m2sah
08-10-2010, 02:08:22
Com_profiler yani kurulumdan gelen iletişim bileşenini yanlışlıkla veri tabanından sildim. Eski haline nasıl getirebilirim, ya da bu bileşeni nerden bulabilirim?
Kurulumda gelen iletişim bileşeninin adı com_contact, veritabanındaki tablo ismi ise jos_contact. Sizin com_profiler dediğiniz şey ise Community Builder (CB) isimli üçüncü parti bir bileşen. Eğer çekirdekle gelen contact bileşeni tablosunu sildiyseniz, kurulumda gelen tabloyu şu iki sorguyu sırayla veritabanında çalıştırarak geri alabilirsiniz:
CREATE TABLE IF NOT EXIST `jos_contact_details` (
`id` int(11) NOT NULL auto_increment,
`name` varchar(255) NOT NULL default '',
`alias` varchar(255) NOT NULL default '',
`con_position` varchar(255) default NULL,
`address` text,
`suburb` varchar(100) default NULL,
`state` varchar(100) default NULL,
`country` varchar(100) default NULL,
`postcode` varchar(100) default NULL,
`telephone` varchar(255) default NULL,
`fax` varchar(255) default NULL,
`misc` mediumtext,
`image` varchar(255) default NULL,
`imagepos` varchar(20) default NULL,
`email_to` varchar(255) default NULL,
`default_con` tinyint(1) unsigned NOT NULL default '0',
`published` tinyint(1) unsigned NOT NULL default '0',
`checked_out` int(11) unsigned NOT NULL default '0',
`checked_out_time` datetime NOT NULL default '0000-00-00 00:00:00',
`ordering` int(11) NOT NULL default '0',
`params` text NOT NULL,
`user_id` int(11) NOT NULL default '0',
`catid` int(11) NOT NULL default '0',
`access` tinyint(3) unsigned NOT NULL default '0',
`mobile` varchar(255) NOT NULL default '',
`webpage` varchar(255) NOT NULL default '',
PRIMARY KEY (`id`),
KEY `catid` (`catid`)
) TYPE=MyISAM CHARACTER SET `utf8`;
INSERT INTO `jos_contact_details` VALUES
(1, 'İsim', 'rumuz', 'İletişim Pozisyonu', 'Mahalle-Cadde-Sokak', 'Kasaba-İlçe', 'İl', 'Ülke', 'Posta Kodu', 'Telefon', 'Faks', 'Çeşitli Bilgiler', 'powered_by.png', 'top', 'email@email.com', 1, 1, 0, '0000-00-00 00:00:00', 1, 'show_name=1\r\nshow_position=1\r\nshow_email=0\r\ nshow_street_address=1\r\nshow_suburb=1\r\nshow_st ate=1\r\nshow_postcode=1\r\nshow_country=1\r\nshow _telephone=1\r\nshow_mobile=1\r\nshow_fax=1\r\nsho w_webpage=1\r\nshow_misc=1\r\nshow_image=1\r\nallo w_vcard=0\r\ncontact_icons=0\r\nicon_address=\r\ni con_email=\r\nicon_telephone=\r\nicon_fax=\r\nicon _misc=\r\nshow_email_form=1\r\nemail_description=1 \r\nshow_email_copy=1\r\nbanned_email=\r\nbanned_s ubject=\r\nbanned_text=', 0, 12, 0, '', '');
Önce veritabanının yedeğini almayı unutmayın. Çünkü belki siz bir şey diyorsunuz ama ben başka ley anlıyorum...belli olmaz.
m2sah
08-10-2010, 03:04:05
Yok hocam sonradan anladım... Evet farkında olmadan onu da silmişim ikisi de alt alta olunca... Sorguları yaptım ancan hata veriyor orda da.
m2sah
08-10-2010, 03:14:45
Aytuğ Hocam flexicontact bileşenini kurdum. Daha basit bir arayüze sahip. İşimi görecek gibi. İlgilendiğin için çok teşekkür ederim.
Yok hocam sonradan anladım... Evet farkında olmadan onu da silmişim ikisi de alt alta olunca... Sorguları yaptım ancan hata veriyor orda da.
Aytuğ Hocam flexicontact bileşenini kurdum. Daha basit bir arayüze sahip. İşimi görecek gibi. İlgilendiğin için çok teşekkür ederim.Yine de hatayı yazsaydınız sorunu çözerdik :)
Geçmiş olsun.
vBulletin v3.8.5, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.