PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : GrafikerGenç - (www.grafikergenc) Grafik Dersleri Projesi

HaritSu
06-06-2007, 01:55:03
Merhaba Arkadaşlar,

Uzun zamandır GrafikerGenç(www.grafikergenc.com) adlı siteyi aktif hale getiremedim. Bi ara Joomla!, bi ara WordPress sistemiyle çalıştım. Ancak hem takım arkadaşı eksikliğinden hem de kendime uygun bir içerik yönetim sistemi bulamadığımdan dolayı hep yarım kaldı.

GrafikerGenç; için birkaç içerik yönetim sistemi arasında kaldım. Fikirlerinize ve yardımınıza ihtiyacım var.

Moodle; Daha çok eğitim - öğretim - ders sitelerinde kullanılıyor. GrafikerGenç'te ders anlatılması itibariyle kullanılabilecek sade bir sistem. Ancak çok fazla eklentisi ve yan ürünü olmadığından dolayı tereddütlüyüm.

Joomla!; hepinizin bildiği gibi Joomla! ile yapılamayacak türden Web Uygulaması yok. Ancak kendimi henüz acemi bir Joomla!'cı olarak gördüğüm için eğer bu Joomla!'yı kullanmam halinde ilgili takım arkadaşlarıyla çalışmam gerekecek.

Projenin Amacı:
Türkiyede ki varolan grafik & web meraklısı arkadaşlarımızı yada bu alanda kendilerini yetiştirmek için kaynak arayışında olan arkadaşları birarada toplayabilmek ve yardımlaşmalarını sağlayabilecek bir ortama zemin hazırlamak.

Projenin Kapsamı:
Proje; daha çok grafik ağırlıklı olmaya yönelik çalışmalarıyla ön planda tutulacaktır. İşin web kısmında ise sadece görünen (kodla alakası olmayan) diye tabir ettiğimiz alanda çalışmalar yapmak.

Kısaca Dersleri ve Tanıtımı Yapılacak Programlar;

Adobe Photoshop
Adobe InDesign
Adobe Illustrator
Adobe Lightroom
Adobe(Macromedia) Flash
Adobe(Macromedia) Fireworks
Adobe(Macromedia) Freehand
Adobe(Macromedia) Director
Autodesk 3D Studio Max
Autodesk Maya
Corel Draw
Quark Express
Gimp
Inkscape vs.

Projenin İhtiyaçları:
Teknik anlamda hiçbir sıkıntımız yok gibi. Sırf bu proje için kiralanmış bir sunucumuz olacak. Sistem yöneticilerine ait mail adresi, kişisel ftp adresi verilecektir. Bu anlamda hiçbir sıkıntımız yok. Haliyle reklam ve diğer gelirler bu anlamda bizi tatmin edecektir.

Ancak dediğim gibi GrafikerGenç'te kullanılacak portalın kodlamasıyla(düzenlenmesi) ve tasarımıyla ilgili çok özel arkadaşlar alınacaktır.
Ekipte yer almak için yukarıda sıraladığımız veya listede yer almayan popüler grafik & 3d & animasyon programlardan birinde bilgili olmanız gerekiyor.

Herşeyden önce şunu belirtmek isterim ki; bu projede görev almak isteyen arkadaşlar lütfen bilginiz olan bölümde görev isteyiniz. Aksi takdirde verdiğimiz ve aktarmaya çalıştığımız bilginin karşımızdaki insanı yanıltacağını unutmamalıyız.

Kaç kişi alınacak? Proje şu kadar ebatta? şeklinde bağlamlara girmiyorum. Çünkü; GrafikerGenç bu alanda kendini yetiştirmek isteyen ve eğitimlerine devam etmek isteyen arkadaşlar için her zaman açık olacaktır.

Projenin İletişim Bilgileri:
Halid Said ALTUNER / Webmaster & Graphic Expert
Mail: halid@grafikergen.com - Msn IM: halit_altuner@hotmail.com
Mobil: 05059276069

*Projede herhangi bir yetkiyle/görevle görev almak isteyen arkadaşları bekliyoruz. Fikirlerinizi ve yorumlarınızıda bekliyoruz.

Düşünceleriniz ve katılımınız için teşekkür ederim.

Saygılarımla,

2yNeT
06-06-2007, 10:15:54
ben aslında çok isterdim bu projede yer almayı ama kendimi o kadar iyi bulmuyorum inşallah ileriki zamanlarda ama site açıldığında elimden geleni yapacağımı bilmelisiniz...

kendimce
06-06-2007, 10:49:41
bence joomla tabanlı olur.. çıkış bulamadığın noktalarda elimden geleni yaparım inşallah.

Ashton
06-06-2007, 12:02:44
- Adobe Photoshop
- Adobe InDesign
- Adobe Illustrator
- Adobe Lightroom
- Adobe(Macromedia) Flash

Yukarıdaki programlarda, yeterli denilebilecek düzeyde bilgi ve deneyime sahibim. Çoğunluk itibari ile de 2D çizmekteyim.

Amaç ve kapsamı eleştirecek olursam;

Türkiye'de tam anlamı ile böyle birşey yok, olması da zor olur çünkü content gereklidir.

Proje bağlamında kullanıcılara birşeyler verebilmek, öğretebilmek vs.vs. için 2 çeşit yol olduğunu düşünüyorum. 1. Birisi/birileri öğretecek, birisi/birileri öğrenecek 2. Birisi/birileri öğretecek, birisi/birileri hem öğrenecek hem de paylaşacak.

Bununla birlikte, proje kapsamına herhangi bir içerik yönetim sistemi dahilinde forum uygulaması düşünülür ise proje, içinden çıkılamaz bir hal alır. Yurtdışında, bu projeye en yakın örnek olarak Pixel2Life'ı gösterebilirim sanırım. Forumu entegrasyonu var mı bilmiyorum ama 10 numara projedir.

Son olarak projenizde başarılar diliyorum.:)

Sevgiler,
Ashton

M.Enes AYDÜZ
06-06-2007, 12:41:04
Bence de forum'dan öte güzel bir portal yapılarak portaldan içerik paylaşımı yapılmalı. Bu sefer üyeler birşey soracak olduğu zaman nasıl soracak diyebilirsin, bunuda tek kategorili bir forum açarak halledersin. Üye oradan sorar, sen içerik/makale ile cevap verirsin.

Elimden geleni ardıma koymam. Sen kafanda şablonunu ve iskeletini oluştur. Gerisini bir şekilde yaparsın/yaparız.

Kolay gelsin.

Tahsin ALTAY
06-06-2007, 13:59:25
Bence hiç birşey yapma :D böyle kalsın bir süre daha öncelikli projelerimizi edelim. Ondan sonra boş zamanında siteni güncelle bence...

sakkaya
06-06-2007, 15:04:35
Bence hiç birşey yapma :D böyle kalsın
böyle kalması yanlış olur. grafik rgb'den ibaret değil ki! :)
bence cmyk olsaydı kovalar daha yakışır bir vaziyet alırdı ;)

eNerGy
06-06-2007, 15:18:23
işlerim çok yoğun ve yeni bir projeye başlamak üzereyim eğer daha önceden haberim olsaydı fireworks konusunda yardım edebilirdim. Fakat daha önceden sanalkurs için hazırladığım 5 fireworks, 1 photoshop dersimi verebilirim ;)

gKAANs
07-06-2007, 10:19:33
Biraz Gimp biliyorum, bu bilgilerimi senin sitende kullanabilirim..

Sistem olarak Wordpress güzel olur ama ne bileyim içimden Joomla! diyesim var..
Ama sen genede WP'i iyi düşün..

Akar
07-06-2007, 13:40:37
Ben de biraz sopa kullanmayı biliyorum. Yarım kalan işler olursa...yardımcı olabilirim yani onu demek istiyorum :)