PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Orijinal Joomla Kayıt Sayfasına Captca Nasıl Koyarım?

Eray_
18-08-2010, 01:31:02
Evet arkadaşlar farklı bir üye bileşeni yüklemeden orijinal joomla üye olma sayfasına rakamlardan veya harflerden oluşan captca koymak istiyorum. Bunu nasıl yaparım?

kalitesistem
18-08-2010, 01:55:41
Kullanmadım ama yorumlar iyi yönde. İstersen bi dene...

Core Design Captcha plugin - Joomla! Extensions Directory (http://extensions.joomla.org/extensions/access-a-security/site-security/captcha/12964)

Eray_
18-08-2010, 02:07:31
Kullanmadım ama yorumlar iyi yönde. İstersen bi dene...

Core Design Captcha plugin - Joomla! Extensions Directory (http://extensions.joomla.org/extensions/access-a-security/site-security/captcha/12964)

onu denedim login formda falan çıkıyorda kayıt formda çıkmadı + iphone tuş kilidi açar gibi saçma bir yöntemi var. Benim canım üyelerim o sistemi çözecek teknik bilgiye sahip olmayabilir :)
Bana harfli veya rakamlı birşeyler lazım :Smiley (51):

kalitesistem
18-08-2010, 02:12:26
:)Üyeler duymasın...
Hocam onu hocalarımıza sormak lazım o zaman.

Akar
18-08-2010, 02:35:23
JoomlaEZ reCaptcha Integrator Plugin (http://www.joomlaez.com/joomla-plugins/joomla-captcha-solution.html)

Burada reCaptcha için bir bütünleştirme uygulama eki (integrator plugin) var. Bunu kurun. Ardından uygulama eki içinde ve üretici sayfasında da olan yöntemlerden syntax olanı inceleyip uygulayın. Dilediğiniz sayfaya uygulayın. İstediğiniz her yere ekleyebilirsiniz. Bileşen vesair gereksiz. İletişime oldu, kayıt sayfasına olmadı derdi yok.

Yapamazsanız buradan yazıp bana bu konunun adresini özelden gönderin. Gördüğümde kullanımını daha detaylı anlatayım. Forumda da yok...olmazsa yeni başlıkta anlatırım. Şimdilik siz bu kaynaktan faydalanmaya çalışın.

Not:
reCaptcha (recaptcha.net) üyeliğiniz yoksa edinin.

Eray_
20-08-2010, 11:10:41
JoomlaEZ reCaptcha Integrator Plugin (http://www.joomlaez.com/joomla-plugins/joomla-captcha-solution.html)Dilediğiniz sayfaya uygulayın. İstediğiniz her yere ekleyebilirsiniz.

reCAPTCHA'dan puplic key ve private key i plugin ayarlarından ekledim. Inclusion Syntax ve Auto-verify with reCAPTCHA' ya Evet dedim. Sanırım geriye şu kaldı:

global $mainframe;
$mainframe->triggerEvent('onCaptchaDisplay');

Bunuda <form>...</form> arasına ekleyin demiş. Hangi dosyaya eklemeliyiz ki?

Birde bu konuyla alakalı şöyle bir açıklama var.

# f Use Inclusion Syntax option is enabled, all you need to do is insert the string {captcha} where you want the captcha displays. This allows you to inject captcha anywhere you want from within an article, within a custom HTML module to the output of any Joomla! extension.
# If Use Inclusion Syntax option is disabled, you need to manually insert the following PHP code to where you want the captcha displays in the view file of individual Joomla! extension:

global $mainframe;

Akar
20-08-2010, 23:57:38
reCAPTCHA'dan puplic key ve private key i plugin ayarlarından ekledim. Inclusion Syntax ve Auto-verify with reCAPTCHA' ya Evet dedim. Sanırım geriye şu kaldı:

global $mainframe;

Bunuda <form>...</form> arasına ekleyin demiş. Hangi dosyaya eklemeliyiz ki?

Birde bu konuyla alakalı şöyle bir açıklama var.Inclusion Syntax seçerseniz bu içerikte kullanmak içindir. {captcha} dediğiniz yerde reCaptcha gösterir. Bu özelliğe hayır derseniz yukarıda gösterdiğiniz kod ile işiniiz görebilirsiniz.

Yapmanız gereken:
components/com_user/views/register/tmpl/default.php dosyasını templates/temanız/html/com_user/register/default.php olarak kopyalayın. Dosyada reCaptcha'nın gözükmesini istediğiniz alana (tabii frm etiketi içinde kalıyor bu) şu şekilde ekleyin o kodu: <?php
global $mainframe;
?>Yani php etiketi içinde eklenmeli.

Ayrıca <form> etiketinin hemen üzerine şunu ekleyebilirsiniz:<script type="text/javascript">
var RecaptchaOptions = {
theme : 'white',
lang : 'tr'
};
</script>Burada white temanın adıdır. Kırmızı için red, siyah için blackglass, sade tema için clean kullanabilirsiniz. tr ise dili Türkçe yapar. Kullanılmazsa varsayılan tema olan kırmızı ve varsayılan dil olan İngilizce gelir. Yani aslında ilk kod yeterli, ikincisi bazı tercihleri kullanmak için.

Fazlası:
Joomla! ile reCaptcha Kullanmak - Aytuğ Halil AKAR (http://www.aytugakar.info/joomla/233-joomla-ile-recaptcha-kullanmak.html)

Eray_
21-08-2010, 00:32:40
Halil Bey çok teşekkürler, jomomla TR dünyası büyük bir dertten kurtuldu :)
Elleriniz Dert Görmesin.

Bende ufak bir ekleme yapayım. Güvenlik kodunu yalnış girince "The captcha wasn't entered correctly. reCAPTCHA said:" şeklinde hata veriyor. Bunuda

/public_html/plugins/system/jezReCaptcha/helper.php

Dosyasından düzenleyip Türkçe açıklama yazabilirsiniz.

Turkey's best quality joomla forum CMSTURK dance

Akar
21-08-2010, 01:37:53
Hmm...ben bunu başka şekilde çözmüştüm ama güncellemede atlamışım. Söylediğiniz iyi oldu. Nasıl yaptığımı hatırlamaya çalışıyorum. Dil dosyası yaptım diyeceğim ama dil dosyası da yok dizinimde. Tercüme ekledim seçeneklere o da olmadı. Bunlardan karma bir şey yapmıştım. Hatırlarsam buradan eklerim tekrar.

mutfakma
07-04-2011, 13:57:19
Merhaba;

Ağırlıklı olarak ru uzantılı e-posta adresleriyle joomla siteme spam üye kayıtları geliyor. Üye kaydını kapattım olmadı, çeşitli recaptcha eklentileri, bileşenler kurdum olmadı... En randımanlı olanı Aytuğ beyin söylediği JoomlaEZ reCaptcha oldu... Bunu da virtuemart ın kayıt sayfasına nasıl ekleyeceğimi bulamadım... (joomla üye kayıt sayfasına, parola sıfırlama, kullanıcı adı hatırlatma sayfalarına koydum, güzel çalışıyor)

Virtuemart'ın üye kayıt sayfasına, JoomlaEZ reCaptcha'yı nasıl eklerim yardımcı olabilecek, kodu hangi sayfaya ekleyeceğimi söyleyebilecek varmıdır...

1.5.22 üzerinde virtuemart 1.1.7 kullanıyorum...

Ayrıca sitem, anlık sorgulama - veri paketi fazla istemeyle kilitlenme aşamasına geliyor, bu botlarla üyeliğin etkisi var mıdır

Teşekkürler