PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Öğrenci Topluluklarına Ev Sahipliği

tr.emrah
19-09-2010, 12:34:59
Selam arkadaşlar,
Gönüllü çalışan bir joomla sitem var. Bu sitede üniversitelerdeki öğrenci topluluklarına ev sahipliği yapmayı düşünüyorum. Tüm topluluklar değil, belli bir topluluk. Bu nedenle en fazla 50 topluluk gibi bir sayı olacaktır.

Herbiri için ayrı ayrı joomla kurmayı düşündüm ama kontrolü çok zor olacak. Ancak herbirinin kolay anlaşılabilir bir url'si de olsun istiyorum. Sunucumun remap subdirectory yöntemini kullanayım dedim. Yani (www.benimsitem.net/toplulukadı) şeklinde bir adresi istediğiniz adrese yönlendirebiliyor. O adres de joomla sitemin içinde bir kategori olsa tek joomla ve bir sürü kategori ile halletmiş oluyorum. Ancak bu zamanda topluluklara kontrol yetkisi veremem. Birbirlerinin sayfalarını ve tabi benim sitemin sayfalarını bozabilirler.

Bu iş için bildiğiniz başka bir yöntem (bileşen vs.) var mı? Ne yapabilirim?

Akar
19-09-2010, 12:39:50
ACL eklentilerine bakın. Kimin nerede ne yapabileceğini bu şekilde ayarlayabilirsiniz. Hatta her topluluğa ayrı üye grubu oluşturup, erişim kontrolünü gruplar üzerinde sağlarsınız..daha kolay olur.

Enes Ertuğrul
19-09-2010, 12:52:58
K2 bileşenini de incelemenizi öneririm. Gruplar oluşturup, bu gruplara sadece belirli kategorilerde yetkiler verebiliyorsunuz.

Akar
19-09-2010, 13:02:14
Evet aslında k2 nokta atışı diyebiliriz.

tr.emrah
19-09-2010, 13:18:09
Hımm teşekkürler arkadaşlar. Bir inceleyeyim ben.

scounix
14-10-2010, 03:07:03
bir firma rehberi projesinde mod rewrite ile çözüm bulmuştuk her firmayı önce domain.com/firmaadi şeklinde url yapıp daha sonra firmaadi.domain.com şeklinde subdomain açarak yönlendirmiştik ancak bazı bileşenler rewrite mod kullanıldığında sapıtabiliyor

ingöğretmeni
20-10-2010, 12:19:49
Eğer çok acelesi yoksa 1.6 karalı sürüm beklenmesi nasıl olur sayın üstadlarım.