PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : crownlar nobody ne yapmalı

GökhanHT
09-06-2007, 14:15:58
merhaba arkadaşlar

benim sitemde bileşenlerin bazılarında 500 hatası alıyorum hata bu:

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request. Please contact the server administrator, webmaster@desahost.com and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.
More information about this error may be available in the server error log.

Additionally, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.
Apache/1.3.37 Server at desahost.com Port 80

server sahibine dedim.adam şöyle dedi;
"izinlerden kaynaklanıyor joomla kendi dosyalarını açarken nobnody kullanıcısı veriyor."

nobody crownlu olan bileşenlerde 500 hatası alıyorum.adam bunu rootdan değiştirebiliriz.dedi ama hep böyle olmaz dedi adamda haklı şimdi buna bi çözüm yolu bilen var mı lütfen önemli bir konu...:(

GökhanHT
09-06-2007, 14:43:41
http://help.joomla.org/content/view/51/68/1/5/

burda bişey buldum ama anlamadım ingilizce iyi olmadığı için

Akar
09-06-2007, 14:52:58
Joomla! 1.0.12 bazı uygulamalarda bu hatayı verebiliyor. Ancak düzenlemeyi barındırma hizmeti aldığınız yer her talep ettiğinizde yapmalı. Bu tür destek verilmeyen bir hizmet düşünemiyorum. Neticede Joomla! bu apache sahiplendirmesini sadece ilgili eklentilerde düzenlemeler yaptığınız zaman verebilir. Kendi kandine çalışırken böyle bir hata oluşmaz.

GökhanHT
09-06-2007, 15:08:11
hımm destekde sorun yokda çözümünü bilen var mı diye sordum.bu sorunu rootdan çözülüyormuş.akar abi senin verdiğin ionfiles bileşenini kurdum diret hiç bi manuel işlem yapmadan ama böyle oldu. birde 1.5 de bu sorun çözülecekmiş diye bi forumda okumuştum neyse başka bişey bilen varsa lütfen söylesin.

Akar
09-06-2007, 15:12:50
1.5'ta zaten sorun yok denecek kadar az artık. Bildiğim kadarıyla böyle bir sorun 1.5'ta yok.

1.0.12 için ise şu an bir çözüm bilmiyorum. Evet root üzerinde ya da doğrudan ilgili klasör ismiyle bir komut çalıştırılarak sorun çözülüyor. Bu, anlık bir işlem. Bunun barındırma hizmeti aldığınız yere yük olacağını falan düşünmeyin.

Hata ile ilk kurulumda karşılaşılabiliyor. Düzeltildikten sonra ise, müdahale edeceğiniz diğer dosyalarda aynı problem yaşanabiliyor.

Sanıyorum kısa süre içinde bir yama ile bunu çözecekler.

Pentacle
09-06-2007, 15:13:54
iste bu yuzden turkiyedeki hosting sahiplerinin shell erisimi vermesi gerektigini dusunurum.

@akar, 1.5 ftp layer sayesinde bu sorunları asacak bildigim kadarıyla.

Akar
09-06-2007, 15:26:43
1.5'ta ftp aracı kurulumu bir çok sorunu aşıyor; bu doğru. Ancak apache sahiplenmesi sıkıntısı ile ilgili sorun 1.5'ta yaşanmadığı gibi, eğer yaşanırsa ftp layer bunu çözer mi emin değilim. FTP layerin Temel olarak şu an izinlerle ilgili getirdiği çözüm güvenli konum (safe mode) üzerinde. Ancak bu aracın aktif kalması ya da pasif durması arasında şu an bir ikilem yaşanıyor. Hangi durumlarda aktive halde tutulması gerektiğini net olarak ben anlamış değilim. Normalde beklentimiz FTP Layerin sürekli aktif kalması. Şu an bazı uygulamalar esnasında FTP Layerin kapatılması gerektiği uyarısını alabiliyoruz.

1.5 şu an Türkiye'de bir muamma gibi. Yurtdışında 1.5 kullanımı daha aktif. Gün itibariyle 1.5 desteği verebilecek durumdayız ancak Beta aşamasında olduğu için biz bile 1.5 üzerinde kendimizi yeteri kadar geliştirmiyoruz. (kendimden dem vuruyırum)

Konuyu dağıttım galiba...kusura bakmayın.