi geniş tutmalısın. Başka bir husus, bu kitleyi doyurmak için içeriğinizini öyle bir yoğurmalısınız ki, kitleniz size gebe kalmalı. Öte yandan, içeriğinizi yoğuracak olan kişi sadece siz olmayacağınız için bu işi yapacak olan kalem arkadaşlarınız (her kimse:)) da işlerinde tecrübeli kişiler olmalıdır.
onlinemakale'nin "Yah şu siteyi açalım da, doldururuz işte, site ve birkaç yerde de yazar ilanı verdik mi tamamdır, yeter ki web sitesi furyasına biz de katılalım.." tarzında bir söylem veya varsayım üzerine kurulduğunu veya kurulacağını elbette düşünmüyorum. :)
memoc@n
20-06-2007, 09:14:12
Genelde siteler hep böyle kurulur zaten, zamanla dolar diyerek, ama bu vesileyle savsaklamadan güzel ve en azından özgün makaleler yakalayıp yada yazıp yavaş yavaş doldurmak en iyisi malum ilk 3-4 ay zaten gelen giden olmaz bu sırada içeriği doldurmak için yeterli bir zaman sen kafana takma :) adıma kaygılandığın içinde ayrıca teşekkür ederim, söylediklerini bir nasihat olarak aldım ve kullanacağım teşekkürler
sakkaya
20-06-2007, 09:15:40
hocam falza özel olmazsa sitenizde kullandığınız birkaç eklentinin ismini bizimle paylaşabilir msiniz? örneğin güvenlik kodu eklemişsiniz giriş formuna, sonra tag bileşeni (sanırım bileşendir) var birde ve en alttaki istatistikler bileşeninde son üyenin ismi yazıyor.:blush:
ellerinize sağlık güzel bir çalışma olmuş :alkis:
Ashton
20-06-2007, 09:17:54
Genelde siteler hep böyle kurulur zaten, zamanla dolar diyerek, ama bu vesileyle savsaklamadan güzel ve en azından özgün makaleler yakalayıp yada yazıp yavaş yavaş doldurmak en iyisi malum ilk 3-4 ay zaten gelen giden olmaz bu sırada içeriği doldurmak için yeterli bir zaman sen kafana takma :) adıma kaygılandığın içinde ayrıca teşekkür ederim, söylediklerini bir nasihat olarak aldım ve kullanacağım teşekkürler
Oke @memocan, bende teşekkür ederim.
memoc@n
20-06-2007, 09:26:23
1. Güvenlik kodu uygulaması security images bileşeni
2. Tag bileşen değil modül tag cloud şeklinde arama yapmalısın
3. İstatistik modülü Memeber Online
Tüm bunları joomlaos.de içinde arat bulacaksın
memoc@n
20-06-2007, 09:28:01
Bence onlinemakale.org'u bırak gitsin. Özgürlüğüne kavuştur.Yarı ingilizce yarı Türkçe isimlerden nefret ederim de.:D Hepsi İngilizce olsa tamam ama bu tip alanadları bana hiç yaramıyor.Karın ağrısı yapıyor.:D
sizinsesiniz.org ise tam benlik, çok beğendim bunu.
Siteyi açarsan ben de bol bol yazarım.:D
:alkis: ne diyeyim sana başka, :) sizinsesinizi de bir şekilde duyuracağım merak etme gerekirse buna yönlendirirm seninde gönlün olur
sakkaya
20-06-2007, 12:03:21
1. Güvenlik kodu uygulaması security images bileşeni
2. Tag bileşen değil modül tag cloud şeklinde arama yapmalısın
3. İstatistik modülü Memeber Online
Tüm bunları joomlaos.de içinde arat bulacaksın
Teşekkürler :redface:
joomlanın nimeti olan blogdan yararlanılmış bir site yapalım dedim wordpress kıskansın.
İyi fikir !
WordPress Joomla!'yı kıskansın projesini ben de hazırlıyorum aytugakar.info adresinde. Ancak çok salladım...herhalde 2 ay oldu taş üstüne taş koymadım. Şu an yayındışı tutuyorum.
Pentacle
20-06-2007, 22:03:00
joomla ile wordpress'in blog ozelliklerini elde etmek adamı cok ugrastırıyor. soylemedi demeyin. :)
memoc@n
21-06-2007, 11:22:13
Mutlaka, sonuçta başka bir sistemin özelliklerini bulup eklemek kolay olmasa gerek ama zevkli de
Pentacle
21-06-2007, 12:17:04
barrie north bu konuyu daha once incelemis joomla ile yaptıgı blogunda.
http://www.compassdesigns.net/joomla-blog/joomla-reviews/why-you-want-to-use-joomla-instead-of-wordpress.html
http://www.compassdesigns.net/tutorials/joomla-tutorials/creating-a-blog-site-with-joomla.html
ben kendisine katılmıyorum gerci. bu konuda fikirlerimi bi ara genis olarak acarım ayrı bir baslıkta.
memoc@n
23-06-2007, 07:02:18
Vermiş olduğun kaynakları inceledim biraz yavaşta olsa (ingilizce üst düzeyde değilim) anladım ayrıca joomla ile wordpress kıyaslanırken öne çıkarılan seo olayıydı daha açalı 2 gün oldu inatla ve sıkı çalışmayla şu an itibariyle google'a 118 sayfamı indexlettim demek joomla bu konuda eğer iyi çalışılırsa güzel karşılık veriyor bu alanda da
Pentacle
23-06-2007, 12:54:31
seo icin opensef gibi bir mysql canavarı kullanmak gerekli.
wordpress bu konuda ekstra bir seye gerek duymuyor.
yorum konusunda ekstra cozume gerek var, trackback yok, ping yok, aynı konuyu birkac kategoriye birden yerlestirme olayı yok, su an icin ucretsiz ve duzgun bir etiketleme sistemi yok(yada ben bulamadım).
bu ve bunun gibi sebeplerle ben wordpress tercih ederim :) joomlanın tek avantajı blog'un otesine gecmek isterseniz hazır bir sistemin elinizde olması.
memoc@n
23-06-2007, 19:19:45
Opensef belli bir sayfa miktarından sonra kasıyor acayip ve artık iyice nefret ettim kullanmıyorum o bileşeni, joomladerslerinde opensef var ve berbat bir bileşen bence
memoc@n
07-07-2007, 21:48:20
Evet bugün tibariyle semeresini vermeye başladı site genelde worpressin en çok tercih sebebi seo olayı ama pentaclenin belirttiği eksikler hariç seo olayında joomlanın blog tipli bir site içinde eksiği yok fazlası var eklentiler gibi mesela site kaç gün oldu daha googleda anahtar kelimesi makale 6. sırada şimdilik
Ashton
08-07-2007, 03:19:47
Evet bugün tibariyle semeresini vermeye başladı site genelde worpressin en çok tercih sebebi seo olayı ama pentaclenin belirttiği eksikler hariç seo olayında joomlanın blog tipli bir site içinde eksiği yok fazlası var eklentiler gibi mesela site kaç gün oldu daha googleda anahtar kelimesi makale 6. sırada şimdilik
@memocan, aslında sitenin yeni zamanlarında fazla negatif düşünmemek gerekir diye düşünüyorum. Tamam SEF iyi bir uygulama gibi gözükebilir fakat "SEF uygulamasını yaptım, sitem 1 hafta sonra top olacak.." gibi birşey de sözkonusu değil. Senin sitenin biraz zamana ihtiyacı war o kadar. Söylediğim sadece senin siten için de geçerli değil yani, yanlış anlaşılmasın. ;)
Ayrıca, ben de OpenSEF kullandım ve lanet edenlerdenim. Son zamanlarda JoomSEF uygulamasını kullanıyorum ve hiçbir problemim yok + index'leme çok iyi gibi geliyor bana. :)
Kim nasıl kullanıyor bilmiyorum ama bence JoomSEF, SEF için ideal bir combo eklentidir.
memoc@n
08-07-2007, 05:06:30
ben o sef bileşenlerini kullanmıyorum seo ile gerçek anlamda uğraşırsan zaman faketmez 1 haftada gerekirse 1-2-3 en kötü gelirsin bu işte dirsek çürütmedik az
Ashton
08-07-2007, 12:23:45
ben o sef bileşenlerini kullanmıyorum seo ile gerçek anlamda uğraşırsan zaman faketmez 1 haftada gerekirse 1-2-3 en kötü gelirsin bu işte dirsek çürütmedik az
Him, aslında aynı şeylerden bahsediyormuşuz, anladım.:blush:
Cagri
08-07-2007, 22:47:29
Memocan abi...
Bence online makaleyi makale sitesi yap ama misafir kalemler felan al her ay.
Değişik içeriklerde makaleler olsun .
istersen açarım içerik olarak
sizinsesiniz.org ise bence anket sitesi olmalı.
Şöle güzel bir şablon yaparsan bir çok konuda anket koyulabilir ve halkın nabzını tutabiliriz. eğer böyle bişe yaparsan bende dahil olmak isterim . Kamu araştırmacısı olarak destek veririm.
O kadar çok konuda anket yapılabilir ki insanlar oyun gibi girerler çıkamazlar..
memoc@n
09-07-2007, 01:18:08
Memocan abi...
Bence online makaleyi makale sitesi yap ama misafir kalemler felan al her ay.
Değişik içeriklerde makaleler olsun .
istersen açarım içerik olarak
sizinsesiniz.org ise bence anket sitesi olmalı.
Şöle güzel bir şablon yaparsan bir çok konuda anket koyulabilir ve halkın nabzını tutabiliriz. eğer böyle bişe yaparsan bende dahil olmak isterim . Kamu araştırmacısı olarak destek veririm.
O kadar çok konuda anket yapılabilir ki insanlar oyun gibi girerler çıkamazlar..
Evet düşünüyorum zaten bu konuda ilk etapta makale göndermek isteyenler için ja submit ile içerik gönderebilmelerine olanak tanıdım ancak senin dediğin hani köşe yazarları şeklindeyse formata uymuyor ama dediğim gibi üyelerin ktılımını direk sağlayabiliyoruz
Cagri
09-07-2007, 01:36:31
Ben varım abi :D
memoc@n
09-07-2007, 01:43:09
Tamam buyur ya ne demek hoşuma gider editör ol ne istersen onu verelim ayıpsın sen beni sanırım benim seni tanıdığımdan daha iyi tanırsın :)
Cagri
09-07-2007, 19:28:27
Tamam abi paslaşalım özelden :)
Pentacle
14-07-2007, 15:20:57
Bence onlinemakale.org'u bırak gitsin. Özgürlüğüne kavuştur.Yarı ingilizce yarı Türkçe isimlerden nefret ederim de.:D
cmstürk :D
M.Enes AYDÜZ
14-07-2007, 15:28:31
cms bir isim değil ki zaten? Sadece Cemil, Mehmet, Selami'nin baş harflerinden oluşmuş bir kısaltma ;)
cms bir isim değil ki zaten? Sadece Cemil, Mehmet, Selami'nin baş harflerinden oluşmuş bir kısaltma ;) + :D çok zorlandık bu ismi bulurken.
memoc@n
14-07-2007, 18:00:37
cms kaç inç
ahdes
14-07-2007, 18:39:19
cmstürk :D
Dostum yanlış yazıyon; o cmstürk deel. cmsturk.
Do you understand me?:D
Pentacle
14-07-2007, 19:02:39
simdi karar verelim cemil, mehmet, selami, türk
ya da
content management system turk
hangisi? :D
vBulletin v3.8.5, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.